Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Niil selam canm,randevü tarihimiz aynı 15 Aralık saat:13.00 umarım bu defa görüşürüz,ethem beybenim sonuçlardan da memnun bende tabikide ama dediğm gibi buz terapisi yapılan yerler tedaviye daha hızlı cvp verdi,ameliyat izim ise ben ilk senasta tamamını yaptırmamıştım,yazmıştım da burd,korkmuştum kötü bişiy olur dikişlerime veya çok canım acır diye korktum fakat korktuğm gibi olmadı çok şükür,şimdi ameliyat izimin tamamını yaptırdım,2 hafta sonra kabuk atıcak ve belli olucak,ama sonuç gerçekten çok iyi..
Merhaba ardadaslar
Ben de ayni sorunla ugrasiyordum 5 yildir.Gectigimiz yaz basi mail yoluyla bazi doktorlarla gorustum sadece bir tanesi olumlu cevapladi
ve buyuk oranda duzelme olacagini soyledi.Bu arada benim kolumdaki izler derin olmayan izlerdi.Dun gorusmeye gittim ve 3 seans sonunda geriye iz
kalmaz dedi doktor.Tabi derin izlerde de %70 oraninda duzelme yapiyormus.Gorusmeden sonra tedavi olmaya karar verdim zaten kafama koymustum.
Ben de suna hanim denilen vatandas hakkinda arastirma yapiyordum netten sagligimizi bir estetisyenin eline birakmak ne kadar mantikli olabilirdi ki.
Tedaviye gelelim normalde uyusturma da yapiliyormus ama bana yapmadilar sadece sogutuldu kolum islem sirasinda aci vardi ama katlanilmiycak gibi degildi
yanma hissediyorsunuz haliyle.Islem birkac dakka surdu.Muayeneye para odemedim 200tl seans ucreti odedim.Seans araliklari minimum 3 hafta.
Krem olarak bepanthen kullanmami onerdi doktor.Kolu korumak gerekiyormus ilik su degdirebilirsiniz o bolgeye fakat sabun kese olmaz.Islem sonunda sira sira serit seklinde beyazliklar vardi,eve geldigimde yanma basladi tekrar uzerine kazak giydigim icin krem siyrilmisti, islem yapilan bolge biraz kabardi ve koyu kirmizi oldu.
bepanthen surunce acisi gecti,daha 1 gun gecti aradan kremsiz kalinca yanma oluyor ben de bol bol suruyorum.Aslinda sonucu gorup yazmayi dusunuyordum ama
yine de paylasmak istedim sizinle.Ilerleme olunca yazarim tekrar.Bu arada Doktor Ethem Mercan idi.Baska yerlerde de yapiliyordur mutlaka bu tedavi.Bence mutlaka gidin gorusun fikir alin.
Gecmis olsun hepimize.
Ayşe kabukların kalksın , ikinci seansına gitmek için can atacaksın. Bizimle (sibel ve ben) aynı doktora gidiyorsun ve bence doğru yerdesin. Sonuçlarını da buradan paylaşmanı bekliyoruz. Hoşgeldin ve geçmiş olsun.
ankaralıım boluda görev yapıyorum :)
bu doktor nerede onu sormak istedim
bir de fiyatlar
Dr. Ethem Mercan'ın kliniği İstanbul Levent'te. Muayene ücreti yok. Netten telefonunu bul, ara konuş. Telefonunu forumda yazınca siliyorlar nedense. Fraksiyonel Co2 lazer uyguluyor. Kendi ilinde uygulayan varsa oraları da araştırabilirsin. Dikkat edilecek konu, uygulayan kişinin tecrübesi ve uygulanan lazer cihazının Co2 lazer olması.(Karbondiyotsik) Fiyatlar kolunun durumuna göre 200 ila 300 TL aralığında. Ortalama 3 ila 5 seansta oldukça tatminkar sonuçlar alınıyor.
nilcim selam ethem beye mesaj attım benim durumumu işte kabarık olan 3 izim var falan diye. Karbolaz yöntemi ile çok başarı sağlanıyor yaptırmanı öneririm demiş.
sanırım bu size yapılan işlem. peki siz direk jilet izlerinemi uygulatıyorsunuz bu işlemi. sonuçlar nasıl. biraz bahsedermisin. sevgiler
Dermabrazyon sonrası her cilt farklı tepki verebiliyor. Bu, hastanın cilt yapısı, yaranın durumu, şekli, genetik faktörler ten rengi yada daha akla gelebilecek birçok risk faktörlerine bağlı. Yaptırıp çok memnun kalana rastlayabildiğin gibi, 'allah kahretsin neden yaptırdım eski hali çok daha iyiydi' diyenlere de rastlayabiliyorsun. Burada doktor bile olası sonuçlara göre risk almayıp kararı sana bırakıyor. Yani bunu yaptırma kararı senin. Cerrahi müdahale senin gibi yalnızca 4 tane hipertrofik scar izi benzeri yarası olan birisi için gereksiz olabilir. Eğer cildin abartılı iyileşme potansiyelindeyse (kolundaki izlerin kabardığı için söylüyorum ve izleri jilet benzeri keskin bir araçla yaptığını farzediyorum) cerrahi müdahale sonrası da benzer izlerle karşılaşma ihtimalin var. Burada hipertrofik scar baskılıyıcı tedavi uyguluyorlarmış ameliyattan sonra.(bu da krem yada radyoterapi şeklinde oluyormuş) Gelelim gizleyici kamuflaja. Bu gizleyici kamuflaj hikayeleri bana göre çok kullanışsız ve tamamen geçici çözüm. Zaten yıllardır giydiğimiz uzun kollu kıyafetler de gizleyici kamuflaj sınıfına giriyor. Koluna boya sürüp dışarı çıktığında senin yada başkalarının kıyafetlerine bulaşabiliyor. Bir arkadaşın koluna dokunsa eline bulaşabiliyor. Kalıcı kamuflaj ise tam bir felaket. Daha öncede yazdığım gibi ten rengini tutturmanın imkanı yok. Doktoruna danıştığında mikropeeling kremleri ve özellikle Co2 Fraksiyonel lazer sistemini sormanı tavsiye ediyorum. Dikkat yalnız Er-yag Fraksiyonel lazer değil, Co2 Fraksiyonel lazer. (10600 nanometre gücünde olan) Contractubex kremi oklüzyon yöntemi ile sürüp(streç folyo ile kaplıyorsun kolunu) , mikropeeling yapsam işe yarar mı acaba? diye bir sor bakalım. Ben kendimdeki hafif kabartılı izlerimde(2-3 tane var) deneyebilirmiyim diye bugün doktoruma sordum ve kullan dedi. DİKKAT: Lazerler gerçekten bu konuda uzman doktorların elinde iyi sonuç veriyor. İnternette hatalı lazer yaptırıp yanmış yüzlerce hastanın şikayetlerini bulabilirsin.