Izmir'de yaşayanlar

Sevgili Ceyz, konun şu anda benim de gündemim. Ben aslında İzmirliyim ve her yaz yazlıkta olurdum zaten Çeşmede veya Kuşadası'nda. Ama 35 yıldır Istanbulda yaşıyorum. Oğlum üniversite eğitimi için ve sonrasında da Türkiye'ye yerleşmemek üzere yurtdışına gitti 1.5 yıl önce. Ben de o gittiğinden beri Izmirde ailemin evinde ve yazlıkta yaşadım ama İstanbul'daki evi kapatmadım. Izmir de nerede oturursam kendimi iyi hissederim bilemedim açıkçası. Benim ailem Karşıyaka'da oturuyor ve haliyle burada yaşa diye çok ta ısrarları oldu. Ama Karşıyaka ile ilgili şöyle bir durum var. Orası gerçekten Izmir dışında bir şehir. Bostanlıda, Mavişehirde veya Karşıyaka içinde bir yerde, nerede oturursan otur şehrin dokusuna uzak kalıyorsun. O yüzden ben Güzelyalı tarafları daha uygun olacak benim için diye düşündüm. Ve Karataş semti çok hoşuma gitti. Eylül ayında ev tuttum , içi ile ilgili hazırlıkları tamamladım ve bingoo.. Tam da korktuğum gibi Istanbuldan ayrılmak istemediğimi farkettim. Ama yok artık yapacak birşey dedim ve Dün Istanbula geldim Izmirden ve evin toplanması çalışmalarına başlamak üzere.. Burası 1.5 yıldır kapalı duruyordu, tahmin et yani durumu.. Ve işin ilginç yanı, bu sabah uyandığımda artık buraya ait olmadığımı hissettim. Karataşta tuttuğum evde düşündüm biran kendimi ve çok çok iyi hissettim.

Senin derdin varken derdini döken ben oldum, affet..
Ama bu şehir ve evimi değiştirme konusu benim için bir kabus olmuştu resmen.

Özün sözü Sana Yazdığın bütçede 1200/1500 bandında Karataş civarında (yalı ya da cadde üzeri olmaz ama) caddenin arka sokaklarında ev bakabilirsin diyecektim. (Yalnız evlerin yeni olmasını bekleme. Hemen tamamı eski yapılar) Bir defa orada herşey el altında. Eşin Konak'a yürüyerek bile gidebilir, o kadar yakın. Okul olarak sıkıntı duymayacağın bir semt. Hoş bir dokusu var. Önü komple sahil ve parklar. Hamamı, fırınları, Özel Karataş Hastanesi, semt esnafı..

Ama ulaşım sorun olmaz, site ve güvenlik te olsun, ev de nispeten yeni bina olsun dersen Narlıdere diye geçen bölgede (emlak ilanlarında çokça bulacaksın) tepede epey site var fiyatları makul olan.. Ufak metrekarede bir daire ile havuz imkanı bile bulabilirsin. Otopark problemi yaşamazsın. Hem kışlık hem yazlık gibi bir yaşam da olur..

Gönlünden geçen ama herşeyden önce Sana ve Ailene huzur ve şans getirecek evi bulman dileğimle Sevgiler..

Hayırlı olsun demeye geldim. Çok guzel biryere gidiyorsunuz.
Ben korkunç Özlem duyuyorum bazen oraya.

Şimdi aklıma gelen diğer semt te yine Bayraklıda yapılan siteler.. Araç var, ulaşım problem olmaz demişsin. Ama onlar da biraz yukarıda ve eğer sen çalışmıyorsan kendini çok şehrin içinde gibi hissetmeyebilirsin. Tabii aynı konu Narlıderede bahsettiğim siteler için de geçerli..

Narlıdere çok karışık bir ( göç alma yönünden) ve hele tepelerden bakarsan daha da zor çünkü ekmek almak için bile kipaya inmek zorunda kalırsın ( altında araban varsa sorun olmaz çok da güzel yaşarsın) harika bir körfez manzarasıyla

Çok teşekkürler Guzelbahce nasıl peki, Eşimin amcası orayı onermis

Güzel bahçe de oturan birini takip ediyorum insta' dan eşi ve kendisi diş hekimi evleri bahçeli triplex villa
Adı gibi güzel gördüğüm kadarıyla :)

Izmir de dogup yillardir hasret kaldigim kutsal sehir ..
Kokusu bile bambaskaa nasil özledim..

Konu sahibi Guzelbahce dogumluyum kiralari bilmiyorum ama huzurlu guzel bir semt ...

Aklıma birşey daha geldi, onu da paylaşayım.

Doğduğundan beri Güzelyalı'da Köprü'de yalı dairesinde yaşamış çok yakın bir çocukluk arkadaşım var. Önü kesintisiz körfez manzarası idi.. Geçtiğimiz yaz kızı evlenince oturduğu daireyi kızına bırakıp Narlıdere'ye taşındı. Ama tepedeki siteler değil, Narlıdere semti içinde caddeye yakın bir apartmanda oturuyor şimdi , aracı olmadığı için ulaşıma yakın bir yer gerekiyordu ona ve çok, çok mutlu. Manzarayı aramıyorum bile diyor bana. Ben de sıkça gidiyorum evine. Semtte ne ararsan herşey elinin altında. Çok hareketli bir nokta.. Ve özellikle bazı marketlerin , kuaförlerin ucuzluğu karşısında birlikte şok oluyoruz. Bankaların tümünden, aklına gelebilecek herşeyi temin edebileceği dükkanlar cadde üzerinde.. Balçova Metro, Koçtaş çok yakında. Otobüs/Dolmuş ile Fahrettin Altay Meydanına gidip, oradan tramvay ile istediği heryere ulaşımı da çok kolay..

Göztepe küçükyalı iyidir işyeri bakımından.
Hem yakın hem denize yakın akşam yürüyüşleri için ideal
Daha ne olsun :)

İlk defa sizden duyuyorum bunu.
Hani arıtma tesislerine yakın olsanız anlarım da ki o zaman tüm gün kokar zaten.
Belediyeye başvurdunuz mu,ne dediler?

Eşimin de Alsancak:) Karşıyaka kiraları yüksek diye düşündüm ama kulaktan dolma tabii.Bostanlı nasıl bir yer? Büyük kızım seneye ilkokul başlayacak,bize uygun yerler bakmak istedim
Bostanlı, Karşıyaka'ya göre daha nezih ve pahalı bir yer. Alsancak ve Konak civarları hem pahalı hem de alengirli yerler. Gündüz gezilir, gece içmeye çıkılır ama yaşama kısmı için öneremiyorum. İzmir'li arkadaşlar daha iyi bilir gerçi, yanlışım varsa düzeltirler. Karşıyaka'da şuan kiraları bilmiyorum ama Alaybey'in iç kısımları ve Nergis uygun yerlerdi. Buralarda da nezih muhitler mevcut. Ben Zübeyde Hanım parkına yakın, küçük bir evde, tek başıma asgari ücretle yaşayabiliyordum 6-7 yıl öncesinde. İnternetten kira fiyatlarına bakarsanız, fikriniz olur aslında, önemli olan önce muhit seçmek bence.

Of keşke imkan olsa biz de dönsek İzmir'e. Öyle özlüyorum ki. Çok şanslısınız bence.

Çok teşekkürler Guzelbahce nasıl peki, Eşimin amcası orayı onermis
Güzelbahçe uzak bence metroya yakın yerleri araştırın metroyla rahat gidiliyor konağa bornova da oturuyorum ben çokta memnunum tavsiye ederim :)

Bilmiyorum sebebini ama yazın bu mesele twwtrda konu oldu yerel basında konu oldu arıtma tesisleri yeterli değişmiş diye yazmıştı gazetede

İzmir'in merkez semtlerine gitmezseniz kalanları hayallerdeki İzmir'den saymayın.
2 yıldır İzmir'deyim. Menemen merkez ve merkeze yakın mahallelerden uzak durun.
Karşıyaka (Mavişehir bostanlı nergis demirköprü şemikler ( eski olanları bile güzel mahalleler))
Bornova ayrı bir şehir gibi. Üst gelir grubunun yaşadığı yerler hariç bana eski ve karmaşık geldi. (Ben kalabalık sevmiyorum)
Klişe olacak ama kedi köpekler kaçıyorsa, her sokakta bir kıraathane varsa parklarda her yaş grubundan erkekler sıra sıra dizilip mal gibi bakıyorsa oradan kaçın.

Ahhh İzmir ah!!!
Malesef ki ben, İzmir de doğup büyüyüp eğer hayatımda çok köklü bir değişiklik olmazsa sadece tatil için gidebilenlerdenim...(((
Yolunuz açık olsun. Umarım size güzellikler getirir...

Herkese çok teşekkür ederim,Iyiki bu site var.Hic bilmedigim ilçelere aşina oldum bu bile artı :)
Ilk fırsatta gidip gezeceğim,bunu ev bakmadan once yapmliyiz sanirim. Kalabalık olmayan, güzel doğası olan,sakin huzurlu bir yer buluruz insallah. Okuldan sebep,o civarda yaşayan profili de önemli.Merkezi olmasindan cok,bunlara odakliyim.Dogma büyüme Istanbuldayim, asla yaşayamayacağım ilçeler çok var misal, guzelim sehir aşırı göç aldı.Bazen aracı durdurup birşey sormk istiyorum Türkçe bilmiyorlar. Daha iki gün önce 5.sorduğum kişi Turktu.
Neyse uzatmayayım, Allah hem bizim hem de herkesin gönlüne göre versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…