Izmir'de yaşayanlar

Eşimin de Alsancak:) Karşıyaka kiraları yüksek diye düşündüm ama kulaktan dolma tabii.Bostanlı nasıl bir yer? Büyük kızım seneye ilkokul başlayacak,bize uygun yerler bakmak istedim
Bostanli nezih bir yer ama bence kiralar karsiyakadan bile pahalidir.Cigli tarafi daha uygun olabilir ama konaka uzak kalir

Nerede oturuyorsunuz,merak ettim.
Evet eskiden Körfez kokuyordu,ama artık o da yok.
İzmir'in bir çok yerini iyi bilirim,hiç kokuya rastlamadım...:KK51:

Özkanlardan bildiriyorum, Bornova öğretmen evi civarında evim ve bazı akşamlar hala koku var. Ben bu eve taşınalı 8 yıl bitti, bu seneki kadar koku da hiç olmamıştı onu da belirteyim. Artıma tesisinde bir sorun varmış bu yaz, bütün İzmir buram buram koktuk !
Bir çok yer neresi ki?

Ben özkanlarda ki bölge metro durağına yaklaşık 10 dk mesafedeyim, arkadaşlar 1750 nin altında düzgün ev bulamadı burdan yeni taşınacaklardı. Özkanlar yazanlar için güncel bilgi olarak gelsin.
Başka bir arkadaşım da Bornova merkezde ev aradı 1 ay öncesine kadar, 1500 filan hayal zaten.
Genel olarak Karşıyaka - Bostanlı civarı oturan arkadaşlarım da hep araba park yerinden şikayetçi. Bir tanıdığım yazlıktan dönmedi hatta Bostanlı da oturuyor, zaten yeterince stres olacağız trafik park yeri havalar iyice soğuyana kadar kalalım dedi.
İzmir o eski İzmir değil İzmirli hanımlar. Son 10 yıldır öğrencilikle başlayan sonrasında çalışmayla devam eden süreçte bunu çok net görüyorum :110:

İlk defa sizden duyuyorum bunu.
Hani arıtma tesislerine yakın olsanız anlarım da ki o zaman tüm gün kokar zaten.
Belediyeye başvurdunuz mu,ne dediler?
Çiğli karşıyaka sapak (otoban tarafı) kokuyor. Yazın daha beter kokuyordu. Katip çelebide sınıf pis kokuyor ama cam açamıyoruz bazen. Çünkü dışarı daha pis kokuyor. Bilmiyorum hayal edebildiniz mi o kokuyu.

Ben de 3 yıldır izmir deyim. 2 aydır Hatay semtinde oturuyorum. Burdan önce Şirinyer de oturuyordum ... Eşimin isteğiyle bu siete taşındık ama ben bin pişman oldum :( belki çoğu kişi sevmiyor olabilir ama ben eğer burda kalacaksak tekrardan şirinyer e dönmeyi planlıyorum. Kiralar da oturulacak caddeye yakın yerlerde, doğalgazlı 1.400 civarı sanıyorum... Hayırlısı olsun

Çiğli karşıyaka sapak (otoban tarafı) kokuyor. Yazın daha beter kokuyordu. Katip çelebide sınıf pis kokuyor ama cam açamıyoruz bazen. Çünkü dışarı daha pis kokuyor. Bilmiyorum hayal edebildiniz mi o kokuyu.

Angus pisliği kokuyor

İzmir gereksiz pahalı malesef. Dağın tepesi, gecekondu mahallesi denilebilecek yerlerde bile 1500 kira istiyorlar. Sizin için hayırlısı olsun. Biz imkan bulsak kaçacağız vallahi, kokudan bezdik bir kere

Hayvan çiftliği mi var yakında? Bana harmandalı çöplüğü kokuyor dediler?
Yurt dışından hayvanlar getiriliyor. Sanırım kuru mama yediriyorlarmış hayvanlara. Tüm yaz pis koku sarmıştı her yeri. Ben bundan dolayı diye biliyorum. Alsancak falan hep koktu yazın...

Ben de 3 yıldır izmir deyim. 2 aydır Hatay semtinde oturuyorum. Burdan önce Şirinyer de oturuyordum ... Eşimin isteğiyle bu siete taşındık ama ben bin pişman oldum :KK43: belki çoğu kişi sevmiyor olabilir ama ben eğer burda kalacaksak tekrardan şirinyer e dönmeyi planlıyorum. Kiralar da oturulacak caddeye yakın yerlerde, doğalgazlı 1.400 civarı sanıyorum... Hayırlısı olsun

Bence çok haklısınız Şirinyer konusunda.
Hatay'ı Ben de sevmemedim gitti. Sanırım orada en güzel bölge Susuzdede'nin Göztepe'ye doğru olan kısmıdır. Onun dışında Hatay'ı boğucu buluyorum. Şirinyer herşeyiyle Hatay'dan çok çok güzeldir. Rahmetli Anneannemin Şirinyer merkezde cadde üstündeydi evi. Apartmanındaki tüm komşuları akraba gibiydi. Hergün balkonda çiçeklerinin arasında içerdi çayını. Ama göçtü, gitti Canımın içi Melek Anneannem..

https://www.hurriyetemlak.com/konut-kiralik/izmir-narlidere-2-inonu-emlakcidan-daire/detay/22369290

Ceyz , en sevdiğim şey emlak ilanlarını takip etmektir. Sen ev arıyorum deyince Ben de merak ettim baktım. biraz. Ikinci İnönü tam olarak neresi Narlıdere'nin bilmiyorum ama 150 metrekare, Manzaralı bir ev buldum Sana. Kirası da 1,350 imiş.. Alternatiflerin var yani, için rahat olsun diye gönderdim. Hatta Narlıdere ana cadde üzerinde bile ev vardı 1,300'e.. Ama kapılar filan biraz eskice idi..

Bence çok haklısınız Şirinyer konusunda.
Hatay'ı Ben de sevmemedim gitti. Sanırım orada en güzel bölge Susuzdede'nin Göztepe'ye doğru olan kısmıdır. Onun dışında Hatay'ı boğucu buluyorum. Şirinyer herşeyiyle Hatay'dan çok çok güzeldir. Rahmetli Anneannemin Şirinyer merkezde cadde üstündeydi evi. Apartmanındaki tüm komşuları akraba gibiydi. Hergün balkonda çiçeklerinin arasında içerdi çayını. Ama göçtü, gitti Canımın içi Melek Anneannem..
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun anneanneciğinizin... Ben de istanbul dan geldikten sonra şirinyer bana ilaç gibi geldi. Onca yıl sonra öyle bi yer bulmuşken kaybetmek beni çoo üzdü ... sanırım hiçbir zaman alışmayacağım hatay a... soğuk ve boğucu. Burda kalıcı olursak ilk hedefim şirinyer ime geri dönmek .beni çok iyi anladınız teşkkür ederim :KK200:

Bunu yazacağım için linç yiyebilirim.
İzmir'e evlilik sebebiyle gelmiştim 4 yıl oldu geleli.
Ama alışamadım burayı sevemedim gözlemlediğim kadarıyla burada ancak paran varsa güzel bir hayat yaşayabilirsin.
Trafik ayrı dert, bi yere gittiğimde park yeri bulabilmem mümkün değil.
Eşim bu şehri çok sevdiği için buraya gelmiştik ama artık onun da sevgisi kalmadı :)
Dışı başka içi bambaşka bi şehir.
Birkaç arkadaş bahsetmiş yine kokuyor diye, evet gerçekten bazı yerlerden arabayla geçerken o pis kokuya tahammül edemiyorum.
Her yer gecekondu ve gerçekten kiralar, evler çok pahalı.
Ev almak gibi bir hata yaptım maalesef burada ama fırsatını bulduğum ilk anda gitmek istiyorum.
Kiralar benim oturduğum yer olan konak tarafında en düşük 1200.

C CeYz cok eskiden oturdum Izmirde,
suan kiralar ne civardadir bilemiyorum,
ama imkanlari zorlayip Karsiyaka veya Uckuyular tarafina bakmani tavsiye ederim.
Karsiyakadan feribotla gecebilir, Uckuyulardan da metro var bildigim kadari ile.
Cok guzel yerlelr ve cocuklu olarak da rahat edebilecegini dusunuyorum. Laale Laale ne dersin buralari icin?

Bunu yazacağım için linç yiyebilirim.
İzmir'e evlilik sebebiyle gelmiştim 4 yıl oldu geleli.
Ama alışamadım burayı sevemedim gözlemlediğim kadarıyla burada ancak paran varsa güzel bir hayat yaşayabilirsin.
Trafik ayrı dert, bi yere gittiğimde park yeri bulabilmem mümkün değil.
Eşim bu şehri çok sevdiği için buraya gelmiştik ama artık onun da sevgisi kalmadı :)
Dışı başka içi bambaşka bi şehir.
Birkaç arkadaş bahsetmiş yine kokuyor diye, evet gerçekten bazı yerlerden arabayla geçerken o pis kokuya tahammül edemiyorum.
Her yer gecekondu ve gerçekten kiralar, evler çok pahalı.
Ev almak gibi bir hata yaptım maalesef burada ama fırsatını bulduğum ilk anda gitmek istiyorum.
Kiralar benim oturduğum yer olan konak tarafında en düşük 1200.
Evet bazıları laf söyletmese de ben de İzmiri hiç sevmiyorum. Sosyal medyaya, tv lere bakarsan sanki cennet dersin. Ama üçüncü beş yer hariç komple gecekondu mahallesi

Evet bazıları laf söyletmese de ben de İzmiri hiç sevmiyorum. Sosyal medyaya, tv lere bakarsan sanki cennet dersin. Ama üçüncü beş yer hariç komple gecekondu mahallesi
Siz böyle yazınca bir de koku var diyince pişman olur muyuz diye düşünmeye başladım.Suanki evimi seviyorum;güney cephe, arakat, manzarali,havadar,aileme yakın,sosyal tesise spor kompleksine kültür merkezine yürüme mesafesi,her haftasonumuz dolu dolu geciyor.Benim acimdan tek kötü yani, mahallede kafa yapimiza uyan aile olmamasi,dolayisiyla okulun içime sinmemesi,gezilecek yerlere giderken trafikte kriz geçirmesi,insan kalabalığı vb. Istnbuldan kurtulmak imkansız gibi görünen bir hayalimizdi,Izmir olmasi sürpriz oldu

https://www.hurriyetemlak.com/konut-kiralik/izmir-narlidere-2-inonu-emlakcidan-daire/detay/22369290

Ceyz , en sevdiğim şey emlak ilanlarını takip etmektir. Sen ev arıyorum deyince Ben de merak ettim baktım. biraz. Ikinci İnönü tam olarak neresi Narlıdere'nin bilmiyorum ama 150 metrekare, Manzaralı bir ev buldum Sana. Kirası da 1,350 imiş.. Alternatiflerin var yani, için rahat olsun diye gönderdim. Hatta Narlıdere ana cadde üzerinde bile ev vardı 1,300'e.. Ama kapılar filan biraz eskice idi..
Bu bölge nasıl acaba? Bu eve sığarız bence:) Suanki de 90 metrekare
https://www.sahibinden.com/ilan/eml...-acik-yeni-bina-kiralik-daire-624899123/detay

Bir de bu var
https://www.sahibinden.com/ilan/eml...dogalgazli-full-kiralik-daire-624839017/detay

Ben Hatay İzmirspor durağında oturuyorum dağa önce Küçükyalıdaydım. Her ikisini de tavsiye ederim. Aradığınız mahalle sıcaklığı merkez noktalar ise tabi ki. Yoksa Karşıyaka park yeri ve siteler konusunda çok daha iyi. Güzelbahçe çok uzak. Metroya yakın olursa çok rahat edersiniz. Buca da dört yıl bekar evinde kaldım. “Buca” en son tercihiniz olsun bence.
Mahalle olarak Arap hasan mahallesi susuzdede Basın Sitesi diye arama yapın isterseniz. Basın Sitesi güzeldir ama otobüs güzergahını bilmiyorum. Betonyola yakın yerleri tercih etmeyin.

Back
X