-
- Konu Sahibi asminreina
- #1.121
Bende yaklaşık 4,5 ay önce İzmir de Cenk Beye ameliyat oldum.Hem doktorumdan hemde sonuçtan inanılmaz memnun kaldım.Ben ki herşeyi kılıkırk yaran biriyimdir İlk görüşmeye gittiğim randevunun sonunda Cenk Beye ameliyat olmaya karar verdim.Hatta ilk dışından geldiğim için aynı gün Ufuk Beylede randevum vardı ama aklımdaki neredeyse her soruya cevap aldığımdan arayıp Ufuk Beyle olan randevuyu iptal ettim.Onunla ilgili de çok olumlu yorumlar okumuştum.Ama gereken güveni ve sıcaklığı Cenk Beyde görünce kendisinde karar kıldım.Hatta hatırlıyorum o ilk görüşmede, o kadar çok saçma sorular sormuşum ki (İnsan tam karar verince daha çok araştırıp daha çok bilgi sahibi oluyorsun)adamcağız onlara bile sabırla cevap verdi.O derece yani.Mesela kendisine 85-90 beden sütyen takmak istediğimi söylemiştim.Hani büyük olacak ya aklım sıra:))Kendisi o sırt ölçüsü önemli olan cup büyüklüğü demişti.Sonrası araştırıp öğrendiğimde mahcup dahi olmuştum.Bir diğer meselede her iki doktorunda hissetme ve kapsül konusundaki görüşleri.Ben bile biliyorum kapsül oluşmama garantisi olmadığını ve birşekilde protezin hissedilebileceğini.Adamcağızlar ne demeliydi ki arkadaşımız o noktada vazgeçmeseymiş bu iki doktorumuzdanda.Çok merak ettim doğrusu.Gerçi herkesin görüşünede saygımız var.Netice de herkes kendi parasıyla ve rızasıyla gidip oluyor bu ameliyatı.Ama araştırma veya karar aşamasında olanlarında kafasını karıştırmasınlar lütfen.Sonuç olarak;şimdi çok daha mutlu bir bayanım.Kendime olan güvenim daha bir arttı.Sanki kendimi hep bir tarafım eksik hissderdim.Engelliler haftasında bunu yazmak ve böyle düşünmek biliyorum çok yanlış.Ameliyatsız halimizle bile sağlıklı olduğumuz için hergün şükretmek gerekli.Ama ben kendi adıma bu değişikliği yapmayı çok istedim.Ameliyat sonucundan inanılmaz memnunum.Zamanla doğallaştılar ve normal meme kıvamına geldiler.Çok bastırırırsanız protezi hissedebiliyorsuz.İlk zamanlar bu his çok daha belliydi.Ama zamanla azaldı tabii.İnanıyorum ki zamanla çok daha sevicem yeni cicişlerimi.Bunun içinde bizlerin böyle mutlu olmasında emekleri olan tüm hekimlerimize kendi adıma teşekkürler...Arkadaşlar merhaba, uzun zamandan sonra nihayet vakit buldum ve girdim siteye. En son girdiğimde Cenk Bey'den ve Ufuk Beyden(ikisi içinde izmir'de çok güzel yorumlar okudum) randevu alacaktım. Evet ikisinden de aldım randevumu ve görüşmeye gittim.
Öncelikle Cenk Bey den başlıyorum. Kendisi kısaca operasyonu anlattı, sıra resimlere geldi. Resimlerde gördüğüm örnekler bana doğal gelmedi. Daha doğal örnekler göstermesini rica ettim. Gösterdikleri de bana uymadı.Soracaklarımı tam soramadım, vakit bitti dedi ve beni gönderdi. Kararımı o dakikada verdim. Doktor olarak hastasını en iyi şekilde bilgilendirmeli ve de sorularına bıkmadan yanıt vermeli diye düşünüyorum. Memnun arkadaşlarım çok fazla, bu tamamen doktor ile sizin aranızdaki iletişimle alakalı...
Ufuk Bey ilgili bir doktor, sorularıma bıkmadan usanmadan cevap verdi. Örnek göstermedi. Onun yerine simülasyonla ne boyut istediğime karar verdik beraber.
Sonuç;
iki doktorunda dediği şu; göğüs dokusu çok az, kas altı olmalı, yuvarlak.
-Elle hissedilir mi?
-Evet hissedilir.
-Kapsül oluşumu?
-Garantisi yok. 5 yıl sonrada oluşabilir 20 yıl sonrada, 1 ay içinde de!
Açıkçası ben vazgeçtim o noktada iki doktordanda. İstanbula gitmeyi planlıyorum. Birkaç doktorla daha görüşüp karar vereceğim.
Lakin bu kadar istekli ve kararlıyken ben, yaptırsammı yaptırmasammı aşamasına geri döndüm... Üzgünüm...