- 3 Ağustos 2013
- 688
- 1.132
-
- Konu Sahibi mavinehir17
- #18.761
tam anlamadım yazdıklarınızı, ikiz bebek için mi tedaviye başlayacaksınız?
Diğer soruya gelecek olursak, yumurta toplama sonrasında oluşan embriyoların kaliteleri oluyor, 1. kalite genelde 8 hücre kadar çoğalabilen iyi embriyolar iken, benimkiler gibi 2. kalite olan embriyolar döllenme sonrasında suni ortamda yeterince çoğalamayan (5,6 hücreli mesela) ama rahimde çoğalmaya devam ederek hamile kalma imkanı olan, sadece 1. kalite olanlara göre hamilelik oranı biraz daha düşük olan embriyolar anlamına geliyor. Ama Kaan beyin dediğine göre çok önemli bir şey değilmiş ve belli olmuyormuş, bazen 1. kalite tutmazken, 2. kaliteden ikiz olduğu bile olmuş. Allah bana da bu şansı nasip eder inşallah, yarın öğrencem, heyecanlanıyorum
Merhaba okuduğum kadarıyla test günün bugündü. Ama yarın yapacaksın testi demek.
Ben de transferden 3 ay önce bir rüya görmüştüm test günüm Cumartesiymiş, testi yapıyormuşum ve olumsuz oluyormuş.
Nefes alamayarak uyanmıştım. Dedim ki test günüm Cumartesi olursa o güne hayatta yaptırmam.
Kader bu ki test günüm Cumartesiye denk geldi ben de rüyadan etkilenip Cuma günü yaptım testi ve kaderden kaçamadım rüyam gerçek olmuştu, keşke bazı rüyalar gerçek olmasa ..
İnşallah Cuma sana uğurlu gelir. Bir çok kişi de Cuma güzel haber almıştı. Yarın güzel haberlerini bekliyoruz. Bu arada günlerin, sayıların çok da önemli olmadığını öğrendim, hurafe yapmışım ne zamandır. Bu da bana bunu öğretti:)
Dualarım hepinizle..
Anladım canım. İnşallah bebişin ya da bebişlerin seninledir. kalitelerine hiç takılma. 2. kalite embriyolarla ikizlerini kucağına alan çok kişi oldu. Hadi bakalım ben de heyecanla bekliyorum :)Öncelikle iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Evet aslında Kaan bey 10. gün testi yaptır bize haber ver demişti. Ama ben yaptırmadım. Çünkü hem genelde internette 12. gün yazıyor, hem de çalıştığım için, olumsuz bir sonuç olması durumunda çok etkilenecğimi bildiğim için yarın iş yerine şiş gözlerle, moralsiz gelmek istemedim. En azından hafta sonu evde toparlanırım diye düşündüm. İnşallah korkularım gerçek olmaz, 2. kalite olsalar da bebişlerim hep benimle olurlar. Yarın akşam yazarım büyük ihtimalle, sonuç ne olursa olsun. Herkes hakkında hayırlısı olsun.
teşekkür ederim döndüğünüz için . bende yarın muayaneye gideceğim peki yumurtanın kalitesini doktormu belirliyor size soruluyormu. bilgim olmadığı için soruyorum kusura bakmayın. ikiz yanlış yazmışım tüp bebek yazacağıma :)tam anlamadım yazdıklarınızı, ikiz bebek için mi tedaviye başlayacaksınız?
Diğer soruya gelecek olursak, yumurta toplama sonrasında oluşan embriyoların kaliteleri oluyor, 1. kalite genelde 8 hücre kadar çoğalabilen iyi embriyolar iken, benimkiler gibi 2. kalite olan embriyolar döllenme sonrasında suni ortamda yeterince çoğalamayan (5,6 hücreli mesela) ama rahimde çoğalmaya devam ederek hamile kalma imkanı olan, sadece 1. kalite olanlara göre hamilelik oranı biraz daha düşük olan embriyolar anlamına geliyor. Ama Kaan beyin dediğine göre çok önemli bir şey değilmiş ve belli olmuyormuş, bazen 1. kalite tutmazken, 2. kaliteden ikiz olduğu bile olmuş. Allah bana da bu şansı nasip eder inşallah, yarın öğrencem, heyecanlanıyorum
teşekkür ederim. sizde yumurta kalitesi varmıydı. yorumlarda okudumda kaan beyin bir hastası 2.kalite yumurta yazmış . aşılama yaptırsam mı yoksa direk tüp bebek mi yaptırsam kafam çok karıştıEstağfurullah ne kusuru. Bizde bu dönemlerden geçtik çok yakın süreçte. Birbirimize yardımcı olmak motive etmek için burdayız. Benim çikolata kistim vardı ameliyat olmuştum. Kaan Beyden önceki tedavilerim bunlar. Kistten önce aşılama ile hamile kaldım ama 10 haftalıkken kalbi durdu mecburen kürtaj olum. Kürtaj sonrası kist çok büyüyünce mecburen ameliyat oldum. Sonra bir aşılama daha denedik olmayınca Kaan Bey'e başvurduk. Yumurta rezervim azdı benim eşimde sıkıntı yoktu.
teşekkür ederim döndüğünüz için . bende yarın muayaneye gideceğim peki yumurtanın kalitesini doktormu belirliyor size soruluyormu. bilgim olmadığı için soruyorum kusura bakmayın. ikiz yanlış yazmışım tüp bebek yazacağıma :)
Ben varım :)Opu sonrası adet olupta tedaviye tekrar başlayıp ara vermeden tekrar opu olanınız oldu mu? Opudan sonra ara vermek mi iyi?
hanımlar bi şey sormak istiyorum hücre sayısının fazla olması ne anlam ifade ediyor 3.gün embriyosu 15 hücreli dedi birisi için 7 hücreli de var, istenen 8 hücreliymiş galiba.. benim 7 - 15 gücre arası değişiyo, donduruldu. benim durumum nasıl yorumlanmalı sizce ??
Daha önce benimde üç tedavim peşpeşe oldu. İlk tedavimde opu oldum. İkinci tedavimde folikül gelişimi olmadı. Tedavim iptal oldu. Üçüncü tedavimde yine opu oldum. Şimdi yine aynı şeyler olur mu bilemedim.Ben varım :)
Ara vermeden 3 kez opu yaptırmıştım hem de iki kez.
Orası hiç belli olmuyor. Benim üç kez ard arda yaptırdığımda bir tanesinde ilkinde, bir tanesinde de sonuncusunda başarılı olmuştuk. hatta adetli iken opuya girdiğimi hatırlıyorum.
Hangisi iyi hiç beli olmuyor. Başarılı olan da var benim gibi olamayanda var tamamiyle o ayki yumurta kalitesine göre değişiyor.
İşte hiç belli olmuyor her ay durumlar değişiyor.Daha önce benimde üç tedavim peşpeşe oldu. İlk tedavimde opu oldum. İkinci tedavimde folikül gelişimi olmadı. Tedavim iptal oldu. Üçüncü tedavimde yine opu oldum. Şimdi yine aynı şeyler olur mu bilemedim.
Canım bu arada sen nasılsın?
Kalitesine dr karar veremiyor, sizin yumurtanız nasıl gelişeceğine göre oluyor kalite. Ayrıca tüp bebek ya da aşılama kapıp yaptırmama konusunda zaten Kaan bey size doğrusunu söyler, sizin böyle bir seçim yapma durumumuz bence çok mantıklı değil. Önce muayene olursunuz, hangisi sizib durumunuza uyuyorsa dr onu yapalım der zaten. Genelde aşılama gibi diğer yollarla olmayacak durumlarda son çare olarak tüp bebek yapılıyor.
canım benim beş embriyom oldu fakat benim endometrium hastasıyım galiba dondurup koysalardı daha garanti olacaktı ama üçünü koydular onlarda tutmadı
evet canım hep taze embriyo transferi yapıldı banaÇikolata kistiniz var sanirim bende de var benim doktorum menopoza sokup dondurulmus transferi yapiyor
evet canım hep taze embriyo transferi yapıldı bana
canım seninde transferin olmuş inşaallah hayırlı sonuçlar alırsın benim hep taze embriyo ama tüplerimde sıkıntı varmış bakalım dondurulmuşlarım var fakat önce tüplerdeki sorunu halledeceğim bakalım hayırlısıÇikolata kistiniz var sanirim bende de var benim doktorum menopoza sokup dondurulmus transferi yapiyor
Merhabalar canim bende kaan beyin hastasiyim gecen cumartesi transferim oldu benim cikolata kistim vardi senin sorunun neydii sonucunu ogrendin mi
Canım hakkında hayırlısı olsun..Maalesef sonucum negatif çıktı kızlar,elbet önce üzüldüm ama toparlandım hemen, yoluma ankarada devam etcem. Kaan beyle ilgili bir karar değil kesinlikle, kendisinin çok başarılı olduğunu düşünüyorum ama benim için git gel uzak ve yorucu oluyor. Kendisi de benimle aynı düşünüyor. Biraz ara verip mücadeleye devam. İnşallah bi gün hayırlısıyla pozitif sonuç alcam ben de. Allah sizlere de yardım etsin canlar :)
Yoğun olması senin fikrini etkilemesin bence sonuçta yoğunluk olsada işini çok iyi yapıyor kesinlikle bu yeterli.ben olsam alıştığım doktora güveniyorsam değiştirmezdim durumunu biliyor yumurtalarının ne kadar sürede ne kadar ilaca cvp verdiğini biliyor bunlarıda göz önünde bulundur benceHerkese merhaba. Sayfayı uzun süredir takip ediyorum. Ben de Kaan beyin hastasıyım. Sebepsiz infertilite grubundayım. 2 aşılama denedik maalesef sonuç alamadık. Negatiflerden oldukça etkilendiğim için uzunca bir süre tedaviye ara verdik. Her ay belki bu sefer olmuştur diye Ümit etmekten, her adet dönemi de ağlama krizlerine girmekten çok yoruldum. Beklemek de çok yıpratıyor insanı. O Yüzden Önümüzdeki adet Döneminde tekrar başlamayı düşünüyorum tedaviye. Kaan beyin bilgi ve tecrübesine çok güveniyorum ama yoğun oluşu, morale en çok ihtiyaç olduğumuz dönemdeki iletişim sıkıntısı beni Korkutuyor. Onunla mı devam ederim yoksa irenbedeki başka bir doktoru mu tercih etmeliyim hala kafam Karışık. Bana bi akıl verirseniz sevinirim