- 29 Aralık 2013
- 426
- 510
-
- Konu Sahibi mavinehir17
- #21.821
4 spermle aşılama zor zaten
Canım hep merak ettiğim bir konu. Vajinusmus ile tedavi nasıl yürüyor? Kadetral, alttan muayene falan?Kizlar merhaba ben 10 gun once ilk asilamami yaptrdim fakat tutmadi hcg 0.848 cikti doktorumu degistrmeye karar verdim smryna'ya gtmek istiyorum bu arada benim ve esimin hic bir problemi yok ben vajinismusum yani iliskiye giremedgm icin asilamayi sectim 3 yumurtam gelisti hersey cok guzeldi adetime 5 gun kala yani dün test yaptm negatf sonuc aldimfikirlerinizi bekliyorum
Merhaba canim ben ahmet zeki isik hastasiyim.. ahmet bey isini cok iyi yapan bir doktordur ve cok babacan biridir 2 defa tup bebek denemem oldu ikisindede hamile kaldim 1sinde kesede gelisim olmadigi icin sonlandirildi 2 denememizde pgtli tup bebek yapildi suan hamileyim Allahin izniyle bebisimizin gelismesini bekliyoruz.Benim ilk baştan moralim bozuldu irenbede tedaviye bile başlamadan bıraktım.Bana ne sperm var ne yumurta tüp bebekde başarı şansı yüzde 25 dedi Kaan bey.Baştan böyle denince insan da zaten moral kalmıyor ki.Kullandım vitaminleri sonra gitmedim.Bende Dilek Aslan hakkında olumlu yorumlar okudum birde medical park Ahmet Zeki Işık içinde olumlu yorumlar var.Bir tanıdıkta tepecik tup bebekte yaptırmış bebeği vardı çok memnundu baya ilgileniyorlar demişti.
Canim sen de manisadandin dimi. Yanılmıyorsam sen de ogretmendin. Ne asamadasin şu an nasıl gidiyorMerhaba arkadaşlar, haddim olmayarak size şunu söylemek isterim.tüp bebek için ilk iş rahim filmi isteyen bir merkez seçin.ama filmi 1000 küsür tl ye anestezili ya da Acılı şekilde yapanı Seçmeyin.aksine 500 tl ye hiç acı çekmeden aneztezisiz üç dakika da çekim yapanı tercih edin.seçiceniz bu merkezde spermleri 8000 kat büyüten ve öğle srçen bir merkez seçin.size kimse mofoloji hiç önemli değil diyen bir merkez olmasınbu merkez.sonra kuzucuklarınızı kamerayla izleyen bir merkez olmalı bu merkez.zaman zaman çıkarıp bakan doğal ortamını bozan olmasın.aynı zamsnda tüm son gelişmeleri takip eden bir merkez olsun.pgt(embriyo kromozon testi), sperm dna hasar testi gibi testleri bünyesinde yapabilen bir merkez olsun.lüyfen bunlar benim için gerekli değil demeyin.şunu düşünün.bunları başaran bir merkez sizin sorununuza en rahat çözüm bulacak bir merkez olacaktır.ve yine size nacizane tavsiyem.bunları merkezinize sorun.sorun ki içiniz sine sine güvende hissederek kuzucuklarınıza kavuşun.
Memorial i tarif etmissin arkadasim :))Merhaba arkadaşlar, haddim olmayarak size şunu söylemek isterim.tüp bebek için ilk iş rahim filmi isteyen bir merkez seçin.ama filmi 1000 küsür tl ye anestezili ya da Acılı şekilde yapanı Seçmeyin.aksine 500 tl ye hiç acı çekmeden aneztezisiz üç dakika da çekim yapanı tercih edin.seçiceniz bu merkezde spermleri 8000 kat büyüten ve öğle srçen bir merkez seçin.size kimse mofoloji hiç önemli değil diyen bir merkez olmasınbu merkez.sonra kuzucuklarınızı kamerayla izleyen bir merkez olmalı bu merkez.zaman zaman çıkarıp bakan doğal ortamını bozan olmasın.aynı zamsnda tüm son gelişmeleri takip eden bir merkez olsun.pgt(embriyo kromozon testi), sperm dna hasar testi gibi testleri bünyesinde yapabilen bir merkez olsun.lüyfen bunlar benim için gerekli değil demeyin.şunu düşünün.bunları başaran bir merkez sizin sorununuza en rahat çözüm bulacak bir merkez olacaktır.ve yine size nacizane tavsiyem.bunları merkezinize sorun.sorun ki içiniz sine sine güvende hissederek kuzucuklarınıza kavuşun.
Şikayet eden insanların neyini anlamıyorsun arkadaşım anlatalım.Bir işletmeden Yada kişiden ödediğin paranın karşılığında hak ettiğin hizmeti alamazsan memnuniyetsiz ve şikayetçi olursun bundan daha doğal bir şey yoktur.Anlayamadığınıza göre Sizin hayatınız boyunca karşınıza şikayet edeceğiniz bir durum çıkmamış Ne kadar şanslısınız. Siz evlat Sahibi olmaya gittiniz de biz ne Sahibi olmaya gittik? Sinir Sahibi mi? Evet en başarılı olunan konu bu.kendi adıma bu konudaki başarılarını inkar edemem.Yükledikleri onca ilacın etkisiyle,yaşattıkları onca olumsuzlukla ve terslemeleriyle sinir Sahibi olduğumuz aşikar.Gereksiz içtiğim avuç dolusu ilaçla sadece 4 ay içinde +15 kilo ve ilaç kullanımına bağlı kiste de sahip oldum.Size baba gibi davranmışsa yine çok şanslısınız.Mesela benim ilk transferimde 3 embriyo yerleştirilmesine rağmen negatif sonucumu aldığımda gözyaşları içerisinde kendisini aradığımda sesini yükselterek beni tersleyip azarladığı zaman hayal kırıklığı ve özgüven kaybına sahip oldum.Benim kendi adıma bu merkez ve doktorla ilgili sahip olduklarım maalesef bunlardan ibaretSiz umarım Sağlıkla adını Kaan koyacağınız bir evlada kavuşursunuz.
Canım çok sevindim inşallah sağ salim kucağına alırsın bebeğini :)Benim içimden de nedense geçen Ahmet Zeki Işık oluyor bakalım kısmet, orda muayane ücreti 350 tl diye duymuştum her seferinde mi alınıyor.Öngörüşmesi oluyor mu.Merhaba canim ben ahmet zeki isik hastasiyim.. ahmet bey isini cok iyi yapan bir doktordur ve cok babacan biridir 2 defa tup bebek denemem oldu ikisindede hamile kaldim 1sinde kesede gelisim olmadigi icin sonlandirildi 2 denememizde pgtli tup bebek yapildi suan hamileyim Allahin izniyle bebisimizin gelismesini bekliyoruz.
Canım bende rahim filmi çektirmek istiyorum çünkü sezeryan gibi ameliyat geçirdim miyomlarım yüzünden tüplerde yapışıklık yapabiliyormuş.Ama izmir de çoğu hastaneye sordum genelde anestezili ve eski sistem yani ağrılı.İstanbulda burdan okuduğum kadarıyla echomarda varmış ağrısız son teknoloji ama oraya gidemem şu anda.İzmir de bildiğin yer var mı anestezi olmadan ve ağrısız çeken.Bazıları ben çektirdim o kadar ağrı yoktu diyor anestezi olmadan eski usul ama tüpler kapalı kanallar dar yada yapışık olanların çok ağrılı oluyormuş.Merhaba arkadaşlar, haddim olmayarak size şunu söylemek isterim.tüp bebek için ilk iş rahim filmi isteyen bir merkez seçin.ama filmi 1000 küsür tl ye anestezili ya da Acılı şekilde yapanı Seçmeyin.aksine 500 tl ye hiç acı çekmeden aneztezisiz üç dakika da çekim yapanı tercih edin.seçiceniz bu merkezde spermleri 8000 kat büyüten ve öğle srçen bir merkez seçin.size kimse mofoloji hiç önemli değil diyen bir merkez olmasınbu merkez.sonra kuzucuklarınızı kamerayla izleyen bir merkez olmalı bu merkez.zaman zaman çıkarıp bakan doğal ortamını bozan olmasın.aynı zamsnda tüm son gelişmeleri takip eden bir merkez olsun.pgt(embriyo kromozon testi), sperm dna hasar testi gibi testleri bünyesinde yapabilen bir merkez olsun.lüyfen bunlar benim için gerekli değil demeyin.şunu düşünün.bunları başaran bir merkez sizin sorununuza en rahat çözüm bulacak bir merkez olacaktır.ve yine size nacizane tavsiyem.bunları merkezinize sorun.sorun ki içiniz sine sine güvende hissederek kuzucuklarınıza kavuşun.
Ha ha haMemorial i tarif etmissin arkadasim :))
Arkadaşım ben uçağa atlayıp sabah, filmimi çektirdim akşam tekar döndüm.hem gezdim, hem fimimi çektirdim hem acı çekmedim.üstelik 520 gibi bir fiyat ödedim.burda hiç çektirmedim.bilmiyorum.ama genelde 1000 tl nin altında olmuyormuş.ben 1000 tl bile harcamadım.Canım bende rahim filmi çektirmek istiyorum çünkü sezeryan gibi ameliyat geçirdim miyomlarım yüzünden tüplerde yapışıklık yapabiliyormuş.Ama izmir de çoğu hastaneye sordum genelde anestezili ve eski sistem yani ağrılı.İstanbulda burdan okuduğum kadarıyla echomarda varmış ağrısız son teknoloji ama oraya gidemem şu anda.İzmir de bildiğin yer var mı anestezi olmadan ve ağrısız çeken.Bazıları ben çektirdim o kadar ağrı yoktu diyor anestezi olmadan eski usul ama tüpler kapalı kanallar dar yada yapışık olanların çok ağrılı oluyormuş.
Canim gunaydin..bana gore umut en guzel ama bir o kadar da tehlikeli bir duygu...evlat sahibi olmak gibi hassas bir konuda hepimizin umuda ihtiyaci var..hatta sonrasinda da..bana zihinsel olarak ciddi anlamda sorunu olan cocuklari ile gelir bazen ebevynler..bu cocuklar asla akademik egitim alamayacak cocuklardir..ebeveynleri doktor hemsire avukat hatta ogretmen bile olabiliyor...okusun istiyorum diyor universiteye gitsin diye tutturuyor..gidemeyecegini..gunluk hayatini idame ettirecek beceriler kazandirmaya calismalarinin daha iyi olacagini anlatmaya cabaliyorum...bana bakislarini ofkelerini ve nefretlerini tahmin dahi edemezssin...cunku duymak istedikleri bu degil ve umut istiyorlar...ama ben binde bir yasanan mucizelere dayanarak bu insanlara bos umut yukleyenem..etik olarak bu dogru degil...biz fal baktiririz iyi seyler soylemdiginde yere goge sigdiramayiz ama uc ay sonra olmayinca beddua eder hakkimizi helal etmeyiz...burada anladigim kadariyla kaan bey elimden geleni yaptim bsna bir daha gelme demis..baskasina gitme dememis ki...herseyi yaptigini bile bile devam etse bedensel psikolojik ve ekonomik olarak ve de zaman olarak hastasi icin daha mi iyi olacakti....ben doktorumun acik ve net olmasini tercih ederim..biraz daha iyi hissetmem icin bana bos umut vermesini istemem..gercek gercektir er yada gec bizi bulur...geciktiginde daha kotu vurur arkadaslar..saglik sektorunden biri olarak masanin diger tarafindan bakabilmek lazim...Sunkiss dobra olmak tamam iyi birşey ama bunu söyleyiş tarzı bu şekilde olmamalı.Bu forumdan bir arkadaşa daha 20 li yaşlarda sana 40 yaşında birine yapılabilecek herşeyi yaptım yine olmazsa gelme bir daha demiş.Kocası selam diyormuş başını kaldırıp bilgisayardan bir selam demiyormuş.Ben ne mucizeler okuyorum 5 kere denemiş tüp bebek sonra umutlar bittiği an kendinden olan hamilelikler.Doktor böyle konuşursa bir daha gelme derse insan robot değil duyguları var kanserin bile tedavisinde moral çok önemli morali yüksek olanlar daha çabuk yeniyor hastalığı.Fsh denen hormon bile psikolojiden etkileniyor.Bana öyle derse benim hormonlar olcağı varsa bile iyice bozulur olmaz.O yüzden Dilek hanım ve Ahmet zeki bey sevecen,ilgili ve başarılı doktor olduklarını duyduğum için içime siniyorlar.
Canım çok sevindim inşallah sağ salim kucağına alırsın bebeğini :)Benim içimden de nedense geçen Ahmet Zeki Işık oluyor bakalım kısmet, orda muayane ücreti 350 tl diye duymuştum her seferinde mi alınıyor.Öngörüşmesi oluyor mu.
Canim gunaydin..bana gore umut en guzel ama bir o kadar da tehlikeli bir duygu...evlat sahibi olmak gibi hassas bir konuda hepimizin umuda ihtiyaci var..hatta sonrasinda da..bana zihinsel olarak ciddi anlamda sorunu olan cocuklari ile gelir bazen ebevynler..bu cocuklar asla akademik egitim alamayacak cocuklardir..ebeveynleri doktor hemsire avukat hatta ogretmen bile olabiliyor...okusun istiyorum diyor universiteye gitsin diye tutturuyor..gidemeyecegini..gunluk hayatini idame ettirecek beceriler kazandirmaya calismalarinin daha iyi olacagini anlatmaya cabaliyorum...bana bakislarini ofkelerini ve nefretlerini tahmin dahi edemezssin...cunku duymak istedikleri bu degil ve umut istiyorlar...ama ben binde bir yasanan mucizelere dayanarak bu insanlara bos umut yukleyenem..etik olarak bu dogru degil...biz fal baktiririz iyi seyler soylemdiginde yere goge sigdiramayiz ama uc ay sonra olmayinca beddua eder hakkimizi helal etmeyiz...burada anladigim kadariyla kaan bey elimden geleni yaptim bsna bir daha gelme demis..baskasina gitme dememis ki...herseyi yaptigini bile bile devam etse bedensel psikolojik ve ekonomik olarak ve de zaman olarak hastasi icin daha mi iyi olacakti....ben doktorumun acik ve net olmasini tercih ederim..biraz daha iyi hissetmem icin bana bos umut vermesini istemem..gercek gercektir er yada gec bizi bulur...geciktiginde daha kotu vurur arkadaslar..saglik sektorunden biri olarak masanin diger tarafindan bakabilmek lazim...
Merhaba arkadaşım,ilginçtir sen de dün üye olmuşsun.Bu aralar belirtilen merkezde ve doktorda tedavi olduğunu söyleyen Fakat her nasılsa bu süreçlerde hiç üye olmamış tek bir satır yazmamış Yeni arkadaşlar katılmaya başladı aramıza çok manidar.Sanki bu topikte sadece ben olumsuz yorum yapmışım gibi konuşuyorsunuz.Madem psikoloji eğitimi aldınız o zaman mantık dersi de gördüğünüzü düşünüyorum.Mantıkta tüme varım ve tümden gelim şeklinde yargılar vardır.Tüme varım özelden genele geçiştir.En basite indirgersek konuyla şu şekilde ilişiklendirebilirim;bir kişi değil birden çok kişi aynı doktor ve merkez hakkında çeşitli olumsuz görüşler içerisindeyse bu doktor ve merkez hakkında genel bir memnuniyetsizlik olduğu aşikardır.Bu şayet sadece benim dile getirdiğim bir konu olsaydı o zmn haklısınız özeleştiri yapıp sorun ben de heralde derdim.Farkındaysanız olumlu yorum yapanlar sadece 1 günlük üye olanlar.Oysa burada olumsuz yorum yapan herkesin İrenbeye ve kaan beyle en az 1 yıllık geçmişi ve en az 2 başarısız denemesi mevcut.Keşke ezbere yorum yapmadan önce tüm yazdıklarımı okumuş olsaydınız.Başıma gelenler sizin başınıza gelse böyle konuşur muydunuz acaba? Defalarca yazdım okumadıysanız tekrar yazayım; tüplerimde sıvı birikmesi olduğu ve ameliyat olmadıkça embriyolarımın tutunamayacağı,daha önce Kaan beyin gerçekleştirdiği her 2 transferimin başarısız olmasının nedeninin de bu olduğu,İstanbulda görüştüğüm alanında bir numara olan profesör doktorlar tarafından belirtilmiştir.Oysa Kaan bey çektiği rahim filmine bakıp hiç bir sorun olmadığını ve ameliyata gerek olmadığını söylemiş idi.Koca profesörler, doktorunuz bu filme bakıp nasıl bir sorun yok der diyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler.Siz de kalkmışsınız bu başarısızlık İçin doktoru sorumlu tutmayın diyorsunuz.Kimi sorumlu tutayım,kapıcı Ahmet Efendiyi mi??? Lütfen eleştirileriniz biraz mantık çerçevesinde olsun.Bakın eğer benim tedavim için gereken herşeyin yapıldığından emin olsam tek kelime konuşmazdım.Kaldı ki yanlış tedavi uygulandığından emin olana kadar da ben hiç olumsuz yorum yapmadım fakat bundan emin olduktan Sonra tabiki düşüncelerimi ve başıma gelenleri yazacağım.Kimseye hakaret etmedikten Sonra özgürce başına gelen tecrübeleri paylaşmak benim en doğal hakkım.Bu sayfa bunun için var.Mesela şu an tedavi gördüğüm yerde gerçekten eleştirebileceğim tek bir şey bile Yok.Hastanesinden,doktoruna,hemşiresine,laboratuvarına,hizmete,ilgiye kadar herşey kusursuz ve gerçekten işlerini çok ciddiye alarak yaptıklarını daha ilk anda hissediyorsunuz.Şimdi Allah korusun ben burada olumsuz sonuç alsam neden bu hastaneyi Yada doktoru sorumlu tutayım ki,tutmam.Çünkü benim için daha fazlasını yapamazlardı bundan Emin'im,içim rahat.Fakat irenbe konusunda aynı şeyi söyleyemem.Hem benim hem arkadaşlarımın başına türlü türlü olumsuzluklar geldi.Ücret ödüyoruz diye Niye doktorun hayatını satın aldığımızı düşündünüz ki? Biz doktor beyden sadece sorduğumuz sorulara doğru düzgün cevap vermesini ve bizim için uygun olan tedavi şeklini uygulamasını istedik daha fazlasını değil.Oysa sadece 2 dakikalık muayene sonrasında odasına geçip hızlı bir görüşme,soru sormak isteseniz soramıyorsunuz sanki hadi artık gidin der gibi bir savsaklama Sonra da herkesin eline aynı ilaç reçeteleri yazılıp git 10 gün Sonra gel.Bu mu kişiye özel tedavi? Düzgün hizmet almak istediğimiz için mi doktorun hayatını satın almış oluyoruz.Asıl ödediğimiz ücret karşılığında bizim hayallerimiz satın alındı ve Sonra çok büyük hayal kırıklıkları yaşadık.Sizin dediğiniz gibi bir dobralık ben görmedim doğrusu.Keşke en kötüyü söyleseydi ama her gittiğimde herşey çok iyi hiç sorun yok,belki kendiliğinden bile olur diyerek hep pembe hayaller sunuldu bana.Ordan çakılmak ağır oldu.Şu anki merkezimde kimse şahsi fikrini işine karıştırmıyor.Size teknik olarak neler yapılacağı ,olumlu/olumsuz neler yaşanılacağı anlatılıyor ama kimse şahsi kanaatleriyle kafanızı bulandırmıyor.Sizin tedavinizde size bahsettiğimiz gibi davrandıysa bu da ayrıca sorun demekki çifte standart uygulanıyor Yada günlük ruh haline göre yaklaşıyor hastalarına.Çünkü ben odasından ağlayarak çıkanları da biliyorum maalesef.Kimse 7/24 bizimle ilgilenmesini beklemedi ama bu kadar unut bekleyen insana daha özveriki davranılabilirdi.Öte taraftan tabiki kafamızda onlarca soru var ve birilerinin bunlsrı aydınlatması da gerek.Böyle bir ihtiyacı da Korkunç diye nitelendirmeniz asıl korkunç olan şey bence.Çünkü şu an tedavi gördüğüm yerde aklıma gelen herşey için arayıp danışabileceğim bir hemşire Hattı var ve sağılsunlar ne zmn ne ile ilgili arasam çok açıklayıcı bilgi verdiler .Eğer bahsettiğiniz gibi ortada bir emek olsa en çok ben saygı duyardım,tıpkı şu an tedavi gördüğüm merkezdeki temizlikçisinden doktoruna herkese sonsuz saygı duyduğum gibi!sevgili medesa yaşadığın hayal kırıklığını anlıyorum ve dilediğin bebeğine en kısa zamanda kavuşmanı umut ediyorum..yazdıklarını okuyunca hem senin için yaşadıklarından dolayı, hemde kaan bey için üzüldüm..çok istediğin bir şeye sahip olamamanın ne demek olduğunu bildiğim için yaşadıklarını anlıyorum..ancak sahip olamadıklarımız dan bir başkasını sorumlu tutmak ve bu kadar yüklenmek ne kadar doğru ..Kaan beyi tanırım bende onun hastasıyım..tüm yoğunluğunun içinde elinden geleni yapan, işini ciddiye alan ve en önemlisi de dobra biridir..bu zaman zaman bazılarımızın canını yaksa bile, boş umutlara kapılıp hayal kırıklığına uğramaktansa, olanın olduğu gibi söylenmesini tercih ederim..evet hepimiz ücret ödüyoruz ama ücret ödememiz doktorumuzun hayatını satın aldığımız anlamına gelmez..7-24 telefonlara cevap verdiklerini sorulan her soruyu cevapladıklarını düşünün..zira ben düşünemiyorum..en ufak bir şeyde arayan yada en basit şeylerde bile cevap bekleyen, cevap verdikçe daha çok soru soran kadınlar düşünün..korkunç bence( zira benim de danışanlarım ile yaşadığım bir sorun olduğu için doktor beyi çok iyi anlıyorum bu anlamda)..ayrıca pek çoklarının dediği gibi moralim baştan bozuldu da hamileliğim olmadı da gibi bahaneler yaşanan, hayal kırıklığı için bahanelerdir..bende psikoloji alanında eğitim almış biri olarak bunların etkisinin yok denecek kadar az olduğunu belirtmek isterim..kaldı ki hiçbir doktor, olabilme ihtimali olan bir durumda hele ki özel sektörde çalışıyorsa riski göze almaz..biyolojik bir yapımız var..yapı itibari ile bazılarımız kolayca bazılarımız destekle bebek sahibi olabiliyoruz..ve bazılarımızda tüm çabalara rağmen ne yazık ki bu duygudan o yada bu şekilde mahrum kalıyoruz.ailemdeki hekimlerinde söyledikleri gibi insan bedeni derya deniz..aynı hastalıktan kimimiz hiç tedavi görmeden kurtulup, kimi en iyi şartlarda bir kaç günden fazla yaşayamaya biliyor..ayrıca denediniz olmadı ise bir başkasında bir kez daha deneyin..ama verilmiş bir emeğe böylesi yüklenmek buradan bakınca bana kötü geldi.. tanıdığım bana çok iyi hekimlik yapmış doktorum Kaan Bey için yazdıklarınızı okuyunca cevap vermekten kendimi alamadım..
En kısa zamanda annelik duygusunu tatmanız dileğimle..Sevgiler..