Kızlar şu anda bağıra bağıra ağlayarak yazıyorum size o kadar mutsuzum ki! İstanbulda çektirdiğim Yen'i rahim filminin üstüne gittiğim 2 merkezden de hocalar aradılar.Teşhis kesinleşmeden size yazmak istememiştim,emin olmayı bekledim.Her ne kadar Kaan beye kızgınlıklarım ve kırgınlıklarım olsa da haksızlık etmek istememiştim.Ancak şu an Eminim ki Kaan beyin uyguladığı yanlış tedavinin kurbanıyım.Her 2 hoca da daha ilk muayenede Kaan beyin bizzat çekip hiç bir sorun yok dediği hsg de bir sorun olduğunu görmüşlerdi Tüplerimde sıvı birikmesi olduğunu ve bunun Hem filmde görüldüğünü Hem de rapor da yazdığını,buna bakarak doktorumun yani Kaan beyin nasıl olup da bir sorun olmadığını söylediğini anlayamadıklarını belirttiler.Bu tüplerin kapatılmadan yada çıkarılmadan embriyolarımın tutma şansı zaten en baştan beri hiç yokmuş.kaldı ki kaan bey daha önceleri tüpte sıvıdan şüphelendiğini söylemişti bunun üzerine hsg çekti ve raporda dahi bu belirtilmişken ve farklı 2 hoca bunu gayet net görmüş ve sorun olarak nitelendirmişken nasıl olur da başarılı olduğuna bu kadar inandığımız ,güvendiğimiz,kendimizi düşünmeden emanet ettiğimiz doktorumuz hiç bir sorun yok der aklım almıyor.Burada artık tamamen ticari hesaplar olduğunu düşünüyorum.Ameliyatla tüplerim kapanıp sorun ortadan kalksa muhtemelen ilk demede tutma şansı çok yüksek olacaktı.Belki bilerek sorunum giderilmedi ki denemelerim başarısız olsun ve sürekli tedavi adı altında ödemelerimiz devam etsin.Yaklaşık 15 bin tl paramız ve 1 senelik çabamız,umut dolu bekleyişimiz,hayallerimiz hepsi çöpe gitti.Bir insanın vicdanına bu nasıl siner bilmiyorum.Yastığa başlarını rahat koyabiliyorlar mı bilmiyorum.Üstelik kullandırdıları bir dolu ilaç yüzünden de maalesef kist oluşmuş.Tedavi edeceklerine zarar verdiler ,olmayan sorunlarım da çıkmaya başladı.Bakın ben burada Hiç bir doktoru yermek yada övmek için yazmıyorum.Tek derdim başımdan geçenleri anlatıp birilerinin bu tecrübelerden faydalanmasını sağlamak.Ben de buraları okuyarak karar vermiştim Kaan beye Ancak o zmn bu kadar negatif yorum yoktu.Şu an bakıyorum da tek problemi olan ben değilim pek çok arkadaş şikayetçi.1 senedir takipteyim ve pozitif sonuç alan sadece 1-2 arkadaşımız oldu.Onun dışında hep negatif.Bir doktorun alenen sorun görülen,başka doktorların ilk bakışta sorunu gördüğü bir filme bakıp hiç bir sorun yok demesi kabul edilebilir bir hata değil.Bu tüplerdeki sıvılar rahim içine alıp embriyonun tutunmasını engelliyormuş.Bu sorun giderilmedikçe 10 tane transfer de olsam tutma şansı yokmuş.Kaan beye son denememizde yalvardım.Ameliyatsa ameliyat,iğneyse iğne ne gerekiyorsa yapalım hiç bir risk olmasın ben herşeye razıyım dedim.Hayır ameliyata gerek Yok filminde sorun görünmüyor dedi.Aynı @mimi3535 arkadaşımızda da yaşandığı gibi.Ona da ameliyata gerek Yok deyip 2 başarısız deneme yaşatmış ve Sonra arkadaşımız istanbulda ameliyatla tüplerini kapattırdığında hamile kalmıştı.Demekki pek çok kişiye benzer şekilde yaklaşılıyor.Ya ticari kaygıyla başarısızlık sağlanıyor yada doktor bey sandığımız kadar başarılı değilmiş.Bilmiyorum aklıma başka bir seçenek gelmiyor.Çok ağlıyorum şu an,o anları yeniden yaşıyorum resmen.Bazı arkadaşlar haksızlık edildiğini falan yazmış ya kim kime haksızlık etmiş sizce? Ben 37 yaşındayım kaybedecek vaktim yoktu .Herkes gibi pek çok fedakarlık ,özveri ve umutla başlamıştım tedavime.Kaan beye çok güvenmiştim,kendimi ona teslim ettim ,kararlarını sorgulamadım.Sizce burda asıl haksızlık edilen ben ve benim gibi umut bekleyen yüzlerce binlerce insan değil mi? Yapılması kişisel tercihe kalmış değil de zorunlu olan bir operasyonu yapmayarak göz göre göre benim başarısız olmama neden olan bu doktoru me bu dünyada ne öbür dünyada affetmem mümkün değil.Bu cümleyi daha önce hiç kimseye kurmamıştım ama Kaan Bey sana hakkımı helal etmiyorum.Yaşadığım zor günler için,hayallerimi çaldığınız için,maddi manevi zorluklarım için,döktüğüm gözyaşları için,negatif sonuç alıp ağlayarak aradığımda hasta psikolojisini hiç düşünmeden üstüne azar işittiğim için,sadece benim değil eşimin,ailemin,sevdiklerimin üzülmelerine sebep olduğunuz için ben hakkımı helal etmiyorum.Umarım burada yazılanlardan biraz feyz alırsınız.Burada onlarca insanın şikayeti varsa dikkate alınması gereken bir sorun var demektir.Merkez olarak umarım nerede yanlış yaptığınız konusunda bir özeleştiri yapar ve bundan Sonra umut bekleyen anne adaylarının gözünde üzüntü değil mutluluk gözyaşlarına sebep olursunuz.Benim sizden bir beklentim Yok tek arzum bundan Sonra yoluna sizinle devam eden ve edecek olanlara daha özenli davranmanızdır.Yeterince uzun yazdım zaten kusura bakmayın arkadaşlar.Bizi birbirimizden başka kimse anlayamaz.Çok şükür ki daha profesyonel ellerde yeniden umudum olacak yoksa kendimi toparlamam çok zor olacaktı.Sırtımdan vurulmuş gibi hissediyorum.Umarım burada tedaviye devam eden arkadaşlarım da ilk denemelerinde yavrularına kavuşsunlar hiç üzülmesinler.Amacım hiç kimsenin motivasyonunu düşürmek değil aksine farkındaysanız sizler en azından bundan Sonra daha iyi ve hakettiğiniz hizmeti alabilesiniz diye uğraşıyorum.Çok ağlıyorum çok duygusalım şu an kusura bakmayın .Hepinizi öpüyorum.Hepimizin güzel haberlerini duymak dileğiyle...