Ne yapıcağımı şaşırdım,bir tarafım sezeryan diğer tarafım normal doğum yap diyor...herkes farklı konuşuyor...artık kime inanacağımı bilmiyorum.Normal doğum yap,hemen ayağa kalkarsın,bazılarıda acı çekme,modern uygulamalar varken neden bunları değerlendirmiyorsun diyorlar,bazılarıda sezeryan yapma hemen ayağa kalkamazsın,doğumdan sonra çok sızı çekersin diyor....Allah doğum yapanlara kolaylık versin...
Nasil yani yaziyi dogru okumamissin herhalde bende sezeryan mecburen yaptim iki defa cati darligindan dolayi. Benim bahsettigim insanlar keyfi icin sezeryan olanlar.
Ne alaka sezeryan yapanlar annne sayilmasin
ben sizin bahsettiğiniz o insanlar!! kategorisine giriyorum. KEYFı SEZERYAN OLDUM:))) ne ilginç gururla söylüyorum :)) gerçi sizin mantığınızla olaya bakarsam anne olmamam gerekiyordu çünkü yaşadıklarım ve yaşayacaklarımdan korktum hemde çok.
burdaki birçok arkadaşım zorunlu sezeryan oldum diyor, keyfi olanlar da muhtemelen söylemekten çekiniyor alacağı tepkilerden. halbuki kimin haddine eleştirmek?? benim cildim, benim kararım. nitekim normal doğum topiğindeki arkadaşlardan 20 günde de toparlanan olmuş 1 ayda da. onlarında çoğu zımba gibi kalkmıyor, sezeryanlılardan da kalkmayan olduğu gibi.
bu kadar kasmayın arkadaşlar. birçoğunuz çok zor şeyler yaşamış olabilirsiniz ama "ben karşıyım" mantığını neden söylediğinizi bir türlü anlayamıyorum. size ne ki? veya neyine karşısınız?
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
hey arkadaşım ne güzelll
allah analı babalı büyütsün.. aslında iyi değindin ben birkaç yerde yazdım ama burda çok tartışmak istemediğim için yazmadım ..
diyorlarki keyfi sezeryan! yahu ne varki bunda kimene normal yapmak o sancıları çekmek ıkınmak belki birçoğuna psikilojik olarak ağır gelebilir..benim ablamda keyfi sezeryan yapanlardan;
oda hep güldü geçti herkese sizene yaa derdi ben sezeryan istiyorum derdi ve öylede oldu
şimdi bebeği 1 yaşında maşallah kendiside bebeğine çok sağlıklı veeeee anne oldu sonuçta ve hatta işini bıraktı bebeğine kendisi bakmak istediği için annesine ve kaynanasına bile güvenmedi kendisi bakıyor bebeğine :)) eee düşünün artık keyfi sezeryan yapmış bir kadının bebeğine olan bağlılığı :))
ben sizin bahsettiğiniz o insanlar!! kategorisine giriyorum. KEYFİ SEZERYAN OLDUM:))) ne ilginç gururla söylüyorum :)) gerçi sizin mantığınızla olaya bakarsam anne olmamam gerekiyordu çünkü yaşadıklarım ve yaşayacaklarımdan korktum hemde çok.
burdaki birçok arkadaşım zorunlu sezeryan oldum diyor, keyfi olanlar da muhtemelen söylemekten çekiniyor alacağı tepkilerden. halbuki kimin haddine eleştirmek?? benim cildim, benim kararım. nitekim normal doğum topiğindeki arkadaşlardan 20 günde de toparlanan olmuş 1 ayda da. onlarında çoğu zımba gibi kalkmıyor, sezeryanlılardan da kalkmayan olduğu gibi.
bu kadar kasmayın arkadaşlar. birçoğunuz çok zor şeyler yaşamış olabilirsiniz ama "ben karşıyım" mantığını neden söylediğinizi bir türlü anlayamıyorum. size ne ki? veya neyine karşısınız?
Ben sezeryan sonrasinda cok sorun cektim kimseninde yasamasini istemem amaan kim ne isterse onu yapsin. sonucta bu bir ameliyat benim ilk ameliyatimi kötü yaptilar ikincisinde rahimim bastan sona kadar yirtildi ve bebegim öldü kimseninde bu durumda kalmasini istemedim cünkü
Ben sezeryan sonrasinda cok sorun cektim kimseninde yasamasini istemem amaan kim ne isterse onu yapsin. sonucta bu bir ameliyat benim ilk ameliyatimi kötü yaptilar ikincisinde rahimim bastan sona kadar yirtildi ve bebegim öldü kimseninde bu durumda kalmasini istemedim cünkü
bakın tekrar söylüyorum, yaşadıklarınız gerçekten çok çok zor allah kimseye yaşatmasın. doktor hatası yüzünden evladınızı kaybetmişsiniz ve bundan daha büyük bir acı olamaz. ancak bu forumda ikide bir birilerinin kalkıpta normal doğumu mükemmel sezeryanı tü-kaka şeklinde lanse etmeleri bıkkınlık getirdi. ister keyfi ister zorunlu sezeryan bir doğum şeklidir, bir tercihtir. kimse kimseyi bu tercihinden dolayı yargılayıp birde üstüne anneliğini sorgulayamaz.
bu lafım sadece sizin için değil, sezeryan olan arkadaşlara burda ne Allah korkusunu hatırlatmak isteyenler, ne inanç sorgulayanlar çıktı. hoş şeyler değil bunlar. sezeryan da normal doğumda zordur. anne olamaya karar veren bir bayan kolay olmayacağının da farkındadır zaten.
size tekrar geçmiş olsun diyorum, rabbim evladınızın iyi günlerini göstersin, başka acı vermesin...
canım öncelikle allah sağlıklı hayatlar versin bebeklerine
ama 3 tane doğum yapmışsın göbeğindeki sorun bunlada ilgili olabilir sezeryan yapmış ve eski formuna kavuşmuş bir sürü arkadaşlarım var,göbek kalması normal veya sezeryanda değişmiyor bence,bunun çok örnekleri var
illaki sezeryanda göbek sorunu yaşayacak değiliz dimi
yinede bilgine teşekkür ederim
ben sizin bahsettiğiniz o insanlar!! kategorisine giriyorum. KEYFİ SEZERYAN OLDUM:))) ne ilginç gururla söylüyorum :)) gerçi sizin mantığınızla olaya bakarsam anne olmamam gerekiyordu çünkü yaşadıklarım ve yaşayacaklarımdan korktum hemde çok.
Nasil hos degil???
Hersey yolunda olupta normal dogum yapmasinda hicbir sakincasi olmayan insanlarin keyfi sezeryan olmasi bana normal gelmiyor
evet başlık sezeryan doğum !!!!!
sezeryanla doğum yapan arkadaşlar birkaç yerde okuduğumda bazıları sonda takılmasının gıcık bişey olduğundan bahsetmiş bu konuda paylaşabileceğiniz bilgileriniz varmı?
doktoruma çok güveniyorum ve hiçbir korkum yok şuan sağlıklı bir doğum olmasını diliyorum sadece ama aklıma takıldı bu sonda olayı :uhm:
Bence yakistirilmayak bir söz yok
Ben zaten saglik sorunu olanlar icin kullanmadim o kelimeyi. Ama konuyu yanlis anlamis herkes: ben cani tatli olupta keyfi sezeryana girenler icin söyledim o lafi. Ama laf nerelere cekilmis: Ben belki hepinizden cok cektim iki cocugumdada sonuna kadar sanci cektim hele oglumda ölecegim zannettim rahimim yirtildigi icin cook felaket sancim vardi.Kizimda 14 saat sanci cektim cok ugrastim normal dogsun diye ama suyum yesil gelince acilen sezeryana aldilar;sonrada zaten doguramazdi cati darligi var denildi. Oglumdada sonuna kadar ugrastim ölü oldugu halde ama cati darligi oldugundan o da normal olmadi: bana oglum ölü dogduktan sonrada 5 ünite kan verdiler cok kan kaybettigim icin
ve birde şunu anlamıyorum ben normal doğum yapmış bir şahıs , sezeryan yapmamış, nasıl biliyor normalin daha güzel olduğunu ? iyisini nasıl kıyaslayabiliyorkii
Bence yakistirilmayak bir söz yok
Ben zaten saglik sorunu olanlar icin kullanmadim o kelimeyi. Ama konuyu yanlis anlamis herkes: ben cani tatli olupta keyfi sezeryana girenler icin söyledim o lafi. Ama laf nerelere cekilmis: Ben belki hepinizden cok cektim iki cocugumdada sonuna kadar sanci cektim hele oglumda ölecegim zannettim rahimim yirtildigi icin cook felaket sancim vardi.Kizimda 14 saat sanci cektim cok ugrastim normal dogsun diye ama suyum yesil gelince acilen sezeryana aldilar;sonrada zaten doguramazdi cati darligi var denildi. Oglumdada sonuna kadar ugrastim ölü oldugu halde ama cati darligi oldugundan o da normal olmadi: bana oglum ölü dogduktan sonrada 5 ünite kan verdiler cok kan kaybettigim icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?