• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

Normal doğum yapan ya da düşünen kadınların bir kısmında(yanlış anlaşılmasın hepsi demiyorum) sezeryanla doğum yapan yada sezeryanı düşünen kadınlara karşı hafif bir kızgınlık ya da saldırganlık seziyorum... Nedenini bir türlü anlayamadımfisfisfis

Normal doğum yapan ya da düşünen kadınların bir kısmında(yanlış anlaşılmasın hepsi demiyorum) sezeryanla doğum yapan yada sezeryanı düşünen kadınlara karşı hafif bir kızgınlık ya da saldırganlık seziyorum... Nedenini bir türlü anlayamadımfisfisfis

ayneen canım yaaa neden acabaaa :uhm:

ve birde şunu anlamıyorum ben normal doğum yapmış bir şahıs , sezeryan yapmamış, nasıl biliyor normalin daha güzel olduğunu ? iyisini nasıl kıyaslayabiliyorkii

Ben sezeryani hic tavsiye etmem, en güzeli dogal yoldan olmasi. Anne olmak cesaret ister dogurmaktan korkan bebek yapmasin diiimi yasakkelime ben iki defa mecburi sezeryan oldum ilk sezeryanimda öyle bir kestilerki karnimi en az 25 cm kesik var. aylarca agri cektim karnim 6 ay uyusuk kaldi. ikincisinde ise sezeryan idare ederdi kücük kesildiginden dolayi ama maalesef bebegim ölü dogdu senağlama ben iki hamileligimdede sanciyi sonuna kadar cektim dayanilmayacak sey degil sadece kalca darligi oldugundan bebekler gelmedi. Canim kim ne derse desin sen normal dogur kendin ve bebegin icin cok daha iyi olur

Konuya "Anne olmak cesaret ister dogurmaktan korkan bebek yapmasin diiimi " şeklinde yaklaşmanız hiç hoş değil. Ne yani sezaryen olanlar anne sayılmasın o zaman :1shok: Ben 13 gün önce kızımın kafası büyük ve çatım dar olduğu için sezaryenle doğum yaptım. Tabiki normal olsun isterdim ama sezaryenden de inanılmaz memnun kaldım. Aynı gün ayağa kalktım, hiç ağrı yada sancı çekmedim. 13 gündür de sanki hiç ameliyat olmamış gibiyim. Eğer ki normal doğum sakıncalıysa kesinlikle sezaryeni tavsiye ederim. Doğum sırasında kesik atılıp, günlerce onun acısını çekeceğime , sezaryen oldum ve çok da memnunum...

"Anne olmak cesaret ister dogurmaktan korkan bebek yapmasin diiimi" yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle gerçekten.Ben bir sayfa önce mecburi sezeyen hikayemi anlatmıştım,yinede eğer sağlık şartları müsaitse anne adayının normal doğum yapması taraftarıyım.Ama benim gibi mecbur kalıpta sezeyen olanları düşünmek lazım.Ayrıca sezeryen aman aman çok kötü bişey asla değil yani.Ben lohusayken normal doğum yapmış bir arkadaşım bana 'normal doğum yapanlar bebeklerine daha düşkün oluyormuş'diye çok talihsiz bir şey söylemişti.Nasıl alınmış ve kırılmıştım.Ama kendiside 2.ci doğumunu sezeryen yapmak zorunda kaldı,Allah'ın işi işte...

aslında ben anlıyorum ama kondurmak istemiyorum. burada birçok sezeryanlı (ben dahil) iyiki sezeryan yapmışım diyorum ki 6-7 saat suni sancı sonucunda...
valla çok uzağa gitmeyeyim, 2 arkadaşım normal yaptı öncesinde sancı, sonrasında sancı çektiler. ben sezeryan oldum, ne emzirmede ne bebeğime bakmada bir sorun yaşamadım. evet sonrasında 1 hafta sancım oldu ara ara ama gerek ağrı kesiciler, gerekse meşguliyetimden dolayı çok takmadım. normal doğumlu arkadaşlarımda en az 1 hafta- 10 gün oturamadılar.
ve bu kızlar ben sezeryan olduğum için çok kızdılar bana. şimdi biri hamile ve sezeryan olmaya karar verdi. kendi isteğiyle!!!!!

Ben kendi isteğimle hatta YALVARA YALVARA sezeryan oldum. sadece saatlerce acı çektiği için sezeryanlılara karşı olan bir grup arkadaşın "sezeryanlılar anne sayılmazlar" mantığıyla yaklaşmalarına sadece gülüyorum. onlar ne derse desin oğlum bana anne diyor :kahve:

ben herşeyin normali savunuyorum.
ordada sorun yoksa normal daha güzel.
ama bu bi terjıh ve saglıkla ilgili durum.
inş birini normal birini sezaryanla dogum yapmış anneyim.
normal dogumda duygu daha fazla.

ben herşeyin normali savunuyorum.
ordada sorun yoksa normal daha güzel.
ama bu bi terjıh ve saglıkla ilgili durum.
inş birini normal birini sezaryanla dogum yapmış anneyim.
normal dogumda duygu daha fazla.

ya arkadaşlar gerçekten soruyorum. biri bana şu duygu olayını anlatabilir mi? yani insan ben bunu normal doğurdum bunu sezeryanla mı diyor? hayır çünkü ben oğlumu sezeryanla doğurdum ve hastaneden çıkarken bile (ameliyatlı olduğum halde) bağrıma basıp çıkardım oğlumu. acı vız geldi bana. Ben doğum yapan her anne aynı evlat duygusunu taşır diye biliyorum ama demek normal daha yoğun. ilginç....

Ben sezeryani hic tavsiye etmem, en güzeli dogal yoldan olmasi. Anne olmak cesaret ister dogurmaktan korkan bebek yapmasin diiimi yasakkelime ben iki defa mecburi sezeryan oldum ilk sezeryanimda öyle bir kestilerki karnimi en az 25 cm kesik var. aylarca agri cektim karnim 6 ay uyusuk kaldi. ikincisinde ise sezeryan idare ederdi kücük kesildiginden dolayi ama maalesef bebegim ölü dogdu senağlama ben iki hamileligimdede sanciyi sonuna kadar cektim dayanilmayacak sey degil sadece kalca darligi oldugundan bebekler gelmedi. Canim kim ne derse desin sen normal dogur kendin ve bebegin icin cok daha iyi olur

arkadaşım kurmuş olduğun cümle hoş değil....

ya arkadaşlar gerçekten soruyorum. biri bana şu duygu olayını anlatabilir mi? yani insan ben bunu normal doğurdum bunu sezeryanla mı diyor? hayır çünkü ben oğlumu sezeryanla doğurdum ve hastaneden çıkarken bile (ameliyatlı olduğum halde) bağrıma basıp çıkardım oğlumu. acı vız geldi bana. Ben doğum yapan her anne aynı evlat duygusunu taşır diye biliyorum ama demek normal daha yoğun. ilginç....

ben normal dogumun duygusu sezaryanda 2. çocugumda yasamadım arkadaşım yazmak istedim ne var bunda.
sen yasamışın ne güzel ameliyatta ben kendi canımın derdindeyken bebegime dönap bakamadım o kadr kötü durumdaydımki .
saglık sorunum yüzünden sezaryan olmak zorunda kaldım.:çok üzgünüm:

ben normal dogumun duygusu sezaryanda 2. çocugumda yasamadım arkadaşım yazmak istedim ne var bunda.
sen yasamışın ne güzel ameliyatta ben kendi canımın derdindeyken bebegime dönap bakamadım o kadr kötü durumdaydımki .

ben genelleme yapmanıza bir anlam veremedim, yoksa yaşamamış olabilirsiniz o konuda birşey diyemem. ancak herkes bir değil bunu anlatmaya çalışıyorum. zaten lafım sadece size de değil, bu konuda sürekli bir nedeni belli olmayan "duygu" çatışması yaşanıyor malesef.

Duygu kelimesi yanlış kaçmış sanırım. İlgilenemedim falan deseniz daha yumuşak ve tartışmasız olabilir :)

ya bu normal sezeryan kapışmasına anlam veremiyorum.arkadas demiş dogurmaktan korkan bebek yapmasın falan ne kadar yanlıs bir söz.anne adayının vücudu yahut şartları normal doguma el vermiyorsa nasıl normal dogursun ki.ben kendim normal dogum yaptım ama olaydıda ya dogum sırasında ya da öncesinde sorun olsaydı tabikide sezeryan olurdum.bu iki dogumda kolay degil.ama anne olmak en güzeli.norma yapanlar sezeryanları sezeryanlar ise normal yapanları eleştirmesin.kimin hangi dogum yöntemine uygunsa onu yapar

Duygu kelimesi yanlış kaçmış sanırım. İlgilenemedim falan deseniz daha yumuşak ve tartışmasız olabilir :)

üstüne basarak duygu dedim .ilgilenme yanıma verdiler agrım kesildiginde bile bebege 3 gün sonra ancak emzirince ısındım şimdi onun.

sevgiler çok faklı ve güzel ama dogumda yasayamadım..senağlama

öncelikle allah sağlıcakla büyümek nasip etsin bebeklerine yalnız şu cümlene çok kırıldım ve üzüldüm sende hamilelik geçirmiş bir insan olarak biz hamilelerin yaşadıklarını bilmem lazım

''' Anne olmak cesaret ister doğurmaktan korkan bebek yapmasın diiiimi '''
bu cümleni bir anneye yakıştıramadım doğrusu..
allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin ama şunu bilki sezeryan olanların büyük bir çoğunluğu zevk için istediği için değil sağlık durumu bunu istediği için sezeryan oluyor bunu düşünmek lazım...

ben sağlık sorunlarım dolayısıyla normal doğum yapamayacağım için bu sözün beni çok kızdırdı diyebilirim.. (kan pıhtılaşması old.için kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ve normal doğumda kanamanın durmaması gibi bir risk var bende)
anne olmak cesaretten çok fazla şey gerektirir bunu biliyoruz... fazla konuşmak istemiyorum

allah tüm hamilelere sağlıklı doğumlar nasip etsin,önemli olan bebeğimize sağlıklı bir şekilde kavuşabilmemizdir.

Bence yakistirilmayak bir söz yok

Ben zaten saglik sorunu olanlar icin kullanmadim o kelimeyi. Ama konuyu yanlis anlamis herkes: ben cani tatli olupta keyfi sezeryana girenler icin söyledim o lafi. Ama laf nerelere cekilmis: Ben belki hepinizden cok cektim iki cocugumdada sonuna kadar sanci cektim hele oglumda ölecegim zannettim rahimim yirtildigi icin cook felaket sancim vardi.Kizimda 14 saat sanci cektim cok ugrastim normal dogsun diye ama suyum yesil gelince acilen sezeryana aldilar;sonrada zaten doguramazdi cati darligi var denildi. Oglumdada sonuna kadar ugrastim ölü oldugu halde ama cati darligi oldugundan o da normal olmadi: bana oglum ölü dogduktan sonrada 5 ünite kan verdiler cok kan kaybettigim icin

Son düzenleme:
Konuya "Anne olmak cesaret ister dogurmaktan korkan bebek yapmasin diiimi " şeklinde yaklaşmanız hiç hoş değil. Ne yani sezaryen olanlar anne sayılmasın o zaman :1shok: Ben 13 gün önce kızımın kafası büyük ve çatım dar olduğu için sezaryenle doğum yaptım. Tabiki normal olsun isterdim ama sezaryenden de inanılmaz memnun kaldım. Aynı gün ayağa kalktım, hiç ağrı yada sancı çekmedim. 13 gündür de sanki hiç ameliyat olmamış gibiyim. Eğer ki normal doğum sakıncalıysa kesinlikle sezaryeni tavsiye ederim. Doğum sırasında kesik atılıp, günlerce onun acısını çekeceğime , sezaryen oldum ve çok da memnunum...

Nasil yani yaziyi dogru okumamissin herhalde bende sezeryan mecburen yaptim iki defa cati darligindan dolayi. Benim bahsettigim insanlar keyfi icin sezeryan olanlar.
Ne alaka sezeryan yapanlar annne sayilmasin

Son düzenleme:
arkadaşlar insanlar özgürdürr demokratik bir ülkede yaşıyoruzz
insanlar kendi kararlarını kendileri verirler tercihlerinden dolayı insanları eleştirmemiz yanlış
daha öncede yazdığım gibii konuyu saptırıyorsunuz arkadaşlar
burda sezeryan doğumu konuşuyoruzz normal doğumu değil

ya bu normal sezeryan kapışmasına anlam veremiyorum.arkadas demiş dogurmaktan korkan bebek yapmasın falan ne kadar yanlıs bir söz.anne adayının vücudu yahut şartları normal doguma el vermiyorsa nasıl normal dogursun ki.ben kendim normal dogum yaptım ama olaydıda ya dogum sırasında ya da öncesinde sorun olsaydı tabikide sezeryan olurdum.bu iki dogumda kolay degil.ama anne olmak en güzeli.norma yapanlar sezeryanları sezeryanlar ise normal yapanları eleştirmesin.kimin hangi dogum yöntemine uygunsa onu yapar

Kimseyi elestirdigim falan yok bak bir istersen ben neler cekmisimde bu lafi kullanmisim

slm elimde olmadan sezeryanoldum engüzeli normal doğum
çok mecbur kalmadıkca ben sezeryana karşıyım tabi bu benim fikrim a.s.
ikiakşamler hepinize iyipaylaşımlar

Back