• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

kızlar agrı esıgı denen sey gercektır eger agrı esıgınız dusukse sezeryandan sonra cok acı cekerken aaaaa benı hıc okadar olmamıstı dıyenlerı duyarsınız bıraz sans bıraz ıyı doktor ve hastane secımı bırazda yuksek bır agrı esıgı varsa super ben cok kotu oldum 10 gun ıkı buklum yurudum bıdahakı olursa epıdural yaparım hıcdegılse gozumu actıgımda o acıyla karsılasmam
İlk doğumum epiduraldi,perişan olmuş,10 gün kendime gelememiş,yataktan kalkamamıştım....
Baş ağrısından gözüm açılmamıştı,kendimi çoook zorrr topladım.
İkinci genel anesteziydi,ooooohh güle oynaya ne ağrı ne sancı....Sondam çıktı,beni yürüttüler,kalkış o kalkış sabaha kadar gezdim o gece....Evdede hiç yatmadım....
Doktor,hastane,psikoloji vs. hepsinin etkenleri çok büyük...
İkiside sezaryen ama ikiside çok farklıCADIARZUhihoyyyt....

ben canım.....ohhhhhhhhhhhhhhhh iyiki sezeryanı tercih etmişim :) o kadar çok tepki aldım ki önceleri ailemden ve çevremden...kendini kestirip gelecekmisin bile diyenler oldu :)

8 mayıs ta yaptım doğumumu ben.bugün tam 7 gün oldu...epidural sezeryandı ilk önce,bu şekilde girdim ameliyathaneye ama panik yapmışım galiba,tansiyon filan,genele çevirmişler hemen haberim yok :)

bi uyandım odamdayım.bebeğim,eşim ve ailem yanımda.saat 13:00 da ameliyattan çıktım,hemşire beni 18:00 da yürüttü.biraz ağrım oldu tabi ilk kalkışımda ama hepsi ilk gündü.ikinci gün açtım gözümü hemen.inan eve geldiğimde hiç bişeyim yoktu çok şükür

ben canım.....kendini kestirip gelecekmisin bile diyenler oldu

güzelmiş :1closedeyes: hamile kadına verilen morale bak :kahve: hayırlı olsun artık söylenenleri de takmayın, önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlıklı olması a.s.

pervasızca mesajlar yazıldığı sürece bu konu devam eder ki etsin zaten...
benim hayat felsefemde konu ne olursa olsun hakaret yoktur

ii o zaman size bu baslikta kolay gelsin,,,,,,,,bitecegi yok zaten,,,,,,,,,,
ama dogum yapacaklarin aklini karistirmayin burda...isteyen istedigi sekilde yapsin dogumunu.
herkesin özgür iradesi var sonucta.

Son düzenleme:
ben de epidural sezeryanla doğum yaptım. biraz panik yaptığım için sakinleştirici yapıldı o yüzden yarı baygındım ama çoğu şeyi hatırlıyorum.
doğum sonrası bacaklarımdaki uyuşukluk geçince çok ağrım oldu. ağrı kesici yapıldı hep. 2. gün ancak ayağa kalktım. baş ağrım falan da oldu çok ama eve geldikten sonra hiç yatmadım. şu an 10 gün oldu doğum yapalı dikişlerim bile duruyor ama ben çok iyiyim, iş güç herşey yapıyorum, bebeğime de eşimle birlikte bakıyoruz yani yardım eden birileri yok.
sanırım herşey ağrı eşiği denen şeyle alakalı. yani epidural yapıp hiç ağrım olmadı, bacağımdaki uyuşukluk geçince hemen kalktım diyenler vardı sitede, ama bende öyle olmadı. ilk 2-3 gün çok kötüydü gerçekten ama sonra hemen toparlandım ve şu an kimse benim yeni doğum yaptığıma inanmıyor yani şaşırıyorlar. hatta yattığımı düşünüp ziyarete gelmeye çekinenler bile oluyor ama eve gelip beni ayakta, bebek kucağımda görünce şaşırıyorlar. yani tekrar doğum yapsam yine sezeryanı tercih ederim. çok kötü değil. gelip geçiyor sonuçta. normal doğumun sancısına dayanamazdım herhalde ama onu da kolay atlatan çok kiş var. kişiye ve bünyeye göre değişiyor sonuçta.

ama dogum yapacaklarin aklini karistirmayin burda...isteyen istedigi sekilde yapsin dogumunu.

çok pardon ama senin derdin ne olaki?????????
ben iki sezeryan doğum yapmış ve arkadaşın başlığına haklı tecrübelerime dayanarak yorum yazan biriyim...
afedersin ama kime "lütfen sezeryan ile doğum yap" dediğimi hatıurlamıyorum ben kaldıki banane zaten amma velakin sezeryan yapıpta "ohhhh iyiki sezeryan yapmışım" demişsem eğer ve buna uygun başlıkta açılmışsa hiç kusura bakma yada bak ben düşüncelerimi paylaşırım kardeşim....
hee daha önceki yazılarımı da okuduysan eğer bu işin arz talep işi olduğunu defalarca söylemiştim ama okuduysan tabiii...
lütfen yorum yazmak için yazmayalım eğer hakikaten paylaşmaya değer ve konu başlığı ile uyumlu yorum yazacaksak yazalım yoksa kimseyi sinir etmek için yazmayalım...bizler paylaşmak için burada değilmiyiz?ben kendi adıma bu sebepten dolayı ve tecrübelerden faydalanmak adına buradayım...
senin mantığına göre düşünürsek kimsenin konu açmaması lazım etkilememek adına :))) atıyorum "kaçıncı hafta sezeryan oldunuz?"şeklinde bir konu başlığı var ..okuyan herkes kendi durumunu paylaşmış
nee şimdi yanii o konuyu okuyan yazılanlara göremi doğum haftasını belirleyecek.. bu kadar ucuslaştırmayalım konuyu bence...
bu konu silinmedikçe ve bende iki sezeryan yapmış ve hala doğum yapacak olsam banko sezeryan diyen biri olarak her zaman haklı tecrübemi gerile gerile yazarımmm
bırakın ohhh iyiki sezeryan olmuşum diyen yazsın neden bu konu sizi bu kadar rahazsız ediyor anlam veremedim doğrusu...
artık farklı şeyler geliyor aklıma demiştim daha önce şimdi bundan emin oldum artık.
kaldıki beni sinir etmez bu yorumlar bilakis yanlış konuşmaları düzeltmek adına sonuna kadar giderim ben..ayrıca buradaki konuşma ve yorumları okuyarak kimsenin doğum yapma şekline karar verecek kadar basit bir konu değil bu...
daha önemlisi dünyaya bir evlat getirmiş olmamız gerisi tercihtir....
sen hiç kafanı yorma bence

Son düzenleme:
ben varım oooohhhh iyi ki sezeryan olmuşum. :) Genel anestezi ile doğum yaptım oğlumu ne bi tarafım deforme oldu ne de sancı çektim. :lepi: Göbek konusuna gelince biraz sporla sıfır göbek desem yeridir. Bi daha doğursam yine sezeryan tercihimdir.
:teytey:

yaa kusura bakmayın ama sırf yazı yazmak için yazılmış gibi bir notunuz var..
başlığa göre tecrübesi olan arkadalarımız ne güzel yaşadıklarını yazıyorlar ve siz nerden geldinizde burada kime ne diyorsunuz ben anlayamadım
bu sitede bir sürü sayfa var çoğuna girmem ilgimi çekmeyecek bilgim olmadığı konulara giripte yorum yapmam
ama sizde bunu gördüm kusura bakmayın

bu sayfanın adı '' oohh iyiki sezeryan yapmışım diyen varmı aranızda''
vee sezeryan yapmış annelerimizde ne güzel bu başlık adına uygun yorumlar yapıyorlar
size neler diyorsunuz nereye ne yazdığınızın farkındamısınız?

çok pardon ama senin derdin ne olaki?????????
ben iki sezeryan doğum yapmış ve arkadaşın başlığına haklı tecrübelerime dayanarak yorum yazan biriyim...
afedersin ama kime "lütfen sezeryan ile doğum yap" dediğimi hatıurlamıyorum ben kaldıki banane zaten amma velakin sezeryan yapıpta "ohhhh iyiki sezeryan yapmışım" demişsem eğer ve buna uygun başlıkta açılmışsa hiç kusura bakma yada bak ben düşüncelerimi paylaşırım kardeşim....
hee daha önceki yazılarımı da okuduysan eğer bu işin arz talep işi olduğunu defalarca söylemiştim ama okuduysan tabiii...
lütfen yorum yazmak için yazmayalım eğer hakikaten paylaşmaya değer ve konu başlığı ile uyumlu yorum yazacaksak yazalım yoksa kimseyi sinir etmek için yazmayalım...bizler paylaşmak için burada değilmiyiz?ben kendi adıma bu sebepten dolayı ve tecrübelerden faydalanmak adına buradayım...
senin mantığına göre düşünürsek kimsenin konu açmaması lazım etkilememek adına :))) atıyorum "kaçıncı hafta sezeryan oldunuz?"şeklinde bir konu başlığı var ..okuyan herkes kendi durumunu paylaşmış
nee şimdi yanii o konuyu okuyan yazılanlara göremi doğum haftasını belirleyecek.. bu kadar ucuslaştırmayalım konuyu bence...
bu konu silinmedikçe ve bende iki sezeryan yapmış ve hala doğum yapacak olsam banko sezeryan diyen biri olarak her zaman haklı tecrübemi gerile gerile yazarımmm
bırakın ohhh iyiki sezeryan olmuşum diyen yazsın neden bu konu sizi bu kadar rahazsız ediyor anlam veremedim doğrusu...
artık farklı şeyler geliyor aklıma demiştim daha önce şimdi bundan emin oldum artık.
kaldıki beni sinir etmez bu yorumlar bilakis yanlış konuşmaları düzeltmek adına sonuna kadar giderim ben..ayrıca buradaki konuşma ve yorumları okuyarak kimsenin doğum yapma şekline karar verecek kadar basit bir konu değil bu...
daha önemlisi dünyaya bir evlat getirmiş olmamız gerisi tercihtir....
sen hiç kafanı yorma bence

benim bir derdim yok guzelim ..konu uzamis dedik hemen sana demisim gibi uzerine alindin...
elbette burda kimin nasil dogum yapacagina karar verilmeyecek olmasi gerekn bu cunku....ben de sezeryanla dogum yaptim bu konuya da yorumumu yaptim gectim kenara okuduysan...olay bambaska yerlere kaydi üzügünüm bu muhabbette yer alamayacagim.size kolay gelsin ....

Son düzenleme:
yaa kusura bakmayın ama sırf yazı yazmak için yazılmış gibi bir notunuz var..
başlığa göre tecrübesi olan arkadalarımız ne güzel yaşadıklarını yazıyorlar ve siz nerden geldinizde burada kime ne diyorsunuz ben anlayamadım
bu sitede bir sürü sayfa var çoğuna girmem ilgimi çekmeyecek bilgim olmadığı konulara giripte yorum yapmam
ama sizde bunu gördüm kusura bakmayın

bu sayfanın adı '' oohh iyiki sezeryan yapmışım diyen varmı aranızda''
vee sezeryan yapmış annelerimizde ne güzel bu başlık adına uygun yorumlar yapıyorlar
size neler diyorsunuz nereye ne yazdığınızın farkındamısınız?

ben kk da hicbir zamana yorum yapmis olmak icin yazmadim.
bu konu benim ilgimi ceker cunku ben de sezeryanla dogum yaptim ama sen bunu bilmedigin icin öyle yazdin galiba.ben nereye ne yazdigimin farkindayim guzelim .

Son düzenleme:
benim bir derdim yok guzelim ..konu uzamis dedik hemen sana demisim gibi uzerine alindin...
elbette burda kimin nasil dogum yapacagina karar verilmeyecek olmasi gerekn bu cunku....ben de sezeryanla dogum yaptim bu konuya da yorumumu yaptim gectim kenara okuduysan...olay bambaska yerlere kaydi üzügünüm bu muhabbette yer alamayacagim.size kolay gelsin ....

burada sezeryanla doğum yapmış olan insanlara olan hakaret boyutuna varmış yargılamalar sizi ilgilendirmiyor olabilir, ancak bu ilgilendirmiyorken bizlerin verdiği cevap neden ilgilendiriyor anlamadım??
siz yorumunuzu yapıp geçmişsiniz. sizin için diğer yorumlar bişi ifade etmiyor olabilir ancak bize cevap hakkı doğuyor neticede burada doğum yapacak olan, aklında soru işareti kalan bir sürü insan var. bu kadar takamayın kafanıza bırakın isteyen istediğini yazsın, tedirgin olacak bir durum yok endişelenmeyin yerimseniben

merhaba arkadaşlar başlıkta ne yazıyo siz neler konuşuyosunuz bence bu konu normalle doğum yapanlarla sezeryanla doğum yapanlar arasında savaş haline gelmişki herkesin fikri kendi bende normal doğum istiyordum fakat bebğimin boğazına kordon dolandığı için normal olamadım ve keşke öyle bişey olmasaydıda normal olsaydım diyorum hep çünkü çok acı çektim ameliyattan sonra çok rahat edemedim bikere bebeğim ilk günler bana çok ihtiyacı vardı ama ben onun ihtiyacını pek karşılayamadım çünkü yerimden kalkamadım hep birine muhtaç oldum iki hafta boyunca dikiş yerlerim çok acıdı çok sızladı halada doğumdan kalan bi göbeğim var ve 1 senedirde gitmedi tabiki bu tercih meselesi ama arkadaşımız sezeryan hakkında bilgi edinmek istemiş bende bildiklerimi yazmak istedim herkeste olucak diye bi kanun yok tabi ama bana olanlar bu keşke ohh iyiki sezeryan yapmışım diyebilseydim ama malesefki diyemiyorum ve doktorumda hastanede çok iyiydi benle çok ilgilendiler demekki benim bünyem sezeryanı pek kaldırmadı bilemiyorum artık ama herkesin fikrine saygım var isteyen sezeryan olur isteyen normal tartışmak çok yersiz o normali savunur başkası sezeryanı sonuçta herkes aynı fikirde olucak diye bi kaide yok keşke sorun olmasaydıda normal olabilseydim valla ohh iyiki sezeryan yapmışım diyenleride tebrik ediyorum normal doğum yapmış kişileride tebrik ediyorum sonuçta her ikiside anne oluyo ha öyle ha böyle normal doğuma cesaret edemeyipte sezeryan yapanlarda sonuçta gene bebeklerini düşünmüş herkes anne oluyo ve annelik süper bişey sonuçta oda 9 ay taşıyo sende yanlızca doğum şekilleri farklı ama her ikiside azda olsa çokda olsa acı çekiyo acısız mutluluk olmaz zaten normalde benim gözümde çok kutsal çünkü o kadar acıyı çekipte doğurmak çok zor olsada çok güzeldir eminim allah herkese kolay doğumlar nasip etsin bence arkadaşlar daha fazla tartışmaya gerek yok isteyen istediğini yapsın herkes kendi vücudundan sorumlu neyse çok yazdım herkese iyi doğumlar arkadaşlar

canım ben diyorum ben ebeyım çok korkuyodum doğumdan ama kararım kesındı normal dogurcaktım ama son anda aksılık çıktı sezeryan oldum iyikıde olmuşum çok rahat geçti hiç ama hiç yatmadım( bebişimin kalp atısı yavaşlamıştı ve mekonyum yutmuştu yoğunbakıma alınmıştı) süreklı hastaneye gitgel arkasından bayram geldı giden gelen zaten öle yatmayıda sevmem şimdi hiç bi sıkıntım yokkk

ben de son anda sezeryan oldum.ben ne normal doguma ne de sezeryana karsiyim.sadece bir yorum yaptim ortaya ama bazilari sanki onlara demisim gibi uzerine aldilar.halbuki ben tartisacak birsey yazmamistim.sadece yanlis anlasildi.

çok istiyordum normal doğum yapmayı
ama olmadı bebeğim dönmedi son ana kadar bekledi dr.um ama artık ben döneceğini sanmiyorum doğum sancıların başlamadan sezeryanlan alalım dedi bende kabul ettim.
Hiç bir sorun yaşamadım çok şükür
ilk gün biraz zor geçti tabii narkozun etkisi vs. ama ertesi gün ayaktaydım :nazar: bişey olamış gibi dolandım, bebeğimin ihtiyaçlarını giderdim vs.
sezeryan olduğuma pişman değilim ama normal doğumuda yaşamış olmak isterdim, kismet artık belki ikinciye :ecrin_bebek:

Allah kısmet eder de bir evlat verirse bana, ben de sezeryanla doğum yapacağım.. Yorumları okumak içime su serpti..

ben epidural sezeryan odum ve oğlumu gördüm doğar doğmaz sonrasında 2 gün tabi acı çektm ama değdi norma olsa herhalde bayılırdım çok korkak biriyim kaldıramazdım.oğlum ters olduğu için mecburen sezeryan oldum.

kizlar ben sezeryandan sonra cok agri cekmedim dikis yerlerim uyusuktu acilip tekrar dikilmesine ragmen hala uyusuk.sizinkiler de uyusuk mu?merak ettim.bana dr 1 sene uyusuk kalir hissetmezsin demisti.

kizlar ben sezeryandan sonra cok agri cekmedim dikis yerlerim uyusuktu acilip tekrar dikilmesine ragmen hala uyusuk.sizinkiler de uyusuk mu?merak ettim.bana dr 1 sene uyusuk kalir hissetmezsin demisti.

sanırım doktordan doktora değişiyo bende epidural sezeryan oldum 2 gün acı çekmedim değil ameliyat sonunda ama hiç uyuşukluk bel ağrım yol 34.gün bugün doğumdan hiç yatmadım belki işe yaramıştır evde yavaş yavaş yürüdüm bağırsaklarım çalışsın diye
tabi yatakatn kalkmak zor oluyo 1 hafta kadar onuda yüksek yastıkları üstüste koyarak atlattım.hamile kaldıktan sonra doğum mecbur allah sağsalim elimze almayı nasip etti hiç acımadan bebek sahibi olunmaz tabi.halimize bin şükür.

ben de epidual sezeryanla doğum yaptım.normal olsun istemiştim ama suyum azaldığı için dr.um riske girmek istemedi zaten son günüm de geçmişti,neyse.epidualle çocuğunuzu ilk siz görüyosunuz:dance:fakat yapan dr. agöre yan etki olabiliyo bende bişey olmadı ne bel ağrısı ne baş ağrısı.dikişlerin soğukta veya ağır kaldırınca sızlar dediler öyle bişey de olmadı.ameliyatın ertesi ayağa kalktım hatta merdiven bile çıktım yalnız ilk 3 gün falan yataktan doğrulurken acılarım oldu.yalnız sezeryan bir tür ameliyat ve komplikasyonlar olabiliyo.mesela bende damar tıkanıklığı oldu yani ister normal ister sezeryan olsun yan etkiler kişiden kişiye değişiyor:bbo:.şu tıkanıklık olayı olmasaydı iyki sezeryan olmuşum derdim açıkcası

Back