• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

evet başlık sezeryan doğum !!!!!
sezeryanla doğum yapan arkadaşlar birkaç yerde okuduğumda bazıları sonda takılmasının gıcık bişey olduğundan bahsetmiş bu konuda paylaşabileceğiniz bilgileriniz varmı?
doktoruma çok güveniyorum ve hiçbir korkum yok şuan sağlıklı bir doğum olmasını diliyorum sadece ama aklıma takıldı bu sonda olayı :uhm:

Ne yapıcağımı şaşırdım,bir tarafım sezeryan diğer tarafım normal doğum yap diyor...herkes farklı konuşuyor...artık kime inanacağımı bilmiyorum.Normal doğum yap,hemen ayağa kalkarsın,bazılarıda acı çekme,modern uygulamalar varken neden bunları değerlendirmiyorsun diyorlar,bazılarıda sezeryan yapma hemen ayağa kalkamazsın,doğumdan sonra çok sızı çekersin diyor....Allah doğum yapanlara kolaylık versin...

Valla tekrar tekrar söylüyorum. Eğer zorunlu bi durum varsa insanın hiç kendini paralamasına gerek yok. Sezaryen olmalı. Ben çatım dar ve bebeğimin kafası büyük olduğu için sezaryen oldum 14 gün önce. Ve inanılmaz memnun kaldım. Ameliyattan bikaç saat sonra ayağa kalktım. O günden beri hiç yatmadım. Hemşirelerden ağrı kesici bile istemedim. Kendinizi nasıl şartlandırırsanız o şekilde girip o şekilde çıkıyorsunuz ameliyattan. O yüzden hiç kendinizi korkutmayın. Eğer ki sezaryen gerekliyse sezaryen olun. Eğer sizi rahatlatacaksa doğum hikayem;

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...ensesim-defnem-28-nisanda-geldi-hosgeldi.html

Ne yapıcağımı şaşırdım,bir tarafım sezeryan diğer tarafım normal doğum yap diyor...herkes farklı konuşuyor...artık kime inanacağımı bilmiyorum.Normal doğum yap,hemen ayağa kalkarsın,bazılarıda acı çekme,modern uygulamalar varken neden bunları değerlendirmiyorsun diyorlar,bazılarıda sezeryan yapma hemen ayağa kalkamazsın,doğumdan sonra çok sızı çekersin diyor....Allah doğum yapanlara kolaylık versin...

canım öncelikle sağlıklı doğumlar olur inşallah ama bende sakın çevrendekilere aldırma doktorunla paylaş konuş doğumu,ben öyle yapıyorum ve en azından bizi takip eden uzman bir insan o bizim sağlığımıza hangisi uygnsa onu öneriyor zaten.. ben bu yüzden doktorumla görüştüm konuştum ve çok rahatım şuan doktoruma güveniyorum nasıl olsa o yanımda olacak emin ellerde olduğunu hissetmek güzel birşey.. hangisi sağlığımıza uygunsa onu seçmeliyiz..
sağlık konusu herkeste farklıdır sezeryan yok yatarmışsın yok iyileşememisin benim ablam sezeryan doğum yaptı maşallah hastaneden çıktı evine gelir gelmez hiç doğum yapmamış gibi normal hayatına devam etti.. bazılarında çok zor geçiyormuş..
ister normal ister sezeryan her ikisinin etkileri de sonuçlarıda kişiye göre değişir..

Nasil yani yaziyi dogru okumamissin herhalde bende sezeryan mecburen yaptim iki defa cati darligindan dolayi. Benim bahsettigim insanlar keyfi icin sezeryan olanlar.
Ne alaka sezeryan yapanlar annne sayilmasin

ben sizin bahsettiğiniz o insanlar!! kategorisine giriyorum. KEYFİ SEZERYAN OLDUM:))) ne ilginç gururla söylüyorum :)) gerçi sizin mantığınızla olaya bakarsam anne olmamam gerekiyordu çünkü yaşadıklarım ve yaşayacaklarımdan korktum hemde çok.
burdaki birçok arkadaşım zorunlu sezeryan oldum diyor, keyfi olanlar da muhtemelen söylemekten çekiniyor alacağı tepkilerden. halbuki kimin haddine eleştirmek?? benim cildim, benim kararım. nitekim normal doğum topiğindeki arkadaşlardan 20 günde de toparlanan olmuş 1 ayda da. onlarında çoğu zımba gibi kalkmıyor, sezeryanlılardan da kalkmayan olduğu gibi.
bu kadar kasmayın arkadaşlar. birçoğunuz çok zor şeyler yaşamış olabilirsiniz ama "ben karşıyım" mantığını neden söylediğinizi bir türlü anlayamıyorum. size ne ki? veya neyine karşısınız? :kahve:

ben sizin bahsettiğiniz o insanlar!! kategorisine giriyorum. KEYFı SEZERYAN OLDUM:))) ne ilginç gururla söylüyorum :)) gerçi sizin mantığınızla olaya bakarsam anne olmamam gerekiyordu çünkü yaşadıklarım ve yaşayacaklarımdan korktum hemde çok.
burdaki birçok arkadaşım zorunlu sezeryan oldum diyor, keyfi olanlar da muhtemelen söylemekten çekiniyor alacağı tepkilerden. halbuki kimin haddine eleştirmek?? benim cildim, benim kararım. nitekim normal doğum topiğindeki arkadaşlardan 20 günde de toparlanan olmuş 1 ayda da. onlarında çoğu zımba gibi kalkmıyor, sezeryanlılardan da kalkmayan olduğu gibi.
bu kadar kasmayın arkadaşlar. birçoğunuz çok zor şeyler yaşamış olabilirsiniz ama "ben karşıyım" mantığını neden söylediğinizi bir türlü anlayamıyorum. size ne ki? veya neyine karşısınız? :kahve:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
hey arkadaşım ne güzelll
allah analı babalı büyütsün.. aslında iyi değindin ben birkaç yerde yazdım ama burda çok tartışmak istemediğim için yazmadım ..
diyorlarki keyfi sezeryan! yahu ne varki bunda kimene normal yapmak o sancıları çekmek ıkınmak belki birçoğuna psikilojik olarak ağır gelebilir..benim ablamda keyfi sezeryan yapanlardan;
oda hep güldü geçti herkese sizene yaa derdi ben sezeryan istiyorum derdi ve öylede oldu
şimdi bebeği 1 yaşında maşallah kendiside bebeğine çok sağlıklı veeeee anne oldu sonuçta ve hatta işini bıraktı bebeğine kendisi bakmak istediği için annesine ve kaynanasına bile güvenmedi kendisi bakıyor bebeğine :)) eee düşünün artık keyfi sezeryan yapmış bir kadının bebeğine olan bağlılığı :))

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
hey arkadaşım ne güzelll
allah analı babalı büyütsün.. aslında iyi değindin ben birkaç yerde yazdım ama burda çok tartışmak istemediğim için yazmadım ..
diyorlarki keyfi sezeryan! yahu ne varki bunda kimene normal yapmak o sancıları çekmek ıkınmak belki birçoğuna psikilojik olarak ağır gelebilir..benim ablamda keyfi sezeryan yapanlardan;
oda hep güldü geçti herkese sizene yaa derdi ben sezeryan istiyorum derdi ve öylede oldu
şimdi bebeği 1 yaşında maşallah kendiside bebeğine çok sağlıklı veeeee anne oldu sonuçta ve hatta işini bıraktı bebeğine kendisi bakmak istediği için annesine ve kaynanasına bile güvenmedi kendisi bakıyor bebeğine :)) eee düşünün artık keyfi sezeryan yapmış bir kadının bebeğine olan bağlılığı :))

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. anlatmak istediğim şeyi örneklendirerek çok güzel vurgulamışsın. doğum şekliyle-annelik arasında kıl kadar bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum. daha önceki bir mesajımda da yazmıştım. eğer normal doğuranlar daha fazla anne olsaydı, kendi başına doğum yapıp tuvalet camından atılan bebekler olmazdı.
annelik daha ilk kıpırtıyı hissettiğinde başlıyor, rahatsız olmasın diye yatış şeklini bile ona göre ayarlıyorsun, yiyip- içme tercihlerin hep onun sağlıklı gelişimi yönünde oluyor.
sığ bir şekilde hep aynı noktaya takılıp kalınmasına bir anlam veremiyorum, ÖNEMLİ OLAN NASIL DOĞURDUĞUMUZ DEĞİL NASIL YETİŞTİRDİĞİMİZ yerimseniben

ben sizin bahsettiğiniz o insanlar!! kategorisine giriyorum. KEYFİ SEZERYAN OLDUM:))) ne ilginç gururla söylüyorum :)) gerçi sizin mantığınızla olaya bakarsam anne olmamam gerekiyordu çünkü yaşadıklarım ve yaşayacaklarımdan korktum hemde çok.

Ben sezeryan sonrasinda cok sorun cektim kimseninde yasamasini istemem amaan kim ne isterse onu yapsin. sonucta bu bir ameliyat benim ilk ameliyatimi kötü yaptilar ikincisinde rahimim bastan sona kadar yirtildi ve bebegim öldü kimseninde bu durumda kalmasini istemedim cünkü

Ben sezeryan sonrasinda cok sorun cektim kimseninde yasamasini istemem amaan kim ne isterse onu yapsin. sonucta bu bir ameliyat benim ilk ameliyatimi kötü yaptilar ikincisinde rahimim bastan sona kadar yirtildi ve bebegim öldü kimseninde bu durumda kalmasini istemedim cünkü

geçmiş olsun canımm ..
bu zamanda uzman iyi bir doktor bulmak önemli bence..
bakın bende bir kez düşük yaşadım bebeğim düştü maalesef ilk kez düşükte hiçbir hastane doktor ilgilenmezken şuanki doktorum bütün araştırmaları yapıp düşük nedenini buldu .. ve şuanki hamileliğimde önlem alındı ve sağlıklı gelişti bebeğim çok şükür ve öyle iyi inanılmaz bir doktor kii. bir süre öncesine kadar doğumu nerde yapsam diye düşünüyordum ama şimdi doktorum nasılsa yanımda o yapacak nerde uygun görürse diyorum..
allah herkesi iyi doktorlarla karılaştırsın ,sağlıklı doğumlar versin

bakın tekrar söylüyorum, yaşadıklarınız gerçekten çok çok zor allah kimseye yaşatmasın. doktor hatası yüzünden evladınızı kaybetmişsiniz ve bundan daha büyük bir acı olamaz. ancak bu forumda ikide bir birilerinin kalkıpta normal doğumu mükemmel sezeryanı tü-kaka şeklinde lanse etmeleri bıkkınlık getirdi. ister keyfi ister zorunlu sezeryan bir doğum şeklidir, bir tercihtir. kimse kimseyi bu tercihinden dolayı yargılayıp birde üstüne anneliğini sorgulayamaz.
bu lafım sadece sizin için değil, sezeryan olan arkadaşlara burda ne Allah korkusunu hatırlatmak isteyenler, ne inanç sorgulayanlar çıktı. hoş şeyler değil bunlar. sezeryan da normal doğumda zordur. anne olamaya karar veren bir bayan kolay olmayacağının da farkındadır zaten.
size tekrar geçmiş olsun diyorum, rabbim evladınızın iyi günlerini göstersin, başka acı vermesin...

bakın tekrar söylüyorum, yaşadıklarınız gerçekten çok çok zor allah kimseye yaşatmasın. doktor hatası yüzünden evladınızı kaybetmişsiniz ve bundan daha büyük bir acı olamaz. ancak bu forumda ikide bir birilerinin kalkıpta normal doğumu mükemmel sezeryanı tü-kaka şeklinde lanse etmeleri bıkkınlık getirdi. ister keyfi ister zorunlu sezeryan bir doğum şeklidir, bir tercihtir. kimse kimseyi bu tercihinden dolayı yargılayıp birde üstüne anneliğini sorgulayamaz.
bu lafım sadece sizin için değil, sezeryan olan arkadaşlara burda ne Allah korkusunu hatırlatmak isteyenler, ne inanç sorgulayanlar çıktı. hoş şeyler değil bunlar. sezeryan da normal doğumda zordur. anne olamaya karar veren bir bayan kolay olmayacağının da farkındadır zaten.
size tekrar geçmiş olsun diyorum, rabbim evladınızın iyi günlerini göstersin, başka acı vermesin...

Artik bu konuda yorum bile yapmayacagim kim ne isterse onu yapsin baska ne diyeyimki

canım öncelikle allah sağlıklı hayatlar versin bebeklerine
ama 3 tane doğum yapmışsın göbeğindeki sorun bunlada ilgili olabilir sezeryan yapmış ve eski formuna kavuşmuş bir sürü arkadaşlarım var,göbek kalması normal veya sezeryanda değişmiyor bence,bunun çok örnekleri var

illaki sezeryanda göbek sorunu yaşayacak değiliz dimi

yinede bilgine teşekkür ederim

kesinlikle haklısın arkadaşım. bende göbek sorunun yaşla, doğum sayısı ve kiloyla ilgili olduğunu belirtmiştim zaten. segiler...kaydirigubbakcemile3

arkadaşım güzel açıklamışsınn tebrik ederimm
ben sezeryana karar verdiysem kim karışır ki ?????

evet başlık sezeryan doğum !!!!!
sezeryanla doğum yapan arkadaşlar birkaç yerde okuduğumda bazıları sonda takılmasının gıcık bişey olduğundan bahsetmiş bu konuda paylaşabileceğiniz bilgileriniz varmı?
doktoruma çok güveniyorum ve hiçbir korkum yok şuan sağlıklı bir doğum olmasını diliyorum sadece ama aklıma takıldı bu sonda olayı :uhm:

benim bayıtmadan önce sonda taktılar, bebeğe gereksiz yere hazırlık esnasında narkoz verilmesin diye, bende çok tedirgindim, bir arkadaşım ben hissetmedim bile dedi ama ben hissettim, biraz ağrıdı, ama işin iyi tarafı 10-15 sanıye falan sürüyor takması, çıkarırlarkende ağrıdı. Allahtan o da kısa sürüyor. ama bende ağrıdı, sesimi yükseltecek kadar ağrıdı.

:enbuyukkk:
Bence yakistirilmayak bir söz yok

Ben zaten saglik sorunu olanlar icin kullanmadim o kelimeyi. Ama konuyu yanlis anlamis herkes: ben cani tatli olupta keyfi sezeryana girenler icin söyledim o lafi. Ama laf nerelere cekilmis: Ben belki hepinizden cok cektim iki cocugumdada sonuna kadar sanci cektim hele oglumda ölecegim zannettim rahimim yirtildigi icin cook felaket sancim vardi.Kizimda 14 saat sanci cektim cok ugrastim normal dogsun diye ama suyum yesil gelince acilen sezeryana aldilar;sonrada zaten doguramazdi cati darligi var denildi. Oglumdada sonuna kadar ugrastim ölü oldugu halde ama cati darligi oldugundan o da normal olmadi: bana oglum ölü dogduktan sonrada 5 ünite kan verdiler cok kan kaybettigim icin

evet demekki o gruba ben giriyorum ben 5 cm açılmaya rağmen keyfi sezaryen yaptım sanamı sorcam nasıl anne olacağımı benim tercihim kimseyi ilgilendirmez bu arada normal doğurup çöpe atanlarda oluyor bogup öldürenlerde oluyor bırakıp gidenlerde oluyor . bence saçmalıyors8unuz ha sezaryen ha normal sonuç olarak anne oluyoruz ve benim oğluma doğurduktan sonraki sevgimide kimse bilemez. bence artık uzatmayın bu konuyu çünkü saçmalamaya başlamışsınız:enbuyukkk:

Kimsenin kişisel tercihine kimse karışamaz. Kimsenin kimseye hakaret boyutuna varacak laflar etmesine hakkı yok. Normal doğum yapanların canı acıymış, diğerlerinin tatlıymış bu da çok saçma geldi bana. ıkisinden de beklenmedik acılar yaşanabilir.
Sanki normal doğum çok zahmetli, çok acılı da diğeri tereyağından kıl çeker gibi oluyor. Yok canı tatlıymış da bilmemneymiş.

Doktorumla konuştum,gel sezeryan yap kurtul...Modern yöntemler varken neden kullanmayalım...sezeryandan sonra sütüm gelir mi?ayağa hemen kalkarmıyım vs...vs... bir sürü soru hem bebek açısından hemde anne açısından sezeryan daha iyi gibi....normal doğumda ya bebekte sıkışma olursa...bence bunlar doktorun kalitesine göre değişiyor...offffff.....karar vermek ne zor ya....

ve birde şunu anlamıyorum ben normal doğum yapmış bir şahıs , sezeryan yapmamış, nasıl biliyor normalin daha güzel olduğunu ? iyisini nasıl kıyaslayabiliyorkii

işte kilit cümle bu...
tebrik ediyorum seni canımmm
ne kadar manidar ne kadar anlamlı yaklaşmışsın ki sana katılıyorum...
kaldıki ben sağlık sorunum var yada yok zevk için sezeryan yaptım desem kimene kardeşimmm
ne demek anne olmak cesaret ister cesareti olmayan yapmasın ...
keyfim nasıl istiyorsa öyle doğururum bizler normal doğum yapanlara hakaret etmiyorsak kimseninde sezeryan yapanlara hakaret etme hakkı yoktur...
kaldıki sezeryan olmayan biri sezeryan konusunda nasıl ah kam kesiyor esefle okuyorum yazılanları....
bizlerde konunun başlığına uygun olarak sezeryan olmuş birileri olarak düşünce ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz
yaşamadan bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsunuz pes doğrusu...
zihniyetin cahilliğine hayran kalıyorum okudukça..
21.yüzyıl kadınlarının düşünce kabiliyeti bu olmasa gerek...

Bence yakistirilmayak bir söz yok

Ben zaten saglik sorunu olanlar icin kullanmadim o kelimeyi. Ama konuyu yanlis anlamis herkes: ben cani tatli olupta keyfi sezeryana girenler icin söyledim o lafi. Ama laf nerelere cekilmis: Ben belki hepinizden cok cektim iki cocugumdada sonuna kadar sanci cektim hele oglumda ölecegim zannettim rahimim yirtildigi icin cook felaket sancim vardi.Kizimda 14 saat sanci cektim cok ugrastim normal dogsun diye ama suyum yesil gelince acilen sezeryana aldilar;sonrada zaten doguramazdi cati darligi var denildi. Oglumdada sonuna kadar ugrastim ölü oldugu halde ama cati darligi oldugundan o da normal olmadi: bana oglum ölü dogduktan sonrada 5 ünite kan verdiler cok kan kaybettigim icin

ben,KEYFİ SEZERYAN OLDUM ....
varmı itirazın?????
OHHHH İYİKİ KEYFİ SEZERYAN YAPMIŞIMMMMM

Son düzenleme:
Back