• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezaryen oldum diyen var mı ?

Nasipse şubat ortası doğum olacak. İsteğe bağlı sezaryen istedim çünkü normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum panik atağım var bayılıyorum. Ama sezaryen için de hero kötü yorumlar duyuyorum. Gerçekten iyi ki olmuşum diyen var mı arkadaşlar 🥺
Ben sezaryen oldum zorunlu sezaryendi belimde platin olduğu için. Sezaryen olmaktan hiç korkmadım ama süt gelmeyecek korkusu vardı bende instagram kaynaklı. Sezaryen asla korkulacak bir ameliyat değil. İyileşme hızı gayet iyi ve zaten bebek olunca insan kendini unutuyor bebeğe odaklanıyor cok daha çabuk topluyor kendini. Sezaryen olduğum için hep kendi sağlığımı suçlarken doğum videosunu izlediğimde bebeğin boynuna 3 tur kordon dolandığını gördüm. Bu şekilde normal doğum riskli olurdu iyi ki sezaryen olmuşum diyorum o andan beri. Hiç korkmayın doğum tabi ki zor normali de sezaryen de ama sezaryen daha zor değil bana göre. Sütüm de geldi bu arada çok sürmeden boşuna o kadar korkmuşum korkmasam belki saniyesinde gelirdi.

Nasipse şubat ortası doğum olacak. İsteğe bağlı sezaryen istedim çünkü normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum panik atağım var bayılıyorum. Ama sezaryen için de hero kötü yorumlar duyuyorum. Gerçekten iyi ki olmuşum diyen var mı arkadaşlar 🥺
Ben sezaryen oldum zorunlu sezaryendi belimde platin olduğu için. Sezaryen olmaktan hiç korkmadım ama süt gelmeyecek korkusu vardı bende instagram kaynaklı. Sezaryen asla korkulacak bir ameliyat değil. İyileşme hızı gayet iyi ve zaten bebek olunca insan kendini unutuyor bebeğe odaklanıyor cok daha çabuk topluyor kendini. Sezaryen olduğum için hep kendi sağlığımı suçlarken doğum videosunu izlediğimde bebeğin boynuna 3 tur kordon dolandığını gördüm. Bu şekilde normal doğum riskli olurdu iyi ki sezaryen olmuşum diyorum o andan beri. Hiç korkmayın doğum tabi ki zor normali de sezaryen de ama sezaryen daha zor değil bana göre. Sütüm de geldi bu arada çok sürmeden boşuna o kadar korkmuşum korkmasam belki saniyesinde gelirdi.

Bu süreçte kafanızı karıştıracak ve sizi korkutacak kimseyle bu konuyu konuşmayın. Ben normal istiyordum ama açılma olmayınca sezaryen oldum. O zamanki hemşire çok zor bi normal doğumdansa kolay bi sezaryen daha iyidir diyerek beni sakinleştirmişti sağolsun. Her doğum özeldir. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşAllah 🤲🏻
Sağ olun o noktaya gelmişken sezaryene alınmak da kötüdür ama hayırlısı buymuş dediğim gibi vajinal doğum kocaman bir bilinmezlik

Korsenin amacı toparlamaktan önce rahat hareket edebilmek. Çünkü bebek çıkınca karnınız boşluğa düşüyor. Yani benim öyle oldu çoğunlukta da olmuş öyle. Lömbür lömbür hissi olur ya aynı öyleydi. Acı veriyordu yürürken. Su dolu balon gibi. Bu her doğum şekli için geçerli. Bebek çıkınca. O yüzden arabayla eve giderken de iş gördü karnımı tuttu. Eskiler çarşaf sararmış mesela doğum sonrasında.
Ama alttan giymeli değil o sizi zorlar
Dolamalı cırtlı almalısınız. Dikişleriniz ortaya gelecek şekilde mini etek gibi dolayacak yanınızdakiler.
Bir de evet depend herkes memnun. Ama normal doğumda daha kolay oluyor. Ben aldığım paketi hiç kullanamadım. Şimdi adet olunca kullanıyorum inan çok terletiyor 🤣

Sezaryeni takma kafana. Hemen ayaklanıyorsun bol yürüyüş seni çabuk iyileştirecek yeter ki yürü sürekli ilk güm
O korse ile hissetmiyor musunuz yani o boşluk hissini. Ay Allahım neler var 😀kaç güne toparlıyor peki göbek kendini ?

Kaybınız için üzgünüm. Hayırlısı ile bunu da kucağınıza alın inşallah 🤲tecrübe etmişsiniz zaten ikisini de en azından başınıza ne geleceğini biliyorsunuz. İllaki bu da diğerine benzer. Hamilelik de zor doğum da zor. Bu dünyaya bi insan getirmek gerçekten zor. Bazen eşime bakıyorum yani adam oturarak baba olacak 😀
Amin ,cok teşekkür ederim .Sezeryan olacağım ben de inşallah ilki gibi kolay gecer.

Ah hiç sorma ,hamilelik çok zor geçiyor normalde de hiç kolay bir şey değil zaten .İnsallah sonrasında az da olsa rahat ederiz ,sağlıklı sakin bebişler olurlar 🙏🏻

Babalara hiçbir şey yok gerçekten,bu dünyaya tekrar gelsem baba olmak isterdim 🥰

Depend bana da kullandırmadı doktor, hastanede baya gazlı bez modunda bişi verdiler ama ben Allah'tan ped de koymuştum da onu kullandım. Korse benim doktorum önermedi 1 ay, vücudun kendisini toparlanmasına izin vermek lazım bi süre dedi, ben de çok aramadım açıkçası ama doktordan doktora değişiyor o fikir
Sanırım her doktor ayrı düşünüyor evet. Ben de önerilmiyor diye duymuştum benimki ne düşünüyor bilmiyorum sormadım.

Amin ,cok teşekkür ederim .Sezeryan olacağım ben de inşallah ilki gibi kolay gecer.

Ah hiç sorma ,hamilelik çok zor geçiyor normalde de hiç kolay bir şey değil zaten .İnsallah sonrasında az da olsa rahat ederiz ,sağlıklı sakin bebişler olurlar 🙏🏻

Babalara hiçbir şey yok gerçekten,bu dünyaya tekrar gelsem baba olmak isterdim 🥰
Ben de kesinlikle. O yüzden demek ki anne hakkı ödenmiyor. Yeter ki sağlıklı olsunlar da ❤️

Yaaa valla böyle okudukça rahatlıyorum gerçekten. Elbette ikisinin de zorluğu vardır. Ama öyle anlatılıyor ki. Herhalde bi müddet yatalak hasta gibi olacağım dedim.

Ben vajinal doğum istiyordum, suyum da geldi ancak yeterli açılma olmadi zorunlu sezaryene alındım. Spinal anestezi ile yaptılar. Çekistirmeleri hissettim bence insanların hissediyorum dediği veya anestezi tutmadı demesinin sebebi bu olabilir. Ancak anestezide doktor ağrıyı kesiyor komple hissiz olmak için genel anestezi olması gerekiyor. Bu ayırımı bildiğim için rahatsızlık yaşamadım. Sonrası hemen ayaklandım yürümek önemli dedikleri için. Korse benim doktorum da önermemisti. 2 3 gün biraz sersem gibiydim, sütüm de geç geldi 3. Gün civarında. Ama evladımı sağlıkla kucağıma aldım, bence en önemlisi bu. Bence o nedenle stres olmayıp hayirlisi deyin, en önemlisi evladinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Ben vajinal doğum istiyordum, suyum da geldi ancak yeterli açılma olmadi zorunlu sezaryene alındım. Spinal anestezi ile yaptılar. Çekistirmeleri hissettim bence insanların hissediyorum dediği veya anestezi tutmadı demesinin sebebi bu olabilir. Ancak anestezide doktor ağrıyı kesiyor komple hissiz olmak için genel anestezi olması gerekiyor. Bu ayırımı bildiğim için rahatsızlık yaşamadım. Sonrası hemen ayaklandım yürümek önemli dedikleri için. Korse benim doktorum da önermemisti. 2 3 gün biraz sersem gibiydim, sütüm de geç geldi 3. Gün civarında. Ama evladımı sağlıkla kucağıma aldım, bence en önemlisi bu. Bence o nedenle stres olmayıp hayirlisi deyin, en önemlisi evladinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Çekiştirmeleri hissetmek de insanı huylandırır herhalde. Gerçi çok sürmüyor diyorlar genel anestezi ile ameliyat oldum seneler önce çok saçma sapan bir biçimde uyandım ağlayarak küfürler ederek falan. Onun da eksisi o. Rezillikti. O yüzden spinal daha konforlu diyorlar zaten bebeğe de zararlı sanırım genel anestezi. Ya işte Allah bütün hamilelere güç versin ne diyeyim 🤲

Evet herkes yürüyüşü tavsiye ediyor. Peki ameliyat anında sadece çekiştirmeler mi hissediliyor. Aslında canlı canlı yapılıyor olması bile kalp atışımın hızlanmasına sebep oluyor 😀bir de kabızlık sorunu yaşadınız mı ?
Ben hiç çekiştirme vs hissetmedim daha başlamadık dediler sonra anlık göğüs kısmına baskı uyguladılar bi baktım bebeğim karşımda ne olduğunu anlamadım bile ☺️

Merhaba benimde vajinal doğum tecrübem yok.
Sezeryan doğum yaptım.
Benimki rahat geçti.
Bana göre o ilk gün aneztezinin serumların ilaçların bittiği an yürüyebildiğinde koridorda gerisi geliyor.
Zamanla toparlanma oluyor.
kişiden kişiye değişen bi durum bu .

benim karnıma bastırdılar onu hissettim.
Oda oğlumu çıkardıkları andı.
Bi baktım ağlama sesi.
🤗😍🥰🙂
Doğmuş olduğunu anladım.

Normal doğum istiyordum 40. Haftamda saat 3 te randevum vardı . Hiç açılma olmadığı için sıfırdan suni sancı istemedim. Aynı gün saat 6 da sezaryene alındım. Ameliyathaneye indirdiklerinde ilk 15 dk sizi hazırlıyorlar. İğne vs. Doktor geldikten beş dk sonra bebeğimi gördüm. Toplam 1 saat sonra da odamdaydım. Sütümde hemen geldi. Yaklaşık 2 saat sonra da yürümeye kaldırdılar.ertesi gün sabahta taburcu oldum. İyi ki sezaryen olmuşum diyorum. Dikiş acısı yada ağrısı da hiç olmadı desem yeridir. Sadece iki üç gün birilerinin yardımıyla yataktan kalkabiliyorsunuz o kadar.

Yaaa valla böyle okudukça rahatlıyorum gerçekten. Elbette ikisinin de zorluğu vardır. Ama öyle anlatılıyor ki. Herhalde bi müddet yatalak hasta gibi olacağım dedim.
Yok ya inanır mısın ilk günden birkaç saat sonra herkes bebeğe daldı benim de çok tuvaletim geldi bez bağlı olduğu halde yapamadım beze psikolojik olarak. Beni kaldırın dedim dedim kimse kaldırmadı kendim kalkıp gittim tuvalete. Ağrısı tabi ki var ama geçiyor birkaç gün içinde ve asla yatalak olmuyor insan dik durmak biraz zor o kadar

Merhaba benimde vajinal doğum tecrübem yok.
Sezeryan doğum yaptım.
Benimki rahat geçti.
Bana göre o ilk gün aneztezinin serumların ilaçların bittiği an yürüyebildiğinde koridorda gerisi geliyor.
Zamanla toparlanma oluyor.
kişiden kişiye değişen bi durum bu .
Gözünüz aydın darısı bizlere olsun 🤲yürüme kısmında zor olan ne ?

Normal doğum istiyordum 40. Haftamda saat 3 te randevum vardı . Hiç açılma olmadığı için sıfırdan suni sancı istemedim. Aynı gün saat 6 da sezaryene alındım. Ameliyathaneye indirdiklerinde ilk 15 dk sizi hazırlıyorlar. İğne vs. Doktor geldikten beş dk sonra bebeğimi gördüm. Toplam 1 saat sonra da odamdaydım. Sütümde hemen geldi. Yaklaşık 2 saat sonra da yürümeye kaldırdılar.ertesi gün sabahta taburcu oldum. İyi ki sezaryen olmuşum diyorum. Dikiş acısı yada ağrısı da hiç olmadı desem yeridir. Sadece iki üç gün birilerinin yardımıyla yataktan kalkabiliyorsunuz o kadar.
O kadar bi grip olsak da birlerinin yardımıyla kalkıyoruz yataktan napalım. Eğer bu kadarsa insanların korkunç buldukları ne anlamıyorum 😀

Tabi ki tüm koşullar uygunsa vajinal gibisi yoktur lakin sezaryen risksiz bir yöntem. Ben de mecburen oldum ve hiç sorun yaşamadım. Çok kolay geçti sürecim ertesi gün ayağa kalkmış bebeğimin altını değiştirebiliyordum. Panik atak varsa kendinizi zorlamayın.
her anne doğal yoldan o anı yaşamak isterdi Ama olmayınca olmuyor önemli olan bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almamız. ❤️

Back