Kasım ayında bende sezaryen doğum yaptım. Aslında deli gibi vajinal doğumdan korkmama rağmen isteğe bağlı sezaryen olma şansımın olmadığı bir yerde yaşadığım için kendimi vajinal doğuma o kadar çok alıştırmışım ki sezaryeni kabullenemedim
bana makrozomi sebebiyle sezaryen önerildi 40+1’de. Vajinal deneyebiliriz ama çok zor bir doğum olacak deyip vajinal ve sezaryen risklerini anlatınca doktor ben sezaryeni tercih ettim.
Sonuç olarak doğumdan bu yana 40 gün geçti ve ben çok memnunum.
Buradaki çoğu kişinin aksine benim doğumumu doğum sabahı tanıştığım bir doktor yaptırdı
Tecrübesi, yetkinliği hakkında hiçbir fikrim yoktu ama doğum da sonraki süreç de rüya gibi geçti. İlk kez ayağa doğumun ertesi günü kalktım. Evet biraz zordu ama vajinal doğumda bahsettikleri anlık zorluk gibi bir zorluktu. Şimdi unuttum bile. Doğumdan sonra herhangi bir komplikasyon da yaşamadım. Sadece sırt ağrım oldu biraz bir de ayaklarım biraz ağrıdı. Ona da eşim masaj yaptı.
Ben buradaki çoğu insan gibi bol bol yürüyün demeyeceğim size bence ciddi bir operasyon bu kendinizi dinleyin. Mutlaka dinlenmeyi ihmal etmeyin, yardım istemekten çekinmeyin, sistemi bilmiyorum ama mümkünse hastanede biraz uzun kalın. Ben hastanede 4 gece kaldım. Burda rutin bir durum ve çok güzeldi. Hiçbir stres faktörü olmadan bol bol dinlendim.
Bu arada ben emzirme ile ilgili ciddi problem yaşadım gecenin bir yarısı çağırabileceğim ebelerin olması da benim için çok büyük bir avantajdı. Meme ucunu tutturamadım bir türlü
Resmen her seferinde onlar yardımcı oldu. İlk 1 hafta bebeğimizin emzirme dışında tüm bakımını babası yaptı. Ben bol bol tene tene temas yapıp emzirdim.
Size de en az benimki kadar kolay ve güzel bir doğum diliyorum. Sular seller gibi bir doğum olsun
Sağlıkla mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın
Eğer ikinci kez çocuk sahibi olmak istersem vajinal doğum denemeyi düşünmem bu arada