• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezaryen oldum diyen var mı ?

Tabi ki tüm koşullar uygunsa vajinal gibisi yoktur lakin sezaryen risksiz bir yöntem. Ben de mecburen oldum ve hiç sorun yaşamadım. Çok kolay geçti sürecim ertesi gün ayağa kalkmış bebeğimin altını değiştirebiliyordum. Panik atak varsa kendinizi zorlamayın.
her anne doğal yoldan o anı yaşamak isterdi Ama olmayınca olmuyor önemli olan bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almamız. ❤️
Maalesef acı ağrı esnasında kitleniyor vücudum istemsiz baygınlık geçiriyorum.hayırlısı nasıl ise öyle olsun artık 🤲🌸

O korse ile hissetmiyor musunuz yani o boşluk hissini. Ay Allahım neler var 😀kaç güne toparlıyor peki göbek kendini ?
Ya tabi ki daha taze olduğu için hissediliyor da sallanma açısından tutması iyi oluyor🤣 kaç güne toparlar bilmem ki ona dikkat etmedim🤣

Maalesef acı ağrı esnasında kitleniyor vücudum istemsiz baygınlık geçiriyorum.hayırlısı nasıl ise öyle olsun artık 🤲🌸

Hiç gerek yok o strese panik atağınız olmasa bile işler yolunda gitmeyebilirdi. Benim çevremde vajinal doğum yapabilen kimse kalmadı neredeyse herkeste bir aksilik çıkıyor. Doğumda oluşabilecek tüm riskler minimize ediliyor sezaryenle canınızı sıkmayın

Hiç gerek yok o strese panik atağınız olmasa bile işler yolunda gitmeyebilirdi. Benim çevremde vajinal doğum yapabilen kimse kalmadı neredeyse herkeste bir aksilik çıkıyor. Doğumda oluşabilecek tüm riskler minimize ediliyor sezaryenle canınızı sıkmayın
Sezaryende de pıhtı atma ihtimali oluyor diyorlar o da ayrı korkutucu

Nasipse şubat ortası doğum olacak. İsteğe bağlı sezaryen istedim çünkü normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum panik atağım var bayılıyorum. Ama sezaryen için de hero kötü yorumlar duyuyorum. Gerçekten iyi ki olmuşum diyen var mı arkadaşlar 🥺
Bol dikişli normal doğum yaptım. Doğu'daki zorlanmadan dolayı makatim morarip inanılmaz şişti. Genel cerrah damar buzdurucu , hemoraid kremi ve fitil de yazdı, birde dikişler enfeksiyon kalmasın diye antibiyotik . Bunun neresi normal doğum oldu şimdi. Çektiğim acılar, oturamamakta çabası. Hayırlısı olsun , artık normal doğum da normal olmuyor çok. Kafanıza takmayın, sağlıkla gelsin bebis .

Bol dikişli normal doğum yaptım. Doğu'daki zorlanmadan dolayı makatim morarip inanılmaz şişti. Genel cerrah damar buzdurucu , hemoraid kremi ve fitil de yazdı, birde dikişler enfeksiyon kalmasın diye antibiyotik . Bunun neresi normal doğum oldu şimdi. Çektiğim acılar, oturamamakta çabası. Hayırlısı olsun , artık normal doğum da normal olmuyor çok. Kafanıza takmayın, sağlıkla gelsin bebis .
Geçmiş olsun size de işte ger şey normal gittikten sonra vajinal en iyisi ama maalesef onda da böyle sorunlar olabiliyor.

Yani benim tek sıkıntım bu oldu. Şu an düşününce kafaya çok takmazdım diyorum ama ozaman hormonların etkisiyle çok takmıştım. Hergün sağım yaptım sütüm artsın gelsin diye. Sonra

hayır sütün gelme anı oksitosinin hangi seviyede olduğuna bağlı. Sezaryen normal doğum zamanından önce gerçekleşir. Benim son haftalarda suyum bitti ve planlanandan önce sezaryen yapıldı. Dolayısıyla oksitosin yeterli seviyede değildi. O yüzden sütüm verimli gelmiyordu. 10 gün sonra normal şekilde gelmeye başladı. Ve sonrasında ben de 25 ay tamamlanana kadar mama desteği olmadan emzirebildim.
Benim doktorlarım da aksine ne olur ne olmaz diye hastane çantamda mama bulundurmamı söylediler. İyiki de öyle yaptılar. Süt gelmeyip mama da vermicez diye ısrarcı olmak çok saçma. Çocuğu göz göre göre sarılık yapmak demek bu. Çocuk doktorum da kendi doktorum da mamayı desteklediler.
Tabii ki sarılık olmasındansa süt yoksa mama verilmeli illa sütün gelmesini beklerken sarılık olan bebekler var ama süt varken de mama verilmesi gereksiz çünkü var olan sütün azalmasına sebep olabilir bu sefer de. Ben hastane ortamı diye güvendim bütün personellere. Planlı 39. Haftada sezaryen oldum sancı vs çekmediğim ve doğal doğumum başlamadığı için sütümün geldiğine inanmıyordum doğduğu gün boş çekiyor sanıyordum. Mama verilmesini isteyecektim ki hemşire göğüs ucumu sıkınca kolostrum dedikleri sütün geldiğini gördüm öyle içim rahatlamıştı. Demek istediğim sezaryen doğum olacaği için en baştan sütün gelmeyeceğine kendini inandırmak yanlış. Anneler bazen hemen vazgeçiyor mesela emzirmekten.

Tabii ki sarılık olmasındansa süt yoksa mama verilmeli illa sütün gelmesini beklerken sarılık olan bebekler var ama süt varken de mama verilmesi gereksiz çünkü var olan sütün azalmasına sebep olabilir bu sefer de. Ben hastane ortamı diye güvendim bütün personellere. Planlı 39. Haftada sezaryen oldum sancı vs çekmediğim ve doğal doğumum başlamadığı için sütümün geldiğine inanmıyordum doğduğu gün boş çekiyor sanıyordum. Mama verilmesini isteyecektim ki hemşire göğüs ucumu sıkınca kolostrum dedikleri sütün geldiğini gördüm öyle içim rahatlamıştı. Demek istediğim sezaryen doğum olacaği için en baştan sütün gelmeyeceğine kendini inandırmak yanlış. Anneler bazen hemen vazgeçiyor mesela emzirmekten.
Kim süt varken mama verir ki? Bunun kendini inandırmayla ilgisi yok. Erken gerçekleşmiş sezaryenlerde sütün ilk günler gelmemesi çok yaygın. İnanmayla, psikolojiyle ilgili değil. Gelmemesi halinde de dünyanın sonu değil. Mama verilir yani.
Süt varken mama verilmesi gereksiz demeniz de pek gerekli değil. Hiç bi anne sütü varken mama vermez zaten?
Siz zaten 39. Haftada dogum yapmissiniz. Bir cok dogal dogum bu haftada gerceklesiyor zaten. 37. Haftada yapmis olsaydiniz cok buyuk olasilikla sutunuz hemen gelmeyecekti. Zorunlu sezaryenler erken gerceklesebiliyor. Erken olanlarda da sut gelmemesi cok dogal diyorum. Inanmayla ilgisi yok, her seyin sebebi psikoloji degil.

Yaa her neyse.
Sezaryen dogum sonrasi sut gelmemesi ihtimaline karsilik mama verilmesinden bu kadar cekinmeyin diyorum. Hastanede mama vardir diye de dusunmeyin ve doktorunuza danisarak kendi mamanizi secin. Anne sutune en yakin olan ve bebeklerin kolay kabul ettigi mama golden goat. Tavsiye ederim, ben kullandim.

Sezaryenden sonra hiç kimse yok muydu yanınızda? Yemek yapan, size yardımcı olan biri? Bebeğin altını kim değiştirdi ilk günler?
İlk gün annem vardı sonra gitti bazen gündüz ablam geliyordu ama küçük kızı ve eşi dolayısıyla 1-2 saat durabiliyordu.Kaynanamda bi yıkamaya geldi.Genel olarak eşim vardı bebeğimin tüm ihtiyaçlarını ben karşılamam gerekiyordu salma naz yapma şansım olmadı malesef :(

İlk gün annem vardı sonra gitti bazen gündüz ablam geliyordu ama küçük kızı ve eşi dolayısıyla 1-2 saat durabiliyordu.Kaynanamda bi yıkamaya geldi.Genel olarak eşim vardı bebeğimin tüm ihtiyaçlarını ben karşılamam gerekiyordu salma naz yapma şansım olmadı malesef :(
Neyse altından kalmışsınız güçlü bir anneymişsiniz. 🤍 Ben de öyle prensesler gibi bi loğusalık geçirmedim ama olsun. Bebişler iyi olsun yeter annelere 🤍

Sancıyla beraber başlayan vajinal doğum sürecim epiduralle devam etti ve 10 cm açılma ile sezeryan oldu yaklaşık 24 saatin sonunda. En başından seçme hakkım olsaydı sezeryan seçerdim. Bebeğim yoğunbakımda kaldığı için dinlenme sürecim çok olmadı süt götürmem emzirmeye gitmem gerekti ona rağmen çabuk toparladım. Şu an için ağrı sızı olmuyor dikişlerimde ayaklarımı üşütürsem biraz sancım oluyor belki o da.

Ben normal doğum düşünürken sezaryen olmak zorunda kaldım.
Spinal oldum yalnız karnım kesilirken acı hissettim ve canım acıyor diyince bir iğne yaptılar,sonrasında uyumuşum.Bebeğimin sesiyle gözlerimi açtım.
Ağrım acım oldu ama ayağa kalktım gayet güzel yürüdüm,iyi de toparladım dikişlerle ilgili vs. sorun yaşamadım.
Beni zorlayan şey spinalin yan etkisi baş ağrısı olmasıydı.Bir hafta baş ağrısından dolayı zor günler geçirdim.Bir arkadaşımda da bel ağrısı olmuştu.
Pişman olmadım yaşadığım olumsuzluğa rağmen.
Aslında kişiye özel oluyor bu doğum meseleleri. :)
Kolaylıkla atlatırsınız umarım.

Tanıdığım bütün kadın doktorlar veya doktor eşleri sezeryan yaptı. Beni en çok bu düşündürdü. Vajinal doğum daha fazla risk içeriyor bence. İyileşme açısından da 3 ay ayağa kalkamayan normal doğum yapam arkadaşlarım var. Islak bölge kolay da iyileşmiyor.

Ben spinal anesteziyle oldum. Hem uyanıktım. Sonrasında da çabuk toparladım. Sütüm de geldi. Çok memnunum verdiğim karardan. Bir tek alt karında minik bir pıt kalıyor ne yaparsan yap. O da olacak o kadar.

Kasım ayında bende sezaryen doğum yaptım. Aslında deli gibi vajinal doğumdan korkmama rağmen isteğe bağlı sezaryen olma şansımın olmadığı bir yerde yaşadığım için kendimi vajinal doğuma o kadar çok alıştırmışım ki sezaryeni kabullenemedim😂 bana makrozomi sebebiyle sezaryen önerildi 40+1’de. Vajinal deneyebiliriz ama çok zor bir doğum olacak deyip vajinal ve sezaryen risklerini anlatınca doktor ben sezaryeni tercih ettim.
Sonuç olarak doğumdan bu yana 40 gün geçti ve ben çok memnunum.
Buradaki çoğu kişinin aksine benim doğumumu doğum sabahı tanıştığım bir doktor yaptırdı😂 Tecrübesi, yetkinliği hakkında hiçbir fikrim yoktu ama doğum da sonraki süreç de rüya gibi geçti. İlk kez ayağa doğumun ertesi günü kalktım. Evet biraz zordu ama vajinal doğumda bahsettikleri anlık zorluk gibi bir zorluktu. Şimdi unuttum bile. Doğumdan sonra herhangi bir komplikasyon da yaşamadım. Sadece sırt ağrım oldu biraz bir de ayaklarım biraz ağrıdı. Ona da eşim masaj yaptı.
Ben buradaki çoğu insan gibi bol bol yürüyün demeyeceğim size bence ciddi bir operasyon bu kendinizi dinleyin. Mutlaka dinlenmeyi ihmal etmeyin, yardım istemekten çekinmeyin, sistemi bilmiyorum ama mümkünse hastanede biraz uzun kalın. Ben hastanede 4 gece kaldım. Burda rutin bir durum ve çok güzeldi. Hiçbir stres faktörü olmadan bol bol dinlendim.
Bu arada ben emzirme ile ilgili ciddi problem yaşadım gecenin bir yarısı çağırabileceğim ebelerin olması da benim için çok büyük bir avantajdı. Meme ucunu tutturamadım bir türlü 😂 Resmen her seferinde onlar yardımcı oldu. İlk 1 hafta bebeğimizin emzirme dışında tüm bakımını babası yaptı. Ben bol bol tene tene temas yapıp emzirdim.
Size de en az benimki kadar kolay ve güzel bir doğum diliyorum. Sular seller gibi bir doğum olsun🙏🏻 Sağlıkla mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın🌸
Eğer ikinci kez çocuk sahibi olmak istersem vajinal doğum denemeyi düşünmem bu arada😂

Kim süt varken mama verir ki? Bunun kendini inandırmayla ilgisi yok. Erken gerçekleşmiş sezaryenlerde sütün ilk günler gelmemesi çok yaygın. İnanmayla, psikolojiyle ilgili değil. Gelmemesi halinde de dünyanın sonu değil. Mama verilir yani.
Süt varken mama verilmesi gereksiz demeniz de pek gerekli değil. Hiç bi anne sütü varken mama vermez zaten?
Siz zaten 39. Haftada dogum yapmissiniz. Bir cok dogal dogum bu haftada gerceklesiyor zaten. 37. Haftada yapmis olsaydiniz cok buyuk olasilikla sutunuz hemen gelmeyecekti. Zorunlu sezaryenler erken gerceklesebiliyor. Erken olanlarda da sut gelmemesi cok dogal diyorum. Inanmayla ilgisi yok, her seyin sebebi psikoloji degil.
40. Haftada vajinal doğuma gidip sezaryene dönen ondan sonra da ilk başta sütü gelmediğini zannedip mama veren birkaç tanıdığım var. Daha sonrasında da uğraşmak istemeyip hep mama veren tanıdığım var yani oluyor sütü varken mama veren anneler. Herkesin kendi tercihi olmalı emzirip emzirmemek süt varken de mama gayet de verilir ama bu 'bana göre' gereksiz, size göre gereksiz olmayabilir. Sizin de bunu belirtmeniz pek gerekli değilmiş. Mamanın dünyanın sonu olduğunu söylemedim konu sahibi planlı sezaryenle doğum yapacağını söylüyor ona istinaden kendi sütümün gelmesiyle ilgili tecrübemi açıkladım. Öncesinde de sezaryenle ilgili çok fazla önyargı olduğunu, bunlardan birinin de sütümün gelmeyeceğine inanmam olduğunu söyledim. Bu da beni doğumuma kadar kötü hissettirmişti. Emzirmenin bir kısmı fizyolojikse azımsanmayacak çoğunluğu da psikolojiktir. Bu, bu kadar tartışılacak bir konu da değildi de her neyse konu sahibine ve bütün hamilelere acısız ağrısız en güzel doğumu diliyorum.

Nasipse şubat ortası doğum olacak. İsteğe bağlı sezaryen istedim çünkü normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum panik atağım var bayılıyorum. Ama sezaryen için de hero kötü yorumlar duyuyorum. Gerçekten iyi ki olmuşum diyen var mı arkadaşlar 🥺
Beybi normal istersin bebekte veya sende komplikasyonlar gelişir mecbur sezaryen olursun. Kafaya bunları takmamalısın. Yaşamadan kolay zor olduğunu bilemezsin kişiye göre değişiyor. Aynı kişinin diğer doğumu bile öncekinden farklı olabiliyor. Senin odaklanman gereken şey ikinizin de sağlıkla kavuşması olmalı

Back