• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezaryen oldum diyen var mı ?

Of Allah cennetinde kavuştursun inşallah ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah şimdikine uzun ömürler versin. Benim de aslında öncesinde iki düşüğüm var. Doktorum düşüklerin de var sezaryen de olabilirsin normal doğum ile riske atmasan da olur dedi o an anlamadım ama sizin yaşadığınız durum gibi bir şeyden bahsetmek istedi sanırım. Allah kimseye yaşatmasın.
Benimde 2 düşüğüm defalarca kimyasalim var. Bu Dr bunları biliyor. Hem kan uyuşmazlığım var. Hiç riske girme ne olur ne olmaz sezeryan yapalım dedi. Ben zaten dünden razıyım. Benim normal travmam var zaten. İşime geldi. Allaha şükür korktuğum gibi değildi çom iyidi inşallah sizde saglikli alın kucağınıza.

Yaa ağlayacağım şimdi 🥹33 haftalık oldum 38de alacak hem bi an önce zaman geçsin istiyorum hem de bir yandan içimde kalsın istiyorum korkudan 😀bir şekilde çıkacak çocuk bakalım 😆
Tam 38 mi dedi
Bence özel bi durum yoksa bekle
Bazı doktorlar standarda bağlamış 38 olunca alıyor
Halbuki içerde ne kadar dursa kâr🥰
Benim doktorum daha bekleyecekti ama eşimin izninden dolayı tarih koymak zorunda kaldık 39 da aldık bebişi 🫶🏼 sancı da çıkmıyordu nst de. Rahatı yerindeydi 🤣 ama doktorunuzun bir bildiği vardır o başka tabi

Benimde 2 düşüğüm defalarca kimyasalim var. Bu Dr bunları biliyor. Hem kan uyuşmazlığım var. Hiç riske girme ne olur ne olmaz sezeryan yapalım dedi. Ben zaten dünden razıyım. Benim normal travmam var zaten. İşime geldi. Allaha şükür korktuğum gibi değildi çom iyidi inşallah sizde saglikli alın kucağınıza.
Bizim de var uyuşmazlık artı kan sulandırıcı kullanıyorum. Belki de en hayırlısı böylesidir. Teşekkür ederim çok sağ olun 🌸

Tam 38 mi dedi
Bence özel bi durum yoksa bekle
Bazı doktorlar standarda bağlamış 38 olunca alıyor
Halbuki içerde ne kadar dursa kâr🥰
Benim doktorum daha bekleyecekti ama eşimin izninden dolayı tarih koymak zorunda kaldık 39 da aldık bebişi 🫶🏼 sancı da çıkmıyordu nst de. Rahatı yerindeydi 🤣 ama doktorunuzun bir bildiği vardır o başka tabi
38+5 e denk geliyor şu tarihten başlayabiliriz dediği vakit :)

Bu süreçte kafanızı karıştıracak ve sizi korkutacak kimseyle bu konuyu konuşmayın. Ben normal istiyordum ama açılma olmayınca sezaryen oldum. O zamanki hemşire çok zor bi normal doğumdansa kolay bi sezaryen daha iyidir diyerek beni sakinleştirmişti sağolsun. Her doğum özeldir. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşAllah 🤲🏻

38+5 e denk geliyor şu tarihten başlayabiliriz dediği vakit :)
Hastane çantanıza depend yerine gece pedi koyun bence. Doktorum depend kullandırmadı bana. Dikişleri terletiyor diye enfeksiyon riski artıyormuş. Pamuklu çamaşır temas etsin dedi sadece. Çünkü sargısız taburcu ediyorlar açıkta kalıyor dikişleriniz. O yüzden sadece çamaşır değmesi gerekiyor. Bir de korse taktırdı taburcu olurken. Alttan giymeli değil dolamalı cırtlı korse. Medikal de bar doğum sonrası deyince veriyorlar zaten. Aşırı faydasını gördüm. Doktorunuza bi sorun isterseniz

Evet sütün geç geldiğini de söyledi doktorum. Gelsin de o o sorun değil tek sıkıntı o olsun.
Yani benim tek sıkıntım bu oldu. Şu an düşününce kafaya çok takmazdım diyorum ama ozaman hormonların etkisiyle çok takmıştım. Hergün sağım yaptım sütüm artsın gelsin diye. Sonra
Ya ben sırf bu durumdan korktuğum için hastaneye formül mama götürmüştüm de doktorum ve hemşireler asla kullanmayacağız merak etme demişti ve sütüm doğumdan 1 saat sonra hemen geldi. Genel bir önyargı var sezaryende sütümün hiç gelmeyeceğini bile düşünmüştüm ben ama geldi ve oğlumu 26 aylıkken zor ayırdım memeden hamile kalmasam yine ayıramazdım okula başlayana kadar 😄 süt meselesi biraz da şans işi.
hayır sütün gelme anı oksitosinin hangi seviyede olduğuna bağlı. Sezaryen normal doğum zamanından önce gerçekleşir. Benim son haftalarda suyum bitti ve planlanandan önce sezaryen yapıldı. Dolayısıyla oksitosin yeterli seviyede değildi. O yüzden sütüm verimli gelmiyordu. 10 gün sonra normal şekilde gelmeye başladı. Ve sonrasında ben de 25 ay tamamlanana kadar mama desteği olmadan emzirebildim.
Benim doktorlarım da aksine ne olur ne olmaz diye hastane çantamda mama bulundurmamı söylediler. İyiki de öyle yaptılar. Süt gelmeyip mama da vermicez diye ısrarcı olmak çok saçma. Çocuğu göz göre göre sarılık yapmak demek bu. Çocuk doktorum da kendi doktorum da mamayı desteklediler.

Nasipse şubat ortası doğum olacak. İsteğe bağlı sezaryen istedim çünkü normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum panik atağım var bayılıyorum. Ama sezaryen için de hero kötü yorumlar duyuyorum. Gerçekten iyi ki olmuşum diyen var mı arkadaşlar 🥺
Ben de zorunlu sezaryen olmuştum .Tabii ki biraz ağrısı var ama ben hemen ayaklanmıştım ,çok rahat geçti .Bu arada ben sezaryenden de korktuğum için normal doğum için çok uğraşmıştım ,ama korktuğum gibi olmadı 🌸

Hastane çantanıza depend yerine gece pedi koyun bence. Doktorum depend kullandırmadı bana. Dikişleri terletiyor diye enfeksiyon riski artıyormuş. Pamuklu çamaşır temas etsin dedi sadece. Çünkü sargısız taburcu ediyorlar açıkta kalıyor dikişleriniz. O yüzden sadece çamaşır değmesi gerekiyor. Bir de korse taktırdı taburcu olurken. Alttan giymeli değil dolamalı cırtlı korse. Medikal de bar doğum sonrası deyince veriyorlar zaten. Aşırı faydasını gördüm. Doktorunuza bi sorun isterseniz
Öyle mi herkes depend kullanıyor diye depend almıştım ben de. Suwenin geçirmeli korsesi var aslında. Ama olur mu bilmiyorum bazı doktorlar da korseye karşı anlamıyorum. Ama daha çabuk toparlama oluyor sanırım.

Ben de zorunlu sezaryen olmuştum .Tabii ki biraz ağrısı var ama ben hemen ayaklanmıştım ,çok rahat geçti .Bu arada ben sezaryenden de korktuğum için normal doğum için çok uğraşmıştım ,ama korktuğum gibi olmadı 🌸
Ben ikisinden de korkuyorum ama vajinal daha korkutucu geliyor o sancı süreci ve yönetememek 🥺 bir de kaç saat süreceği belli değil. Tam bir muamma yani.

Hiç korkmaz canım bende sezeryan oldum 2 saat sonra kalkabilirsin dediler kaltım hemen kızımla babasıyla holde turladık hep giyinip süslenip fotoğraflar bile çekildik 2. Gün tektim bebeğimin ve evimin işleriylede ben ilgilendim.Kanamamda çok olmadı adet gibiydi hep 15. Gün kanamamda bitti.Doğumdan sonra ne kadar çabuk ayaklanırsan o kadar iyi.

Nasipse şubat ortası doğum olacak. İsteğe bağlı sezaryen istedim çünkü normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum panik atağım var bayılıyorum. Ama sezaryen için de hero kötü yorumlar duyuyorum. Gerçekten iyi ki olmuşum diyen var mı arkadaşlar 🥺
Ben ikisinden de korkuyorum ama vajinal daha korkutucu geliyor o sancı süreci ve yönetememek 🥺 bir de kaç saat süreceği belli değil. Tam bir muamma yani.
çok haklısın canım ,bundan önce kötü bir tecrübem oldu normal suni sancı ile 5 aylık bebeğimi doğurmak zorunda kaldım.Zordu o bile ama bitince de geçmiş gitmiş oluyor .Nasıl iyi hissedeceksen öyle yap.Ben mesela ikinci bebeğimi alacağım inşallah martta kucağıma .Normal yapacak kadar da vakit geçti ama cesaret edemem sanırım artık .

Hiç korkmaz canım bende sezeryan oldum 2 saat sonra kalkabilirsin dediler kaltım hemen kızımla babasıyla holde turladık hep giyinip süslenip fotoğraflar bile çekildik 2. Gün tektim bebeğimin ve evimin işleriylede ben ilgilendim.Kanamamda çok olmadı adet gibiydi hep 15. Gün kanamamda bitti.Doğumdan sonra ne kadar çabuk ayaklanırsan o kadar iyi.
Sezaryenden sonra hiç kimse yok muydu yanınızda? Yemek yapan, size yardımcı olan biri? Bebeğin altını kim değiştirdi ilk günler?

Herkes öyle diyor sanırım kendini saldın mı süreç bi o kadar da zorlaşıyor

çok haklısın canım ,bundan önce kötü bir tecrübem oldu normal suni sancı ile 5 aylık bebeğimi doğurmak zorunda kaldım.Zordu o bile ama bitince de geçmiş gitmiş oluyor .Nasıl iyi hissedeceksen öyle yap.Ben mesela ikinci bebeğimi alacağım inşallah martta kucağıma .Normal yapacak kadar da vakit geçti ama cesaret edemem sanırım artık .
Kaybınız için üzgünüm. Hayırlısı ile bunu da kucağınıza alın inşallah 🤲tecrübe etmişsiniz zaten ikisini de en azından başınıza ne geleceğini biliyorsunuz. İllaki bu da diğerine benzer. Hamilelik de zor doğum da zor. Bu dünyaya bi insan getirmek gerçekten zor. Bazen eşime bakıyorum yani adam oturarak baba olacak 😀

Öyle mi herkes depend kullanıyor diye depend almıştım ben de. Suwenin geçirmeli korsesi var aslında. Ama olur mu bilmiyorum bazı doktorlar da korseye karşı anlamıyorum. Ama daha çabuk toparlama oluyor sanırım.
Korsenin amacı toparlamaktan önce rahat hareket edebilmek. Çünkü bebek çıkınca karnınız boşluğa düşüyor. Yani benim öyle oldu çoğunlukta da olmuş öyle. Lömbür lömbür hissi olur ya aynı öyleydi. Acı veriyordu yürürken. Su dolu balon gibi. Bu her doğum şekli için geçerli. Bebek çıkınca. O yüzden arabayla eve giderken de iş gördü karnımı tuttu. Eskiler çarşaf sararmış mesela doğum sonrasında.
Ama alttan giymeli değil o sizi zorlar
Dolamalı cırtlı almalısınız. Dikişleriniz ortaya gelecek şekilde mini etek gibi dolayacak yanınızdakiler.
Bir de evet depend herkes memnun. Ama normal doğumda daha kolay oluyor. Ben aldığım paketi hiç kullanamadım. Şimdi adet olunca kullanıyorum inan çok terletiyor 🤣

Sezaryeni takma kafana. Hemen ayaklanıyorsun bol yürüyüş seni çabuk iyileştirecek yeter ki yürü sürekli ilk güm

Ben sezeryandan çok korkuyorum ama normal doğumda da ikizler arası 12 saat bile sancı çekme ihtimali varmış

Depend bana da kullandırmadı doktor, hastanede baya gazlı bez modunda bişi verdiler ama ben Allah'tan ped de koymuştum da onu kullandım. Korse benim doktorum önermedi 1 ay, vücudun kendisini toparlanmasına izin vermek lazım bi süre dedi, ben de çok aramadım açıkçası ama doktordan doktora değişiyor o fikir

Birinci doğumum vajinaldı; hastaneden tekerlekli sandalye ile çıktım 😂 (alttan dikişim çoktu). Ikincisi zorunlu sezaryen oldu; hastaneden kucağımda bebeğimle fıttırı fıttırı gezerek çıktım.

Back