• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezaryen oldum diyen var mı ?

Bana da minyon bebek diyorlar ölçümler birebir çıkmayabiliyor ya. Sonrasında neler yaşadınız peki ? Yeni doğum yaptınız sanırım tam olarak kaç gün sürdü toparlanmanız ?
Sezaryen günü ayağa kalkabildiğimde (birkaç saat sonra) tuvalete kendim gidemiyodum eşim pijamamı indiriyodu. Aynı günün akşamı kendi kendime yataktan kalkamıyor olsam da tuvalete kendim gittim kendim oturdum kendim kalktım. 2.gün yürürken yavaştım ama kendi kendime yürüyüp kendi kendime kalkabiliyodum. 3. Gün hayatıma devam etmeye başladım, sling bile taktım, sezaryen yerimin ağrısı neredeyse hiç olmadı bende hastaneden çıktıktan sonra.

Beeeennnn.
Yine yaparım yine olsa.
Asla pişman değilim. İlk gün uyuşukluk geçince biraz zor. Bir daha gerisi kolay. Ama uyuşukluk geçene kadar en az 2 saatiniz var. O sırada öpüşün koklaşın bebeğinizle doya doya 🩷 o an doğum yaptığınızı bile idrak edemiyorsunuz 😍 sonrası biraz ağrı ama ağrı kesici vurdular bana. Çok iyi geldi.
Dert etmeyin bebeği görünce herşey unutuluyor. Normal doğum da kolay değil. Birinde önce ağrınız oluyor diğerinde sonra. Ama sonuca bakınca hepsi için değiyor 😍
Dikişler acımıyor hiç. Karın içinde acı oluyor biraz. Öksürmek hapşırmak biraz zor oluyor ilk günler.
Uyuşma konusuna gelince bana iğne vurulur vurulmaz ayaklarım kütük gibi olmuştu 🤣🤣 hemen yatırdılar. Yani direk uyuştu anlıyorsunuz zaten parmak uçlarınızdan serinlik geliyor 🤣 5 dk sonra taaaammm 5 dakika 🫶🏼 bebiş tepeden size bakıyor muazzam bir his Rabbime çok şükür 🫶🏼 sağlıkla gelsin inşaAllah bebeğiniz 😍🤲🏼
Yaa ağlayacağım şimdi 🥹33 haftalık oldum 38de alacak hem bi an önce zaman geçsin istiyorum hem de bir yandan içimde kalsın istiyorum korkudan 😀bir şekilde çıkacak çocuk bakalım 😆

Sezaryen günü ayağa kalkabildiğimde (birkaç saat sonra) tuvalete kendim gidemiyodum eşim pijamamı indiriyodu. Aynı günün akşamı kendi kendime yataktan kalkamıyor olsam da tuvalete kendim gittim kendim oturdum kendim kalktım. 2.gün yürürken yavaştım ama kendi kendime yürüyüp kendi kendime kalkabiliyodum. 3. Gün hayatıma devam etmeye başladım, sling bile taktım, sezaryen yerimin ağrısı neredeyse hiç olmadı bende hastaneden çıktıktan sonra.
Maşallah. Kabız olmamak işin herhangi bir şey yaptınız mı ?

Maşallah. Kabız olmamak işin herhangi bir şey yaptınız mı ?
Kefir içiyorum hala her gün. Sezaryen sonrası ilk tuvaletim biraz ishal gibi olmuştu işime gelmişti çok korkuyordum çünkü 😅 sonra 1 kere kabız oldum sanırım 10. Gün ama dikişlerimi acıtmadı şükür

Kefir içiyorum hala her gün. Sezaryen sonrası ilk tuvaletim biraz ishal gibi olmuştu işime gelmişti çok korkuyordum çünkü 😅 sonra 1 kere kabız oldum sanırım 10. Gün ama dikişlerimi acıtmadı şükür
Lavmana falan izin veriliyordur herhalde. Ben de korkuyorum kabız olmaktan 😀 ne zaman yemek yemeye başlanıyor peki. Sürekli çorba içmeyeceğiz inşallah :)

Lavmana falan izin veriliyordur herhalde. Ben de korkuyorum kabız olmaktan 😀 ne zaman yemek yemeye başlanıyor peki. Sürekli çorba içmeyeceğiz inşallah :)
Gaz çıkarana kadar sıvı ya da yumuşak besinler tükettirdiler. İlk birkaç saat hiçbir şey yemedim, sonra su, kahve ve şerbetle açtık orucu. :)) Çorba, yoğurt, hoşaf, pembe bi puding pembeliği nerdden geliyor bilmiyorum 😅 gaz çıkarma da yürümeye bağlı biraz, daha önce ameliyat olan bi arkadaşım kefir önermişti onun önerisiyle kefir aldırtmıştım eşime onu da içtim. Sezaryen günü gaz çıkışı olmayınca önce kimyonlu yoğurt verdiler, peşine de bi ilaç verdiler. 2.günün öğlen saati gaz çıkışı oldu peşine de normal yemek verdiler, taburcu ettiler.

Benim sütüm ameliyathanede geldi bu arada. Yani illa geç gelecek diye bi şey yok kişiden kişiye değişir

Gaz çıkarana kadar sıvı ya da yumuşak besinler tükettirdiler. İlk birkaç saat hiçbir şey yemedim, sonra su, kahve ve şerbetle açtık orucu. :)) Çorba, yoğurt, hoşaf, pembe bi puding pembeliği nerdden geliyor bilmiyorum 😅 gaz çıkarma da yürümeye bağlı biraz, daha önce ameliyat olan bi arkadaşım kefir önermişti onun önerisiyle kefir aldırtmıştım eşime onu da içtim. Sezaryen günü gaz çıkışı olmayınca önce kimyonlu yoğurt verdiler, peşine de bi ilaç verdiler. 2.günün öğlen saati gaz çıkışı oldu peşine de normal yemek verdiler, taburcu ettiler.
O zaman sezaryen günü yemek yiyemediniz. Genelde gaz çıkışı olmayınca lavman yapılıyor. Bana apandisitte öyle yapılmıştı yoksa ben de taburcu olamayacaktım. Onda çok sıkıntı yaşamamıştım inşallah şimdi de yaşamam. Sağ olun tecrübeniz için 🌸

G gameover genel anesteziden sonra uzun süre yedirmiyorlar ama spinalde çok kısa sürede yemek yedim. İlk yemek tatsız tuzsuz sebze çorbası ama ertesi sabah tam teşekküllü kahvaltı geldi.
Ben acil gidip spinal oldum. Hiç aç kalmadım. Genel anestezinin o kısmı kötüydü. Çok uzun süre su bile içirmediler.

Nasipse şubat ortası doğum olacak. İsteğe bağlı sezaryen istedim çünkü normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum panik atağım var bayılıyorum. Ama sezaryen için de hero kötü yorumlar duyuyorum. Gerçekten iyi ki olmuşum diyen var mı arkadaşlar 🥺
BEN

Vajinal dogum yapmadim kiyaslayamiyorum ama 2. Gunden sonrasi normale donuyorsunuz. Ben ikinci gun fotograf cekimi yapmistim odada bebegi kendim baktim vs

1. Normal 2. Sezeryan oldum. Iyikide Sezeryan olmuşum. Normal doğumu çok çok zor geçirdim bu süreçte bebegimi kaybettim kendim ölümden döndüm. Daha neler neler. 10 ay önce Sezeryan oldum. İllaki acı oluyor ama dayanilmicak kadar değil. Valla ben hastaneden 6. Günü topuklu ile çıktım. Yürüdükçe ağrıların azaliyor. Keşke ilkinide Sezeryan olsaymişim. Sağlıkla kucağınıza alın. Bilgi almak için özelden yazabilirsiniz

G gameover genel anesteziden sonra uzun süre yedirmiyorlar ama spinalde çok kısa sürede yemek yedim. İlk yemek tatsız tuzsuz sebze çorbası ama ertesi sabah tam teşekküllü kahvaltı geldi.
Ben acil gidip spinal oldum. Hiç aç kalmadım. Genel anestezinin o kısmı kötüydü. Çok uzun süre su bile içirmediler.
O farkı bilmiyorum yemek yeme olayını gaz çıkışına bağlı ayarlıyorlar diye düşündüm hep

1. Normal 2. Sezeryan oldum. Iyikide Sezeryan olmuşum. Normal doğumu çok çok zor geçirdim bu süreçte bebegimi kaybettim kendim ölümden döndüm. Daha neler neler. 10 ay önce Sezeryan oldum. İllaki acı oluyor ama dayanilmicak kadar değil. Valla ben hastaneden 6. Günü topuklu ile çıktım. Yürüdükçe ağrıların azaliyor. Keşke ilkinide Sezeryan olsaymişim. Sağlıkla kucağınıza alın. Bilgi almak için özelden yazabilirsiniz
Başınız sağ olsun. Normal doğum kaynaklı mı kaybettiniz bebeğinizi ? Çok üzüldüm.

Başınız sağ olsun. Normal doğum kaynaklı mı kaybettiniz bebeğinizi ? Çok üzüldüm.
Teşekkür ederim. Malesef evet normal doğum kaynaklı kaybettim. Kanalda oksijensiz kalmış. Kafası sıkışmış :( 2 gun sonra kaybettik. Ama lütfen benim durumumdan etkilenmeyin benim hem geç doğum oldu. nerdeyse 42 haftayi dolduruyordum hemde bebek 4 kilo. Hem ihmal ettiler dr.lar.

Ben de sezaryen oldum ve hiç pişman olmadım. Çok güzel geçti süreç. Tek problem sezaryende süt biraz geç geliyor. Ben tam anlamıyla doğumdan 10 gün sonra falan güzel sütüm gelmeye başlamıştı. Normal doğumda suni sancı falan veriyorlar ya aslında verdikleri şey oksitosin. Süt gelimini tetikliyor tabii. Ama sezaryenden sonda da hallediliyor bu kısım. Sonrasında hemen bol bol hurma yemeye başlarsınız, ilk zamanlar mama desteği alırsınız.
Ya ben sırf bu durumdan korktuğum için hastaneye formül mama götürmüştüm de doktorum ve hemşireler asla kullanmayacağız merak etme demişti ve sütüm doğumdan 1 saat sonra hemen geldi. Genel bir önyargı var sezaryende sütümün hiç gelmeyeceğini bile düşünmüştüm ben ama geldi ve oğlumu 26 aylıkken zor ayırdım memeden hamile kalmasam yine ayıramazdım okula başlayana kadar 😄 süt meselesi biraz da şans işi.

O zaman sezaryen günü yemek yiyemediniz. Genelde gaz çıkışı olmayınca lavman yapılıyor. Bana apandisitte öyle yapılmıştı yoksa ben de taburcu olamayacaktım. Onda çok sıkıntı yaşamamıştım inşallah şimdi de yaşamam. Sağ olun tecrübeniz için 🌸
Bana da 2.gün olmasaydı yapılacaktı ama 24 saat normal dediler, tam da 24 saate yaklaşınca çıktı şükür. Evet ilk gün yiyemedim ama çorba vs yendiği için komple de aç değildim ya, kahve yetti bana hamilelikte çok istiyodum 😅. İnşallah çok güzel geçer süreciniz 🫶🏿

Teşekkür ederim. Malesef evet normal doğum kaynaklı kaybettim. Kanalda oksijensiz kalmış. Kafası sıkışmış :( 2 gun sonra kaybettik. Ama lütfen benim durumumdan etkilenmeyin benim hem geç doğum oldu. nerdeyse 42 haftayi dolduruyordum hemde bebek 4 kilo. Hem ihmal ettiler dr.lar.
Of Allah cennetinde kavuştursun inşallah ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah şimdikine uzun ömürler versin. Benim de aslında öncesinde iki düşüğüm var. Doktorum düşüklerin de var sezaryen de olabilirsin normal doğum ile riske atmasan da olur dedi o an anlamadım ama sizin yaşadığınız durum gibi bir şeyden bahsetmek istedi sanırım. Allah kimseye yaşatmasın.

Bana da 2.gün olmasaydı yapılacaktı ama 24 saat normal dediler, tam da 24 saate yaklaşınca çıktı şükür. Evet ilk gün yiyemedim ama çorba vs yendiği için komple de aç değildim ya, kahve yetti bana hamilelikte çok istiyodum 😅. İnşallah çok güzel geçer süreciniz 🫶🏿
İnşallah çok teşekkür ederimm❤️

Back