• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi düşünmek istiyorum ama aklım karışık...ikinci evliliğim...

kocan çok bencilce düşünüyor sen kendi kazancını kızın için neden harcamayasın ki.ev hanımı olsan eşin böyle kısıtlasa cimrilik yapıyor diyeceğim ama senin kazancına karışmamalı.sürekli oğluyla kızını kıyaslamamalı.sen eve katkıda bulunuyorsun zaten geri kalan maaşınla kızın için birşeyler yapman çok normal.eşinin bu kadar müdahale de bulunmasına izin verme:50: umarım uzlaşma yolu bulursunuz canım:31:

Arkadaşlar,
dertleşmeye,konuşamaya ihtiyacım var...Ama bunu sanal ortamda sizlerle yapmayı daha uygun bulduğumdan,yazarak içimi dökmeye çalışacağım..
Ben ikinci evliliğimi yaptım ve gerçektende ruh ikizimi buldum.Elbette yanlışlar,üzüntülerde oldu bu evlilikte,hayat toz pembe değil ki herşey mükemmel olsun.
Ama çok şükür eşimden memnunum,o da benden memnun.Bir konu hariç...
Benim ilk evliliğimden bir kızım var,eşiminde ilk evliliğinden bir oğlu.Kızım bizimle yaşıyor,eşimin oğluda annesi ile şehirdışında.Sadece okul tatili dönemlerinde biraraya geliyoruz ve çok şükür anlaşıyoruz.
Eşimde bende çalışıyoruz ve tabii ki eşim oğlu için nafaka ve okul giderlerini karşılıyor.Sorunun olduğu kısım,ben kızıma bir harcama yaptığımda başlıyor.Bu harcama bir t-shirt,ayakkabı veya herhangi birşey olsa dahi gerçekleşiyor.Birlikte alışverişe gittiğimizde kendiliğinden ona bir hediye alabiliyor ama diğer tüm harcamalarını öz babasının karşılamasını bekliyor.Örneğin;
Kendi oğlunun okul taksitlerini oğlunun annesi ile paylaşıyor,ama ben kızımın dershane ücretini paylaşamıyorum.
iki gün önce parasının kalmadığını ve varsa vermemi rica etti,bende bir miktar verdim.Biraz fazlası olur mu diye sorduğunda,bende de bu kadar kaldı dedim.Birden yüzü asıldı ve ince hesaplar yapmaya başladı..Bana daha geçen gün paranı aldın sen ne zaman bitti diye sordu,bende alışveriş yaptım dedim ve evden çıktım.Sonra mesaj üstüne mesaj yağdı.
"Yalancısın sen.Bana açık ve doğru olmayan biriyle asla aynı çatıyı ve yatağı paylaşmam.Çarşıya çıkmadın hiç,birşey almadın.Açıkca desene parayı kızının okuluna verdiğini.Sanki desen birşey olacak.
Ben senin gibi birine güvenip gelecekle ilgili birşey yapmam.Bencilsin.Evlilik ortaklıktır,birlikteliktir.Ortak neyin var benimle.Sen kenara ayırdığın parayla çocuğunu gezdir,eğlendir bende bunların hiçbirini yapamayayım.Sonrada oğlum bana hakaret edip dışlasın."
Bu tırnak içinde yazılanlar,mesajının bir kısmı.
Konuyu anlamanız için benden detay:
Evet haftabaşı para aldım,ama aldığım gün gerçekten market alışverişi yaptım ve kuruşu kuruşuna onun mesajı üzerine bunu açıkladım.Yani kızıma bir harcama yapmadım,kızımın babası karşılıyor okulunu.
Ben maaşımı eşimin eline vermiyorum,tüm harcamalara elbette ortağım.Eşim sadece kirayı ödüyor,mutfak masrafı,faturalar,tatiller ve ekstra harcamaların hepsini ben ödüyorum.
Bunları yapmamdaki tek neden,oğlundan uzakta yaşarken kendini kötü hissetmemesi için.Yani kendi oğluna yapamadığını,benim kızıma yapmış hissine kapılıp vicdan yapmaması için.
Hiçbir şekilde ona yük olmamak için.
Benim ailem farklı bir şehirde,eşimle tek gittik ama kızımında buna hakkı var.Kızımıda yanımıza alıp gidersek,oğluna haksızık olurmuş diye kendini kötü hissediyor.Haklıdır,ailemin yaşadığı yer çok özel bir yer.Bende bu sene için kızımla tek gitmeyi planladım,sadece o kendini kötü hissetmesin diye.Önce tamam öyle yapın dedi,birkaç gün öncede masraf olacak ben gitmenizi istemiyorum dedi.
Oğluna yapamadıklarını,benim kızıma yapmamı istemiyor.Ama farkedemediği bazı şeyler var;
-o oğlunu görmek için farklı bir şehire gidiyor,aileside orda yaşadığından orda hepbirliket olabiliyor.Benim ailemde farklı bir şehirde,kızımla birlikte oraya gitmek en doğal hakkımız.Daha doğrusu kızımın
en doğal hakkı.Teyzeleri,dayıları,kuzenleri hepsi orda...Ve tabii ki kesinlikle gideceğiz,buna hiç kimse mani olamaz.
-O oğlunun okul giderlerini paylaşıyor,benim paylaşmama mani oluyor.Gizli verirsemde boşanacağını söylemişti.
Sonuç;
Ben kızımın ihtiyaçlarını karşılıyorum,birşey aldığımda mutluluğunu eşimle paylaşmasın ve sonucunda eşim bana surat asmasın diye,kızıma göstermemesini tembihliyorum.Ama anne ya üstümde görürse dediğinde de,eskiden almıştık veya babam aldı dersin diyorum...Bunları yazarken bile içim acıyor,kızımı yalana ben teşvik ediyorum...Kızımın yanlış anlaması için ve eşimden soğumaması için,elbette bende yumuşatarak açıklıyorum.Erkekler kadınların harcamalarını hep gereksiz bulur ve boşu boşuna laf eder diye..Kızım bu yaşananların,hiçbirinin onun üzerinde döndüğünü bilmiyor,asla ve asla yansıtmam.
Ne duruyorsun,ayrıl bu adamdan dediğinizi duyar gibiyim,ama özellikle birşeyi vurgulamak istiyorum:
Kızım eşimi benden çok seviyor ve inanın eşimde kızımı çok seviyor.Süper anlaşıyorlar.Tam bir baba kız ilişkisi.
Böyle olmasaydı ve aralarında sorun olsaydı,benim sevgimin asla bir önemi kalmaz arkama bakmadan çeker giderdim.

Sorun tamamen eşimin oğlundan uzak yaşaması ve vermek istediğini tam anlamıyla verememesinden kaynaklanıyor.Acısı ne yazık ki bu şekilde bizden çıkıyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum...Çok üzgünüm...Eşim mesajlarından sonra bana görünmeden şehirdışına,oğlunun yanına gitti.Uzun bir süre dönmeyecekmiş...Elbette döner,hatta beni bugün aradı hiçbirşey olmamış gibi.Bende birşey olmamış gibi konuştum.Ama çok kırgınım,idare etmekte beni yoruyor artık...

sana boşanmış bir aile çocuğu olarak sadece şunu söyleyebilirim kızının olan biteni anlamadığını sen zannediyorsun

öyle birşey yok sen ne kadar hissettirmiyorum desen de çocuğun her şeyi adım gibi eminim anlıyordur.

çünkü yalan söyletiyorsun ve yalan söylemenın kötü birşey olduğunu biliyor ve bu yalana kendi sebep olduğunu da biliyor onun için bu duruma dur de lütfen çocuğuna yalan söyletme

anladığım kadarıyla bilinçli tahsilli bir annesin ama kocanın korkuna kızını harcama lütfen restını çek bu benım çocuğum harcamalarının tek kuruşuna dahi karışamazsın de ki büyüdüğünde çocuğun senin hakkında şöyle düşünmesin

üvey babam cimriydi beim için harcananları gereksiz görürdü bu yüzden annemde korkusundan bana yalan söyletirdi..

kusura bakma yazdıklarım ağır olabilir ama ortada bir terslik varsa bunu ilk anlayan çocuklardır.

kendini kandırmayı bırak.çocuğuna sahip çık.çocukları çocuk yerine koymayın onlar çok zeki herşeyi biliyor ve anlıyorlar.

18 yaşındaki bir kız nasıl anlamaz bu olanları?? anlamıyor gibi davranmış sizi üzmemek adına... ''kızının masrafını paylaşırsan boşanırım''sözü çok acı:(( ve bir anne kızına aldıklarını gizliyor eşi kızdığı için:(( Allah kızınızın yardımcısı olsun çok zor gerçekten... ben de ikinci eviiğimi yaptım ama çocuğum yok ve eşim bekardı zaten... iyi ki çocuk olmamış diyorum şimdi diğer evliliğimden:((

kızı 18 yaşında mıymış ve anlamıyor muymuş?

yok artık bende 5 6 yaşında olduğunu varsayarak yazmıştım anlıyordur dıye konu sahibi şaka gibisin olayın vehametını bence bırtek sen anlamamışsın..

kızından bır helallik iste o kızın hakkını ödemek zor çünkü sen üzülme diye anlamazdan gelmiş...

sana boşanmış bir aile çocuğu olarak sadece şunu söyleyebilirim kızının olan biteni anlamadığını sen zannediyorsun

öyle birşey yok sen ne kadar hissettirmiyorum desen de çocuğun her şeyi adım gibi eminim anlıyordur.

çünkü yalan söyletiyorsun ve yalan söylemenın kötü birşey olduğunu biliyor ve bu yalana kendi sebep olduğunu da biliyor onun için bu duruma dur de lütfen çocuğuna yalan söyletme

anladığım kadarıyla bilinçli tahsilli bir annesin ama kocanın korkuna kızını harcama lütfen restını çek bu benım çocuğum harcamalarının tek kuruşuna dahi karışamazsın de ki büyüdüğünde çocuğun senin hakkında şöyle düşünmesin

üvey babam cimriydi beim için harcananları gereksiz görürdü bu yüzden annemde korkusundan bana yalan söyletirdi..

kusura bakma yazdıklarım ağır olabilir ama ortada bir terslik varsa bunu ilk anlayan çocuklardır.

kendini kandırmayı bırak.çocuğuna sahip çık.çocukları çocuk yerine koymayın onlar çok zeki herşeyi biliyor ve anlıyorlar.

anladığı gibi o da annesi üzülmesin diye ses çıkarmıyor
koskoca kendine insan diyen varlıkların 18 yaşında birine bu yükü yükleme hakları var mı

Çalışmayan bayan olsaydınız ne olacaktı merak ettim..
Ben olsam sanırım kızım için çalışıyorum kızım için istediğim gibi harcarım sen de oğlun için harcıyorsun ve harcamalısın da derdim:26:
Ama elbette demek iyi sonuçlar doğurmaz o yüzden siz demeyin bunu:25:
Ama size gerçekten haksızlık yapıyor eşiniz bu konuyu açıkça konuşmalısınız..
5 yıl bunlarla yaşamak çok yıpratıcı olmalı:ssz:

Ne ala memleket , her şey konu sahibinin anlattığı gibiyse adam iyi yere kapak atmış.Şu boşanmalar da ne anneye ne babaya olan çocuğa oluyor Bir de şunu merak ettim acaba siz o çocuğu istemiyorsunuz da bunun için mi yapıyor ?
Tanıdığım birisi evlenirken eşi çocuklar hala da demiş daha sonra hala çocuklarını geri veriyor babasına , yeni gelen bayan istemiyor tabi. Hala çocukları istiyor ama maddi yardım talep ediyor. Halaya gönderilmesine de müsade etmiyor çünkü nafaka vermesi gerek babanın , evine de istemiyor üstelik yeni doğum yapmış bir anneCİK. Çocukların çocuk esirgeme kurumuna verilmesi gerekiyormuş.Sırf sinirinden 7 yaşında ki çocuk bilgisayar da oyun oynuyor diye kırmış bilgisayarı .Bu zihniyetteki insana ne denir ben bulamadım.

Son düzenleme:
anladığı gibi o da annesi üzülmesin diye ses çıkarmıyor
koskoca kendine insan diyen varlıkların 18 yaşında birine bu yükü yükleme hakları var mı

ya işte herkes ne yaptığını içten içe biliyor ama 2.evliliği ruh ikizim falan diyor kadın. ne büyük bir kandırmaca 42 yaşında ama koca boşar diye ölümüne korkuyor

koca da kızı seviyormuş peh seven insan böyle yapmaz...

ama 42 yaşında kızına sahip çıkmayan bir anneye çocuğu yaşlanınca sahip çıkar mı işte orası meçhul...

boşanınca en büyük yara çocuktadır

ya işte herkes ne yaptığını içten içe biliyor ama 2.evliliği ruh ikizim falan diyor kadın. Ne büyük bir kandırmaca 42 yaşında ama koca boşar diye ölümüne korkuyor

koca da kızı seviyormuş peh seven insan böyle yapmaz...

Ama 42 yaşında kızına sahip çıkmayan bir anneye çocuğu yaşlanınca sahip çıkar mı işte orası meçhul...

Boşanınca en büyük yara çocuktadır

9 yaşında kızım var
kavga döğüş geçinip gidiyoruz
herkes diyor artık evlen sen de
ama diyorlar bekar almazmış beni çoluklu çocuklu alırmış
benim çocuğumu da istemezlermiş
ee sıla da büyümüş zaten ananede falan kalırmış
olmadı babaya üvey anneye gidermiş
bi bakan olurmuş yani
tatillerde falan alırmışım nolcakmış

ben öle evliliğin de öle kocanın da öle hayatın da
taaaaaa.................

9 yaşında kızım var
kavga döğüş geçinip gidiyoruz
herkes diyor artık evlen sen de
ama diyorlar bekar almazmış beni çoluklu çocuklu alırmış
benim çocuğumu da istemezlermiş
ee sıla da büyümüş zaten ananede falan kalırmış
olmadı babaya üvey anneye gidermiş
bi bakan olurmuş yani
tatillerde falan alırmışım nolcakmış

ben öle evliliğin de öle kocanın da öle hayatın da
taaaaaa.................

:46::46::46::46::46::46::46::46:
cansın :16:
olması gerekende bu zaten
kızım olmadan ben nasıl mutlu olurum (çocuğumsuz):emir_bebek::emir_bebek:
kim bakarsa baksın aklım hep onda kalmazmı??
rabbim kimseyi evladından ayırmasın inşallah
sanada yavrunla ömür boyu mutluluklar dilerim :nazar::nazar:

Eşiniz bencil bir insan. Kızınızı da çok sevse bir tişörtün bile hesabını yapmazdı ki kızınız 18 yaşında bir genç kız çok daha fazlasına ihtiyacı olacak. Kendi hepsiyle oğlunu alıp görüşürken kızınızı akrabalarından ve anneannesi ve dedesine gitmekten alıkoymazdı size baskı yaparak.
Evet maalesef eşiniz yalnız bencil değil kendi psikolojik sorunları altında ezilirken size daha ağırını yaşatan bir adam.

Benim anladığım siz hep idare ettiğiniz için ortada birşey yokmuş gibi görünüyor.Yani olanları eşiniz ile veya kızınız ile paylaşsanız bakın bakalım o zaman baba kız ilişkisi olacak mı?Ama anladığım kadarıyla gerginlik olmasın,tatsızlık çıkmasın diye hep ara bulucu,idareci siz olmuşsunuz,gittiğinde bile...Ee doğal olarak ruhen çok yıpranmışsınızdır.Bence eşiniz geldiğinde baş başa detaylı bir şekilde kim ne yapıyor,kim ne görevler üstleniyor,kimin neye hakkı var vs.konuşmalısınız.O bir baba olabilir ama siz de bir annesiniz.Çok istiyorsa,vicdanen rahtsız sa oğlunu ya yanına alsın yada yakınında olsun.Buna sizin veya kızınızın engel olduğunu sanmıyorum.Kefaretini de sizin ödemek zorunda olmadığınızı ona anlatmalı ve buna inandırmalısınız.Allah yardımcınız olsun hiç bir zaman kızınızı dizinizin dibinden ayırmayın,tüm kötülüklere karşı hep kalkanı siz olun(ben yazdıklarınızdan öyle bir anne olduğunuzu seziyorum zaten)

Olumlu veya olumsuz tüm cevaplar için teşekkür ederim.
Kötü bir anne değilim,yavrumu asla ne yanımdan ayırırım nede kılına zarar gelmesine izin veririm.
Bunu hisseden arkadaşlarım olmuş,onlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Eşim henüz dönmedi ama dönecek bunu biliyorum.Bugüne kadar beni aramamıştı ama mesajlarla bana ulaşmaya çalıştı.
Bugün aradı ve ben nasıl davranacağımı bilemedim.Sanırım çok uzatmaya gerek yok,onunla açık açık konuşacağım.
Sizinde söylediğiniz gibi,geçmişinin ve yaşadıklarının kefaretini kızım ve ben ödememeliyiz.
Bunu anlayacaktır,anlamaz ise asıl o zaman iş ciddileşecek ve belkide yollar ayrılacak.
Birşey çok açık ve net,lütfen bunu herkes anlasın:
BENİM YAVRUM KENDİMDEN BİLE ÖNDE GELİR,DOLAYISI İLE EŞİME DEĞİŞMEM SÖZKONUSU BİLE OLAMAZ!!!
EŞİMDEN VAZGEÇERİM,KENDİMDEN VAZGEÇERİM AMA KIZIMDAN ASLA!!BU KANIYA NASIL VARABİLDİNİZ BİLMİYORUM??!
Ama canınız sağolsun,allah böyle bir durum ve ruh hali yaşatmasın kimseye inşallah.

Konuyu ve yorumları sonuna kadar okudum ve bir kaç arkadaşın yazdıklarına inanamadım ,42 yaşında kadın çocuğuna sahip çıkamıyor vs ...

Yahu sizler iyimisiniz?Ne kadar duyarlı bir anne konu sahibi ...Hatalarının bilincinde zaten kendisi yazmış çocuğuma yalan söyletmek zorunda kalıyorum anlamasın diye diye ,kolay mı sanıyorsunuz bunu yapmayı?
Bir de kendi aralarında konuşan ve yorum yapan kişiler ...

Neyse
Siz zaten neyin doğru olduğunu biliyorsunuz ve kararınızı da vermişsinizdir ..Evlilik hele ki ikinci evlilik kolay değildir ,ben de 2 çocuklu ve 2.evlilik arefesinde bir kadınım,kolay olmadığını biliyorum ama anne olsak da kadınız ve insanız ama önce anneyiz ..

Size ilave olarak 18 yaşında bir genç kızın masrafları ile henüz 12 yaşında bir erkek çocuğun masraflarının aynı olmadığını eşinize hatırlatmanızı öneririm belki gözünüzden kaçmışdır..

Aklı başında ve iyi bir annesiniz çok da duyarlsınız şimdiye kadar eminim bir çok sorunu da çözmüşsünüzdür eminim bunu da kolaylıkla çözeceksiniz ...

KolaY gelsin diyorum..:nazar:

Konuyu ve yorumları sonuna kadar okudum ve bir kaç arkadaşın yazdıklarına inanamadım ,42 yaşında kadın çocuğuna sahip çıkamıyor vs ...

Yahu sizler iyimisiniz?Ne kadar duyarlı bir anne konu sahibi ...Hatalarının bilincinde zaten kendisi yazmış çocuğuma yalan söyletmek zorunda kalıyorum anlamasın diye diye ,kolay mı sanıyorsunuz bunu yapmayı?
Bir de kendi aralarında konuşan ve yorum yapan kişiler ...

Neyse
Siz zaten neyin doğru olduğunu biliyorsunuz ve kararınızı da vermişsinizdir ..Evlilik hele ki ikinci evlilik kolay değildir ,ben de 2 çocuklu ve 2.evlilik arefesinde bir kadınım,kolay olmadığını biliyorum ama anne olsak da kadınız ve insanız ama önce anneyiz ..

Size ilave olarak 18 yaşında bir genç kızın masrafları ile henüz 12 yaşında bir erkek çocuğun masraflarının aynı olmadığını eşinize hatırlatmanızı öneririm belki gözünüzden kaçmışdır..

Aklı başında ve iyi bir annesiniz çok da duyarlsınız şimdiye kadar eminim bir çok sorunu da çözmüşsünüzdür eminim bunu da kolaylıkla çözeceksiniz ...

KolaY gelsin diyorum..:nazar:

Desteğiniz için çok teşekkür ederim,tabii diğer destek veren arkadaşlarada sonsuz teşekkürler.
Dilerim çok mutlu olursunuz,zaman zaman benim gibi sizde üzülebilirsiniz ama unutmayalım ki; ne ilk evlilikler var ve sorunlarla boğuşuyorlar."Bir derdim var" konu altlığında örneklerini ne yazık ki okuyoruz ....
İkinci evlilikler, birçok insanın sandığınının aksine,"ÖCÜ" değil.Biz dul olan insanlarda sakat değiliz ve yanlışlar yapmaya meyilli değiliz...
İnsanlar zaman zaman kendini dar ve karanlık bir tünelin içinde buluverir,aydınlığa çıkamayacağının endişesini taşır.Çıkan ilk ışığa kanacak olanlar,sütten dili yanmayanlar.
Sütten dili yananlar(yani biz dullar),ışığın görkemine bakmayız..Işığın sıcaklığıdır bizim için aslolan,can ve canımız(yavrumuz) için.
Eşim için birçok olumsuz yorum yazanda olmuş,haklılar..Yaşamayınca,sadece yazıya dökülünce eksik bilgi fazla oluyor ve anlamak güçleşiyor.
Eşimin kızıma olan sevgisi değil önemli olan,kızımın eşime olan sevgisi önemli.Çünkü eşim bana karşı oynayabilir,ama kızım gerçeği algılar ve sevgisi o yönde yoğunlaşır veya yoğunlaşmaz..
Benim kızımın sevgisi yoğun("eşimi benden çok seviyor" diye yazmamdan anlaşılacağını ummuştum)..
Dilerim beni üzen ve yoran düşüncesizliğini de ona doğru bir şekilde aktarabilir ve kabullendirebilirim.
Sizleri seviyorum.....

canım allah yardımcın olsun umarım eşin seni anlar .seni anlamayan insanlar 2.evliliğin nasıl bir durum olduğunu yaşamayanlardır yada ayrılığın bence bende boşandım böyle konular okuyunca hiç evlenmek istemiyorum bir daha.

cnmm bu anlattığın bana hiçde boşanma gerekçesi gibi gelmedi eşinle oturup karşılıklı açık açık konuşmanı daha doğru buluyrm.
kendin yazmışın hem okulunu ödüyor hemde nafaka diye o nafaka miktarı kadar sen de kızına harcayabilirsin.. eğer derse ki babası yapsın babasının yaptıı ayrı bnm yaptığım ayrı sen niye ikide bir eskiyi hayatımıza karıştırmak istiyorsun anlamış değilim ...... sen çocuğunun yanına giderken masraf yaparken ailenin yanına çocuğunla gidrken ben ne diyorum hiçbirşey sen ne yapıyyorsun benim kızımla en doğal hakkım olan ailemin yanına gitmeyi bile olay yapabiliyorsun ........
bunu konuşmadan önce çok düşünüp kelimelerini ince ince seçip biraraya katarak konuşmalısın tatlı dille yada konuşmadan önce bir yardım alıp öylede konuşabilirsin
ama eşinin senin paranda gözü olması kızına vermemek için söylenmesi çok saçma bunun doğal olduğunu ona söylemelisin...senin kazandığın olmasa geçinemiyorsun anladığım kadarıyla o tüm parasını oğluna harcamak için üstün performans sergiliyor resmen pesssssss...... keşke aradığında açmasaydın.... birkaç defa arayacın açsaydın... neyse dilerim olay daha çok büyümez halledersiniz...

Teşekkür ederim,kırıcı olmadan anlamasını sağlamak istiyorum.Açıkcası cümlelerimi hala toparlayamadım:(zorlanıyorum ve bu nedenle aradığında da inanılmaz mesafeliyim ona karşı...
Yardıma ihtiyacım var...

konuya tekrar yazmak ıstedım
bende 2.evlılıgımı yapıcam dedım ve yaptım 2 ay oldu esımın ılk evlılıgı
suana kadar esım benım ve oglumun ıhtıyacları ıcın para harcıyor henuz kendıne bır corap dahı almadı
yanı kısıden kısıye degısıyor bu durumlr bened ıcten ıce cok cekınmıstım nasıl olur dıye ama cok sukur dıyorum

Back