• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi düşünmek istiyorum ama aklım karışık...ikinci evliliğim...

Kızımın babası evli.Oğlumuzun annesi evlenmedi.
Kızımın babası kesinlikle ilgileniyor ve hertürlü masrafını karşılıyor kızımın,tabii bende kendimce destek veriyorum.Ama bunları eşimden gizli yapmak beni yıpratıyor.Özelliklede,masrafları paylaşırsan seni boşarım dediği için eşim gizli tutmak zorunda kalıyorum.Şimdi ben nasıl maaşımı alıp ortaya koyabilirim ki..

pufff, ama siz dememiş miydiniz eşiniz oğlunuzun masraflarını eski eşiyle paylaşıyor değil mi? peki niye sizin katkıda bulunmanızı istemiyor?

malesef insnaın kendi evladı olmayınca bazen böyle göze batmalar olabiliyor, çok yıpratıcı bir süreç:((( dediğinz gibi eşinzde oğluyla beraber kalmadığı için her zaman bu vicdan azabı bu şekilde patlak veriyor, sanırım kızınız eğitmleri alıp şu ya da bu sebeple yuvanızdan ucana kadar devam edecek gibi:(( peki kızınızın babası kızınızın her masrfıyla yakından ilgelnişyor mu? gönderdiği para buna yetiyor mu?

Kızımın babasından ben para almıyorum,okulla ilgili veya dershane ile ilgili masrafları o kendi ödüyor.Ben nafaka talebinde bulunmadım boşanırken,ki zaten ayrıldıktan sonra iki yıl kadar hiçbirşey için ödemede yapmasını istemedim.Onunda kendi düzenini kurması için bu sürece ihtiyacı vardır diye düşündüm.
Eşim ilk evliliğini bitirdiğinde bu anlayışı görmemiş,tam aksine sürekli olarak nafaka haricinde de ondan para talep edilmiş.Resmen bu konuda sıkıştırılmış.Belkide bu nedenle benim kızımla ilgili masraflara karışmamı istemiyor,benimde ona yapılanları kızımın babasına yapmamı istiyor.bilemiyorum...
Dediğiniz gibi biz edi ile büdü tek kalana kadar bu süreç devam edeceğe benziyor,allah benim yardımcım olsun ve sabır versin diyorum:(

Kızımın babasından ben para almıyorum,okulla ilgili veya dershane ile ilgili masrafları o kendi ödüyor.Ben nafaka talebinde bulunmadım boşanırken,ki zaten ayrıldıktan sonra iki yıl kadar hiçbirşey için ödemede yapmasını istemedim.Onunda kendi düzenini kurması için bu sürece ihtiyacı vardır diye düşündüm.
Eşim ilk evliliğini bitirdiğinde bu anlayışı görmemiş,tam aksine sürekli olarak nafaka haricinde de ondan para talep edilmiş.Resmen bu konuda sıkıştırılmış.Belkide bu nedenle benim kızımla ilgili masraflara karışmamı istemiyor,benimde ona yapılanları kızımın babasına yapmamı istiyor.bilemiyorum...
Dediğiniz gibi biz edi ile büdü tek kalana kadar bu süreç devam edeceğe benziyor,allah benim yardımcım olsun ve sabır versin diyorum:(

amin ama tespitinzde çok haklısnız bence de konu kızınızla alakalı değilde biraz eski eşinzle alakalı kendinisine zamanında çok dayatmalar yapılmış, bu şekilde eski eşinizin bakmasının zaten gereki zorunlu oldugunu düşünüyor bu yüzden bu konu için sizi baskı altına aldıgının bile farkında değil bence, yani bu düşünce hep agır basıyor sanıyorum

Canım neden bekar biriyle hayatını birleştirmeyi tercih ettin? enazından çocuğu olmasada evlenip ayrılmış olsaydı.. daha farklı olurdu.. inşallah herşey istediğin gibi olur..

Acikcasi tercih degildi ama evlenmis ayrilmis cocuksuz birini istermiydim bilmiyorum ama coxuklu biriyle ben yapamazdim yuksek ihtimal kiskanirdim benimki yanimizda onunki muhtemelen annesinde olacakti annesi sag benim gecmisim temiZ degil ihanetin daniskasini yasadim kiskanirdim
ayretten ben bi cok seyi yasayamadim onu nda boyle olmasini isterdim
cocuksuz biri belki olurdu bilmiyorum simdi ama hic boyle kismetlerim cikmadi hep bekarlardi
bende baya bi dusundum konuda acmiatim kislar boyle planlar yapilamaz demislerdi ve oldu insallah Allah utandirmasin
daha oncede yazmistim nisanlim oglumu cok seviyor hatta cogu zaman sanki baska cocugumuz olsa egeden fazla sevemicem diyor
ama bakalim insallah degismez yesimcim

İlk mesajı okuduğumda kızınızın daha küçük olduğunu düşünmüştüm ama 18 yaşında genç bir kızınız var ve istekleri artık tabi kide farklı olacaka en basiti bir marka takıntısı olur o yaşlarda, arkadaşlarına özenme vs..e doğal olarak ta sizde onun her istediğini yerine getirmek isteyeceksiniz....Keşke eşiniz bu konuda anlayışlı olabilse işin içine maddiyat girince sorun daha bir çirkin oluyor sanki...
Elbette para saklıyacaksınız annelerimiz bile babalarımızdan para saklamadımı ki hele siznin durumunuzda bu şart gibi birşey..Tek çözüm maaşınızı doğru bildirmeyeceksiniz 100-150 tl eksik söyleyin gerisini ortak havuz yapın, ne bileyim belki çözüm olur...Allah yardımcınız olsun

Eşim kızımı benden çok seviyor dediniz ya.Nasıl da bir göz boyanmasıdır bu.Aklınızı başınıza devşirin ne demek adam çocuğuna masraf yapıyor diye sizin kızınıza harcama yapmanızı bencillik olarak görüyor.O kadar cinlendim ki anlatamam.

Eşiniz size haksızlık yapıyor bence.
Aslında şartlarınız eşit gibi, sorun olan ne anlamadım gerçekten.
Kendisi eski eşiyle oğlunun giderlerini paylaşıyormuş, güzel, e siz de paylaşıyormuşsunuz kızınızın masraflarını,
hadi desem ki, sadece siz karşılıyorsunuz kıyas yapmakta belki haklı, aslında bu durumda bile haklı değil,
çünkü şöyle düşünelim, diyelim ki eski eşiniz kızınızla ilgilenmiyor, maddi olarakta ilgilenmiyor (en azından nafaka filan vardır heralde),
bir anne olarak kızınızı atacak değilsiniz ya, tabi ki gerekiyorsa %100 masraflarını karşılamanız gerekiyorsa karşılayacaksınız,
eşinizde buna anlayışlı olmalı, herkesin şartları bir olmuyor ki, herkesin anlayışı bir olmuyor ki
herkes aynı anlayışla boşanmıyor ki.
Eşinizin kızınızı çok sevdiğini söylüyorsunuz ama bana kendi oğlunu ayırıyormuş gibi geldi kusura bakmayın ama.
Yoksa kızınıza aldığınız şeylerin neden lafını yapıyor ki, belli ki oğluda neredeyse eşit şartlara sahip,
eşiniz de annesi de gerekli olan herşeyi yapıyor belli ki.
Sen kızınla ailenin yanına gideceksin ama ben gidemeyeceğim gibi çocukça bir kıyaslamaya girmesi ve
size bunu yasaklaması komik açıkçası, hem de kendisi oğlunun yanına rahatça gidip geldiği halde.
Eşiniz heralde oğlunun da yanında olmasını mı tercih ederdi.
Benim hissettiğim, çok iyi niyetlisiniz ama eşiniz kızınızı tam olarak sahiplenmemiş ve ayrım yapıyor,
yoksa annesi olarak ona yaptıklarınızın bu kadar lafını etmezdi, annesi elbette yapacak derdi.
Kızınıza aldığınız şeyleri saklamanız filan , üzüldüm açıkçası.
Eşinizle hiç bak sen de oğluna yardım ediyorsun eski eşinle masrafları paylaşıyorsun, ben de aynısını yapıyorum,
yani şartlarımız eşit, sıkıntı ne diye sormuyor musunuz?

Siz en basta o tavizi vermissiniz bir kere hic karistirmayacaktiniz laf soylemesine musade etmeyecektiniz ne ben seninle oglun arasindaki iliskiye karisirim nede sen kizimla benim sonucta kiziniza onun parasini degil kendi kazandiginiz alin terinizi harciyorsunuz bu onu alakadar etmez kari koca arasinda para mevzularindan hic hoslanam evlilikte senin paran benim param olmaz ama sizin durumunuzda hesaplarin ayri olmasi en mantiklisi olmus
Sizin yerinizde olsam kesinlikle gizli yapmazdim acik acik ne aldiysam soylerdim boyle boyle zamanla kabullenmek zorunda kalirdi

Bence fazla polyannasınız
Eşinize eş gözüyle bakmaktan ziyade anne gözüyle bakarsanız
Tepkiniz daha sert ve gerçkten haklı konumda olursunuz.
Çünkü eşinizin yaptığı çok vicdansızca ve saçma.
Bir kadın olarak evin büyük yükünü sırtlanmışsınız zaten ki bence bir bayan bukadarını asla yapmamalı.
Üstüne 'öz kızınızın' masrafını karşılamanıza karışması ne haddine ya.

Siz üstünüze düşeni fazlasıyla yaparken ve o sizi acımasızca kırarken siz hala
Yok kızımı gerçekten çok seviyor yok çok vicdanlı nasıl diyebiliyorsunuz
O kırmaya çekinmezken sizin onu hala düşünmeniz anlam veremedim açıkcası.
Şahsen anne değilim ama bir erkeğede kızımdan daha fazla değer verecek veyaa aynı kefeye koyacak asla değilim.
En ufak imasında ne diyorsun sen bu haddi nerden buluyorsun deyip rest çekerdim.
Kesinlikle bunu yapardım bekar olduğum için rahatlıkla bunu dile getiriyorum değil...
Hiç bir erkek,evlat ile eş değer olamaz
Aslada yapacağım hesaba hükmü olamazz.
Ama sizin vicdanınız kaldırmış bundan sonrada kaldırır.
+ yaptığınız masraf bu kadar göze batıyorsa kızınızın yediği lokmada,ilerde varlığıda göze batacaktır.

Allah Allah ya senınle evlenırken bukadar ınce hesaplar yapan adam bunumu hesap edememıs ayrıcada onun parası deılkı sen kendı paranı harcıyosun buna nıye karısıyor....tatıller bıle sendenmıs yanı sadece kırayı odemekle bıtyormu....ben olsam kızım hakkında soz hakkı vermesdım ona....

Bence gerçekten biz olmayı her iki tarafta öğrenmeli yani ben yada sen değil (Biz) bunu başarmak çok önemli. Kızınızın eşinizle çok iyi anlaştığını söylüyorsunuz buda çok önemli bir detay hiç bir çocuk için bu aşılabilmesi kolay bir durum değil ama ne mutlu ki size bu konuda sorun yaşamamışsınız bunları da düşünün.Bence boşanmayı düşündürücek bir durum yok ortada.Konuşun gerekirse tekrar tekrar eşinizle konuşun.

sabrınıza hayran kaldım.:16:
benimde bir kızım var ve babasından hiç desteği yok.
evlenmiş olsaydım kızımı atabilirmiydim.asla.
kusura bakmayın ama kendi alın terimi çocuğuma harcamama kimse karışamaaz :36:
öyle bir koca anasından doğmadı henüz.
üstelik sizinle evlenirken şartları biliyordu .sanırım
ya çalışmıyor olsaydınız demekki kızınıza hiç bakamayacaktınız.:26:
size bişey söyleyeyimmi bu dünyada evlaattan değerli hiç bişey yok.
ne kendinize ne evladınıza laf söyletmeyin :20:

benim kanımın canımın çocuğumun yanında koca nedir ki
öz babası dahi olsa
seviyor diyorsunuz sorunumuz yok diyorsunuz da
seven insan böyle düşünebilir mi
böyle davranabilir mi
bundan büyük sorun olabilir mi

ben böyle bir ailede buyudum annem 2. evliligini yaptı esınınde 2. evlılıgı ve ıkı tarafında cocukları var gercekten cok zordur yasamak paylasmak haklı haksız ayırt etmek herkes kendı cocugunu dusunur ve ona yapılan en ufak seyde alınır....çocuklar alınır kocalar alınır karılar alınır kırılır... ah çok zor cok... bu yazıyı okuyan evlı ve cocuklu arkadaslar ben boyle bır hayat yasadım ve gercekten ıdare etmek cok zor ozellıkle anneler ıcın evlılıgınızdekı kucuk sorunları buyutup ayrılmayın allah hıcbırınıze ayrılıgı nasıp etmesın ozellıkle cocuklar varsa anlasmak cok zorlasır.... allah yardımcınız olsun kızınıza sahıp cıkın...

e yaptığınız alışverişin fişlerini atmayın,kuruşu kuruşuna koyun önüne beyefendinin doğru söölediinizi anlasın...

vallaha benım eşım öz babası oldugu halde karışamaz.. ogluma cok kıyafet alırım evde dahı cok sık gıydırırım:51: bıtanecık yavrum var alacam gıydırcem yedırcem babasına hadı hesap vermem..

eşınızın tutumu cok yanlış cok ayıp

Okuduğumda gözüm korktu
2.evlilik çocuk olunca böyle sorunlar yaratabiliyor nede olsa insan oğlunun özünde bencillik var
benim için söz konusu kızım olduğunda herşey durur önce kızımdır
ben babası kızıma tek laf ettiğinde hem aslan kesilirim
başka bir erkek nekadar sevsende,kızımla ilgili beni üzerse yada kızımı üzerse tahammül edemem heralde
zor bir durum,allahım sen yardımcımız ol

bence iş banka hesabında yatır. 3 farklı hesap açtıracaksınız.

1sizin kişisel harcamalarınızın olduğu, 1 eşinizin kişisel harcamaları için 1 i de ev vs iin ortak hesap. hepsine yatırılan para eşit olabilir.
tabi ortak hesaptan ne alınmışsa tarihi işaretlenerek buzdolabının üstüne fiş, fatura asılabilir.

böylece kimse kimseden hesap sormaz.

eşinizin bu ayrımı yapması en hafif tabirle çok çirkin.kendince adalet sağlamaya çalışıyor ama buradan görünen şey kızınızın varlığının,ihtiyaçlarının onu rahatsız etmesi..üstelik çalışıyorsunuz aldığınız her kuruşu harcamaya hakkınız var.kızınızın öz babası ölmüş de olabilirdi.sevginin ve saygının hüküm sürdüğü bir evde yüzde yüz eşitlik kimin umurunda..ki oğlu ve kızınız aynı şartlarda.

böyle rahat konuşmasına izin vermeniz kızınıza haksızlık..ne yapacaksınız,kriz çıkmasın diye kızınıza taş yedirip çuval mı giydireceksiniz? bunu mu istiyor eşiniz?kızımı seviyor demişsiniz,sevgi bu kadar ucuz bir kelime değil..sevmediği çok belli.sizinle aynı evde yaşıyor,ama ihtiyaçlarını görmezden geleceksiniz öyle mi?

eşiniz belli ki oğluyla olan ilişkisini tatmin edici bulmuyor,kızınıza sınır koymak onun gözünde durumunu anlamlı kılacak.vicdan azabı çekiyor olabilir,ama bunu sizin ve kızınızın sırtından kusmaya hakkı yok..haddini aşıyor..bence saklamayın yaptığınız harcamaları.en doğal hakkınıza gizli bir günah muamelesi yapmayın.eğer eşitlik peşindeyse ona çok dert oluyorsa kızınıza aldığınızdan o da oğluna alsın..aklından şunu geçiriyor,benim oğlum başka bir yerde ,benden uzakta,ama ben elalemin kızına bakıyorum..kusura bakmasın,herşey bu kadar düz,basit değil..

baştan evlenmeyecekti o zaman..ne üvey kız olurdu,ne de derdi..söylemeye yeltenmesi bile çok kırıcı,çok ayıp bi kere..o kız bugün yarın evden uçacak..

cnmm bu anlattığın bana hiçde boşanma gerekçesi gibi gelmedi eşinle oturup karşılıklı açık açık konuşmanı daha doğru buluyrm.
kendin yazmışın hem okulunu ödüyor hemde nafaka diye o nafaka miktarı kadar sen de kızına harcayabilirsin.. eğer derse ki babası yapsın babasının yaptıı ayrı bnm yaptığım ayrı sen niye ikide bir eskiyi hayatımıza karıştırmak istiyorsun anlamış değilim ...... sen çocuğunun yanına giderken masraf yaparken ailenin yanına çocuğunla gidrken ben ne diyorum hiçbirşey sen ne yapıyyorsun benim kızımla en doğal hakkım olan ailemin yanına gitmeyi bile olay yapabiliyorsun ........
bunu konuşmadan önce çok düşünüp kelimelerini ince ince seçip biraraya katarak konuşmalısın tatlı dille yada konuşmadan önce bir yardım alıp öylede konuşabilirsin
ama eşinin senin paranda gözü olması kızına vermemek için söylenmesi çok saçma bunun doğal olduğunu ona söylemelisin...senin kazandığın olmasa geçinemiyorsun anladığım kadarıyla o tüm parasını oğluna harcamak için üstün performans sergiliyor resmen pesssssss...... keşke aradığında açmasaydın.... birkaç defa arayacın açsaydın... neyse dilerim olay daha çok büyümez halledersiniz...

Back