İşyerinde kimse durmuyor

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
25.916
30.327
798
35
Merhaba herkese ,
Çalıştığım yerde sürekli birileri ayrılıyor. Ben işe başlayalı 5 sene oldu 5 senede en az 15 personel değişti.küçük bir yer.
Her gelen biraz çalışıp gidiyor.
Sebebi genel olarak patronun “ çok iş az maaş “ mantığı.
2 dil bilen, tecrübeli , lisans mezunu , yol yemek dahil asgari ücrete çalışacak , 25 yaş altı birini arıyor.
Tam birine alışmışken yeni birine alışmak zor ve bu döngünün devamlı olması daha da zor.
Özellikle eski Ekibimi çok özlüyorum.
Bu yeni arkadasa da çok alıştım ama o da “bu ay sonunda ayrılacağım artık dayanamıyorum “dedi.
Patron bugün ortada diyor ki “ insanlar çalışmıyor , çalışmak istemiyor, eleman yok. “
Öyleeee işte yapacak bir şey yok içimi dökmek istedim

Kızmayın ama inşallah çalışacak eleman bulamaz da aklı başına gelir.
Emek sömürücüsü insanların, kötü niyetli patronların çalışma hayatında olmasını istemem.
Yine de hatayı kendinde bulmuyor ki
İnsanlar çalışmak istemiyor diyor

Bende turizm sektöründe çalışıyorum, bizde de personel sirkülasyonu sık oluyor. Bizde insanların sebat etmemesinin de payı var. Benim çalıştığım otel butik otel. Bütçesi çok büyük değil. Sezonda 5 yıldızlı oteller açılınca personel çil yavrusu gibi dağılıyor. 4-5 ay daha yüksek maaşa çalışıp, kışın işsiz kalmayı tercih ediyorlar. Siz iş yerinizden ve iş vereninizden memnun musunuz? Ben ekip arkadaşlarımla mesafeli oluyorum. İş dışında görüşmüyorum. Ayrılan olunca da çok etkilenmiyorum. Bu zamanda sürekli bir iş bulmakta kolay değil.

Kızmayın ama inşallah çalışacak eleman bulamaz da aklı başına gelir.
Emek sömürücüsü insanların, kötü niyetli patronların çalışma hayatında olmasını istemem.
Maalesef gencecik çocuklar iş bulamayıp, olsun en azından karnım doyar orada çalışırkende iş bakarım diye böyle patronlara katlanmak zorunda kalıyor.

Böyle sömürü olan bir yerde siz memnun musunuz halinizden? İnsanlar ayrıldığı için üzülmüşsünüz ama siz halinizden memnunmuşsunuz gibi geldi yazınızı okuyunca. İlk işim benim de öyleydi ve tecrübe kazanayım diye zor sabretmiştim. Gördüğüm muamele aklıma geldikçe sinirleniyorum hala.

Acımasız insanlar, hiç genç olmamış gibi.
Benim kardeşim de bu konulardan hep muzdaripti. Hele ki son çalıştığı yere ailemde bende kardeşimde hala hakkımızı helal etmeyecek konumdayız. 5 ay çalıştırdı, 1 kuruş para vermedi ve " sen burada çalışmaya mecbursun, çalış ki oğlum 2019 model arabasını son model (2020) yapsın. Buradan çıkınca iş yok ülkede" demiş bir kez yüzüne. Ve maalesef haklıydı çıkınca iş yoktu onu zor bulmuştu.
Hakkı kalmadı, sonrasında icraya filan verdi ama o 5 ay yaşanılanlar, kırılan onu,gurur,özgüven...
Allah merhametli patronlar nasip etsin herkese inşallah....

Rezil insanlar ya. Patron konumundaki insanların böyle iğrençleşebilmesi beni tiksindiriyor. Allaha havale ediyorum böyle insanları ama yaptıklarını yaşattıklarını mutlaka yaşasınlar istiyorum.

Bende öyle çok aşırı memnun değilim daha iyisi de olabilirdi ama evime yakın ve iş öğrenme anlamında burası bana çok şey kattı çünkü çoğu şeyi tek basıma yapmak zorunda kaldım
Bir de ilk iş hayatına atıldığımda deneyimsiz olduğum için iş bulamıyordum.
Bir yere girdim firma kapandı
Bir yer iflas etti
Bir yer evime aşırı uzaktı vs
O yüzden yeni başlayacağım yerde uzun süre çalışacağım diye şartladım kendimi
Çünkü bunalmıştım iş değiştirmekten

İlerde bir hayli tazminat hakkım birikti memnun olmasam bile onlar atsın isterim

Benim çalıştığım yere benziyor ben 10 aydir burdayim saydim 8 kişi ayrıldı başladi simdi yine biri gidiyor ay sonu başkasi başliyor. Çok yorucu gerçekten 3-4 elemani bile elinde tutamiyor resmen.

Böyle patronların o vermeye kıyamadıkları paraları biter gider de o asgari ücrete muhtaç kalırlar umarım. Gencecik çocukların üstünden geçinmeye bıkmadılar. Sizin de derdiniz ayrı garip boşverin alışmayı da siz de kendinizi kurtarın. Gelen daha iyisini bulduğu için gidiyordur muhtemelen.

Kimisi artık çalışmayacağım dedi
Kimisi taşımıyorum dedi
Kimisi başka iş buldu
Kimi evlendi
Yani herkes iş bulmadı
Gitmek isteyen gitti
Hiç böyle bir durum yaşadınız mı bilmiyorum da günde 8 saat birini görünce ister istemez artık yakınlık duyuyorsunuz devamlı devamlı değişince bi burukluk oluyor haliyle buna da Garip diyorsanız ya hiç iş hayatı görmediniz ya da böyle bir durum yaşamadınız.

Çalıştığım yerlerde çalışan sirkülasyonu olmadı hiç. İş arkadaşlarımla duygusal yakınlık da kurmam pek umrumda olmaz açıkçası kimin ayrılıp ayrılmadığı. Mantıklı olan da budur zaten. Siz mantıksız davranıyorsunuz malesef.

Mantık değil de duygu diyelim. Uzun süre beraber çalıştığınız bir kişiye bir süre sonra yakın hissedebilir insan bunun adı duygusal bağa girer.
Bana göre de siz biraz duygusuzsunuz.

Mantık değil de duygu diyelim. Uzun süre beraber çalıştığınız bir kişiye bir süre sonra yakın hissedebilir insan bunun adı duygusal bağa girer.
Bana göre de siz biraz duygusuzsunuz.
İş hayatında öyleyim evet öyle olmak da lazım. Size de tavsiye ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…