Aramıza yeni katılan, katılmak isteyip de yorumları okuyan arkadaşlarım.
Şu an hayatınızın belki de en büyük ya da tek işe yarayacak diyetini okuyorsunuz.
Buradaki en önemli nokta öziradenize hakim olabilmektir.
Diyete baslayacaksanız/basladıysanız bilmeniz gereken en önemli kural en az 7 ya da komple 13 (aralarda sayı secme sansınız yok; metabolizmanız sağlıksız sekilde şoklanmasın diye) gün boyunca disiplinli olmanız, diyeti bırakmayacağınıza dair kendinizle anlasmanız gerekmektedir.
Neredeyse 200 sayfa yapılan yorumlar hala devam ediyorsa, birileri basarmıs ve hala uygulaması populer olan/işe yarayan bir diyettir.
Ne diyeti yazan kişiyim ne de bir yaşam koçu. Ancak kişisel gelişim ve psikoloji üzerine tez yazdım ve bu işteki en büyük iki şeyin öz irade ve motivasyon olduğunu gönül rahatlığıyla vurgulayabiliyorum.
Ve en önemlisi bu diyeti yapmış ve kilo vermiş biriyim. (kilo çizelgemi görüyorsunuz yorumumun altında. )
Hayatınıza kim karar verecek ?
Giysilerinizi basenden geciremeyip , düğmesini kapatamayınca, özel günlerde alışverişe gittiğinizde soyunma kabininde severek ve olacağına inanarak aldığınız ve denemek icin soyunma kabininie gittiğinizde 'bir beden büyüğünü getirebilir misiniz?' derkenki o hislerinizi unutmayın.
Peki ya bikini giyerken ? O dümdüz karınlı pürüzsüz basenli çıtırlar ortalıkta gezinirken siz mümkün olduğunca ayağa kalkmamaya calısıp, cok mecbur kalırsanız pareolarla, havlularla boğuşurken?
Bunun tek suclusu boğazınız. Suçlayın, acımayın.
Ve şimdi söyleyin. Sizi aynaya küstüren aç gözlü, iradesiz boğazınız mı karar verecek nasıl yaşamanız, nasıl utanmanız, nasıl giyinmeniz gerektiğine?
Yoksa beyniniz, "Yeter artık yaptıkların, iradeyi ben alıyorum, kovuldun !" diyecek mi boğazınıza?
Hepinize sağlıklı ve özgüvenli günler dilerim, başarılar.