Bugün 5. gündü.Sabah rendelenmiş havuç vardı.5 günde 5 kilo diyetinin sebze gününde de rende havuç yerdim, 3 çataldan sonra tüm gün tıkanır, acayip tok dururdum.Sabah da öyle oldu, hatta bir havucun yarısını anca yedim.Havuçta var bir keramet valla
Öğlen içtiğim suların ve hala havucun etkisi devam edinde aslında yapmamalıydım ama öğlen öğününü atladım, yiyecek halim yoktu valla.
Akşam da et&salata ile günü kapattım.Şimdi karnım çooook şiş.
Bir de ben pazarları eşimin dürtüklemesi ile genelde börekler, poğaçalar, hamur kızartmaları, bi koca tava menemen, omlet falan yerdim.Yanında da tazecik ekmekle.Sonrasında da bir rehavet çökerdi üstüme sormayın.Kahvaltıdan sonra uyumaya geri dönen bir hımbıldım.Şimdi bir aydır hiç uyku, sersemlik, şekerde oynama yaşamıyorum.Demek eskiden karbonhidrata yüklenince, şeker değerlerim oynuyor ve uyku hali çöküyordu.Şimdi kimi zaman aç bile hissetsem kendimi, enerjim de tam oluyor, keyfim de yerinde oluyor.
Yeni başlayacak ve sağlık problemi olmayan arkadaşlara kısa bir detoks programı öneririm.Ben 22 gün aralıksız 5 günde 5 kilo diyetini yaptım.Açlığın dibine vurdum, gün geldi 2 portakalla gün geçirdim.Şimdi İsveç bana cennet geliyor, Allahım içinde et var, salata var, meyve var, yumurta var diye her gün halay çekesim geliyor.Çok mutlu, rahat ve tokum.Eğer şimdilerde yağla, balla besleniyorsanız, ekmek, pilav makarna, tatlılar en iyi dostunuzsa, birden pazartesi bu diyete başlarsanız Allah korusun ayılır, bayılır, çok ama çok aç hissedersiniz kendinizi.O yüzden 2-3 gün midenizi dinlendirip, detokslarsanız (çorba diyeti olur, lahana çorbası olur, elma diyeti ya da bunun gibi ) bu diyet bu sefer size cennet gibi görünür.Tabii ki tercih, sizin.
Ben eski diyetle 22 günde 8 kilo verdim.İsveç diyetinde yarın 6.günüm.13 gün boyunca devam ettireceğim.Göbek ve bel problemim olduğundan mekik çekiyorum gün içinde.Zaten bu tarz diyetlerin kalorisi az olduğundan , enerjiniz kalmıyor, üstüne çıkayım evden, atlayayım, zıplayayaım, koşayımlar tehlikeli olabilir.Kısa sürede iyi miktarda kilo verdiğim için bu diyetten aman aman bir sonuç beklemiyorum.Ama gene de 4-5 kilo vermeyi planlıyorum.
Herkese kolay gelsin.