• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istifa mı edeyim? onlar mı çıkarsın?

Bunca ise aldığın para çok düşük. Bence aile evinde yasiyorsan, yani seni bir süre idare edebilecek birileri varsa ayrıl,freleance işine başla. Bir tanesi zaten varmış, bir tane daha olsa şimdiki maaşınla eşdeğer olur.
Zaten ajanslar insanın yaratıcı zekasını öldürüyor bence.

Enayi degilseniz cikmazsiniz. Neden tazminat ve issizlik maasini birakasiniz ki.

Herkes istifa etmemenizi tavsiye etmiş ama işten çıkarılmayı bir ben mi kendime yediremiyorum? :/
İsten cikarilmak bu durumda hic de agir degil. Adam zaten istifani ver yoksa ben cikaricam demiş. Bu sekilde istifa etse cok da gururlu bi durum olmucak yani, patronun demesiyle istifa etmek bir nevi kovulmak.

istifa edersen tazminatını alamazsın. artık sanırım özel sektörde küçülmeye giderken çalışanlara mobbingle işle bezdirip istifa ettirme taktiği başladı. bi arkadaşım öyle pes edip istifa etti ama para kaybı oldu tabi. ben olsam çıkmam valla. bi yandan da iş ararım hatta işten çıkarırlar diye. b

İsten cikarilmak bu durumda hic de agir degil. Adam zaten istifani ver yoksa ben cikaricam demiş. Bu sekilde istifa etse cok da gururlu bi durum olmucak yani, patronun demesiyle istifa etmek bir nevi kovulmak.
bana bu lafı ettiğinde çok sinirliydi. çünkü benim yaptığım hata yüzünden ortalık karışmıştı. hata da neydi biliyor musunuz? bir müşteriyi aramam gerekiyordu, ben de yoğunluk yüzünden aramayı unuttum. bana akşam sorduklarında da yoğunluk nedeniyle arayamadım dedim. aslında ben, ya aradım ama ulaşamadım, sonrasında işlerin arasında tekrar aramayı unuttum desem belki bu kadar sinirlenmezdi. bu olay olmadan birkaç saat önce de patron bana işleri yetiştiremiyor oluşumla ilgili uyarıda bulunmuştu. e ben de bir yere kadar yoluna koyabiliyorum bir şeyleri... koyamadıklarım da patlıyor, fire veriyoruz. laf sırası gelince tabii "bu seni kaçıncı uyarışım" demeyi bilirler. e benim de kaçıncı söyleyişim ama, ben yetişemiyorum diye...

neyse bakalım stajyer almışlar yanıma. işin bir kısmını ona verip kendim daha zor kısımlarla daha iyi ilgilenebilirim diye düşünüyorum.

istifa edersen tazminatını alamazsın. artık sanırım özel sektörde küçülmeye giderken çalışanlara mobbingle işle bezdirip istifa ettirme taktiği başladı. bi arkadaşım öyle pes edip istifa etti ama para kaybı oldu tabi. ben olsam çıkmam valla. bi yandan da iş ararım hatta işten çıkarırlar diye. b
aslında iş bazen gelip sizi buluyor.
işten çıkarılma/istifa etme noktasına geldiğim günün ertesinde, zamanında para almadan destek olduğum birisi aradı ve bana iş teklif etti. freelance işi o şekilde bağladım.
ve adamın bana söylediği şey neydi biliyor musunuz? "ben yapamıyorum, beceremiyorum, ödemesini yapayım sen yap, sen ilgilen"

hanımlar iş yerimdeki birçok şeyden memnunum. kimseyle bir sorunum, anlaşmazlığım yok. ulaşımım kolay. ofisim rahat, iş çevrem güzel, mesai arkadaşlarımı seviyorum. ofiste kaliteli yemek çıkıyor. işi de, iş yerini de benimseyen bir insanım. patronumu ve bizimle çalışan eşini de severim. yani ben sevilen, sayılan, güven duyulan biriyim. yeri gelir müşterilerin sinirini de alırım, gönlünü de alırım. bilgisiz de değilim. hadi kendimi geçtim, iş yerimle alakalı fazla iş yükü dışında bir sorunum daha olsa çoktan basar giderdim.

Bunca ise aldığın para çok düşük. Bence aile evinde yasiyorsan, yani seni bir süre idare edebilecek birileri varsa ayrıl,freleance işine başla. Bir tanesi zaten varmış, bir tane daha olsa şimdiki maaşınla eşdeğer olur.
Zaten ajanslar insanın yaratıcı zekasını öldürüyor bence.
şimdi şöyle düşünüyorum;
benim işte almam gereken para aslında daha fazla. istanbul'da daha yüksek maaşlar veriliyor. ben izmir'de yaşıyorum, izmirde bu işi doğru düzgün yapabilen, bilen, gerçekten uygulayan ve müşteriye fayda olarak dönüşünü sağlayabilen birinin sayısı bir elin parmağı kadar olan pahalı ajanslardan çıkmış olması lazım. o kişilere de verecekleri maaş o insanları tatmin etmez. geçenlerde bir kadınla anlaşır gibi oldular ama vazgeçmiş kadın, muhtemelen maaş konusunda anlaşamadılar.

yani tahminimce birini bulsalar dahi maaşta anlaşamayacaklar.
ek olarak benim ajanstan ayrıldığımı öğrenen müşterilerin iş konusundaki kaygıları, işin kalitesinin değişmesiyle alakalı endişelerini de hesaba katınca...

patronun yerinde olsaydım ne kadar öfkelensem de istifa et gibi bir laf etmezdim.

Deli misin, sakin istifa etme kendi cikarsin cikaracaksa, tazminatinin uzerine yatacak pis cakal. Hem saatlerce calistiriyor mesaisiz neredeyse asgari ucrete, hem de kendin isten cik diyor. Vallahi sinirlendim.

İstifa falan etme arkadaşın dediği gibi kaçta girip çıkman gerekiyorsa o saatlerde çalış kalan kalsın beğenmiyorlarsa kendileri çıkarsınlar. İliğini kemiğini sömürecekler anlaşılan.
Ayrıca yanına gelecek olan stajyer de stajyer değildir muhtemelen seni çıkarıp onu tutacaklardır o yüzden işi tam öğretme ki işleri iyice sarpa sarsın.

Anlamadığım şu sen hicmi yıllık izin kullanmican sen yokken kim yapacak işini. Ben yurtdisinda çalışıyorum hepimiz birbirimizin işinden o yokken kapatabilecek kadar anlıyor sizin iş yerinizdeki sistem ne kadar tuhaf ve stresli..ama yinede kendin istifa etme bırak beğenmeyen yol versin

İstifa falan etme arkadaşın dediği gibi kaçta girip çıkman gerekiyorsa o saatlerde çalış kalan kalsın beğenmiyorlarsa kendileri çıkarsınlar. İliğini kemiğini sömürecekler anlaşılan.
Ayrıca yanına gelecek olan stajyer de stajyer değildir muhtemelen seni çıkarıp onu tutacaklardır o yüzden işi tam öğretme ki işleri iyice sarpa sarsın.
ben ona işi öğretsem bile hiç kimseden yardım almadan yapabileceği kıvama gelmesi için aylarca üzerinde çalışması gerekecek. en fazla günü kurtarabilecek çok basit şeyleri hemen öğrenebilir. işler ters gitmeye başladığında bazen sadece bir iki tık oynatmama bakıyor. biz insanların paralarını yönetiyoruz, internet reklam bütçelerini yönetiyoruz. yapacağı tek bir yanlış hareket ile müşterinin işletmesine binlerce yanlış arama gidebilir.

Anlamadığım şu sen hicmi yıllık izin kullanmican sen yokken kim yapacak işini. Ben yurtdisinda çalışıyorum hepimiz birbirimizin işinden o yokken kapatabilecek kadar anlıyor sizin iş yerinizdeki sistem ne kadar tuhaf ve stresli..ama yinede kendin istifa etme bırak beğenmeyen yol versin
bu sistem saçma olduğu için zaten ben zorlanıyorum.
bir grafiker hasta olsa işini yapabilecek 2 grafiker daha var.
bir yazılımcı hasta olsa işini yapabilecek 2 yazılımcı daha var.
bir pazarlamacıda sorun olsa onun da işini yapabilecek 2-3 kişi var.
bi benim yok yani.

Deli misin, sakin istifa etme kendi cikarsin cikaracaksa, tazminatinin uzerine yatacak pis cakal. Hem saatlerce calistiriyor mesaisiz neredeyse asgari ucrete, hem de kendin isten cik diyor. Vallahi sinirlendim.
evet, sizlerin yorumlarını okudukça ben de istifa olayından vazgeçtim kızlar. beğenmeyen kendisi çıkarsın, yasal olarak yapması gereken ne varsa da eksiksiz yapsın.
şimdi asgari ücret de güncellendi, ay başında bize ne kadar verilecek bayağı merak ediyorum şu an.

Bence istifa etmeyin bir şekilde problemler çözülebilir konuşup halledebilirsiniz

Bence istifa etmeyin bir şekilde problemler çözülebilir konuşup halledebilirsiniz
hayır istifa etmeyeceğim. benim de işlerimi hafifletecek birini buldukları zaman her şey yoluna girecek. önemli olan iyi niyet, yani ben tüm iyi niyetimle zaten kendimden veriyorum, bir de bunun üzerine sanki ben oyalanıyorum da o yüzden yetiştiremiyorum gibi davranılması altında iyi niyet göremem ne yazık ki.

niyet önemli. niyet iyi ise konuşulup çözülür.

Özel sektöre çok hakim değilim ama söyledikleriniz biraz çelişkili değil mi? Yani sizin anlattığınıza göre vazgeçilmez bir eleman olmanız gerekiyor. Sizin işinizi sizden başka yapan yok, çok kritik bir pozisyondasınız, gelen stratejyerin öğrenmesi aylar sürer vs. Ama patron kolaylıkla gözden çıkarıyor sizi. İş hayatında yeni olmuş olmanıza rağmen size bu kadar işi emanet eden patronlarınız. Bir bana mı garip geldi bilemedim.

bu sistem saçma olduğu için zaten ben zorlanıyorum.
bir grafiker hasta olsa işini yapabilecek 2 grafiker daha var.
bir yazılımcı hasta olsa işini yapabilecek 2 yazılımcı daha var.
bir pazarlamacıda sorun olsa onun da işini yapabilecek 2-3 kişi var.
bi benim yok yani.
Anlıyorum seni canım, Çok zor senin için birde insan baskıdan hasta olmaya bile korkar olmuş

Back