- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Bu işin serbestliğinden yasasından hükmünden bahsetmiyoruz.sonuçta bir can yok oluyor.tabi ki cinayet.bebeğin yaşam hakkı elinden alınıyor.5-10 dakikalık zevk için hayat veriliyor sonra alınıyor.Burasi hukuk devleti, ayetlerle yonetilmiyoruz.
Eger kurtaj cinayet olsa yasaklanirdi, ama serbest, kafaniza gore kanun uydurmayin.
Çok teşekkür ederim yorumun için. Mune abkaya yazacağım şimdi.Ben olsam boylelerine malzeme olmamak icin konumu kapattirir ve işin gercek uzmanlarindan baska kimseye kulak asmazdim.
Simdiden gecmis olsun, umarim bu sureci atlatirsiniz.
40 günü doldurmamaya çalışıyorum zaten,kalbi atmaya başlamadan bu durumu bitirmek zorundayım. 5-10 dakikalık zevkime de bakmadı dikkatsizliğime tecrübesizliğime baktı. Ben de isremiyorum böyle olmasını ama napabilirim sen söyleyebilir misin?Bu işin serbestliğinden yasasından hükmünden bahsetmiyoruz.sonuçta bir can yok oluyor.tabi ki cinayet.bebeğin yaşam hakkı elinden alınıyor.5-10 dakikalık zevk için hayat veriliyor sonra alınıyor.
Ablacım ama ailem istemiyor,eşim dediğim insanla da dün aramızı bozduk bakamam edemem triplerine girmeye başladı. Çok iyi düşünüyorum kadın sığınmaya bile gitmek isterim ama daha çok gencim ve allahın verdiği cana sahip çıkamamaktan,ona güzel hayat verememekten korkuyorumCanım konularına baktım bebeğim bebeğim demişsin , tek basına sahip çıkmaktan bahsetmişsin. Simdi o Cana kıyıp bunu kendine yapma. Rabbim sana verdiyse vardır bir nedeni, okulunuzda bitirisin hem okuyup hem çalışan anne çok. Bence bunların hiçbiri bebeğinden önemli değil. Lütfen iyi düşün.
Pişmanlıktan çok vicdan yaşıyorum abla benim sebep olduğum bi sorumsuzluk yüzünden oldu bunlar. Psikologla zaten görüşme halindeyim geçen pazartesi gittim bu hafta salı yine gideceğim inşallahSenden birsey rica ediyorum. Ve bunu gercekten samimi bir sekilde söylüyorum: Sen kürtaj felan olmadan lütfen profesyonel birileriyle görüs. Kadin dernekleri psikolog olsun. Cünkü senin su anda böyle bir karar alacak durumda olmadigini düsünüyorum. Cünkü bir hayal kirikligi icindesin. Sectigin kelimelere bakarsam simdi böyle bir karar alirsan ilerde pisman omurmusun gibi geliyor. Baski altinda hissetme kendini. Ama mutlaka profesyonel birileri ile görüs öyle karar ver olur mu?
Teşekkür ederim yine de mesajın için. Çok sağol.Cinayetmidir değilmidir, doğarsa acı mı çeker mutlu mu olur orası senin vicdanına kalmış, ama bence kürtaj içinde sonrası içinde bi uzmanla görüşmelisin. Burdaki insanların artık senin için yapabileceği bişey yok ne yazık ki.. Ne bebeğini yaşatabilirler, ne kürtaj yapabilirler. Kürtajla ilgili bizim verebileceğimiz tüm bilgiler zaten internette mevcut.
Pişmanlıktan çok vicdan yaşıyorum abla benim sebep olduğum bi sorumsuzluk yüzünden oldu bunlar. Psikologla zaten görüşme halindeyim geçen pazartesi gittim bu hafta salı yine gideceğim inşallah
Müslümanız hepimiz en baştan zina günah boş yere kürtaj olmak daha fazla günah. Kanun uydurmuyorum ezberlediğim kuranı kerim den öğrendiklerimi söylüyorum
Dün birkaç kişiyle mesaj yoluyla görüştüm. O çocukla geleceğimin iyi olmadığını hayatıma daha düzgün devam etmem gerektiğini ve o çocuğu hayatımdan çıkarmam gerektiğini çok haklı sebeplerle anlattılar. Bilmediğin bir sürü detay var onlar biliyor bu kararı vermemde onlar bana bu yüzden yardımcı oldu. Artık ne para,ne mükemmel ev,ne de nişanlım benim hayatımı kurtaramaz.Kararlarını hep böyle hızlı mı veriyosun?
Hani 30 nisanda nikahınız yok mu?
Niye ayrılıyorsun nişanlınla sorunun yoktu?
30 bin bulamadınız diye mi ayrılıyosun?
Haklı olup haklı olmama meselesi değil bu can var Ortada ya can. o kürtaj masasına yat ne demek istediğimi anlarsın belki boş gebelik yaşıyosun belki sağlıksız belki düşecek bilemezsin seni ilk başta ben ikna ettim bebeğine sahip çıkman için çocugu olup okuyan insanlar var imtihandasın sen bu dünya gelip geçici yarın sana kürtajdan sonra araba çarpsa Allah korusun ölsen napcan verebilecek misin hesabını? Dr kürtajı hijyenik yerde yapmadığı için yada Dr tecrübesiz olduğu için kürtajdan sonra çocuk sahibi olamayan var.40 güne kadar yani bebeğin kalbi atmaya başlamadan öncesine kadar caizmiş,imamlar bile günah demiyor ama 40 güne kadar geçerli bi sebep olmalı diyor. Bende şuan cinayet olduğunu düşünmüyorum hatta şöyle ki ben bu çocuğu doğurup rezillik sefalet içinde büyüteceksem daha büyük günaha girmiş olurum. Yani pelin sen haklısın.
Nerden biliyosun hepimizin müslüman olduğunu yav alim misinMüslümanız hepimiz en baştan zina günah boş yere kürtaj olmak daha fazla günah.
Sen ne dıyosun ya farkında mısın dediğin şeyin hele ki hamileyim şuan yadırgamıyorum o kızın yanında ben vardım hep kötü yorumlara karşı ben korudum şimdi kimse ahkam kesmesinDini yorum yasak,
Ama madem Kuran'i okudunuz, kendini Allah sanip oturdugu yerden insanlari, katil, gunahkar diye yargilamanin, kurtaj olmaktan daha kabul edilebilir bir gunah olmadığını biliyorsunuzdur.
Müslümanız hepimiz en baştan zina günah boş yere kürtaj olmak daha fazla günah.
Bu işin serbestliğinden yasasından hükmünden bahsetmiyoruz.sonuçta bir can yok oluyor.tabi ki cinayet.bebeğin yaşam hakkı elinden alınıyor.5-10 dakikalık zevk için hayat veriliyor sonra alınıyor.
Senin gibi samimi insanlara o kadar ihtiyacım var ki. Teşekkür ederim gerçekten samimiyetini iyi niyetini burdan bile hissettim,Allah senin yüzünü hep güldürsün hep mutlu ol inşallah. Çok çok iyi birisin. Umarım yanlış kararlar vermem ama zararın neresinden dönersem kardır. Yine doktoea danışacağım en azından en doğru kararı bilir kişiyle vereceğim.Tamam. Muhakkak tekrar görüs. Doktora danis. Gercekten seni su anda kucaklamak isterdim. Aslinda kendini buna yapmak zorunda hissediyorsun gibi geldi bana. Keske elden birsey gelse. Acele karar verme. Biraz zamanin var daha.
Yav hanımefendi kızın ailesi destek çıkmıyor kendisi daha çocuk yaşta işi yok gücü yok okumamış evlenmeden bir de çocuk mu doğursun? Ne yedirecek ne içirecek ne giydirecek bu çocuğa neyle büyütecek?Haklı olup haklı olmama meselesi değil bu can var Ortada ya can. o kürtaj masasına yat ne demek istediğimi anlarsın belki boş gebelik yaşıyosun belki sağlıksız belki düşecek bilemezsin seni ilk başta ben ikna ettim bebeğine sahip çıkman için çocugu olup okuyan insanlar var imtihandasın sen bu dünya gelip geçici yarın sana kürtajdan sonra araba çarpsa Allah korusun ölsen napcan verebilecek misin hesabını? Dr kürtajı hijyenik yerde yapmadığı için yada Dr tecrübesiz olduğu için kürtajdan sonra çocuk sahibi olamayan var.
Sen ne dıyosun ya farkında mısın dediğin şeyin hele ki hamileyim şuan yadırgamıyorum o kızın yanında ben vardım hep kötü yorumlara karşı ben korudum şimdi kimse ahkam kesmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?