İşten çıkartıldım

Noterden ihtar çekin, şu tarihe kadar ödemezseniz yasal yollardan yasal faizi ile talep edeceğim diye. Vermeme gibi bir luksu yok, sadece zaman kazanmaya çalışır.

Hiçbirşey imzalamayin

Kelebek baban ev mi alacaktı , ben mi yanlış hatırlıyorum? Hatta o konuda da üyeler sana borç altına girme işten çıkarılırsan ne olucak demişti.Ne durumdasınız merak ettim.
Evett evi aldık ama şuanda yapım aşamasında yaza kredi çekilecek inşallah o zamana kadar iş bulurum

Noterden ihtar çekin, şu tarihe kadar ödemezseniz yasal yollardan yasal faizi ile talep edeceğim diye. Vermeme gibi bir luksu yok, sadece zaman kazanmaya çalışır.

Hiçbirşey imzalamayin
Zaten imzalamadım işveren çıkartmış görünüyor şuanda zaten şirket icralık durumda şirket yetkilisi deseniz hapislik bu şartlarda kim verir ki

Işsizlik maaşını çatır çatır çekerken
Aklınıza gelmeyen haksızlık,neden işten çıkartılınca gelir
Meşhur bir laf var yazın yediğin hurmalar diye
Inşallah biri sizleri şikayet eder de
Milletin hakkı fitil fitil gelir burnunuzdan
Tüm onun bunun hakkını yiyenlerden yani !

Özellikle çalışırken işsizlik maaşı almak için bi talebim olmadı . Bu durumda buldum Bianda kendimi açıkcası bende çok hoşnut değilim benim için önemli olan sigorta sonuçta , patron bize dedi ki şuanda mecburen çıkışlarınızı veriyorum ama 2-3 aya şu süreci biraz toparlayıp tekrar sigorta girişlerinizi diğer şirketten yapcam. Bunu diyen adama ne diyim ben devlette işsizlik parası veriyor tabi ki alcam sonuçta oda Benim hakkım
Bu arada gerçekten yarıyolda bırakmamak adına kaldım yoksa ki maaşlarımızı vereceğinin dahi garantisi yoktu ben sadece Bian önce netleşsin ne yapacaksa yapsın diye bekledim
Ben çıksaydım kelebek bizi ortada bıraktı battık ya hemen gitti derlerdi benden kötüsü olmazdı

İşsizlik maaşı devletin bana vermiş olduğu bi hak dimi ? Ayrıca ben keyfiyetten almadım ki onu
Özellikle istemedim yani o durumun içinde buldum bianda kendimi
Zaten herşey ani oldu adam çıkışlarımızı verdi 2-3 ay idare edin diğer şirketten girişlerinizi yapcam dedi en başında dedim bakın küçülmeye gidecekseniz yada hepimizin işine son verecekseniz bana söyleyin çünkü benim ihtiyacım var diye
Adam yok devam etcez dedi yoksa aylık maaşlarımızı vereceğinin bile garantisi yoktu sadece durun gitmeyin beni ortada bırakmayın bunları diyodu
O çıkışımı verince bana da doğal olarak işsizlik maaşı hakkı doğdu napıyım yani bu durumda ?

İşsizlik maaşı benim hakkım üstelik sadece 1.000 tl aldım daha bunu niye ben tazminata sayayım
Adamın maaş vereceğinin garantisi bile yoktu

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim yazdıklarınızın farkındayım ama zaten şirketin üstünde haddinden fazlasıyla icra var mahkemelik olsa da bana sıra gelir mi veya ne zaman olur bunu kestiremiyorum bu konuda bilgim Yok
Asıl sorumlu olan kişinin tek bir yerde bile imzası Yok zaten

Senin hakkın değil sen zaten hakkın olan maaşını alıyorsun işsiz değilsin ki hakkın olsun
Peki ne yapabilirdim ? Almasa mıydım parayı zaten otomatik yatıyo ne yapsaydım yani
Zaten patron kişisinin maaş vereceğinin garantisi yoktu ki
2-3 ay sonra da sigorta girişleriniz yapılacak dedi

isten ciksaydin da senden kötüsü olmasaydi.
Maas vereceginin bile bir garantisi yok diyebiliyorken diger firmalardan gelen is tekliflerini neden reddedersin anlamam hemde ihtiyacin varken.
Yani arkandan konusursa konussun böyle daha mi iyi oldu.

Ne derseniz diyin ciddi anlamda devletin malı deniz demişsiniz. İşsizlik maaşı alıyorsanız işi bırakacaktınız. Yarı yolda bırakmak istemedim diyerek vicdanınızı rahatlatmayın. İşten çıkarılmasaydınız çatır çatır o parayı akacaktınız.
Ayrıca o para size tanınmış hak değil. O para işsiz olup zor durumda kalınmasın diye verilen bir para. Klasik olacak ama yetim hakkı yemişsiniz.

Zamanaşımı süresi internette 10 sene yazıyor
Şuanda bende keşke bıraksaydım hemen başka yer bulsaydım diyorum
Arkamdan laf gelmesin diye yarı yolda bıraktı denilmesin diye devam ettim hata yapmışım
Canım sen çalışansın, emeğini satıyorsın bunun karşılığı da maaş ve sigortadır. Sen şimdi kira vermeden bir evde oturabilir misin, peki işe gitmeden maaş alabilir misin? Hata yapmışsın. Akşam eşim gelsin soracağım senin bu durumunu, o iş kanunundan bakar.

Şu konu nereden tutsan elinde kalıyor.

- calistigin halde işsizlik maaşı alıyor musun?
- sigortasız çalışmayı kabul ettin, teklifler geldigi halde reddettin sirf millet yarı yolda bıraktı demesin diye
- seni isten çıkarttı diye çok bozuldun, bir sürü fedakarlık yaptım niye beni çıkardı diye kızıyorsun ama adama bekliyordum gibi bir laf ediyorsun. Buraya yazdıklarını ona niye söylemedin?
- şirket battı, herkesin çıkışı verildi ama hala o 7 kişi çalışmaya devam ediyor. Ben patron olamam bunu anladım. Ben böyle bir şeyi kimseye teklif edemem.

Yolda para bulsan buldum karşıma çıktı diyip hiç aramayacak mısın sahibini? Bu aynı o hesap ne demek kendimi böyle bir durumun içinde buldum, cahil cesaretimi bu bilemedim, maaşımda 1 lira fazla olsa gidip maaşa soruyorum nedir bu diye, korkuyorum cunki devlet alacağını mutlaka alır, işveren de sen de suçlusun böyle başa böyle tarak kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…