Herkese merhaba ;
Ben özel sektörde muhasebe departmanında çalışıyordum yaklaşık 2 senedir .
Ocak ayında firma battı çıkışlarımız verildi ama biz firmada çalışmaya devam ettik
Yetkilimiz çıkışlarınızı vermek zorundayım bu süreçte maaşlarınızı alacaksınız ayrıyeten işsizlik maaşı da alacaksınız bu süreçte de hepinizi yanımda görmek istiyorum dedi
Velhasıl kelam adam salı günü sabah ben kapıdan girer girmez bana yollarımızı ayırmak zorunda kaldım çünkü hiç bi yerden finansal desteğim Yok dedi zaten 7 kişi çalışıyordu aşçıyı bide beni çıkarttı bende zaten bekliyordum dedim ama çok kızdım
Çünkü ben arkamdan laf gelmesin diye yarı yolda bırakmış olmayayım diye çıkışlarımız verildiği halde orda devam ettim üstelik başka firmalardan iş teklifi de almıştım ama yine de Yok biz devam etcez dedim
Ben böyle yaparken adam aniden beni ortada Bıraktı her neyse ,
Cuma günü maaşlarınızı vercem ama kimse benden ocak 2019 a kadar tazminat beklemesin o zaman tazminatlarınızı vercem dedi benim 4-5 bin kadar alacağim var çok bi para değil ama benim için çok gerekli
Açıkcası ben o parayı bize vereceğine inanmıyorum çünkü 2 yıl yanında çalıştım bigün bile tamam veririm dediği parayı olaysız verdiğini görmedim
Şimdi bi arkadaşımla görüştüm mahkemeye ver diyo bende zaten 4-5 bin alacağım var değer mi koşturmaya dedim sonrada zaman aşımına girer ya seneye adam vermezse dedi
Sonra muhasebeciyi aradım bende oda diyo ki bizim resmiyette yetkilimiz başka birisi sen mahkemeye versen de onu vermiş olacaksın bu sefer de patronun mahkemeye verdi diye diş biler hiç vermez tazminatını diğer adamdan zaten alamazsın dedi sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
Karışık oldu ama şöyle izah edeyim şirketin asıl yetkilisi Ali bey diyelim
Resmiyette de Ahmet bey yani her yerde onun imzası var
Ali bey 2019 ocak da tazminatınızı vercem dedi
Ama Bende şimdi mahkemeye versem Ahmet beyi vermiş olcam o adam da kuruş para Yok zaten başı belada herşeyde onun imzası olduğu için hapislik durumu var Ali bey in umrumda bile olmaz tam aksine mahkemeye verdim diye bu kez tazminatı hiç vermez nede olsa resmiyette ondan talep edemiyorum diye korkuyorum