İşten çıkartıldım

Eyvah,yeni ev aldınız kredi borcuna girmiştin galiba kelebek,ya da evin borcu senin üstünemiydi neydi,ne yapacaksın şimdi,Allah yardımcın olsun O kadar kişi yapma etme demiştik sana burada

Mahkemeye verirseniz kendi sucunuzuda kabul ederek verin karsiniza cikabilir.
Hem sigortasiz calismissiniz maas almissiniz hemde issizlik parasi almissiniz bunlar suc.
Belkide mahkemeye veremesinler diye patron oyun yaptı,2 ay almışlar çünki işsizlik maaşını,sonra kapı orada

Avukattan önce 170’i arayın ve daha sonra işkura gidin bu işlere bakan bölüm var ordan daha sağlıklı ve doğru bilgi alabilirsin. Ona göre hareket edersiniz.

Bir muhasebeci olarak şirketin hukuki olarak sorumlusunu bilmemeniz gerçekten inanılmaz.

Şirketi dava edersiniz hanımefendi, yani şirket tüzel kişiliğini, patron a yada b yi değil. Şirketler tüzel kişiliği ve sermayesi oranında sorumludur, şahıs şirketi ise işveren gerçek kişidir, o durumda da a yerine b imza atıyorsa b ye imza yetkisi vermiştir, sonuç olarak şahıs hukuken sorumludur malvarlığı oranında.

İşçi alacaklarında ücretlerde 5 yıl, tazminatlarda 10 yıl zamanaşımı süresi vardır.

Şu an iş davalarında zorunlu arabuluculuk süreci var zaten o aşamadan önce dava edemezsiniz.

Ayrıca çalışırken işsizlik maaşı aldığınız ortaya çıkarsa da işkur sizden o parayı faiziyle alır.

++++++++++++

İşsizlik maaşı alırken çalışmaya devam etmeniz yanlış. Bu bir kenara.
Ancak tazminat hakkınızı talep etmeniz için bu bilgiyi paylaşmanız gerekmiyor. Şirketinize noter aracılığıyla tazminat ve izin ücretlerinizin, ve varsa fazla mesailerinizin ödenmesi için ihtarname gönderebilirsiniz.
7 iş günü içerisinde bir cevap alamazsanız, ya da ödenmezse diyelim. Bu kalemler için dava açabilirsiniz.
Konudaki tek suçlu siz olmadığınız için, firma sgk sız eleman çalıştırdığı itiraf edemeyeceğine göre, bu konunun ortalığa döküleceğini zannetmiyorum.
Geçmiş olsun.

Zaten işinde mutlu değildin hayirlisi olmuş. Kimse babanın oğlu değil keşke profesyonel bakıp gelen teklifi kabul etseydin.

Bence sen görüşeceğin kişilerle görüş, artık Ali ve ya Veli, kimse muhattabın.
Sonrasında bir sonuç alamazsan gidip mahkemeye ver.
Kimin neyden başının yanacağından sanane?
Seni yanlarında tutan onlar, ödeme yaptıklarını görmedim dediğin onlar, aniden seninle yolları ayırdık diyen yine onlar.
Bu insanlara iyi niyet yetersizdir.
Bizim de bir akrabamız batmıştı, işçileri onu bırakmadı. Ama adam didindi yol buldu, ilk fırsatta dağıttı haklarını.
Bu devirde 5.000 tl ciddi bir rakam, ortalama gelir sahipleri için en azından.
Bu hususta hakkını araman en doğrusu.
5 yıl 10 yıl beklemek, süreci zorlaştırmaya gerek yok.

Ortada sigortasız işçi çalıştırmak da var. Ayrıca işsizlik maası alıp çalışmaya devam etme uyanıklıgınız da kabul edilemez.
Her ki taraf da suçlu

Ben de ev konusunu merak ettim. Sözleşmenin altına imzayı kelebek atmıştı. Hatta burda sayfa sayfa yapma etme dedik. ..profesyonel davranıp gelen iş teklifini kabul etmeliydi. ..hata hata üstüne.Neyse henüz çok genç umarım durumu düzeltip yeni bir iş bulabilir. Noterden ihtar çekip iş yerinden parasını istese iyi olur. Ayıp olur diye bunu yapamazsa hatalarına bir yenisi daha eklenecek

Haksız yere aldığınız işsizlik maaşı ve sgk siz çalışmanız durumundan dolayı işverene ve size ceza gelebilir.Ve aldığınız paraları faiziyle iade etmeniz gerekebilir.

Ibraname imzalamayın..

Aşağıdaki durumdaysa isyeriniz ve taş diye sureci baslatildiysa dikkat edin ....

Işveren iş yerini fesih durumundaysa, Tasfiye halinde şirketlere bir Tasfiye memuru atanir. Bu durumlarda tüm borçların odenmesinden Tasfiye memuru sorumludur.
İflâs kararı verildikten sonra işçi işçilik haklarından doğan alacağının mesnedini ve tutarını bir ay içinde iflâs dairesine bildirmesi gerekiyor.

Diğer kişiler de şuan sigortasız çalışıyor anladığım kadarıyla. Sigortasız işçi çalıştırmaktan şirketi şikayet edin. Tazminat için de dava açın. Size tazminatı seneye filan vereceklerini sanmıyorum.

Krediyi babam çekecek yazın sözleşmeyi ben imzalamıştım peşinat için ama onu verdik şuanda , bende şuanda ev aldığımız için endişe ediyorum zaten Bian önce yeni bi iş bulmam lazım diye .
Ayıp olur diye düşünmüyorum tabi ki ama vereceği varsa da vermez diye endişe ediyorum zaten şirketin üstünde icra var şirket yetkilisi hapislik durumda bana asıl tazminat sözü veren adamın tek bi yerde imzası dahi Yok hukuki yollar onu pek etkilemiyor açıkçası ben o yüzden tereddüt ediyorum . Mahkemeye vermiş olsam bana kim ödeme yapabilir ki dünya kadar borcu var en az 40 milyon kadar yarısı bankalara yarısı piyasaya ve asıl patronun umrunda olan sadece piyasa borçları oda adamlar ona zarar vermesin diye malum resmiyette hiçbşyerde adı geçmediği için mahkeme konuları umrunda bile değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…