İşten çıkartıldım

Haksız yere aldığınız işsizlik maaşı ve sgk siz çalışmanız durumundan dolayı işverene ve size ceza gelebilir.Ve aldığınız paraları faiziyle iade etmeniz gerekebilir.

Ibraname imzalamayın..

Aşağıdaki durumdaysa isyeriniz ve taş diye sureci baslatildiysa dikkat edin ....

Işveren iş yerini fesih durumundaysa, Tasfiye halinde şirketlere bir Tasfiye memuru atanir. Bu durumlarda tüm borçların odenmesinden Tasfiye memuru sorumludur.
İflâs kararı verildikten sonra işçi işçilik haklarından doğan alacağının mesnedini ve tutarını bir ay içinde iflâs dairesine bildirmesi gerekiyor.

Bunları kaçırmış bence şirket 2 ay önce iflas etmiş. Bir de eski konusu da vardı kızın çalıştığı şirket bu haldeyken babasi ev almaya zorlamışti.

Tüzel mi şahıs şirketi mi kelebek? Şahıs ise direkt o şahıstan sorumlusun tüzel ise şirketten sorumlusun. Yani tüzel ise şirketten alacağın var a ya da b kişisinden değil. Ama o para sana gelir mi, gelirse bereketi olur mu bilmiyorum. Normal maaşın 2000 olsa 1000 işsizlik maaşı olsa 2 ayda 6000 kazanmışsın zaten. Muhasebecinizi arayarak zaten patronların gözüne batmışsındır. Geçmiş olsun:işsiz:

Özellikle çalışırken işsizlik maaşı almak için bi talebim olmadı . Bu durumda buldum Bianda kendimi açıkcası bende çok hoşnut değilim benim için önemli olan sigorta sonuçta , patron bize dedi ki şuanda mecburen çıkışlarınızı veriyorum ama 2-3 aya şu süreci biraz toparlayıp tekrar sigorta girişlerinizi diğer şirketten yapcam. Bunu diyen adama ne diyim ben devlette işsizlik parası veriyor tabi ki alcam sonuçta oda Benim hakkım
Bu arada gerçekten yarıyolda bırakmamak adına kaldım yoksa ki maaşlarımızı vereceğinin dahi garantisi yoktu ben sadece Bian önce netleşsin ne yapacaksa yapsın diye bekledim
Ben çıksaydım kelebek bizi ortada bıraktı battık ya hemen gitti derlerdi benden kötüsü olmazdı
işsizlik parası hakkın değildi
çünkü sen sadece sigortasızdın ama çalışıp paranı alıyordun

Dul yetim maasi kesilmesin diye bosanip ayni evde yasayan ya da imam nikahiyla evliyiz diyenlerden farki yok bu issizlik maasinin da su an. Bu tip mini cakalliklar cok cirkin geliyor bana. Dikkat et de biri sikayet etmesin seni, devlet alacagini birakmaz cunku. Devlet insanlar magdur olmasin diye imkan sagliyor ama onu da yine somuruyorlar. Ben evlendigim ay yatan yetim maasimi almadim ayin yarisinda evli olacagim diye. Bir cesit haram para.

Tazminati alabilecegini sanmiyorum. Adamin parasi yokmus zaten. Seneye soz vermis. Dua et versin.

işsizlik parası hakkın değildi
çünkü sen sadece sigortasızdın ama çalışıp paranı alıyordun

Sigortasız çalışmakta kendi tercihi sonuçta insanlardaki cürete bak yaa kelebek bana hep saf temiz bi kız gibi gelirdi baya şark kurnazlığı bu

Sigortasız çalışmakta kendi tercihi sonuçta insanlardaki cürete bak yaa kelebek bana hep saf temiz bi kız gibi gelirdi baya şark kurnazlığı bu
tabii ki öyle
hani diyeceğim ki ihtiyacı vardı paraya mecburen sigortasız çalıştı ama o da yok kendi ağzıyla söyledi gelen iş teklifini çevirdim diye
yarı yolda bırakmak istemedim falan geçiniz bu işleri Yalnizkelebek Yalnizkelebek ve bence tazminat hakkı için mahkemeye falan başvurmayın haksız yere işsizlik maaşı aldığınız ortaya çıkarsa zararlı çıkarsınız

tabii ki öyle
hani diyeceğim ki ihtiyacı vardı paraya mecburen sigortasız çalıştı ama o da yok kendi ağzıyla söyledi gelen iş teklifini çevirdim diye
yarı yolda bırakmak istemedim falan geçiniz bu işleri Yalnizkelebek Yalnizkelebek ve bence tazminat hakkı için mahkemeye falan başvurmayın haksız yere işsizlik maaşı aldığınız ortaya çıkarsa zararlı çıkarsınız
Bence yarı yolda bırakmak değil işsizlik maaşından olmamak için teklifleri reddetmiştir.
Ayrıca o maaş için talebim yok demişs ama bu maaşın bağlanabilmesi için İŞKUR a müracaat etmesi gerekiyor. Yani kendisi bu maaşı talep etmiş. Adaletin tecellisi bu işte.

Bence yarı yolda bırakmak değil işsizlik maaşından olmamak için teklifleri reddetmiştir.
Ayrıca o maaş için talebim yok demişs ama bu maaşın bağlanabilmesi için İŞKUR a müracaat etmesi gerekiyor. Yani kendisi bu maaşı talep etmiş. Adaletin tecellisi bu işte.
tabii bak ben onu atlamışım işkur'a başvurmadan nasıl işsizlik maaşı alacak ki
şimdi boşuma tazminat peşine koşmasın
aldığı işsizlik maaşına saysın o zaman

Ya hanımlar hepinize gerçekten çok teşekkür ederim ama benim anlattığım sorunu çözmeme yardımcı olmaktan ziyade beni yerden yere vuruyorsunuz

Evet işyerini yarıyolda bırakmak istemedim çünkü ben şirketten geçen sene 3 bin kadar avans almıştım maaşımdan kesilecekti sağolsun hiç ikiletmedi verdi vermese vermezdi kimseye de vermiyordu
Yani bi kere bu sebepten ister istemez pat diye çıkıp gidemedim
Ayrıca toplam 1.000 tl işsizlik parası aldım 1 buçuk ayda
Dediğim gibi patrona güvenemediğim için
zaten oda 1.000 tl maaş verdi
Ben herhangi bi yere gitmiş olsam en düşük asgari ücret alırdım
100 lira içinde çakallık yapacak halim Yok
Hatta geçen ay aldım ilk defa 300 tl oda
Patron da 1000 tl verdi
Ben bunun için mi çakallık düşüncem
Nereye gitsem asgari ücret alırdım sonuçta
Öyle yazmışsınız ya hani işsizlik parası cazip geldiği için çıkmamıştır diye
Cazip bi tarafı yoktu bu ay ki maaşımızı hala vermedi mesela verip vermeyeceği de meçhul
Bu şartlarda ben neden işsizlik maaşımı almayayım
Ve siz ister İnan’ın ister inanmayın burda size yalan söyleyecek bi pozisyonum yok elime ne geçsin ki evet işsizlik parası cazip geldi o yüzden durdum orda diyebilirdim gerçekten böyle bi düşüncem olmuş olsaydı
Neyse çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim

Herkese merhaba ;
Ben özel sektörde muhasebe departmanında çalışıyordum yaklaşık 2 senedir .
Ocak ayında firma battı çıkışlarımız verildi ama biz firmada çalışmaya devam ettik
Yetkilimiz çıkışlarınızı vermek zorundayım bu süreçte maaşlarınızı alacaksınız ayrıyeten işsizlik maaşı da alacaksınız bu süreçte de hepinizi yanımda görmek istiyorum dedi

Velhasıl kelam adam salı günü sabah ben kapıdan girer girmez bana yollarımızı ayırmak zorunda kaldım çünkü hiç bi yerden finansal desteğim Yok dedi zaten 7 kişi çalışıyordu aşçıyı bide beni çıkarttı bende zaten bekliyordum dedim ama çok kızdım

Çünkü ben arkamdan laf gelmesin diye yarı yolda bırakmış olmayayım diye çıkışlarımız verildiği halde orda devam ettim üstelik başka firmalardan iş teklifi de almıştım ama yine de Yok biz devam etcez dedim

Ben böyle yaparken adam aniden beni ortada Bıraktı her neyse ,

Cuma günü maaşlarınızı vercem ama kimse benden ocak 2019 a kadar tazminat beklemesin o zaman tazminatlarınızı vercem dedi benim 4-5 bin kadar alacağim var çok bi para değil ama benim için çok gerekli

Açıkcası ben o parayı bize vereceğine inanmıyorum çünkü 2 yıl yanında çalıştım bigün bile tamam veririm dediği parayı olaysız verdiğini görmedim

Şimdi bi arkadaşımla görüştüm mahkemeye ver diyo bende zaten 4-5 bin alacağım var değer mi koşturmaya dedim sonrada zaman aşımına girer ya seneye adam vermezse dedi

Sonra muhasebeciyi aradım bende oda diyo ki bizim resmiyette yetkilimiz başka birisi sen mahkemeye versen de onu vermiş olacaksın bu sefer de patronun mahkemeye verdi diye diş biler hiç vermez tazminatını diğer adamdan zaten alamazsın dedi sizce ne yapmalıyım bu durumda ?

Karışık oldu ama şöyle izah edeyim şirketin asıl yetkilisi Ali bey diyelim
Resmiyette de Ahmet bey yani her yerde onun imzası var
Ali bey 2019 ocak da tazminatınızı vercem dedi
Ama Bende şimdi mahkemeye versem Ahmet beyi vermiş olcam o adam da kuruş para Yok zaten başı belada herşeyde onun imzası olduğu için hapislik durumu var Ali bey in umrumda bile olmaz tam aksine mahkemeye verdim diye bu kez tazminatı hiç vermez nede olsa resmiyette ondan talep edemiyorum diye korkuyorum[/Q

6 yıldır bende bir firmada muhasebeci olarak çalışıyorum, bu süre içerisinde istifa edende işten çıkarılıp tazminatı ödenmiş kişiler bile tazminat davası açıp kazandılar bunlara tanık oldum.Şimdi size tavsiyem hiç beklemeyin açın davanızı zaten artık arabulucu ile daha kolay çözülebiliyor. Ayarıca yetkili x kişisi yetkisiz ama sorumlu y kişisine baskı yapacak ve bu para eninde sonunda ödenecek hakkınız olanı istiyorsunuz zaten sizi verdiği söze göre bir yıl daha bekletecek bir yıllık kaybınız olacak mahkeme sürecide ortalama o kadar olur ama hakkınızı almış olacaksınız.

Işsizlik maaşını çatır çatır çekerken
Aklınıza gelmeyen haksızlık,neden işten çıkartılınca gelir :işsiz:
Meşhur bir laf var yazın yediğin hurmalar diye
Inşallah biri sizleri şikayet eder de
Milletin hakkı fitil fitil gelir burnunuzdan
Tüm onun bunun hakkını yiyenlerden yani !
Aaa sizin mesajınızı okuyana kadar anlamamıştım ben mevzuyu :KK57:

Yorumları okuyunca mevzu dank etti de çakallık yapmadım diyorsun da işsizlik maaşı otomatik yatmaz ki bizim başımıza aynı durum geldi eşimin çalıştığı şirket battı onlarca kişi çıkarıldı herkes gidip sigortaya başvurdu son 3 sene içinde belli bir limit vardı onu dolduran ve son 6 aydır sigortalı olanlara verdiler kimseye otomatik vermediler ayrıca dava açarsan bu yaptığını ortaya çıkarırlar zaten alacağın varsa da aldığını katlarıyla birlikte devlete verirsin

X