• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten çıkarsam kendimi nasıl hissederim?

yani saydığınız nedenler arasında mantıklı olan tek şey tedavi süreci olabilir. onun haricinde herkesin hayatı koştur koştur. hele çalışan anneler çok çok çok daha fazladır. sanırım ben olsam çıkmazdım işten. eve özlemin 1 ayda geçer yani. diğer gezme tozma gibi ihtiyaçlar karşılanmazsa daha sıkılırsın.
Katiliyorum. Tedavi ile ilgili bir durum varsa elbette ama evde olmak beni bogardi. Cay kahve muhabbeti nereye kadar surer ki... Bir sey urettigimi hissedemezdim gibime geliyor. Para kazanmaktan ote is cevresi de sosyallik. Asiri zengin biriyle evlensem bile para kaygisi duymasam yani cocuklari yine sosyallesecekleri (yaz dahil) bir yere birakip yarim gun bile olsa gonullu isler yapmak isterdim. Yoksa her gun ayni gecmez mi? Yemek bulasik temizlik vs. Kendi fikrimi yazdim sonucta.

yaa inan benım içindekileri yazmışsın , nedense aynı şeyleri bende düşünüyorum , kendımı kötü hissedermiyim , çalışan çok yakın arkadasım var ailece görüşürüz , acaba onu kıskanıtrmıyım diyorum ( kıskanmayı yazarken bile kendımden utanıyorum ama )
kızıma bir kardeş olursa inşallah saglıklı sihatli rabbim herkese nasip etsin inşallah içinde banada , belki ozaman çıkarım diyorum ,
ama gene bilmiyorum ,

inşallah bir bebegın olurda çıkmak için çok güzel bir sebebin olur canımm
İş konusu ne sıkıntı di mi?
Çalışsan olmuyor çalışmasan da olmuyor.
Bilmiyorum ya eskiden ben de üretmek,faydalı olmak,kadının ülkedeki yeri diye kendi beynimi yiye yiye tırnaklarımla kazıdım her adımda.
Ama olmuyor ya kadın çok yıpranıyor bu iş hayatında.
Kimbilir belki de ben çok yoruldum,üzüldüm...

Merhabalar.

Ben sırf bu konuyu açmak için üye oldum arkadaşlar. Zaman zaman forumdan çok faydalanıyordum ama bu sefer benim bir yoruma ihtiyacım var.

Ben çocuk tedavisi gören 6 yıllık evli bir bayanım 27 yaşındayım. eşimde 27 yaşında. Liseden mezun olduğumdan beri aynı yerde çalışıyorum. Bir muhasebecide sekreterlik yapıyorum. Asgari ücret gelirim var. Sabah 8 akşam 6 çalışma saatim. Artık o kadar yıprandım ki hem iş, hem ev, hemde bu tedavi süreci beni çok yıprattı. Herşeyi koştur koştur yapıyorum. Daha evimin kapısından sakince salına salına girmemişimdir. Hep bi yemek telaşı , temizlik telaşı... İşten çıkarsam eşimin geliriyle çok şükür geçiniriz ama keyfi yaptığımız şeyler, gezip tozmamız olmaz. Kaç yıllık evliyim evime hasret yaşıyorum. Haftasonlarım hep temizlikle geçer şöyle ayaklarımı uzatıp bi keyif yapmış değilim. Yıllık iznim sadece 1 hafta. İşten çıkmayı çok istiyorum. Eşimde bana bırakıyor nasıl mutlu olacaksan onu yap diyor. Şimdi çalışan bayanlar beni daha iyi anlıyacaklardır. Ev hanımlarından özür diliyorum amacım asla onları aşağılamak filan olamaz ama yıllardır çalıştığım için evde oturmak ne demek hiç bilmiyorum. Sanki evde olursam körelicem,sosyal çevrem olmucak, eşim beni sevmicek, eşim dışarda kızlarla yakın olacakmış gibi hissediyorum. Biliyorum çok saçma düşünceler ama bunu düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. Yardımınıza ihtiyacım var. Evde mutlu olabilirmiyim. :KK43: Ev hanımı arkadaşlarıma bakıyorum miss gibi evleri. Hem eşleriyle hem aileleri arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçiriyorlar. İçten içe çok kıskanıyorum.

Not: Tekrardan özür diliyorum ev hanımlarının eşi öyle demek filan istemiyorum sadece yıllardır çalıştığım için öyle hissediyorum ben. Benimle alakalı bir durum yani.

Valla iznim 10 gündü 9 gün tamam yeter ise başlayım artık dedim

Allahim sağlık versin ve ben hep çalışayım diye dua ederim ben

Tedavi süreci sizi yipratmis inşallah bebek olunca biraz izin biraz rapor evde olmak iyi gelir gibi

Valla karar sizin yapınızla alakali benim.bazı arkadaşlarım "eşimin durumu iyi.olsa 1.dk durmam çalışmam" diyor

Çocuk olunca işi bırakın bence. Doğum parasindan faydalanabilmek için işyerinde en az 32. Haftaya kadar çalışmak gerekirmiş. Çocuk olsun yasal izinlerinizi kullanın sonra eve hala özleminiz devam ederse istifa edin

Çalışmanın senin için ne ifade ettiğini ve ruhuna nasıl iyi geldiğini anlatmak varken, bu hakaretler neden ?

Dalga geçip laf sokup gelebilecek tepkiyi yumusatmak icin sonuna gülen emoji koyanlar gibi, sen de sonunda yanlış anlaşılmasın bunlar benim cevrem yazmışsın.

Çalışmayan kadınlarda görmedim pek, varsa da bana rast gelmedi belki ama, calisan bazı kadınlardaki bu calismayanlari ezikleme arzusunu anlamiyorum.

Çalışıyorsun, iyisin, mutlusun, güçlüsün, mutmainsin.. Peki neden bu sana yetmiyor da, obur kadının üstüne basarak bunu göstermeye çalışıyorsun?

İnş yakın zamanda gönlüne göre bı iş çıkar ve çalışmaya başlarsın.
Ben hakaret etmedigimi,kendi cevremin boyle oldugunu soyledim ki. Uzerine basa basa. Keske de oyle olmasalar. Kendilerine ve cocuklarina guzel baksalar ne iyi olur ben de kendime ornek alirim onlari. Yazik gunah. Hem cevrelerine hem kendilerine haksizlik ediyorlar. Benim emojiyle yumusatma ihtiyacim olmadi valla,cevremi anlatiyorum,yabancilari bilemem oyle degil mi? Gormedigim insani anlatamam. Ben de su an ev hanimiyim,ama kendimi toplamaya calisiyorum. Biri bir olumsuzluktan bahsedince uzerime alinmiyorum. Siz de alinmayin baskalari da alinmasin.

Merhabalar.

Ben sırf bu konuyu açmak için üye oldum arkadaşlar. Zaman zaman forumdan çok faydalanıyordum ama bu sefer benim bir yoruma ihtiyacım var.

Ben çocuk tedavisi gören 6 yıllık evli bir bayanım 27 yaşındayım. eşimde 27 yaşında. Liseden mezun olduğumdan beri aynı yerde çalışıyorum. Bir muhasebecide sekreterlik yapıyorum. Asgari ücret gelirim var. Sabah 8 akşam 6 çalışma saatim. Artık o kadar yıprandım ki hem iş, hem ev, hemde bu tedavi süreci beni çok yıprattı. Herşeyi koştur koştur yapıyorum. Daha evimin kapısından sakince salına salına girmemişimdir. Hep bi yemek telaşı , temizlik telaşı... İşten çıkarsam eşimin geliriyle çok şükür geçiniriz ama keyfi yaptığımız şeyler, gezip tozmamız olmaz. Kaç yıllık evliyim evime hasret yaşıyorum. Haftasonlarım hep temizlikle geçer şöyle ayaklarımı uzatıp bi keyif yapmış değilim. Yıllık iznim sadece 1 hafta. İşten çıkmayı çok istiyorum. Eşimde bana bırakıyor nasıl mutlu olacaksan onu yap diyor. Şimdi çalışan bayanlar beni daha iyi anlıyacaklardır. Ev hanımlarından özür diliyorum amacım asla onları aşağılamak filan olamaz ama yıllardır çalıştığım için evde oturmak ne demek hiç bilmiyorum. Sanki evde olursam körelicem,sosyal çevrem olmucak, eşim beni sevmicek, eşim dışarda kızlarla yakın olacakmış gibi hissediyorum. Biliyorum çok saçma düşünceler ama bunu düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. Yardımınıza ihtiyacım var. Evde mutlu olabilirmiyim. :KK43: Ev hanımı arkadaşlarıma bakıyorum miss gibi evleri. Hem eşleriyle hem aileleri arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçiriyorlar. İçten içe çok kıskanıyorum.

Not: Tekrardan özür diliyorum ev hanımlarının eşi öyle demek filan istemiyorum sadece yıllardır çalıştığım için öyle hissediyorum ben. Benimle alakalı bir durum yani.
Çalıştığınız yer yasaları pek gözetmiyor anlaşılan, sırf izin konusu ile bile tazminatınızı söke söke alırsınız.
Evde oturmak için olmasa bile daha iyi şartlarda çalışmak için ayrılmalısınız bence.
Hem 1-2 ay dinlenir bakarsınız duruma. Dünyanın tek iş yeri orası da değil, baktınız olmuyor yeniden bulur bi iş çalışırsınız.
Şunu da ekleyim, 4000 çalışanı olan bir şirkette çalışıyorum. Inanın çalışacak insan bulamadigimizdan aylardır boş olan kadrolar var. Bence işsizlik var diyenlere aldırış etmeyin, doğru kontakt kurduğunuz takdirde zebil gibi iş var

Yerinizde olsam daha iyi şartları olan iş aramaya başlarım bulunca ordan çıkarım hemen.
Mükemmel olmaya çalışmayın.
Çalışan bir kadının temizliği yemeği eksik olabilir.
Hafta sonunu evde temizlikle geçirmek çok üzücü.

Isten çıkmak yerine haftada bir yardımcı alsanız, kendinizi biraz simartsaniz bence çok daha iyi olur.

Şahsen çalışmadan yaşayamam.
Psikolojim kaldırmaz ev hayatını. .

Sartlari daha iyi bir arayin. Bu arada da ev isleri icin bir calisan tutun. Gelsin haftada 1-2 temizlesin gitsin. isten çıkacağınıza parasini verin baskasi yapsin. Yasiniz cok genc. Omrunuz olursa atiyorum 60 70 sene evde mi takilacaksiniz? Uzun sureler. Insan yogun calisma temposunda gerçekten bazen bunaldigini hissediyor. Ama mesela rahat is bulurum diyorsaniz, ayrilin 3 5 ay evde takilin sonra baska bir ise geçin.

Öğretmenim. Özel sektördeyim, çalışma şartlarım ağır. Tatile girdiğimizde ilk iki hafta çok güzeldi. Ama şimdi bunaldım. On gün kadar sonra dersler başlayacak okulda, gün sayıyorum. Sanki çalışırken daha çok zamanım oluyordu. Nasıl oluyor anlamıyorum ama evde iş hiç bitmiyor yahu. Sabah eşimle kalkıyorum üstelik.

Ama insan neyse odur. Çalışsa da evde otursa da. Kendini geliştirmeyi seviyorsa evde daha çok vakit ayırır. Bu tip şeylerle ilgisi yoksa istediği kadar çalışan kadın olsun olduğu yerde kalır. O yüzden çalışan kadın üç kuruş için evladını bırakıyor da dememek lazım çalışmayan kadın tv karşısında tüm gün yuvarlanıyor da dememek lazım. Çalışmak kadının hayattaki yeri açısından oldukça önemli ama şu an çalışma koşulları o kadar ağır ki ihtiyacım olmasa çalışmazdım şahsen. Eşim de çalışmasa keşke. Milletin mobingini çekmek, sürekli azar işitmek, zora koşulmak için gelmedik hiçbirimiz dünyaya.

Sizin çalışma şartlarınız da çok ağır. İnsan artık psikolojisini, sağlığını etkileyen bir işi değiştirmeli diye düşünürüm hep. Başka iş bulmaya çalışın. Yazık canınıza.

Arkadaşımın iki çocuğu var

Eşinin tayini çıktı buna da rapor vs 3 aydır evde

Rapor bitince istifa ederim demişti

Şimdi istifa etmesem çalışsam evde dinlenirim sanmıştım da çok bunaldım dedi

İki çocuğun birini okula birini kreşe bırakıp çalışacak

Aldığı maaş da asgariden çok fazla değil

Ama evde oturmak zor

Merhabalar.

Tüm kadınlara iş fırsatı Evden çalışarak Para kazan satış zorunlu değil Yapacağınız tek şey üye olmak msj at ayrıntıları konusalım

Şimdi mesleğiniz vazgeçilmeyecek kariyerini yolda bırakacak bir meslek değil keza maaşınızda öyle. o yüzden bırakırsınız yineden başlarsınız bu zor olmaz. dinlenme zamanınızin geldiğini düşünüyorsanız ara verebilirsiniz.

Yapmak zorunda değil etmek zorunda değil vermek zorunda değil

Anne babalık çocukları büyütene kadar değil mezara kadar

Ne olursa olsun 600 liraya yarı aç yarı tok geçinmeye çalışan bi evlada içi sızlamayan anayım babayım demesin

Elinden birşey gelmeyen , ver torunuma ben bakayım siz çalışın der

Dağ evi hayaliymiş...Çocuğum aç , söz vermişim tutmamışım ne hayali yaa

Merhabalar.

Evde durmak çok sıkıcı
Bir süre sonra rutine bağlıyor
Sabahları geç kalkıyosun
Tv eşliğinde temizlik yemek çamaşır nedense evdeyken daha çok iş çıkıyor
Bi bakıyosun akşam olmuş
Eşin geliyor naptın diyor ama konuşacak bişey yok..

İş değiştirme ve tayinim sırasında 4 ay evde durmak zorunda kaldım
Bende yaşananlar böyleydi
Belki ara verip başka bir işe geçebilirsin

23 yıllık iş hayatım var
İZni bırak rahatsızlığım sebebi ile Perşembeden beri raporluyum
Daraldım artık evde
Bence sen iş değişikliği yapmalısın, bunca zaman çalıştığın yerde asgari ücretin üstüne çıkmamak ve yılda bir hafta izin kötü şartlar. İşvereninle görüşüp şartlarının düzeltilmesini isteyebilir ya da çalıştığın süre içinde başka bir iş arayabilirsin.
Bu devirde çalışmalı insan, birikim yap, yatırım yap, sigortan işlesin, bunlar önemli şeyler kadın için. Hayat hep bir koşturmaca ve inan bana evde koşturmak dipsiz bir kuyu. İki kardeşimde ev hanımı, çocukları var, hele en küçüğümün iki tane yeminle totosu yer görmüyor akşama kadar. Daha dün konuştuk, abla keşke çalışan anne olsaydım, diplomamı ziyan etmeseydim , kendimi çok kötü hissediyorum dedi ki eşi dünya iyisi bir adamdır ve maddi durumları normalin üstünde iyi.
Çalışmaya sadece maddi açıdan bakmamak lazım, dinç tutuyor insanı, evde vakit geçirmek zor, hobiler, kurslar falan hepsi bir yere kadar.

Ben öğretmenim mesleğim de var. Oğlum 3 yaşına gelince çalışmayı planlıyorum suan fikrim bu yönde çünkü mesleğimi çok seviyorum . Ama sevmesem çalismazdim madden zorlanmiyor isem.
4 yıldır ev hanımı olarak hamile kalana kadar spor ,halk oyunları ,yüzme Vs katıldım . Eve kapanmadim. .
Şuan çocuğum olmasına rağmen hep evde hep körelmiş değilim biraz yapı meselesi. Tembel biri değilsen imkanında varsa çok ta güzel zaman geçirirsin.
Liseden beri çalışıp askeri ücret aldiğim yere gitmek istemezdim doğrusu. Üstelik yıllık izin 1 hafta . Hem maaş az çalışma yılına göre bide ek olarak az olduğu gibi yıllık izin az.
Askeri değil asgari öğretmen olmuşsun ama türkçeden haberin yok aşağılama sezdim yazında
Konu sahibi çalışmak iyidir çalışmasan o parada gelmez
Yemeği pratik şeyler yap evede bi süpürge bir vileda yeter çok yorma kendini
Banyolara dök donestosu ovala bitti gitti

Askeri değil asgari öğretmen olmuşsun ama türkçeden haberin yok aşağılama sezdim yazında
Konu sahibi çalışmak iyidir çalışmasan o parada gelmez
Yemeği pratik şeyler yap evede bi süpürge bir vileda yeter çok yorma kendini
Banyolara dök donestosu ovala bitti gitti

Ben hanımefendiyi aşağilamadim ama siz benim yazım yanlişimdan aşağılamaya çalışıp öğretmenliğimden vuruyorsunuz.
Doğrusunu biliyorum ve Telefonlar biliyorsunki düzeltme yapar . Yanlış anladiysan da öğretme şeklin çok terbiyesizce benim öğretmenliğim Size niye bukadar battı?
Yazım yanlıslari ve anlaşilmayan bi yazı duzeninden oluşan bi durum olsa tamam derdim aslında. Reelde pısıp sosyal medyada böyle ahkam kesen ders vermeye çalışan hadsiz insanlar mevcut . Napalım varsınız malesefki. :deli:

Eşinin maaşı size yetecekse asgari ücret için bu eziyete gerek yok.. rahat rahat tedavini ol bebeğin olsun azcık büyüt sonra yine çalışırsın. Tedavi sürecin olmasa evde yatıp napacaksın yağ mı bağlayacaksın derdim ama senin durumun farklı. Ayrıca çalışıyorsan temizlik yapma,tut bi kadın yaptır. Haftasonu sadece canının istediği şeyleri yap.. böyle olmayınca çalışmak çok keyifsiz oluyor.. haftasonları çok önemli mesela benim için tam zamanlı keyif yapıyorum resmen.. iyi ki çalışıyorum yoksa böyle olmazdı diyebiliyorum. Haftasonu evde temizlik falan yapsam işten tiksinirim heralde. Para standart yükseltmek için vardır.

Back