korona olmasa haklisin derim de,
ben de dil dersi aliyorum mesela, derslerin yarisindan fazlasi iptal oldu,
iptal olmasa, sen 1 oksursen aman kimseyi riske atmayayim diyorsun gitmiyorsun mesela,
e disari cikip kimseyle de konusmuyorsun, bu surecte marketteki calisanlarla bile konusmuyirdun, kendin ode kasalardan geciyordun cogunlukla.
e kimseyle konusmayinca da evde kendin ne kadar calissan da konusma pratigi kazanmasi cok zor.
dedigin sekilde disiplinli olmak da bu psikoloji ile kolay degil.
korona da haklısın da 3 yıl diyor korona 1,5 yıldır var
konu sahibi yeni evli
çoluk çocuk yok iş yok
bütün gün hatta bütün gece boş
galiba ben yaşlanıyorum artık, gençliğime özlem duyuyorum, daha çok zamanımın olduğu anlara
yani kv ile toplaşıp bir yere gideceğime hiç anlamasam da tv izlerim daha iyi
yıllar önce bir izin zamanı annemlere gittim
evde sadece belgesel kanalı açıyorlar, hem de Fransızca
annem babam Fransızca falan bilmez tabii, izleyerek öğrendik dedi annem, İngilizce den tahmin ettim vs
bir ara dedim ki "bu evde normal tv kanalı yok mu"
"o ne demek" dediler hani dedim "Kanal D Star Foks vs oluyor ya, öyle"
"haa dediler var da ara, hangi numarada hangisi var bilmiyoruz, biz sadece yabancı belgesel kanallarının yerini öğrendik "
şimdi 50-60 yaş bandında insanlar bunları yapınca konu sahibi ve eşinin aman nasılsa Türklerle çalışır, Türklerle takılırız modu bana çok üzücü geliyor
sen dil öğrenmekte zorluk çekebilirsin çünkü sende tüm dünyada geçen İngilizce var ve işini İngilizce hallediyorsun
eğer iş yerinde İngilizce değil de yerel dil kullanman gerekseydi öğrenirdin
oğlun Malta'da küçücükken öğrenmişti dili, çünkü ona lazımdı
hatta Türkiye'de de Suriyelilerin çocukları gayet güzel konuşuyor Türkçe, ama kadınlar evde ve öğrenmiyor zira çevreleri kendi dilinde konuşan insanlar, dükkanlar vs de o şekilde
konu sahibinin o dili öğrenmesi gerekiyor ki Türk grubuna bağlı kalmasın, özellikle çocuğu olduğunda iletişim kurabilsin
sen çocukların okulu ile iletişim kuramasaydın o dili o kadar güzel ve hızlı öğrenirdin ki, evet belki şimdi öğrendiğin kadar kurallı olmazdı ama derdini kesinlikle anlatabilirdin