• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten çıkarsam kendimi nasıl hissederim?

işi bırakmak istemenin altında o iş yeri var kesinlikle. nasıl bir yerse artık hem sekreterlik yap temizlik çay kahve ve asgari ücret. bence oradan çık biraz zaman geçir evinde.
kendine daha güzel iş bakarsın. oradan daha kötüsünü istesen de bulamazsın zaten . kaybedilecek bir iş olsa kararsızlığını anlarım ama hiç çekilecek gibi değil. suyu bile veremiyorsa pes.

13 yıldır aynı yerde çalışan biri olarak derim ki , adamlar sizi resmen köle olarak kullanmışlar. Dediğiniz gibi SMMM ler (kurumsal olmayanlar tabi) sekreter olarak alır, bir evine temizliğe gitmediğiniz kalır . Geneli böyledir.
Şimdi çıksan asgari ücretle başka yerde de iş bulursun. Ama olan tazminatına olur. Ha şöyle yaparsın. Ben ayrılıcam , ya tazminatımı verin , yada davamı açar senelerdir benden sömürdüğünüz haklarımı söke söke alırım de.
Ordan ayrılsan iş bulamasan bile ( ki asgari ücrete bulursun ) , her halükarda kar dasın.
Ayrıl ordan , iç huzuru bul :)

Bu saydıklarınız rutin iş olmalı zaten yani hergün hergün aynı şeyleri yapmak yerine bölüştürerek yapmak kolay olur, bulaşıklar için makina kullanırsanız kolaylık olur.
Ayrıca eşiniz yardım etmiyor mu, misal biriniz sofrayı toplar diğeriniz bulaşıkları yerleştirir, biriniz ev süpürür diğeriniz banyo tuvaleti halleder gibi...

Yardım ediyor tabiki. Benden kat kat daha fazla yorulduğu halde hiç bu iş benim değil yapmam demez. Bana sormadan elektirik süpürgesi açar balkon yıkar. Ama günlük 10 saat çalışıp geldikten sonra o rutin işleri yapmaya enerji kalmıyor. Bu rutin işleri yaparken koştur koştur oluyorum demek istemiştim. :)

Sen kendini çalışarak çok önemsemişsin, yanlız düşünce tarzın ev hanımları için sarf ettiğin cümleler,senin iş yaşamında ne kültür olarak,nede görgü olarak bişey katmamiş. Bence sende işi bırak biraz kendini geliştir kafa olarak. Allahtan benim çalışan arkadaşlarım kültürlü,kendi düşüncesini anlatırken kendi hemcinslerini aşağılamadan örnek veriyorlar. Ev hanımlarına mal demeniz sizin haddinize değil.
Ben kimseyi asagilamadim, yazimda da vurguladim zaten benim cevremde gorduklerim bu sekilde diye. Esas siz benim sahsima hakaret ediyorsunuz. Bana neyin ne kattigi,kafa yapim sizi alakadar etmez. İyi gunler

Çalışan bütün hanımlar koştur koştur yaşıyoruz merak etme yalnız değilsin. Bizde şu an yemek temizlik vb. Birde çocukluları düşün hiç oturmadan yatıp kalkıp işe gidiyor çoğu eminim :(
Ama bu koşturmaya alışınca ev hayatı çok tembel gelebilir. Arada kısa süreli belki ama temelli olunca sıkar, rutinleşir. Tedavi sürecinde izin rapor vb alabilirsin belki bu süreci rahat geçirmek için. Bebek olunca çıkman daha mantıklı. Bu sürecte bebek masrafları için birikim yaparsınız.

Çalıştığınız yer sizi köle olarak almış sanırım.
Çok ilkel şartlarda çalıştığınızın farkındasınızdır sanıyorum.
Ben olsam (hele ki eşimin maaşı ile bir süre idare edeceğimi biliyorsam) bir dakika durmazdım o iş ortamında.

Yerinizde olsam işten ayrılır, bir süre kafamı dinlerdim.
Boş durmayıp daha mutlu olabileceğim bir iş arardım.

İnşallah kendi hakkınızda en doğru kararı verirsiniz.

Bu nedir?
Elinize kalan 1000 tl içinse çok daha rahat! bir iş bulabilirsiniz.
Evlere temizliğe gitseniz dahi bu kadar yorulmazsınız ve elinize daha çok para geçer.
Böyle işverenleri şikayet etmeli. :kızgın:

Ee kolelik bu ! Is yok deniyorda sen 10 yillik deneyimle is bulursun buyuk sehirde . Cik bi taraftan da is ara ozgurce. Bi yerde insani sartlarda calis. Hem temizlik hem sekreterlik su bile yok. Bunca yil neden dayandin.

Çik canim sen. Bu kadar yorulmaya degmez madem esinin maasiyla gecinebilirsiniz...

işi bırakmak istemenin altında o iş yeri var kesinlikle. nasıl bir yerse artık hem sekreterlik yap temizlik çay kahve ve asgari ücret. bence oradan çık biraz zaman geçir evinde.
kendine daha güzel iş bakarsın. oradan daha kötüsünü istesen de bulamazsın zaten . kaybedilecek bir iş olsa kararsızlığını anlarım ama hiç çekilecek gibi değil. suyu bile veremiyorsa pes.

13 yıldır aynı yerde çalışan biri olarak derim ki , adamlar sizi resmen köle olarak kullanmışlar. Dediğiniz gibi SMMM ler (kurumsal olmayanlar tabi) sekreter olarak alır, bir evine temizliğe gitmediğiniz kalır . Geneli böyledir.
Şimdi çıksan asgari ücretle başka yerde de iş bulursun. Ama olan tazminatına olur. Ha şöyle yaparsın. Ben ayrılıcam , ya tazminatımı verin , yada davamı açar senelerdir benden sömürdüğünüz haklarımı söke söke alırım de.
Ordan ayrılsan iş bulamasan bile ( ki asgari ücrete bulursun ) , her halükarda kar dasın.
Ayrıl ordan , iç huzuru bul :)

Birgün çalışmam bile hata bencede.. Yazıya döktükten sonra anladım köle olduğumu :(

Sen kendini çalışarak çok önemsemişsin, yanlız düşünce tarzın ev hanımları için sarf ettiğin cümleler,senin iş yaşamında ne kültür olarak,nede görgü olarak bişey katmamiş. Bence sende işi bırak biraz kendini geliştir kafa olarak. Allahtan benim çalışan arkadaşlarım kültürlü,kendi düşüncesini anlatırken kendi hemcinslerini aşağılamadan örnek veriyorlar. Ev hanımlarına mal demeniz sizin haddinize değil.

Ben o arkadaşın ne demek istediğini anladım. Kötü bir niyetle yazmadı ama sizin cevabınız kültürden çok uzak. Bu konuyu açarken ev hanımlarının alınacağını düşünerek kelimeleri seçmeye çalıştım. Keşke sizde kelimelerinizi seçseydiniz

Yardım ediyor tabiki. Benden kat kat daha fazla yorulduğu halde hiç bu iş benim değil yapmam demez. Bana sormadan elektirik süpürgesi açar balkon yıkar. Ama günlük 10 saat çalışıp geldikten sonra o rutin işleri yapmaya enerji kalmıyor. Bu rutin işleri yaparken koştur koştur oluyorum demek istemiştim. :)

Anladım o halde yapacağınız en iyi şey işten çıkıp, ki çıktığınız işin ücretini ve koşullarını göz önüne alırsak birşey kaybetmezsiniz sonrasında da duruma göre evden bıkarsanız ve daha iyi koşullarda iş bulursanız tekrar çalışma hayatına dönebilirsiniz.
Kaybedeceğiniz birşey yok sonuçta bence denemelisiniz.

kaç yıldır çalışıyorsun dikkat etmedim ama 1 hafta yıllık izin çok az geldi. ikincisi çocuk olana kadar çalışırdım yeinde olsam çünkü çocuk olmazsa bu sefer pişman olabilirsin çıktığına işten. bence iş durumunu iyileştirmeye bak.

Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. İş konusunda bir kaç şeyide yazmamıştım onlarıda yazayım. Öğlen arasında iznim yok. Olmadığı ğibide yemek paramıda vermiyor. Ofisimizde damacana bile yok çeşme suyu içemiyorum hergün 5 litre suyumu kendim alıyorum. Çoğu zaman kahvaltımı evden getirsemde ara ara simit gözleme yiyorum.Yani 1400 tl'nin 400 tlsi yemeğe gidiyor. Bu şartlarda kimse çalışmaz farkındayım. İş çok ağır sekreterlik dedim ama işim sadece telefona bakmak değil hem temizlikte yapıyorum gelene gidene bakıyorum. Günlük 5 demlik çay demliyorum. 7-8 kede türk kahvesi yapıyorum. Dışarı evrak işlerine gidiyorum.. Daha neler.. neler.. Gün içinde yorulduğum için akşam eve enerjim kalmıyor. Pis bir ortamda mutlu olamıyorum. Eşim sağolsun yardım ediyor. Aslında işten çıksam oda huzurlu bir ortama kavuşabilir. Adam geldiğinde çamaşır makinesi çalıştırmak zorunda kalmaz yada ne bileyim yemeği hazır olur. Düşünüyorumda çalışmamın yararından çok zararı var. o_O

On yıl dile kolay. Geç bile kalmissiniz düşünmekle.

canım hatta bende bi konu açmıştım geçen günlerde ev iş çocuk
Merhabalar.

Ben sırf bu konuyu açmak için üye oldum arkadaşlar. Zaman zaman forumdan çok faydalanıyordum ama bu sefer benim bir yoruma ihtiyacım var.

Ben çocuk tedavisi gören 6 yıllık evli bir bayanım 27 yaşındayım. eşimde 27 yaşında. Liseden mezun olduğumdan beri aynı yerde çalışıyorum. Bir muhasebecide sekreterlik yapıyorum. Asgari ücret gelirim var. Sabah 8 akşam 6 çalışma saatim. Artık o kadar yıprandım ki hem iş, hem ev, hemde bu tedavi süreci beni çok yıprattı. Herşeyi koştur koştur yapıyorum. Daha evimin kapısından sakince salına salına girmemişimdir. Hep bi yemek telaşı , temizlik telaşı... İşten çıkarsam eşimin geliriyle çok şükür geçiniriz ama keyfi yaptığımız şeyler, gezip tozmamız olmaz. Kaç yıllık evliyim evime hasret yaşıyorum. Haftasonlarım hep temizlikle geçer şöyle ayaklarımı uzatıp bi keyif yapmış değilim. Yıllık iznim sadece 1 hafta. İşten çıkmayı çok istiyorum. Eşimde bana bırakıyor nasıl mutlu olacaksan onu yap diyor. Şimdi çalışan bayanlar beni daha iyi anlıyacaklardır. Ev hanımlarından özür diliyorum amacım asla onları aşağılamak filan olamaz ama yıllardır çalıştığım için evde oturmak ne demek hiç bilmiyorum. Sanki evde olursam körelicem,sosyal çevrem olmucak, eşim beni sevmicek, eşim dışarda kızlarla yakın olacakmış gibi hissediyorum. Biliyorum çok saçma düşünceler ama bunu düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. Yardımınıza ihtiyacım var. Evde mutlu olabilirmiyim. :KK43: Ev hanımı arkadaşlarıma bakıyorum miss gibi evleri. Hem eşleriyle hem aileleri arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçiriyorlar. İçten içe çok kıskanıyorum.

Not: Tekrardan özür diliyorum ev hanımlarının eşi öyle demek filan istemiyorum sadece yıllardır çalıştığım için öyle hissediyorum ben. Benimle alakalı bir durum yani.
üçgeninde boğuluyorum maaşım az bildim bileli hep çalışıyorum evde oturmak ne bende bilmiyorum ama insan ileriyi düşünmek zorunda zaman ne getirir bilinmez herşeyi bi düzene koy halledersin çok takma kafana herşeyi

Hamile kalınca sık sık rapor alırsınız.E haliyle o işleri yapacak başka birini alırlar. Hamileyken işten çıkaramaz işvereniniz (kanunen) doğum yapınca büyük bir ihtimal çıkarır.Tazminatınızı alırsınız eğer çocuğunuza bakacak biri varsa iş aramaya başlarsınız ama en azından 6 ay siz bakın çocuğunuza ben çalışıyordum 2,5 aylıkken işe başladım ücretsiz izin de kullanamadım.Ama 4 gün çalışıp 3 gün bebeğimle ilgileniyordum.

Ben kimseyi asagilamadim, yazimda da vurguladim zaten benim cevremde gorduklerim bu sekilde diye. Esas siz benim sahsima hakaret ediyorsunuz. Bana neyin ne kattigi,kafa yapim sizi alakadar etmez. İyi gunler
Siz kendiniz yazmişsiniz ev hanimlari bıyık bırakıp yuvarlana yuvarlana şişmanlıyorlar diye. Siz benim yazımı alıntı yaparken kendi yazdığınız mesajı da alıntılansaydınız, hangisi daha vahim?ev hanımlarına hakaret mi,yoksa benim size yazdıklarım mı diye.

Siz kendiniz yazmişsiniz ev hanimlari bıyık bırakıp yuvarlana yuvarlana şişmanlıyorlar diye. Siz benim yazımı alıntı yaparken kendi yazdığınız mesajı da alıntılansaydınız, hangisi daha vahim?ev hanımlarına hakaret mi,yoksa benim size yazdıklarım mı diye.
Kendi cevremdeki ev hanimlari oldugunu ozellikle vurguladim. Ozellikle yani ;) boyle bir tarz karsima cikmasin diye. Tekrar iyi gunler

Canım ya benim annem de calisa bir bayan çok yorumluyorum diyordu ev işleri falan baya sıkıntısı vardı ..bizde yaratım ediyorduk ama nafile hergün şikayet şikayet işi bıraktı. .şimdi evledee ilgilenmiyor can sıkıntısından ölüyorum diyor şimdi de iş bakıyor :) bence öyle göründüğü gibi değil kendinize ödül verin bir gün temizliği dışardan biri yapsın sizde evde ayaklarınızı uzatın bu bir kaç ayda bir yapın ...hepimizin hayatı koştur koştur işi bıraktıktan sonra evde canım sıkılıyor diye başlık açacaksın gibi:hamarat:

Çalışmaya alışınca çok zor.
Kendimi anlatayım. Ben de 12 yıldır çalışıyorum. Doğuma 1 ay kala izne çıktım meşgale olmayınca sıkıntıdan patladım. O bebek odası süsü hazırlıkları bir yere kadar oyalıyor. Bebek doğunca tabi ki boş vaktim olmadı. Duşa girmeye bile düşün artık.
İşe geri dönüp dönmemeyi çok düşündüm bakıcıya bırakmak istemediğim için. Kv bebeğime bakmasaydı işten çıkacaktım ama içten içe çalışmak da istedim. Evde oturup ev işi yemek çocuk bana göre değilmiş. En son 1 hafta rapor kullandım. Çocuğum olmasa sıkıntıdan ölürdüm.
Ben öyle işini yemeğini bitir çık gez yapan ev kadınları gibi olamıyorum. Tabi ki çalışınca hiç bir şeye vaktim yok. Çareyi temizlik için yardımcı tutmakta buldum. Çocuktan önce de senin gibi her cumartesi temizlik günümdü.
Bence işten çıkma. Çalışırken eve özlem oluyor ama en fazla 2 hafta o özlem de geçiyor.

Çalıştığınız yer sizi köle olarak almış sanırım.
Çok ilkel şartlarda çalıştığınızın farkındasınızdır sanıyorum.
Ben olsam (hele ki eşimin maaşı ile bir süre idare edeceğimi biliyorsam) bir dakika durmazdım o iş ortamında.

Yerinizde olsam işten ayrılır, bir süre kafamı dinlerdim.
Boş durmayıp daha mutlu olabileceğim bir iş arardım.

İnşallah kendi hakkınızda en doğru kararı verirsiniz.

10 yildir bu sartlara neden baska is bakmadiniz siz kararinizi vermissiniz zorlanmayacaksiniz cikin hakkinizda hayirlisi

part time çalışın hem eve vakit ayırırsınız hem işe belkı kursa bıle gıdebılırsınız kendınızı geliştirmek için harçlıgınızda eksılmemiş olur

Ben o arkadaşın ne demek istediğini anladım. Kötü bir niyetle yazmadı ama sizin cevabınız kültürden çok uzak. Bu konuyu açarken ev hanımlarının alınacağını düşünerek kelimeleri seçmeye çalıştım. Keşke sizde kelimelerinizi seçseydiniz
Konu sahibi,herhalde siz mesajın içerisinde ki evde mal gibi oturmak, ev hanimlarının Mağra adamları gibi gezdiğini ima eden sözcükleri, çok hafif bulmuşsunuz ki,bu hanımı haklı benide kültürsüzlükle itham etmişsiniz. Size sadece şunu yazmak isterim.hem cinslerinizi ne siz alağılayın nede (aşağılayanları cesaretlendirip korumayın) burada okuyan diğer hanımlardan çalışan veyahut ev hanimı olan Bayanl'lardan isteğim lütfen, evhanımı ve çalışan ayırımında bulunurken,insaflı olun.yoksa iki taraflı kırgınlık sanalda olsa hoş bir durum olmuyor.

Madem Eşinizin maasi yetiyor neden haftada bir yardimci almiyorsunuz da bütün haftasonunuzu temizlik yaparak geciriyorsunuz?
Ev hanimligi meselesi gelince, kisinin vizyonu neyse odur, calissa da evde de otursa degismez.
Kendi adima calismiyorken kendime ve hobilerime bolca vakit ayiriyor, spor yapiyor, kendime bakiyordum,
Su an birakin hobileri, sacimin 4 parmak dibi cikmis, kuafore gidecek vaktim yok, ise baslayinca spor yapamadigim ve surekli hazir yedigim icin 10 kilo aldim, cidden cok yoruluyorum, bezdim, mecbur olmasam hayatta calismaz, her gun sahilde bisiklet surup kahvalti yapardim :)

Back