- 20 Mart 2014
- 830
- 1.021
- 63
- 46
- Konu Sahibi _bilgehan_
-
Ben de sizin gibi düşünüp işten ayrılmıştım. Kızıma ikibuçuk sene kendim baktığım için çok mutluyum. Çalışırken yanlış bir düşünce oluşmuş bende. Eve bir hasrettim ki sormayın. Baktım çalışınca da ev benim sadece 8-6 arası evde yokum.aynı ben ama söyle bir durum var ben ikinciyi düşünüyorm bebek olursa allahın izniyle ayrılıp
2 yıl yavrumu büyütüp işe dönecegm ama baska iş bakarım geri gelirmiym bilemem
evdeyken hep erteleme sansın var su gün yaparım bugun yaparım ama calısırken sıp sak hemen yapıyorsn ev işini
inan evim calısırken daha temzi sana diyeyeim konu sahibi
ama suda var işi bırak cünkü bırakılmayacak işin yok ne olacak ayrıl gitsin baska iş bulrsun bir dene
Deme öyle arkadaşım.Evin neyine hasret kalinir ki? Şimdi çıkar birkac ay cok mutlu olur sonra sıkılmaya başlarsınız. Hele gezme tozma olmayacaksa.
Sen kendini çalışarak çok önemsemişsin, yanlız düşünce tarzın ev hanımları için sarf ettiğin cümleler,senin iş yaşamında ne kültür olarak,nede görgü olarak bişey katmamiş. Bence sende işi bırak biraz kendini geliştir kafa olarak. Allahtan benim çalışan arkadaşlarım kültürlü,kendi düşüncesini anlatırken kendi hemcinslerini aşağılamadan örnek veriyorlar. Ev hanımlarına mal demeniz sizin haddinize değil.8 yil calisip 2 yildir evde oturan bir insan olarak cevaplayayim kendimi hic bu kadar kotu hissetmemistim. Keyfi yaptigin seyler olmazsa yasamanin ne anlami var ki mal gibi evde oturulmaz. Ayrica calisan kadinlarin evi hep daha temiz oluyor benim cevremde. Ev hanimlari butun gun yatip yuvarlanip tv karsisinda yag bagliyorlar, senede 1 defa agda yaptirip kaslar biyiklar birlesmis geziyorlarbunlar benim cevrem size o sekilde anlatayim ki yanlis anlasilmasin. Calismayi hicbir seye degismem
Evden sesleniyorum.. kahvaltı yapicam enerjim yok kalkip hazırlayacak. Bosluktan kocama sariyorum. boyle bi hayatDeme öyle arkadaşım.
Ben de çok özlüyorum evimizi.
Kapı dışarı çıkmadan günlerce evimizde yaşayabilirim,huzurla...
Ben öğretmenim mesleğim de var. Oğlum 3 yaşına gelince çalışmayı planlıyorum suan fikrim bu yönde çünkü mesleğimi çok seviyorum . Ama sevmesem çalismazdim madden zorlanmiyor isem.
4 yıldır ev hanımı olarak hamile kalana kadar spor ,halk oyunları ,yüzme Vs katıldım . Eve kapanmadim. .
Şuan çocuğum olmasına rağmen hep evde hep körelmiş değilim biraz yapı meselesi. Tembel biri değilsen imkanında varsa çok ta güzel zaman geçirirsin.
Liseden beri çalışıp askeri ücret aldiğim yere gitmek istemezdim doğrusu. Üstelik yıllık izin 1 hafta . Hem maaş az çalışma yılına göre bide ek olarak az olduğu gibi yıllık izin az.
Yillik izin hakkiniz nasil 1 hafta 1-5 yil 14 gun ki sonra yila bagli dahada artiyor
Simdi bende yanlis anlamazsan yazicam yaptigin is sadece sekreterlikse cikma cunku deli gibi issizlik var ve muhendislik mezunu cocuklar asgari ucrete asistanlik sekreterlik yapar olmus kimse is bulamiyor on muhasebe sekreterlige bile razi olup calisiyorlar dolayisiyla simdi yas 27 sonra yas ilerleyince ayni alanda ise girmeniz cok zor olabilir
Herkesin hayati zor yani yasam sartlari agirlasiyor her yil vergiler ekmegin fiyati artiyor bilmiyorum ben cikmazdim bu zamanda kimse isini birkmasin herkese ayni seyi soyluyorum insan calisirken kariyernete falan soyle bir girip bakiyor ayyy dunya ilan var ayol is var piyasada salla az dinlenir girerim bir yere saniyor oysa ilanlarin yarisi 2 yildir orda surekli takip etmeyenler bilmiyor cocuk oldu diyelim ekstra para lazim bunlari dusunerek haraket edin derim
Ayrica calisirken evin temizligini kafaniza takmanizda sacma iyi kotu bir maasiniz var 15 de bir kadin alabilirsiniz ev kadinlarinin evinin temizligine ozenmissinizde temizlik yemek bulasik cocuk ne maas var ne sigorta onlarin birde bu acidan bakin
Yıllardır çalışan bir bayan olarak yanıt vermek istedim.
Öncelikle neden asgari ücret? Onca zamandır çalıştığınız yer hiç mi zam yapmadı size?
Zaten bence sırf bu yüzden ayrılın derim (ben olsam bırakırdım). Kıdem denilen birşey var netice.
Yani kaybettiğinize üzüleceğiniz bir gelir durumu yok anladığım kadarı ile.
Ayrıldığınızda eğer aynı konforda iş bulurum diyorsanız, hiç düşünmeyin derim.
Ayrılın ve bir süre dinlenin.
Ben mesela daha önce çalıştığım bir firma kapanmıştı, tazminat vs. aldığım için iş arayışına girmeyi pek istemedim.
2 sene evde kaldım, insan körelmiyor, sadece iyi geliyor inanın, evde huzurlu iş yapmak, telaş yapmadan, bir yere yetişme derdi olmadan yaşamak güzel. Ama sıkıldım. Kendim anladım ki iş hayatına fazlasıyla alışmışım, evde kalmak bana çok yaramadı. O yüzden tekrar çalışma hayatına başladım.
Geçirdiğiniz süreç kolay değil muhakkak.
Sırf bu yüzden yerinizde olsam dinlenirdim biraz. Kendime hattan "es" verirdim.
Her ne karar verirseniz verin, inşallah sizin için iyi olandır.
10 yildir ayni yerde calisip nasil 1 hafta izniniz oluyor ?
Sabah 8 akşam 6 asgari ücret koştur koştur bi hayat...
Hala işten çıksam körelir miyim sosyal çevrem olmaz kaygısı yaşıyorsunuz
Neyin körelmesi neyin sosyal çevresi Allah aşkına
Liseden beri çalışıyorsunuz yaş 27 aldığınız para hala asgari ücret
Yıllık izin 1 hafta
Bu çalışmak falan değil kusura bakmayın
Ben çalışmaktan yanayım ancak 10 yıldır aynı yerde asgari ücretle ve yıllık bir haftalık izinle değil.
Hiç mi maaşa zam gelmez, tatiller artmaz ..
Bir süre ara verin ve o sırada daha iyi bir ıs arayın derim.
Hem evde kalınca işler bitiyor mu görmüş olursunuz :)
Bence de birakilamayacak sartlarda calismiyorsun. Tekrar benzer sartlarin iyisini bile bulursun, zaten asgari ucretmis. Yorulmussun da, bebek de dusunuyorsunuz. Çikip biraz dinlen diyorum ben. Eş ile ilgili kaygilarini da yersiz buluyorum, esinle ayni yerde mi calisiyorsun ki, surekli gozunun onunde mi, anlamadim. Yoksa evde hanimi var diye is yerinde kizlarla samimi olacak? Baglantisi yok bence.
İş şartların 10 yılda iyileşmiş olmalıydı bence. 10 yılın sonunda halen asgari ücret alıyor olmak ve yalnızca 1 hafta izne çıkmak benim için işten çıkma sebebi olurdu herhalde. Belki daha iyi şartları olan bir iş arayabilirsin veya iş vereninle konuşabilirsin iyileştirme için ya da bir süre ücretsiz izne çıkıp kafa dinler, evde olmanın nasıl olduğuna bir bakarsın.
Deme öyle arkadaşım.
Ben de çok özlüyorum evimizi.
Kapı dışarı çıkmadan günlerce evimizde yaşayabilirim,huzurla...
Bence biraz yorulmuşsunuz, işten çıkıp biraz dinlenip ihtiyaç duyarsanuzda yeniden başka bir işe girebilirsinix sonuçta bu iş şartlarınızda bulunmayacak bir iş değilmiş zaten, hakkınızda hayırlısı olsun
Ben 8 aydir evdeyim dogum iznindeyim. Diyorum ki calisirken bu isleri nasil yapiyomusum,içinde yasayan olunca surekli pis surekli tozlu gibi geliyor gozume. 2 cocuk zaten apayri zor yani demem o ki calismak daha kolay. Maasin çok az,somuruluyorsun. Daha iyi yerler arastir,ofis asistanligi vb.bak. Eve de 2 haftada 1 temizlik için yardimci cagir emin ol daha iyi olur. Cocuk olmadan ev hanimligini yanlis buluyorum.
Asgari ücret alıyorsan çık bence. Sıkılıp tekrar calisma hayatına geri donmek istediginde en kotu yine bu standartta olursun.
Uyuz oluyorum su asgari ucret verenlere bu arada.
Calisiyorum yillik iznimdeyim bir haftadir. Hayat guzel ama ev daha yorucu is hic bitmiyor sanki. Surekli yikanacak utulenecek katlanacak biseyler buluyorum kek ivir zivir yapiyorum cocuk durmuyor bunaliyor alışmis krese
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. İş konusunda bir kaç şeyide yazmamıştım onlarıda yazayım. Öğlen arasında iznim yok. Olmadığı ğibide yemek paramıda vermiyor. Ofisimizde damacana bile yok çeşme suyu içemiyorum hergün 5 litre suyumu kendim alıyorum. Çoğu zaman kahvaltımı evden getirsemde ara ara simit gözleme yiyorum.Yani 1400 tl'nin 400 tlsi yemeğe gidiyor. Bu şartlarda kimse çalışmaz farkındayım. İş çok ağır sekreterlik dedim ama işim sadece telefona bakmak değil hem temizlikte yapıyorum gelene gidene bakıyorum. Günlük 5 demlik çay demliyorum. 7-8 kede türk kahvesi yapıyorum. Dışarı evrak işlerine gidiyorum.. Daha neler.. neler.. Gün içinde yorulduğum için akşam eve enerjim kalmıyor. Pis bir ortamda mutlu olamıyorum. Eşim sağolsun yardım ediyor. Aslında işten çıksam oda huzurlu bir ortama kavuşabilir. Adam geldiğinde çamaşır makinesi çalıştırmak zorunda kalmaz yada ne bileyim yemeği hazır olur. Düşünüyorumda çalışmamın yararından çok zararı var.
Haftaiçi temizlik haftasonu temizlik, bu türk kadınlarının temizlik takıntısını anlamıyorum.
Bence temizlik ve yemek işlerini düzene sokup minimuma indirirseniz sorununuz kalmaz.
İşten çıktığınızda ilk zamanlar tatlı gelse de sonrasında evde oturmak sizi boğabilir.
Ayrıca okadar yıl aynı yerde çalışıp bukadar az sosyal hak olmamalı. İşten çıkıp bir müddet evde takılıp o arada da yeni bir iş bakabilirsiniz, hem baktınız evde keyfiniz yerinde devam edersiniz öyle.
çalışıyorum ve 1 yaşında bebeğim var bende herşeyi koştur koştur yapıyorum yatsa m1hafta kalkmam diyorum. ama işten çıkarsam evde durmak en fazla 1 hafta iyi gelir sonrasında canım skılır ve kendimi gereksiz hissederim hiç bana göre deil. temizlik te okadar kasmıyorum birde siz 2 kişisiniz heryer mukemmel olucak dye bsey yok. temizliğimi hafta içi yaparım günlük olanları tabi o yuzden hafta sonu dinlenir gezerim. birde benim bebeğim var düşün ve çok nazlı biriyimdir hemen hasta olurum ben dayanabliyosam herkes dayanır içinden gelmeli bnce
Şu temizlik takıntısı, evi devamlı pırıl pırıl yapma merakını hiç anlamadım, anlayamayacağım sanırım.
Habire haldır haldır temizlik yapmanın ne anlamı var?
Ben de çalışıyorum, haftada bir gün tatilim var ama belli bir düzen olunca pislik içinde yaşamıyoruz çok şükür.
Evim bir tık daha temiz olacak diye işten ayrılmayı düşünmem bile.
Bu nedir?Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. İş konusunda bir kaç şeyide yazmamıştım onlarıda yazayım. Öğlen arasında iznim yok. Olmadığı ğibide yemek paramıda vermiyor. Ofisimizde damacana bile yok çeşme suyu içemiyorum hergün 5 litre suyumu kendim alıyorum. Çoğu zaman kahvaltımı evden getirsemde ara ara simit gözleme yiyorum.Yani 1400 tl'nin 400 tlsi yemeğe gidiyor. Bu şartlarda kimse çalışmaz farkındayım. İş çok ağır sekreterlik dedim ama işim sadece telefona bakmak değil hem temizlikte yapıyorum gelene gidene bakıyorum. Günlük 5 demlik çay demliyorum. 7-8 kede türk kahvesi yapıyorum. Dışarı evrak işlerine gidiyorum.. Daha neler.. neler.. Gün içinde yorulduğum için akşam eve enerjim kalmıyor. Pis bir ortamda mutlu olamıyorum. Eşim sağolsun yardım ediyor. Aslında işten çıksam oda huzurlu bir ortama kavuşabilir. Adam geldiğinde çamaşır makinesi çalıştırmak zorunda kalmaz yada ne bileyim yemeği hazır olur. Düşünüyorumda çalışmamın yararından çok zararı var.
temizlik demişiniz ama ben evim temiz olmadığında mutsuz oluyorum. Yani bulaşık orda yığılıyken, banyoya kirli çamaşırlar yığılmışken yatamıyorumOnlar olmayınca daha mutluyum. Temizliği başkası için değil kendim için yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?