İşten Ayrılık Konuşması...

kararı verip söyleyecektiniz

ama bence siz ayrılmak istemiyorsunuz

çocukların bakımına başka çözüm üretilebilir mi

yani şimdi kim bakıyor, yaşları kaç

okul, kreş vs imkanlar var mı
Yok ben kararlıyım
Şimdi kv bakıyor ama rahatsız
Bakıcı istemiyorum sabah 07:30 akşam 19:30 da evde oluyorum
Kendim bakıcam artık

C Calcifer , W Wurstria
Aynen öyle..benim şirket de kovmak istediklerini zorla istifa ettirirler. Hele bir etme, ölümüne mobbing..o yüzden iş yerlerine hiç acimiyorum ya. İstisna olarak işverenler çok iyi insanlarsa da İki ay önce söylemen yeterli. Hatta gelene bir-iki hafta da sen ogretirsin, öyle cikarsin

Aslında eski konularımda uzun uzun anlattım
İki oğlum var 4-7 yaşlarındalar küçükken daha kolaydı şimdi büyük oğlum çok ağlıyor yalvarıyor okula gidince resmen çıldırdı anne gitme gitme diye.
Babaannemiz bakıyor 65 yaşında hasta ayağı kırıldı tam iyileşemedi seke seke bakıyor
11 yıldır çalışıyorum 3500 tl maaşım var
cumartesi dahil 07:30-19:30 arasında evde yokum 1 saat sabah 1 saat akşam yol sürüyor.
En az 15 yıl daha çalısırsam tazminat hakkım oluyor onuda bu şartlarda yapamayacağıma karar verdim:)

Ya ben sizi hatırladım sanırım daha önce de buna benzer konu açmıştınız. Patron ile aranız iyiyse anlaşmalı olarak ayrılın. En azından tazminatınızın bir kısmını versinler. Sizin onları düşündüğünüz kadar onlar da sizi düşünüyorsa zaten itiraz etmezler

Başak çarem yok ki
Kovmazlar
E çalışmamaya karar verdim.
Az önce sebeplerini bir yoruma da uzun uzun yazdım

Okumadım da ondan sordum.
Valla 11 yıllık kıdemi kimseye yedirmezdim.
3 gün işe gitme haber verme bırak onlar çıkartsınlar.
Emeğine yazık.

O parayla biraz kendini idare edersin, hakkın senin.

Emeğine yazık.

Bizim bir çalışan sözleşmemi tek taraflı fesh ediyorum dedi avukata verdi. İşyeri gel verelim haklarını dedi uğraştırma bizi dava ile dedi. bütün haklarını aldı valla

Bizim bir çalışan sözleşmemi tek taraflı fesh ediyorum dedi avukata verdi. İşyeri gel verelim haklarını dedi uğraştırma bizi dava ile dedi. bütün haklarını aldı valla

Bunu daha önce birine de yazdım.
İş davaları %95 işçi lehine sonuçlanır.
O yüzden ikale ile alamıyorsan hakkını çakallık yapacaksın :))
Şu da var; çok büyük firmalarla çalışmazsan kolay kolay kimse hakkını vermiyor zaten

Evet evet konu açtım
Patronla aram iyidir.
Ama kabul etmez

anladım.
zaten kendinizle ilgili en doğrusunu siz bilirsiniz.
evli çocuklu biri için imkansız bir ücret küçümsemiyorum zira benim de maaşım bu miktar ama hayat pahalı.
fazla düşünmeyin çıkın gitsin. ihbar sürenizi göz önünde bulundurarak en kısa zamanda konuşun. işverenler hep bir yolunu bulup daima karlı çıkan taraf olurlar.

Evet eski Müşavirim derdi işçi davalarda +1 öndedir her zaman. Mahkeme der ki dedi sen patronsun bu para seni batırmaz ama o işçi onun ihtiyacı var der dedi.
Benim KV işten çıkardılar hem de kırmızı kod ile. Yeni gelen müdür kendi ekibini kuracakmış. Kadın aşçı. Neyse KP diyor ki boşver Allah'ından bulsunlar. Dedim yok öyle. Hem işten çıkar hem de işsizliğini bile alamasın. Verdim firmayı avukata. Firma 1 ay sonra aradı gel anlaşalım diye. eğer hakların tamamını verirse anlaşırız dedim vermediler. Okey dedim dava başladı. O sürede aradılar anlaşalım davayı çekin diye. 3 yılın sonunda dava sonuçlandı ve kadın parasını çatır çatır aldı. bu kadın 10 yıllık çalışan sen düşün ne kadar aldığını.

Emeğine yazık.

bir sorum var.
bazı şeyleri yapınca işverenin tazminatsız çıkarma hakkı doğuyordu.
bu verdiğiniz örnek de tazminatsız çıkarma hakkına girmez mi?

Faizini de almıştır.
Oh olsun.
Aslında bakma Calcifer insanlar para kazanayım diye çoğu şeyi görmemeye çalışıyorlar ama öyle değil işte.
İşveren sana o kadar çok koz veriyor ki.
Akıllı insan zaten açığından yakalıyor.
İşverenin kimisi yanaşıp davalık olmadan çözüyor.
Davaya gidenler zaten bin pişman.

Helal olsun kv de ne

bir sorum var.
bazı şeyleri yapınca işverenin tazminatsız çıkarma hakkı doğuyordu.
bu verdiğiniz örnek de tazminatsız çıkarma hakkına girmez mi?

İşverene, işçiye gider küfür edersen ya da vurdulu kavgaya girersen,
İşverenin sırlarını açık edersen,
Görevini kötüye kullanırsan,
Uyuşturucu madde veya alkollü işe gelirsen,
İşyerinde birisine taciz/tecavüz girişimi falan bunlar tazminat hakkı doğurmaz ama işe geç git, uyarı al 3 gün üst üste mazeretsiz git.

Bak nasıl veriyorlar tazminatını

almaz mı iyi para aldı valla Ya maden kadını çıkarıyorsun işsizliğine neden engel oluyorsun ki
İşçiyi korkutuyor işveren. Haklarını bilmiyor çoğu o yüzden de hep geri duruyor. Ben haklarımın farkında olduğum için mesela çalışırken çok rahatım. Şimdiki işyerimde mesela patron kendi çıkanların bile tazminatını verdi veriyor da. Ama mesela 10 bin ise 6 bin veriyor.
Dava işi işveren için sıkıntı çünkü uzun bir süreç. en az bir yıl en çok artık 5 6 yıl sürüyor.

Ona değil bana helal olsun ben açtım davayı. Onlara kalsa peşine bile düşmüyorlardı

Yok ben kararlıyım
Şimdi kv bakıyor ama rahatsız
Bakıcı istemiyorum sabah 07:30 akşam 19:30 da evde oluyorum
Kendim bakıcam artık

ama işte kendim bakacağım kararını verdiğiniz anda gidip konuşmamışsınız

önceki konunuzu da arkadaşlar yazınca hatırladım

seneye okul açılınca ortalık düzene girer

çocuklar okula gider

küçüklüklerinde daha fazla ihtiyaç vardı, kv ye daha çok yük düşüyordu

şimdi tüm gün okula verirsiniz çıkışta karşılar bir süre

bir kaç yıla abi de büyür ona da ihtiyaç kalmaz

çocuklar ne yapacaklarını bilemedi, hele arkadaşlarının anneleri evde ise soru vs de yardımcı oluyorsa o babaanne ve küçük kardeşle çok bunalmıştır

bakın mart tan beri ben de evdeyim hunimi takacağım yakında

madem patronla aranız da iyi konuşun

ben bu sebeplerle bırakmak istiyorum ama içim gidiyor, şartları biraz daha olumlu hale getirelim diye

örneğin cumartesi evden çalışma gibi bir düzenleme zira online yaşam artık çok olağan gelmeye başladı

mesleğinizi bilmiyorum ama masa başı işin evden de yapılabilitesi vardır

bakın 15. ayda halen çalışıyorum online

haftada 1-2 günün lafı bile olmaz

hatta hiç unutmama bir yerde çalışıyordum patron asla cumartesi çalışmamak söz konusu değil derdi

toplu etkinliğe gittik bir cumartesi de ofisin telefonunu sekreterin cebine yönlendirmişti vs

ben ayrıldım başka sebeple, bir çalışan ile karşılaştım "biz artık cumartesi çalışmıyoruz" dedi, adam 20 yıldır cumartesi çalışırken ben ayrılınca bırakmıştı

siz de bu teklifi bir iletin bence hem herkese daha rahatlama gelir

madem 4 kişilik işi 3 kişiye yıkıyor, onlara bir gün daha fazla evde kalma imkanı versin

4 kişiyi 3 kişiye indirirken, o elemanı kovarken işçi mağdur olmadı mı? onu düşünen oldu mu? bırakın çıkın

Paranın yarısını sen alsaydın
Öyle bende öyleyim çok rahatım.
Kurallar net yani aç, uygula.
Ya biz zamanımızı, hayatımızı veriyoruz işverenlerin işini yapmak için kimse keyfinden çalışmıyor ne de olsa.

O yüzden çatır çatır alırım hakkımı

böyle bir durumda kalsam ne yapardım diye düşündüm de.
benzer durum başıma gelmişti.
mobbing yapılan bir yerde 2 aylık çalışandım.
bir gün tüm ekibe kronik mobbing yapan psikopat ile tartıştık.
ekibin önünde ama özel olarak değil.
saçma sapan bişeyden bağırıp çağırmaya başladı gerildik.
spesifik bir işle alakalı değil kavga etme sebebi, genelmiş güya ama öyle işi yapmadım gibi bir durum yoktu ortada.
çok narsist ve egoistti. her şeyi kişisel algılardı falan.
alışmış sürekli kendisine biat edenlere, evet efendim sepet efendim diyenlere. bağırsın çağırsın karşısındaki sussun hep öyle görmüş o.
ben susmadım, tartışma büyüdü :)
şov yapacak ya beyefendi, bana dedi ki böyle devam edersen ben seninle uzun süre çalışmam.
olabilir ama sizin üslubunuz problemli, dedim.
daha da sinirlendi, sen yarın gelme dedi.
tamam dedim

sonra içeri patron girdi, noluyor vs ben bi güzel anlattım, yarın gelme dedi dedim çalışmayacakmış benimle.
patron dönüp x herkes senin üslubun yüzünden bana şikayete geliyor ama dedi.
psikopat iyice kudurdu, ben bu şartlar altında çalışmam dedi kendisi istifa etti.

mobbingi yapan çok egoist şovmen biri ise milletin önünde tartışıp onun egosuna yenilip kovmasını sağlamak gibi taktikler işe yarayabiliyor.

ha bu manyak sonra patrondan özür dilemiş, bana da haksızlık ettiğini falan söylemiş biz bi 8-9 ay daha beraber çalıştık ama bana fazla ilişmedi sonrasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…