- 26 Ekim 2014
- 1.540
- 2.029
- 133
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
o kadar kötü olay yaşadın da hayattan bir tanecik ders çıkaramadın mı 1 tane
neden evlenince çalışmıyosun?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Burda iş bulsam da evlendikten sonra bırakmak zorundayim çünkü sevgilim polis ve İkimizinde memleketi aynı yani suan da yaşadığım yer ve biz burada yasayamiyoruz. Bide 2 yıl bekleyecegini sanmıyorum daha dogrusu beklemesine bekler de o sırada bana olan sevgisi azalır gibime geliyor
Sevgilim 23 yaşında onun işi gücü var polis memuru kendine güveni de var ama benim yok iste. Bende istiyorum ki güzel bi isim olsun öyle evlenelim hayatta insanın başına ne geleceği belli olmuyor , önceden yasadiklarimdan dolayi da babam bile bunu yaptıysa kimler neler yapar diyorum ama zaten ev ortamim huzursuz eve nazaran sevgilimle daha mutluyum ama oda bian önce babama soylememi istiyor bense söylemek istemiyorum 3 aydır sikistiriyor artık söyle diye daha ne kadar idare edebilirim bilmiyorum oda uzaklasirsa iyice bunalıma girerim diye düşünüyorum korkuyorumsevgiliniz kac yaşında acaba?
Ya evlenince çalışmam demiyorum. Benim şuanda yaşadığım yer sevgilimin memleketi hani polisler hiç bi zaman kendi memleketlerinde görev yapamiyorlar ya o yüzden burda bi işe girsem de başka bi şehre gitcem evlenince. Sevgilim de ben senin kendi ayaklarinin üzerinde durmani istiyorum zaten bana bişey olsa allah korusun kendi kendine bakabilmeni istiyorum ama senin orda imkanın yok ne ders çalışmak için nede güzel bi iş için. Evlendiğimiz de de istersen ders çalışırsin istersen uygun bi işe girersin ben hep destekcinim ama yeterki söyle artık diyo. Şimdi kpss ye 1 yıl var o zamana kadar ne onu oyalayabilirim nede aileme söyleyebilirimo kadar kötü olay yaşadın da hayattan bir tanecik ders çıkaramadın mı 1 tane
Babam şuanda hiç kimseyle evlilik düşüncesini bağdastiramiyor bana dair. Annem sevgilimi biliyor ama hala kabullenebilmis değil annemim yanındayle sevgilimden bana mesaj gelse bile kızıyo yine mi arıyo o diye. 1 hafta önce en azından bi Tanısın diye konuya girdim ne saygisizligim kaldı ne terbiyesizligimBak utangac birazda icine kapanık bir insansın olabilir sarrlar seni bu noktaya getirmistir. Sevgilini sevdigin ortada neden kendini kurtarmiyorsun. Sana olacaklari soyleyim eger babana bahsetmezsen sevgilin senin bu isi istemedigini dusunup senden ayrilacak. Baban yarin obur gun seni istemeye gelecekler verecem derse de hic sasirmam. Hergun problemlerle yasamaktan keyif mi aliyorsun. Kendin icin biseyler yap ve bu kararini onlara anlat. Kendi evinde yasa kendi duzenini kur. Mutlu bir ailen olsun. Sevgilin evlenmeyi istiyorsa kendine guveniyordur. Illaki is bulup calisacaksin. Kardeslerinse dert arada onlari cagirirsin evinde kalirlar. Kardeslerim uzulmesin diye evlenmiyorsan kendine buyuk haksizlik yaparsin. Once kendini kurtar. Bikere geliyorsun dunyaya
Simdiden gözlerinizi okumakla yoracagim için , kafanızı sisirecegim için çok Üzgünüm ama yılların dolmuşluğu var üzerimde ve birileri artık bana bişeyler söylemeli. Bugüne kadar buraya bircok konu açtım geneli sevgilimle ilgili sanki tek derdim oymus gibi düşünüyorum da keşke sadece hersey onunla bitseydi.. En başından anlatmak istiyorum hayatımı. Şuan da 20 yaşındayım 2 yıl Ünv. Okudum 3 ay önce de memlekete döndüm ocak ayına kadar bi muhasebeci de iş öğrenmek amacıyla calisicam sonrasi Muallak. Bütün cocuklugumu annemin babamın kavgalariyla sorunlarıyla geçirdim evde en büyük ben olduğum için her zaman bana yansitildi bazen 2 kardeşim var onlara abla olmaktan öte anne baba olmaya çalıştım mümkün olduğunca. Babam annemi aldattı 6 yıl once bi bayram günü babamın telefonun da oyun oynarken gördüm mesajları sonra ben okurken annem de gördü, sonra da tahmin edeceğiniz şeyler işte asla unutulmayacak bir bayram. Bagiris cagiris... Babam bana kızdı sen gösterdin die annem deseniz kadını arattirdi bana. Sonra intihar etti hap içti git babanı ara diye bana yüklendi oda yetmedi kendini astı evde babam yok 2 kardeşim var annemimi kurtarcam kardeslerimi mi o psikolijiden cikarticam deli divane oldum babam geldi hastaneye gittiler şükür ki bişey olmadı. Daha 14 yasindayken hayatım allak bullak olmuştu babam zaten ben kendimi bildim bileli istanbul da çalışıyor maddi açıdan durumlar onu gerektirdiği için annem ben kardeşlerim kendi köyumuz de yaşıyoruz babam da ayda 1 izne geliyo işte. Her neyse babamla hep aramda bi.mesafe vardır hiç bi zaman böyle baba kız olamadik mesela ben hiç babamın bana sarildığını veya kızım bugün de nasılsın napıyosun dediğini bilmem. Babamdan çok utanıyorum çekiniyorum o eve gelince tuvalete bile gidemiyorum o derece işte. Yıllar önce olan o olaylardan sonra da babamdan soğudum annemden de soğudum biraz diyeceksiniz ki annene destek olman lazimdi fazlasıyla olduğumu düşünüyorum ama annem de beni cok yipratti. Evde olan herseyi bana yıktı babamla bi kavga etsinler bana bağırdı azarladi sebepsiz yere bu yıllarca böyle devam etti. Her konuda beni kısıtladilar onu yapma bunu yapma oraya gidemezsin şunu yapamazsın bense hep yalanla dolanla istediğimi yapmaya calisiyodum illa ki ortaya çıkıyodu sonra döver di annem babam da telefondan beri ne kopekligimi bırakırdi ne hayvanligimi. Geldim 20 yaşıma hala aynı hayatımda ki bütün kararları babam annem verir annem babamdan bişey saklamaz babam ne derse odur ben bişey istesem kız böyle istiyo bunu da yapsın demez babama. Neyse işte 2 yıldır ciddi düşündüğüm bi sevgilim var Ünv. De tanistik ailemden görmedigim ilgiyi sahiplenmeyi gördüm onda en ufagindan hergün nasıl olduğumu soruyordu ya :) bi oksursem koşa koşa hastaneye götürürdu beni babam annem öyle mi ölmezsin korkma derlerdi hep. Sevgilim iyi biri ama herkes gibi onun da kusurları hataları var artısi da var eksisi de yani. O evlenmek istiyor bense daha erken diyorum çünkü babam duyarsa mahveder beni hadi ben gidiyorum evden diyip çıkıp gitsem anneme kardeslerime huzur vermez. Kii bunu yapamam ben mutlu olcam diye ailemi mutsuz edemem. Üstelik sevgilimle de mutlu olabilir miyim ondan da korkuyorum kızlar ben herseyden çok korkuyorum ya herkesten korkuyorum düşüncelerimi ifade etmekten korkuyorum olduğum gibi davranamiyorum bazen çünkü babam her dediğimde her hareketimde kusur buldu sanki birileri yine bana bunu yapacak diye korkuyorum . Bi isim bile yok daha. 2 yıllik bi bölüm okudum diye babam hep kucumsedi beni geri zekalı beginsiz dedi arkadaslarimin yanında bile yaptı bana bunu. Bende kendimi hiç bi işe yaramayan biri olarak görüyorum sevgilim ocak ayına kadar aileme soylememi istiyor en azından bi nisan olsun diyo ben artık onu oyalayamiyorum nasıl söylerim bilmiyorum soylemezsem onu kaybedicem o şu hayatta bana değer veren tek insan bazen de en çok üzebilen kişi ama bilmiyorum çok karışıgim biliyorum ben napıcam kızlar evde hergün kavga kıyamet sürekli bi baskı sevgilim de öyle düşününce tamam seviyor ama oda herseyi kendi istediği gibi olsun diyor tıpkı babam gibi onu giyme oraya gitme şunu yapma bunu yapma. Düşününce evlenmek mantiksiz. Bi isim olmadığı için çok kötü hissediyorum kendimi bugüne kadar hiç ders çalışmadım seneye sınav var kpss. Çalışma onu bile gecemem ki ben . Zaten ders çalışmayı bile bilmiyorum off off benim bundan. Sonraki hayatımda ne yapmam lazım kime nasıl davranicam bana bişeyler yazın bana nolmuş böyle çok uzun oldu Özür Özür
2 yıl boyunca Ünv. De maddi manevi her zaman sevgilim destek oldu babam da maddi açıdan tabiki para gönderdi ama bana gonderdigi zaman evdekiler sıkıntı yaşıyordu bende isterdim 4 yilliga çıkartmayı ama devlet yurdunda kaliyodum DGS yi kazansam tekrar yurt başvurusu yapmak zorundaydim nu sefer de cikmicakti çünki devlet yurduna da 2. Sene çok zorluklarla girdim ilk başvuru yaptığımda çıkmamışti yine cikmicakti. Devlet yurdunda 130 lira veriyodum hersey içinde özel yurtta 8 kişilik odaya 480 lira. Düşünün artık. Bende bunun sorumluluğunu alamamadim babam ayda 1000 lira bana gönderemez yada gönderirse evdekiler sıkıntı çeker öyle olacağına açıktan tamamlarim bi işe girer çalışırım 3-5 destek olurum diye düşündümBirincisi sendeki anne gerçek bi anne değil resmen.Hangi anne kocası aldattı diye intiharlar eder kendini asar çocuklarını bırakıp ve hatta çocuklarıda yanındayken! Baban hakkında bi yorum yapmicam onu Allah'a havale ettim.Sanada kızdım bu hayatına rağmen hayata tutunıyım derslerime sarılıyım kendimi kurtarıyım dememişsin 2 yıllık muhasebeyi bitirdiğinle kalmışsın.Ama bazı şeyler kısmet.Yinede özellikle ailevi hayatı zor olan insanların özellikle kendi hayatına sarılması kanaatindeyim.Ki benim ailem çok huzurlu güzel bi ailedir hiç bi aile sorunu görmedim buna rağmen bende senin gibi muhasebe okudum ama sonra deli gibi çalıştım kazandım DGS'yi şimdi maliye okuyorum.Halbuki ben 3 koca boşayıp dönsem babam yine gözümün içine bakardı.Sen neye güvendinde sarılmadın hayata buna da çok kızdım yani.
Sevgilinle ilgili konuya gelirsek ben sana şöyle söyliyim bence hayatta kolay kolay her insanın yaşamicağı sorunlar görmüşsün ev ortamında,o yüzden evlenirsen hayatın en kötü bu kadar olur daha kötüsü olmaz.Aşağılanmada görmüşsün sorumsuz garip bi annede görmüşsün sahip çıkılmamayıda görmüşsün. Bence evlenirsen kolay kolay bunları yaşaman mümkün olmadığından evdekinden daha mutlu huzurlu olucağına ben eminim.Bence kaybedicek bişeyin yok ama evlenirsen bi kazancın olabilir.Korkup uzatıp oyalayıp sevdiğin insanıda kaybetme.
Onunla güzel vakit geçiriyorum beni sevdiğini düşünüyorum sonra ben bi hasta olsam o an ki durumu ne olursa olsun koşa koşa yanıma geliyo hastaneye götürüyor herkese karşı koruyo sahipleniyo okul konusunda hep destekci maddi açıdan cebinde olmasa da ben bisey istesem hemen gider yapar bulur buluşturur sonra vicdanli merhametli neşeli üzüldügüm de de yanımda mutluluğumda daSevgilinden bahsedermisin biraz.
Hangi sebeplerden dolayi " bu adam beni mutlu eder" dusuncesindesin?
evlenirseniz gangi şehirde yaşayacaksınız ki hic iş imkanı falan yık? Ayrıca siz kpss ye hazırlanacaksınız yani memur olmak istiyorsunuz ordada illaki bi devlet dairesi bulunuyordurSevgilim 23 yaşında onun işi gücü var polis memuru kendine güveni de var ama benim yok iste. Bende istiyorum ki güzel bi isim olsun öyle evlenelim hayatta insanın başına ne geleceği belli olmuyor , önceden yasadiklarimdan dolayi da babam bile bunu yaptıysa kimler neler yapar diyorum ama zaten ev ortamim huzursuz eve nazaran sevgilimle daha mutluyum ama oda bian önce babama soylememi istiyor bense söylemek istemiyorum 3 aydır sikistiriyor artık söyle diye daha ne kadar idare edebilirim bilmiyorum oda uzaklasirsa iyice bunalıma girerim diye düşünüyorum korkuyorum
Nerde yasayacagimiz bile belli değil ki memur olsam bi sıkıntım kalmaz da ben olamam diye düşünüyorumevlenirseniz gangi şehirde yaşayacaksınız ki hic iş imkanı falan yık? Ayrıca siz kpss ye hazırlanacaksınız yani memur olmak istiyorsunuz ordada illaki bi devlet dairesi bulunuyordur
Simdiden gözlerinizi okumakla yoracagim için , kafanızı sisirecegim için çok Üzgünüm ama yılların dolmuşluğu var üzerimde ve birileri artık bana bişeyler söylemeli. Bugüne kadar buraya bircok konu açtım geneli sevgilimle ilgili sanki tek derdim oymus gibi düşünüyorum da keşke sadece hersey onunla bitseydi.. En başından anlatmak istiyorum hayatımı. Şuan da 20 yaşındayım 2 yıl Ünv. Okudum 3 ay önce de memlekete döndüm ocak ayına kadar bi muhasebeci de iş öğrenmek amacıyla calisicam sonrasi Muallak. Bütün cocuklugumu annemin babamın kavgalariyla sorunlarıyla geçirdim evde en büyük ben olduğum için her zaman bana yansitildi bazen 2 kardeşim var onlara abla olmaktan öte anne baba olmaya çalıştım mümkün olduğunca. Babam annemi aldattı 6 yıl once bi bayram günü babamın telefonun da oyun oynarken gördüm mesajları sonra ben okurken annem de gördü, sonra da tahmin edeceğiniz şeyler işte asla unutulmayacak bir bayram. Bagiris cagiris... Babam bana kızdı sen gösterdin die annem deseniz kadını arattirdi bana. Sonra intihar etti hap içti git babanı ara diye bana yüklendi oda yetmedi kendini astı evde babam yok 2 kardeşim var annemimi kurtarcam kardeslerimi mi o psikolijiden cikarticam deli divane oldum babam geldi hastaneye gittiler şükür ki bişey olmadı. Daha 14 yasindayken hayatım allak bullak olmuştu babam zaten ben kendimi bildim bileli istanbul da çalışıyor maddi açıdan durumlar onu gerektirdiği için annem ben kardeşlerim kendi köyumuz de yaşıyoruz babam da ayda 1 izne geliyo işte. Her neyse babamla hep aramda bi.mesafe vardır hiç bi zaman böyle baba kız olamadik mesela ben hiç babamın bana sarildığını veya kızım bugün de nasılsın napıyosun dediğini bilmem. Babamdan çok utanıyorum çekiniyorum o eve gelince tuvalete bile gidemiyorum o derece işte. Yıllar önce olan o olaylardan sonra da babamdan soğudum annemden de soğudum biraz diyeceksiniz ki annene destek olman lazimdi fazlasıyla olduğumu düşünüyorum ama annem de beni cok yipratti. Evde olan herseyi bana yıktı babamla bi kavga etsinler bana bağırdı azarladi sebepsiz yere bu yıllarca böyle devam etti. Her konuda beni kısıtladilar onu yapma bunu yapma oraya gidemezsin şunu yapamazsın bense hep yalanla dolanla istediğimi yapmaya calisiyodum illa ki ortaya çıkıyodu sonra döver di annem babam da telefondan beri ne kopekligimi bırakırdi ne hayvanligimi. Geldim 20 yaşıma hala aynı hayatımda ki bütün kararları babam annem verir annem babamdan bişey saklamaz babam ne derse odur ben bişey istesem kız böyle istiyo bunu da yapsın demez babama. Neyse işte 2 yıldır ciddi düşündüğüm bi sevgilim var Ünv. De tanistik ailemden görmedigim ilgiyi sahiplenmeyi gördüm onda en ufagindan hergün nasıl olduğumu soruyordu ya :) bi oksursem koşa koşa hastaneye götürürdu beni babam annem öyle mi ölmezsin korkma derlerdi hep. Sevgilim iyi biri ama herkes gibi onun da kusurları hataları var artısi da var eksisi de yani. O evlenmek istiyor bense daha erken diyorum çünkü babam duyarsa mahveder beni hadi ben gidiyorum evden diyip çıkıp gitsem anneme kardeslerime huzur vermez. Kii bunu yapamam ben mutlu olcam diye ailemi mutsuz edemem. Üstelik sevgilimle de mutlu olabilir miyim ondan da korkuyorum kızlar ben herseyden çok korkuyorum ya herkesten korkuyorum düşüncelerimi ifade etmekten korkuyorum olduğum gibi davranamiyorum bazen çünkü babam her dediğimde her hareketimde kusur buldu sanki birileri yine bana bunu yapacak diye korkuyorum . Bi isim bile yok daha. 2 yıllik bi bölüm okudum diye babam hep kucumsedi beni geri zekalı beginsiz dedi arkadaslarimin yanında bile yaptı bana bunu. Bende kendimi hiç bi işe yaramayan biri olarak görüyorum sevgilim ocak ayına kadar aileme soylememi istiyor en azından bi nisan olsun diyo ben artık onu oyalayamiyorum nasıl söylerim bilmiyorum soylemezsem onu kaybedicem o şu hayatta bana değer veren tek insan bazen de en çok üzebilen kişi ama bilmiyorum çok karışıgim biliyorum ben napıcam kızlar evde hergün kavga kıyamet sürekli bi baskı sevgilim de öyle düşününce tamam seviyor ama oda herseyi kendi istediği gibi olsun diyor tıpkı babam gibi onu giyme oraya gitme şunu yapma bunu yapma. Düşününce evlenmek mantiksiz. Bi isim olmadığı için çok kötü hissediyorum kendimi bugüne kadar hiç ders çalışmadım seneye sınav var kpss. Çalışma onu bile gecemem ki ben . Zaten ders çalışmayı bile bilmiyorum off off benim bundan. Sonraki hayatımda ne yapmam lazım kime nasıl davranicam bana bişeyler yazın bana nolmuş böyle çok uzun oldu Özür Özür
Çevrem de armutun sapı üzümün çöpü derken evlenmemis çok kişi var is yerimde 2 tane abla var biri 35 diğeri 40 yaşında bakıyorum aslında ikisi de güzel meslek desen var hersey var yani ama sanırım talipleri yok artık Bazen düşünüyorum hadi kpss yi basaramadim sevgilimi de kaybettim bekleyemem dedi bana köyden işe işten köye derken ben de evlenemem diye korkuyorum veya kpss yi kazanırm sevgilim de benden ayrılmış olursa ya karsima yeni çıkan biri onun kadar iyi olmazsa hep onu bana aratırsa ? Yaaa da benim israrlarima dayanamayıp tamam beklerim deyip o sürede beni beklerken bana olan aşkı sönüp giderse uzakta kalınca sogursa benden...Kendine güven atanacagim de calis ve atan.Önce iş sonra eş. işinde yok ailende bu sekildeyken evlenmen hata olur.sakin baskasini bulamam deme seviyorsa seni bekler sevmiyorsa atandiktan sonra daha ne kismetlerin olur.Yolun acik olsun
Ayyy Allah korusun inşallahEvliligi dusunmek icin 20yas cok erken.sogumak? Insan sevdiginden sogumaz.sohursa zaten sevmemistir.cevremde polis esi olup esinin kiskanclik calismasina izin vermeme baski ve aldatma sorunlariyla boğuşan ama bir türlü bosanmayan isi gucu olmadigi ve aile destegi olmayan cok tanidigim var.onlardan biri olmazsiniz insallah