İşten Ayrılık Konuşması...

Arabanın bakımı vardı onu yaptırdı sağolsun
Bu konuda çok hain planlarım var

süpermiş o zaman, arkadaş ortamında bazen şey deniyor çıkarılmak isteyen biri olunca, işini düzgün yapma çıkarırlar vs peki işi düzgün yapmamak, kovulmak için hatalı yapmak vs bunlarda peki durum ne oluyor? işi düzgün yapmadığımızı kanıtlayıp tazminatsız çıkarabilir mi?

Yoo işveren seni yetersiz görürse de çıkarır ama tazminatını verip öyle gönderir.
Tazminatsız işten çıkarma durumları çok başka Wurstria.
Hırsızlık yaptın yakalandın diyelim öyle çıkarılırsın 5 kuruşsuz.

Yüz kızartıcı sebepten gönderirler seni bir hak da iddia edemezsin.

şimdi tekrar baktım da, bir emsal karar varmış işe geç kalıp duran biri hakkında, tazminatsız çıkarmış işveren.
bir ay içinde toplam 3 iş günü mazeretsiz izinsiz işe gelmeme durumunda da tazminatsız çıkarabiliyormuş.

ben ilk iş yerimde 1 sene çalıştım, aşırı iş yükü sebebiyle performansım yerlere düşünce çıkardılar. ihbar tazminatını da vericez dediler vermediler. keşke peşine düşseydim. bundan sonra her hakkımın peşinde köpek gibi koşacağım. 1 liramı bile bırakmayacağım.

Ben sana yaşadıklarımdan da yazıyorum.
2 durumu da yaşadım ben.
İlkinde sürekli geç kalıyordum bir işyerine çıkardılar ihbar+tazminat aldım.
2.sinde de gitmek istemediğim için habersiz bıraktım yine aldım.

O emsal karar da başka sebepte vardır.

yani sonuçta tazminatsız çıkarma hakkı olsa bile tazminatlı çıkarmayı da tercih edebilir.
ama iyi yapmışsınız bence. demek ki vardı sebepleriniz böyle yaptığınıza göre.

mesela bizim bir arkadaş resmen sorumsuzdu. işini eksik falan yapıyordu. patron istese kanıtlar, tazminatsız yollardı, yapmadı.

O geç kalmam da 8 de iş başı yapıyordum.
İnsanlık hali yani insan bazen 1-2 dakika geç kalabilir dimi ama yok yani neden 1-2 dakika geç kalıyormuşum.
İzban kullanıyordum o zaman.
Sanki dedim izbanı ben kullanıyorum.
Hiç o opsiyonu tanımadılar baktık olmuyor ben iyice geç kaldım çünkü işi bırakmayı kafama koymuştum.
Bari onlar çıkartsın dedim gönderdiler zaten.

Diğerinde de tamamen keyfi

8 çok erken bir saat zaten ya.
ben istifa etmektense çıkarılıp haklarımı almaktan yanayım.
hiç gurur da yapmam yani.
bazen kendi kendime sinirleniyorum işe sonra diyorum ki amaaan strese gelemem, beğenmiyorsa yol versin o zaman.
gerçi şu aralar yasak olduğu için kodla falan çıkarma yapıyorlarmış siciline işliyormuş falan.
ne kötü ya.

Kod 29 o işte.
İşveren tarafından ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile iş akdinin feshi yani.
Oda siciline işleniyor.
Daha sonra iş bulmak çok sıkıntı oluyor.

Şuan pandemi de çok uyguladılar bunu sırf işçinin tazminatı yansın diye

geçen birileri sendikaya üye olmuş o yüzden böyle çıkarmışlar haberlerde gördüm.
5 aydır iş bulamıyoruz sicile işlendi falan diyorlardı.
allah herkesin yardımcısı olsun.
güçlü her zaman güçsüzü eziyor

Resmi tebligat süresine bir kaç gün kala girin yöneticinin yanına. Bir konu hakkında konuşmak istiyorum müsaadenizle deyip oturun.
Ve durum böyle böyle iyi vakitlerimiz de geçti karşılıklı çok emeğimiz olmuştur hakkınızı helal edin ben şu tarihte işten ayrılmak istiyorum diyebilirsiniz.

Muhasebecilerle uğraşılmaz

Evet canım ne yazık ki öyle

insan hassas olunca pastronunu bile düşünüyor işte böyle ama düşünmeyin onlar da sizi düşünmemiş neticede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…