İşten Ayrılık Konuşması...

maalesef durum aynen böyle çok haklı yazmışsınız
Kaç iş yeri değiştirdim. İş bulana kadar ben sıkıntı yaşadım. Bensiz bu iş devam etmez gibi düşünüyoruz bazen ama öyle değil. İyi kötü devam ediyor. Siz mükemmel yapıyorsunuz işi ama başkası orta halli. Sonuçta iş yürüyor mu yürüyor. Patron için bu yeterli. Ben mükemmel yapıyorum diye bana prim vermiyor konuda görüldüğü gibi çok iyi çalışıyorlar diye personel eksiltmiş patron

Alevi nedenler çocukların bakım durumundan ayrılacağım.
Kendimce 2 ay öncesinden haber verecektim
Ama konuşmayı ertele ertele yapamadım bir türlü

Alevi nedenler çocukların bakım durumundan ayrılacağım.
Kendimce 2 ay öncesinden haber verecektim
Ama konuşmayı ertele ertele yapamadım bir türlü

kararı verip söyleyecektiniz

ama bence siz ayrılmak istemiyorsunuz

çocukların bakımına başka çözüm üretilebilir mi

yani şimdi kim bakıyor, yaşları kaç

okul, kreş vs imkanlar var mı

Genelde bu konuşmalara çok zor hazırlık yapılır o kadar basit karşılık alınır ki insan kendinden utanır ne diye bu kadar kafamda büyüttüm diye

Merhaba, böyle şeylerde hassas olunuyor ama ne kadar kısa sürede konuşursanız karşı tarafın da ona göre yerinize birini bulması daha iyi olur.
hakkınızda hayırlı olsun. Güzellikler getirsin kararınız.

11.yılımı çalışıyorum
Konuşma provası yaptım daha ağzımı açmadan ağlamaya başladım
Allah Allah:) benim çıkış tarihim belliydi, iki ay önceden gidip '30 temmuzdan itibaren ise gelmeyeceğim,isterseniz daha erken cikabilirim' diye bildirdim. O iki ayda da Yerime birini aldılar . Oldu bitti
Hiç dert etme. Emin ol onlar seni kovacak olsalardı bu kadar dert etmez,kapıyı gosterirlerdi

Seni çıkaracağız bile demezlerdi. Gizli saklı personeli ayarlar, akşamında işinize son verirler. Çoğunluk bunu yapıyor çünkü

Bu konuşmayı yapmak benim için de zor oluyor. 6 yıllık okulumdan pandemi sebebiyle ayrıldım. Sağlık sorunlarım olunca hak verdiler asla sorun çıkmadı. Sonra yeniden başlamak istedim vakalar düştü diye istediğim zammı yapmadılar işi yokuşa sürdüler ben zaten başka okullar ile de görüşüyordum tazminat birikti diye asla olmaz veremeyiz vs dediler bende peki o zaman çıkışımı verin ben başka okulla anlaşayım dedim. 1 hafta boyunca telefonlarım susmadı. Aklıma en yatan yer ile anlaştım ama bi kanım ısınmadı buraya. Çalışırken mutlu değilim. Şimdi 2 ay sonra sözleşme doluyor ayrılık konuşmasını 1 ay önce yapmayı planlıyorum çünkü öğretmen bu branşta çok zor bulunuyor. Bence uzatmadan yapılmalı ki ona göre plan yapılsın..

11.yılımı çalışıyorum
Konuşma provası yaptım daha ağzımı açmadan ağlamaya başladım

3 yıldan fazla çalışanların 8 hafta ihbar süresi vardır. başka bir işe geçecekseniz onlar zaten sizin bu sürede çalışıp işe başlayacağınızı bildiklerinden ona göre plan yapmıştır.
diğer tarafı mağdur etmemek için zamanında hareket etmelisiniz.
başka işe geçmeyecekseniz, zaman kısıtınız yoksa o ayrı tabi.

sizin bayağı bir tazminat hakkınız doğar.
neden istifa etmek istiyorsunuz?
uzun süreli iş yerinden de ayrılması başka bir dert. gül gibi tazminatı bırakıp gitmek var. e onlar da çıkarmak istemezler sizi çıkarmak çok maliyetli olacağı için.
keşke istifa durumlarında en azından yarısını çalışana ödeseler tazminat hakkının.
varsa bir problem oturun konuşun, istediğinizi yapmazlarsa sorunu düzeltmezlerse performansınızı düşürürsünüz. işine gelmezse de çıkarsın? hiç taviz vermeyin geri adım atmayın. olmaz mı öyle?

kurumsal yerlerde en az iki dönem üst üste performasının d olması gerekir bu nedenle işten çıkarılması için. bu yolu seçerse beklemesi gerekir büyük ihtimal.

Seni çıkaracağız bile demezlerdi. Gizli saklı personeli ayarlar, akşamında işinize son verirler. Çoğunluk bunu yapıyor çünkü
kesinlikle öyle. aslında patronun da ihbar süresi başında haber vermesi lazım çalışanına. ama yapmıyorlar. mesai bitiminde hadi güle güle, ihbar tazminatını ödicez diyorlar. bana öyle yapıldı ve ödemediler. peşine düşmedim ama bugünkü aklım olsa 1 lira bırakmazdım.

benim eski patronum istifa etmek isteyeni asla ihbar süresinde çalıştırmazdı. gerekirse yeri bir süreliğine boş kalır ama asla çalıştırmazdı. bişey oluyordu adama ya. benim firmamda çalışmak istemeyeni 1 gün bile tutmam kafasındaydı sanırım. gidebilirsin ihbarı doldurmana gerek yok der yollardı.

bir keresinde 2 kişi öyle istifa etti cuma günü, pazartesi yerlerinde yeni 2 kişi vardı zaten ellerinde cv havuzu var, cumartesi yapmış mülakatları pazartesi başlatmış. eeee işsizlik var anacım, millet kuyruk kapıda. istifa edenler asgari almıyorlardı. yeni gelenleri asgari ile başlattı. neden hep işveren kazançlı çıkar anlamam. yenGEnC

kalan işlerini bitireceğeni sonrasında süreye göre çıkmak istediğini söyleyebilirsin bunda utanılcak veya çekince bir şey yok canım

Aslında bende öyle yapacaktım
4 personeldik bize güvenip 1 arkadaşımızı çıkardıklar
3 kişi eksik ve deli gibi çalışıyoruz.
Direk gidersem oda arkadaşlarımda -2 ile çok zorlanırlar
Başkasına güvenip sizi de çıkarabilirlerdi öyleyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…