İstemediğim üniversiteye yerleştim ne yapacağımı bilmiyorum

Yok neden kırıcı olsun doğru,zaten ben de benzer şeyler düşünüyorum.
Tepki verdim ama yeterli olmadı başka şeyler de oldu ikna edildim vs vs yanlış bir karar aldım işte

Diş hekimliği de güzel bölüm sayısalcı olsaydım ve sağlık alanı ilgimi çekseydi kesinlikle o bölümü zorlardım

özelde çift anadal okuyorum bir kuruş bile almıyorlar zaten başarısız öğrenci çift anadal hakkı kazanamıyor ki nereden çıktı para meselesi

Üzülmeyin. Hukuk bitirip de yurtdışına gidebilirsiniz. Onun da bir rotası var.
Teşekkürler aslında yurt dışı olmasa da burada iyi bir gelecek için zorlayacağım.
Aslında ben sıradan avukatlık,hakimlik,savcılık istemiyorum sorun da biraz bu gibi.Çevre falan yok çünkü bende.

özelde çift anadal okuyorum bir kuruş bile almıyorlar zaten başarısız öğrenci çift anadal hakkı kazanamıyor ki nereden çıktı para meselesi
Almıyorlar mı gerçekten ben mi yanlış okudum bilmiyorum ama benim üniversitem ek girilen sınavlar için bile ücret istiyor galiba

A

Aöften okuyabilirim aslında.Diploma arasında bir fark olur mu ?

Hayır hiçbir fark yok eşittir..

Diplomada işletme ve iktisat fakültesine baglı bölümlerde aöf yazmaz.

Anadolu üniversitesi işletme fakültesi işletme bölümü yada iktisat fakültesi uluslararası ilişkiler diye yazar.

Aöf baglı olan bölümlerde yazar sadece edebiyat. tarih. sosyoloji, felsefe gibi bölümler ve 2 yıllık bölümlerde.Ama Anadolu üniversitesi böyle.
Anadolu üniversitesi tavsiye ederim bende.

Almıyorlar mı gerçekten ben mi yanlış okudum bilmiyorum ama benim üniversitem ek girilen sınavlar için bile ücret istiyor galiba
Bu arada dile ilgili olduğunuzu okudum, ben okulumda bedavadan 2 dil öğreniyorum hem de Avrupa dili değil oldukça zor diller. eğer aynı ünideysek size yol gösteririm

Ben de muhasebe kazanmıştım.o zaman doğuda yaşıyordum. Kazandığım yer manisa celal bayardi hatta. İstemediğim bölümdü annem çok istiyordu okumamı. Sonra yurta üniye kaydım yapıldı eşyalarımı yurta bıraktım. Üniv. Açılmasına 2 ay vardı o zamanlar. Sonra dan fikrim değişti gitmedim 2 yılda kaydımı sildiremedim. Sonradan babamla sildirmeye gittim. Şimdiki aklım olsaydı okurdum vallahi.

Ben de zaten bu yıl gideceğim ama seneye hiç alışamaz ve sevemezsem bir yolunu bulup bırakacağım veya üniversitemi değiştirmeye çalışacağım

Hukuk yüksek bir puan isteyen bir bölüm özelin tutması kötü olmuş çünkü özeller ticarethanedir tabi eğitimleri gene verimli olur özellerde verilen para dolayısıyla ilgili oldukları doğrudur devletlere kıyasla. Ama özele gidenlerin çoğu gitmek için gidiyor istisnalar hariç sizde puan isteyen bir bölüm kazanmışsınız ayrıcalıklısınız tabiki giden paraya üzülebilirsiniz ama aileniz düşünsün onu istemediğiniz bölüme zorla yollamışlar sizde haliyle hayır diyemeyen biri haline getirilmişsiniz bırakın versinler parayı üzülmeyin diğer konularda sizi destekleselerdi bu halde olmazdınız emin olun. Yani birşey diyemeyeceğim tekrar sınava girebilirseniz girin zaten puanınız kırıldı okula kayıt oldunuz sonuçta puanınıza bakar başka bir okula geçersiniz .

Bence bölümünü sevebilirsin avukat olmazsın hakim olursun savcı olursun nebilim çift anadal okuyup akademisyen olursun yine bir sürü dil öğrenip yabancı hukuk falan dallarına uzanır gidersin yurtdışında master yaparsın..sen yeterki iste

Eşimin kuzeninin oğlu 6 yıl önce hukuk yerine Galatasaray Ünv. Siyaset Bilimi'ne girdi, Kanada'da Erasmus, Fransa'da yüksek lisans yaptı.
İyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.
İş bulamadığı için yayınevinde çeviri yapıyor.
Bazen iyi üniversitede okumak ve yurtdışı deneyimi de yetmiyor.

Siz de hukuk okurken hangi alanda uzmanlaşacağınızı düşünün derim.
Enerji hukuku, uluslararası anlaşmalar, gelecekte sosyal medya-dijital ortam hukuku gündeme gelecek mesela.
Bu arada kardeşim serbest avukat,
ne ihya oldu ne de sürünüyor
zaman zaman iyi kazanıyor
zaman zaman sıkıntılı...
Gerçi onun asıl sıkıntısı kazanmada değil harcama-tasarruf dengesinde ama o ayrı bir konu.

Bence de hukuk fakültelerinin bu kadar fazlalaşması ve çok fazla mezun vermesi nedeniyle eski değeri kalmadı. O kadar çok avukat var ki. Ama bu demek değil ki sen öyle olacaksın, tamamen kendinle alakalı. Eğer şimdiden hukuk fakültesinin önü kapalı, geleceği yok diye kendini şartlandırırsan boşuna okumuş olursun. Fakat nerde olursan ol kişi kendisini geliştirecek ki iyi yerlere gelebilsin. Bence sen ben hakkını vereceğim diye düşün olduğun yeri en güzel şekilde değerlendirmeye bak

91 puan ne demek ya hemde kpss de ee ne yaptiniz cok merak ettim.. şu an ne yapiyorsunuz duz memurluk yazsaydiniz en azindan emek var ya

Yurtdisi hayalinizi gerek öğrenciyken, gerekse de mesleğe başladığınızda da gerçekleştirebilirsiniz. Erasmus programı kapsamında yurtdisinda bir donem eğitim veya staj imkanınız var. Fakülteyi bitirdikten sonra master ve doktora yapabilir, sonrasında akademisyenlige adım atabilirsiniz. Bu surecte yurtdisi etkinliklerde yer alabilirsiniz. Master ve doktora süresinde de yurtdisi yaz okulları, konferans gibi etkinlikler var. Buralara katılım sağlayıp yurtdisinda akademik çevrenizi gelistirebilirsiniz. Yani, hangi alanda olursa olsun, günümüzde artık her öğrencinin imkanı daha fazla, tabi değerlendirebilene ve isteyene... Okulunuzun, uluslararası hareketliliği koordine eden uluslararası ilişkiler bürosu ile (fakulte değil) gorusmenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…