- 5 Eylül 2020
- 94
- 19
- 8
- 25
- Konu Sahibi Beabandone
-
Yok neden kırıcı olsun doğru,zaten ben de benzer şeyler düşünüyorum.umarım yazacağım şey kırıcı olmaz.. ben tamamen farklı bir bakış açısı ile yazmak istedim.
kendi hayatınızla ilgili çok önemli bir konuda çekimser kalıp tepki vermemişsiniz, kabullenmişsiniz, zaten böyle bir karakter olduğunuzu da belirtmişsiniz. elbette böyle biri de olabilirsiniz, suç değil neticede.
e ama hukukçu insanın işi adaleti, hakkı, yasayı savunmak ve korumaktır.
belki de bu bölümü okumak özellikle kendi hayatınızda da kendi haklarınızı savunabilmeniz için size ışık olur.
tabi ki ailenin destek olmaması ve maddi kaygıları anlayabiliyorum ama mesela bir başkası kendi isteklerini korumak adına ailesine çok büyük bir restte çekebilirdi. kendi isteklerini savunabilirdi.
dediğim gibi belki de bu bölümü okumak ileride ailenize de başkalarına karşı da kendi beklentilerinizi savunacak gücü bulmanızı sağlar.
Diş hekimliği de güzel bölüm sayısalcı olsaydım ve sağlık alanı ilgimi çekseydi kesinlikle o bölümü zorlardımŞu anda Türkiye’de hangi bölümü bitirirseniz bitirin kimse size kucak açmıyor. Çoğu meslek düşük ücretle işe başlatıyor. Yükselmek sizin becerinize bağlı. Ben dişhekimiyim. Mezun olduğum senelerde yeni mezunlar yaklaşık15 sene önce ortalama 4000-5000 gibi rakamlarla iş bulurken şu anda ki mezunlar asgari ücrete talim ediyorlar. Neden çünkü fakülte çok öğrenci sayısı çok. Benim zamanımda 15000 en son dişhekimliğine girerken şu an 30.000 kere kadar yükselmiş durumda. Hukuk içimde öyle. Bende hukuk isterken sayısal seçip dişhekimi oldum. avukat arkadaşlarım bana imrenir ben onlara
Bilmiyorum ben silmedim zaten silme yetkim de yok galibaYa birseyi sorabilir miyim? Benim bu konudaki yorumlarim neden silinmis??
Teşekkürler aslında yurt dışı olmasa da burada iyi bir gelecek için zorlayacağım.Üzülmeyin. Hukuk bitirip de yurtdışına gidebilirsiniz. Onun da bir rotası var.
Almıyorlar mı gerçekten ben mi yanlış okudum bilmiyorum ama benim üniversitem ek girilen sınavlar için bile ücret istiyor galibaözelde çift anadal okuyorum bir kuruş bile almıyorlar zaten başarısız öğrenci çift anadal hakkı kazanamıyor ki nereden çıktı para meselesi
A
Aöften okuyabilirim aslında.Diploma arasında bir fark olur mu ?
Sadece açıköğretim fakültesi yazıyor.
Ama önemli olan kendine kattığın nitelik.
Eğer içinde okuma hevesi, başarılı olma arzusu yoksa örgünden dahi mezun olsan diploma bir işe yaramaz. Aöf okumanı tavsiye ederim ve tabi okurken kendini geliştirmeni. Azimli birine benziyorsun, çok başarılı olacağına inanıyorum. Hayallerinden ve hedeflerinden vazgeçme.
Almıyorlar mı gerçekten ben mi yanlış okudum bilmiyorum ama benim üniversitem ek girilen sınavlar için bile ücret istiyor galiba
Bu arada dile ilgili olduğunuzu okudum, ben okulumda bedavadan 2 dil öğreniyorum hem de Avrupa dili değil oldukça zor diller. eğer aynı ünideysek size yol gösteririmAlmıyorlar mı gerçekten ben mi yanlış okudum bilmiyorum ama benim üniversitem ek girilen sınavlar için bile ücret istiyor galiba
Özelden yazacaktım üniversitemi ama galiba sizde özel mesaj kapalıBu arada dile ilgili olduğunuzu okudum, ben okulumda bedavadan 2 dil öğreniyorum hem de Avrupa dili değil oldukça zor diller. eğer aynı ünideysek size yol gösteririm
ben yazdımÖzelden yazacaktım üniversitemi ama galiba sizde özel mesaj kapalı
Ben de zaten bu yıl gideceğim ama seneye hiç alışamaz ve sevemezsem bir yolunu bulup bırakacağım veya üniversitemi değiştirmeye çalışacağımBen de muhasebe kazanmıştım.o zaman doğuda yaşıyordum. Kazandığım yer manisa celal bayardi hatta. İstemediğim bölümdü annem çok istiyordu okumamı. Sonra yurta üniye kaydım yapıldı eşyalarımı yurta bıraktım. Üniv. Açılmasına 2 ay vardı o zamanlar. Sonra dan fikrim değişti gitmedim 2 yılda kaydımı sildiremedim. Sonradan babamla sildirmeye gittim. Şimdiki aklım olsaydı okurdum vallahi.
Hukuk yüksek bir puan isteyen bir bölüm özelin tutması kötü olmuş çünkü özeller ticarethanedir tabi eğitimleri gene verimli olur özellerde verilen para dolayısıyla ilgili oldukları doğrudur devletlere kıyasla. Ama özele gidenlerin çoğu gitmek için gidiyor istisnalar hariç sizde puan isteyen bir bölüm kazanmışsınız ayrıcalıklısınız tabiki giden paraya üzülebilirsiniz ama aileniz düşünsün onu istemediğiniz bölüme zorla yollamışlar sizde haliyle hayır diyemeyen biri haline getirilmişsiniz bırakın versinler parayı üzülmeyin diğer konularda sizi destekleselerdi bu halde olmazdınız emin olun. Yani birşey diyemeyeceğim tekrar sınava girebilirseniz girin zaten puanınız kırıldı okula kayıt oldunuz sonuçta puanınıza bakar başka bir okula geçersiniz .Herkese hayırlı günler dilerim..19 yaşındayım üni sınavına hazırlanıyordum eşit ağırlık alanından girdim aslında hep yurt dışı imkanı da olabilen bir bölüm istiyordum o yüzden uluslararası ilişkiler,finans gibi bölümlere aklım kaydı.Halihazırda orta seviye Almancam ve c2 düzeyinde İngilizcem var daha çok dil öğrenip kendimi geliştirmeyi istiyordum.Ancak ailem hiçbir zaman bunu kabul etmedi desteklemedi sıralamam da iyi gelince hukuk yazdırdılar.Tüm tercih listemi hukuklarla doldurdum hatta en sona özelleri bile yazdırdılar.Ve maalesef özel geldi.
Özellerde aldığın nefesten bile para alıyorlar çift anadal istiyordum yapamam artık,yeniden sınava hazırlansam okul puanım kırılacak.
Hafif içine kapanık ve naif bir yapım var hukuk bana göre bir bölüm değil ailemde hukukçu da yok ne yapacağımı bilmiyorum bu bölümü bitirsem de artık hukukta gelecek yok tavuk döner ve ayrana dava alan avukatlar var.Yurt dışı imkanı da yok üniversiteye el mahkum kayıt yaptırdık para ödendi ailem benim aksime çok mutlu beni dinlemiyorlar istemediğim bölüme sırf havası uğruna kayıt ettirildim.
Hem verilen paraya üzülüyorum hem de onca emeğime.
Ne yapmalıyım ben bu bölümde okurken de başka alanlara ya da yurt dışına kayabilir miyim ? Sınava yeniden mi hazırlanmalıyım ? En azından özelden devlete geçip çift anadal yapmak istiyorum bu mümkün mü ??
Ailemin şehrinde okuyacağım bu arada zaten burada okumam için özel yazdırdılar doğuyu yazdırmadılar.Hukuk puanları bayağı fırlamış civar illerden bir devlet üni gelir çift anadal yaparım kesin diyordum.Hayallerim suya balıklama atladı resmen.
Bence de hukuk fakültelerinin bu kadar fazlalaşması ve çok fazla mezun vermesi nedeniyle eski değeri kalmadı. O kadar çok avukat var ki. Ama bu demek değil ki sen öyle olacaksın, tamamen kendinle alakalı. Eğer şimdiden hukuk fakültesinin önü kapalı, geleceği yok diye kendini şartlandırırsan boşuna okumuş olursun. Fakat nerde olursan ol kişi kendisini geliştirecek ki iyi yerlere gelebilsin. Bence sen ben hakkını vereceğim diye düşün olduğun yeri en güzel şekilde değerlendirmeye bakHerkese hayırlı günler dilerim..19 yaşındayım üni sınavına hazırlanıyordum eşit ağırlık alanından girdim aslında hep yurt dışı imkanı da olabilen bir bölüm istiyordum o yüzden uluslararası ilişkiler,finans gibi bölümlere aklım kaydı.Halihazırda orta seviye Almancam ve c2 düzeyinde İngilizcem var daha çok dil öğrenip kendimi geliştirmeyi istiyordum.Ancak ailem hiçbir zaman bunu kabul etmedi desteklemedi sıralamam da iyi gelince hukuk yazdırdılar.Tüm tercih listemi hukuklarla doldurdum hatta en sona özelleri bile yazdırdılar.Ve maalesef özel geldi.
Özellerde aldığın nefesten bile para alıyorlar çift anadal istiyordum yapamam artık,yeniden sınava hazırlansam okul puanım kırılacak.
Hafif içine kapanık ve naif bir yapım var hukuk bana göre bir bölüm değil ailemde hukukçu da yok ne yapacağımı bilmiyorum bu bölümü bitirsem de artık hukukta gelecek yok tavuk döner ve ayrana dava alan avukatlar var.Yurt dışı imkanı da yok üniversiteye el mahkum kayıt yaptırdık para ödendi ailem benim aksime çok mutlu beni dinlemiyorlar istemediğim bölüme sırf havası uğruna kayıt ettirildim.
Ne yapmalıyım ben bu bölümde okurken de başka alanlara ya da yurt dışına kayabilir miyim ? Sınava yeniden mi hazırlanmalıyım ? En azından özelden devlete geçip çift anadal yapmak istiyorum bu mümkün mü ??
Ailemin şehrinde okuyacağım bu arada zaten burada okumam için özel yazdırdılar doğuyu yazdırmadılar.Hukuk puanları bayağı fırlamış civar illerden bir devlet üni gelir çift anadal yaparım kesin diyordum.Hayallerim suya balıklama atladı resmen.
91 puan ne demek ya hemde kpss de ee ne yaptiniz cok merak ettim.. şu an ne yapiyorsunuz duz memurluk yazsaydiniz en azindan emek var yaBen uluslararası ilişkiler mezunuyum ve ailem yurtdışı mastera para vermeyiz dedi 10 yıl önce. Kpssye girdim 91 puanla dış işleri bakanlığı mülakata bile çağırmadıne oldu? Açıktan dış ticaret okudum. Uluslararası ilişkiler muhteşem bir bölüm ama Amerika Kanada gibi Almanya Fransa gibi ülkelerde. Malasef bizim gibi orta doğu ülkelerinde işsiz kalıyorsun ,tabi Ankara'da dayın yoksa. Ama benim tavsiyem bu sene para yatmış zaten,oku. Baktın yıl sonu hala böylesin ailenle konuş bırak. Hayat boyu pişman olmaktan iyidir.
Yurtdisi hayalinizi gerek öğrenciyken, gerekse de mesleğe başladığınızda da gerçekleştirebilirsiniz. Erasmus programı kapsamında yurtdisinda bir donem eğitim veya staj imkanınız var. Fakülteyi bitirdikten sonra master ve doktora yapabilir, sonrasında akademisyenlige adım atabilirsiniz. Bu surecte yurtdisi etkinliklerde yer alabilirsiniz. Master ve doktora süresinde de yurtdisi yaz okulları, konferans gibi etkinlikler var. Buralara katılım sağlayıp yurtdisinda akademik çevrenizi gelistirebilirsiniz. Yani, hangi alanda olursa olsun, günümüzde artık her öğrencinin imkanı daha fazla, tabi değerlendirebilene ve isteyene... Okulunuzun, uluslararası hareketliliği koordine eden uluslararası ilişkiler bürosu ile (fakulte değil) gorusmenizi tavsiye ederim.Herkese hayırlı günler dilerim..19 yaşındayım üni sınavına hazırlanıyordum eşit ağırlık alanından girdim aslında hep yurt dışı imkanı da olabilen bir bölüm istiyordum o yüzden uluslararası ilişkiler,finans gibi bölümlere aklım kaydı.Halihazırda orta seviye Almancam ve c2 düzeyinde İngilizcem var daha çok dil öğrenip kendimi geliştirmeyi istiyordum.Ancak ailem hiçbir zaman bunu kabul etmedi desteklemedi sıralamam da iyi gelince hukuk yazdırdılar.Tüm tercih listemi hukuklarla doldurdum hatta en sona özelleri bile yazdırdılar.Ve maalesef özel geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?