İstemediğim üniversiteye yerleştim ne yapacağımı bilmiyorum

Öyle yapabilirim evet.Gittiğim okulun prestijli olmaması aslında aklıma takılıyor.Ama hocaları çok iyiymiş.Hep Ankara İstanbul hukuk hocaları.Bazıları yurt dışında yüksek lisans yapmış.
Hakimlik savcılık zaten hiç düşünmüyorum bana göre zor meslekler.
Bende I.R üzerine Master yaptım, neredeyse pek çok hocam Hukuk fakültesi çıkışlıydı. Siz şimdiden tasalanmayın dediğim gibi pek çok çalışma alanınız olacak. Hatta belki burs, proje desteği vs.. gibi maddi imkanlar da sağlayacaktır üniversiteniz. Mühim olan eğitimiz sırasında bu fırsatları kovalamak.

Şu anda Türkiye’de hangi bölümü bitirirseniz bitirin kimse size kucak açmıyor. Çoğu meslek düşük ücretle işe başlatıyor. Yükselmek sizin becerinize bağlı. Ben dişhekimiyim. Mezun olduğum senelerde yeni mezunlar yaklaşık15 sene önce ortalama 4000-5000 gibi rakamlarla iş bulurken şu anda ki mezunlar asgari ücrete talim ediyorlar. Neden çünkü fakülte çok öğrenci sayısı çok. Benim zamanımda 15000 en son dişhekimliğine girerken şu an 30.000 kere kadar yükselmiş durumda. Hukuk içimde öyle. Bende hukuk isterken sayısal seçip dişhekimi oldum. avukat arkadaşlarım bana imrenir ben onlara

Hiç üzülmeyin. Aklınızın kaldığı bölümlerden birinde okudum ve şu an akademik kariyer yapmaktayım. Bu bölümler, hukukun aksine bir meslek kazandırmıyor ve oralardan da çok fazla mezun var. Misler gibi hukuk okuyup, üzerine örneğin bilişim, uluslararası hukuk, finans vb. alanlarda yurt dışı masterı yapabilirsiniz. Ayrıca size youtuber Barış özcan örneğini de verebilirim. Marmara Hukuk mezunu, şu an ABD'de yaşıyor. Adobe gibi çok önemli şirketlerde çalışmış ve şu an bambaşka bir iş yapıyor. Bence hitabet konusundaki başarısını da hukuk arkaplanına borçlu. Aileleri dinlemek iyidir. Sakın üzülmeyin. Özel okul fırsatlarından sonuna kadar faydalanın. Aileniz sizi gönüllü özel okula yazdırmış. Parasını düşünmeyin artık. Sadece yüksek ortalama ile vaktinde bitirmeye bakın. Başarılar.

Hiç üzülmeyin. Aklınızın kaldığı bölümlerden birinde okudum ve şu an akademik kariyer yapmaktayım. Bu bölümler, hukukun aksine bir meslek kazandırmıyor ve oralardan da çok fazla mezun var. Misler gibi hukuk okuyup, üzerine örneğin bilişim, uluslararası hukuk, finans vb. alanlarda yurt dışı masterı yapabilirsiniz. Ayrıca size youtuber Barış özcan örneğini de verebilirim. Marmara Hukuk mezunu, şu an ABD'de yaşıyor. Adobe gibi çok önemli şirketlerde çalışmış ve şu an bambaşka bir iş yapıyor. Bence hitabet konusundaki başarısını da hukuk arkaplanına borçlu. Aileleri dinlemek iyidir. Sakın üzülmeyin. Özel okul fırsatlarından sonuna kadar faydalanın. Aileniz sizi gönüllü özel okula yazdırmış. Parasını düşünmeyin artık. Sadece yüksek ortalama ile vaktinde bitirmeye bakın. Başarılar.
Waaoow Barış Özcan ne masterı yapmış ki ?
Türkiye’de de olsa tek istediğim iyi bir gelecek aslında.Yorumunuz için teşekkürler.

Bi arkadaşım devlette hukuk fakültesini 3. sinifta birakip müzik ögretmenliği bölümüne girdi.Hep onu istiyormuş aile baskisi yuzundrn yazmiş.
Kardeşim özel hukuk fakültesini 3 yilda bitirdi.İsteyerek girdi ve şuan çok basarili bir avukat.
Özel üniversite de başarili olamam herseyden para alirlar diye düsünmeyin,siz istekli olursaniz gayette mezun olursunuz.Keşke en basindan farkina varsaydiniz.
Hiç istemiyorsaniz okumayin.
Hep derim,zorlayip doktor olsaydim basarisiz bir doktor olurdum.
illaki mezun olurdum.
ama istedigim meslege sahibim şukur.bu yüzden istekli yapiyorum ve mutluyum

Uluslararası ilişkiler gibi bölümleri okuyup değil yurtdışına çıkmak iş bile bulamayanlar var. Hukuk geleceğiniz adına en doğru karar olmuş. Bölümünüze sıkı sıkı sarılıp en iyi şekilde bitirin. İlerde iyiki diyeceksiniz.

umarım yazacağım şey kırıcı olmaz.. ben tamamen farklı bir bakış açısı ile yazmak istedim.
kendi hayatınızla ilgili çok önemli bir konuda çekimser kalıp tepki vermemişsiniz, kabullenmişsiniz, zaten böyle bir karakter olduğunuzu da belirtmişsiniz. elbette böyle biri de olabilirsiniz, suç değil neticede.
e ama hukukçu insanın işi adaleti, hakkı, yasayı savunmak ve korumaktır.
belki de bu bölümü okumak özellikle kendi hayatınızda da kendi haklarınızı savunabilmeniz için size ışık olur.
tabi ki ailenin destek olmaması ve maddi kaygıları anlayabiliyorum ama mesela bir başkası kendi isteklerini korumak adına ailesine çok büyük bir restte çekebilirdi. kendi isteklerini savunabilirdi.
dediğim gibi belki de bu bölümü okumak ileride ailenize de başkalarına karşı da kendi beklentilerinizi savunacak gücü bulmanızı sağlar.

Finans uluslararası ilişkiler işletme İİBF olsun olsun binlerce ıssız var hukuk bence daha iyi iki dava alırsın ense yaparsın yurt dışı sevdası nedir cok istiyorsan uzun tatillere çıkarsın yurt disida finans vb okudun diye kollarını açıp beklemiyor

Herkese hayırlı günler dilerim..19 yaşındayım üni sınavına hazırlanıyordum eşit ağırlık alanından girdim aslında hep yurt dışı imkanı da olabilen bir bölüm istiyordum o yüzden uluslararası ilişkiler,finans gibi bölümlere aklım kaydı.Halihazırda orta seviye Almancam ve c2 düzeyinde İngilizcem var daha çok dil öğrenip kendimi geliştirmeyi istiyordum.Ancak ailem hiçbir zaman bunu kabul etmedi desteklemedi sıralamam da iyi gelince hukuk yazdırdılar.Tüm tercih listemi hukuklarla doldurdum hatta en sona özelleri bile yazdırdılar.Ve maalesef özel geldi.
Özellerde aldığın nefesten bile para alıyorlar çift anadal istiyordum yapamam artık,yeniden sınava hazırlansam okul puanım kırılacak.
Hafif içine kapanık ve naif bir yapım var hukuk bana göre bir bölüm değil ailemde hukukçu da yok ne yapacağımı bilmiyorum bu bölümü bitirsem de artık hukukta gelecek yok tavuk döner ve ayrana dava alan avukatlar var.Yurt dışı imkanı da yok üniversiteye el mahkum kayıt yaptırdık para ödendi ailem benim aksime çok mutlu beni dinlemiyorlar istemediğim bölüme sırf havası uğruna kayıt ettirildim.
Hem verilen paraya üzülüyorum hem de onca emeğime.
Ne yapmalıyım ben bu bölümde okurken de başka alanlara ya da yurt dışına kayabilir miyim ? Sınava yeniden mi hazırlanmalıyım ? En azından özelden devlete geçip çift anadal yapmak istiyorum bu mümkün mü ??
Ailemin şehrinde okuyacağım bu arada zaten burada okumam için özel yazdırdılar doğuyu yazdırmadılar.Hukuk puanları bayağı fırlamış civar illerden bir devlet üni gelir çift anadal yaparım kesin diyordum.Hayallerim suya balıklama atladı resmen.
O uluslararası ilişkileri geç.İibf mezunuyum önce Vergi Müfettişi oldum sonra hakimliği zorladım idari hakimim.İibf zor iş bir sürü işsiz var çok yorulur pişman olursun.Sen de adli hakim ya da savcı olabilirsin..Bence bölümün güzel düşünsene bir savcı olduğunu protokoldeki yerine bir bak..Üstelik derslerin iyi olursa para ödemezsiniz ya da daha az ödersiniz.Boş hayallere dalma bence senin için mantıklı olan yolda devam et.

Ya birseyi sorabilir miyim? Benim bu konudaki yorumlarim neden silinmis??

Ben de istemediğim bir bölümü okudum. Bu dönem mezun oldum şimdi çalışmak istediğim alanda gönüllü olarak staj yapıyorum. O zaman hayır diyebilsem şu an her şey biraz daha Farklı olurdu. Bence sen de hayır demeyi öğren

Bende ne yazık ki öyle bir imkan yok ailemde hukukçu yok çoğunluk lise mezunu zaten
Yurt dışında yaşayanlarınız nasıl gitti ve şimdi orada ne iş yapıyorlar ?

Biri global marketing masteri, diger ikisi MBA yapmaya gitti. Sonra is bulup kaldilar. Bir digeri evlenip gitti esi yabanciydi, plaza yasami bana gore degil dedi simdi yasadigi ulkede kitap-cafe acti gayet mutlu hayatindan :)

Bölümleri zorla yazdırmıyolar bildiğim kadarıyla
Yanılıyorsunuz öyle şeylere maruz kalıyoruz ki..
Yaptığımı savunmuyorum ama bazen zor durumda kalıyoruz biz de hem gelecek kaygısı hem baskılar hem insanların dedikleri hem hayallerimiz hem iş bulma kaygısı..
Hepsi 18-19 yaşındaki insanların omzuna yüklenince yanlış kararlar da alınabiliyor doğal olarak.Yine de keşke almasaydım ama cezasını ben çekeceğim.

Back