- Konu Sahibi Beabandone
-
Bende I.R üzerine Master yaptım, neredeyse pek çok hocam Hukuk fakültesi çıkışlıydı. Siz şimdiden tasalanmayın dediğim gibi pek çok çalışma alanınız olacak. Hatta belki burs, proje desteği vs.. gibi maddi imkanlar da sağlayacaktır üniversiteniz. Mühim olan eğitimiz sırasında bu fırsatları kovalamak.Öyle yapabilirim evet.Gittiğim okulun prestijli olmaması aslında aklıma takılıyor.Ama hocaları çok iyiymiş.Hep Ankara İstanbul hukuk hocaları.Bazıları yurt dışında yüksek lisans yapmış.
Hakimlik savcılık zaten hiç düşünmüyorum bana göre zor meslekler.
Waaoow Barış Özcan ne masterı yapmış ki ?Hiç üzülmeyin. Aklınızın kaldığı bölümlerden birinde okudum ve şu an akademik kariyer yapmaktayım. Bu bölümler, hukukun aksine bir meslek kazandırmıyor ve oralardan da çok fazla mezun var. Misler gibi hukuk okuyup, üzerine örneğin bilişim, uluslararası hukuk, finans vb. alanlarda yurt dışı masterı yapabilirsiniz. Ayrıca size youtuber Barış özcan örneğini de verebilirim. Marmara Hukuk mezunu, şu an ABD'de yaşıyor. Adobe gibi çok önemli şirketlerde çalışmış ve şu an bambaşka bir iş yapıyor. Bence hitabet konusundaki başarısını da hukuk arkaplanına borçlu. Aileleri dinlemek iyidir. Sakın üzülmeyin. Özel okul fırsatlarından sonuna kadar faydalanın. Aileniz sizi gönüllü özel okula yazdırmış. Parasını düşünmeyin artık. Sadece yüksek ortalama ile vaktinde bitirmeye bakın. Başarılar.
O uluslararası ilişkileri geç.İibf mezunuyum önce Vergi Müfettişi oldum sonra hakimliği zorladım idari hakimim.İibf zor iş bir sürü işsiz var çok yorulur pişman olursun.Sen de adli hakim ya da savcı olabilirsin..Bence bölümün güzel düşünsene bir savcı olduğunu protokoldeki yerine bir bak..Üstelik derslerin iyi olursa para ödemezsiniz ya da daha az ödersiniz.Boş hayallere dalma bence senin için mantıklı olan yolda devam et.Herkese hayırlı günler dilerim..19 yaşındayım üni sınavına hazırlanıyordum eşit ağırlık alanından girdim aslında hep yurt dışı imkanı da olabilen bir bölüm istiyordum o yüzden uluslararası ilişkiler,finans gibi bölümlere aklım kaydı.Halihazırda orta seviye Almancam ve c2 düzeyinde İngilizcem var daha çok dil öğrenip kendimi geliştirmeyi istiyordum.Ancak ailem hiçbir zaman bunu kabul etmedi desteklemedi sıralamam da iyi gelince hukuk yazdırdılar.Tüm tercih listemi hukuklarla doldurdum hatta en sona özelleri bile yazdırdılar.Ve maalesef özel geldi.
Özellerde aldığın nefesten bile para alıyorlar çift anadal istiyordum yapamam artık,yeniden sınava hazırlansam okul puanım kırılacak.
Hafif içine kapanık ve naif bir yapım var hukuk bana göre bir bölüm değil ailemde hukukçu da yok ne yapacağımı bilmiyorum bu bölümü bitirsem de artık hukukta gelecek yok tavuk döner ve ayrana dava alan avukatlar var.Yurt dışı imkanı da yok üniversiteye el mahkum kayıt yaptırdık para ödendi ailem benim aksime çok mutlu beni dinlemiyorlar istemediğim bölüme sırf havası uğruna kayıt ettirildim.
Hem verilen paraya üzülüyorum hem de onca emeğime.
Ne yapmalıyım ben bu bölümde okurken de başka alanlara ya da yurt dışına kayabilir miyim ? Sınava yeniden mi hazırlanmalıyım ? En azından özelden devlete geçip çift anadal yapmak istiyorum bu mümkün mü ??
Ailemin şehrinde okuyacağım bu arada zaten burada okumam için özel yazdırdılar doğuyu yazdırmadılar.Hukuk puanları bayağı fırlamış civar illerden bir devlet üni gelir çift anadal yaparım kesin diyordum.Hayallerim suya balıklama atladı resmen.
Ah keske buralara her konuda "avukatlik mi oyyykkk hic anlamam iyrenc bir meslek 2010da biraktim" tarzi seyler yazmasaymisim be reis KK'dan mis gibi is imkani cikarmis.
Bende ne yazık ki öyle bir imkan yok ailemde hukukçu yok çoğunluk lise mezunu zaten
Yurt dışında yaşayanlarınız nasıl gitti ve şimdi orada ne iş yapıyorlar ?
Bana göre aöf okumakla uğraşmayın yüksek lisans yaparsınız daha geçerli olurBaşka bir üyeden açıköğretimden uluslararası ilişkiler okumanın bir anlamı olmadığını duydum doğru mu ?
Evet ilkokuldan beri yoğun İngilizce eğitimi görüyorum o konuda sıkıntı yokc2 native oluyor yalnız neredeyse. Emin misin c2 olduğuna?
Yanılıyorsunuz öyle şeylere maruz kalıyoruz ki..Bölümleri zorla yazdırmıyolar bildiğim kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?