İstemediğim üniversiteye yerleştim ne yapacağımı bilmiyorum

Senin ne sevdiğini yeteneğini ,ailen gözlemleyememiş
Sevilmeyen işten hayır gelmez devamı da zor
Başarı, kariyer ,hep sevilerek yapılandan sonuç alınır
Onca okumuş ama ev hanımı olmuş kızlarımız var , sırf okumak için o bölüm yazılmaz
Mutlaka sevmek önemli bir ömür boyu yapılacak bu meslek
Atalar boşuna dememiş
Sevdiğin Mesleğin
Evlendiğin adamı
Çok iyi seç diye
Tabii ki öyle ama işte artık gençler sevdikleri değil de rahat iş bulabilecekleri bölümlere yöneliyorlar maalesef.
Hukuku çoğu kişi istediğinden ya da mesleğe uygun olduğundan değil puanı iyi,havası var,iş bulması iibf mühendislik gibi alanlara göre daha kolay diye seçiyor.Kendi yaptığım da hiç doğru değil ama ben hiç değilse aile sıkıntısının yanında belirli idealleri gözeterek yazdım bu bölümü.Çift anadal yaparım vs diye.Ama artık tıp,diş iyi üniversitede mühendislik tutturamayan sayısalcılar direkt boşta kalmamak için hukuka kayıyor bence bu daha kötü.
Benim gibi çok var aslında.
Ben şu an sadece bu bölümde okuyarak başka alanlara kayabilir miyim,yurt dışı imkanım olur mu,burada iyi bir gelecek için kendimi nasıl geliştirmeli nasıl bir yol izlemeliyim açıköğretimden de bir bölüm okursam yardımcı olur mu hangi dilleri öğrenmeliyim bunu araştırıyorum.

Nasıl kayıt olunuyor online mı ? Ücreti var mı ? Ailemden gizli yaptıracağım bu sene yaparsam.
Erzurum Atatürk buraya uzak sınavlara gidip gelmem zor olur ama İstanbul Üniversitesi veya Anadolu Üniversitesi mümkün.Ankara’da bir üniversite de olabilir.
Sınava Erzuruma gitmiyorsun ki, bunu nerden çıkardın?
Belirli yerlerde sınava giriyorsun diye biliyorum.
Evet cüreti var, ikinci üniversite için kayıt tarihleri geçmedi henüz. Ata aöf sitesine girip kaydını yaptırabilirsiniz.

Sınava Erzuruma gitmiyorsun ki, bunu nerden çıkardın?
Belirli yerlerde sınava giriyorsun diye biliyorum.
Evet cüreti var, ikinci üniversite için kayıt tarihleri geçmedi henüz. Ata aöf sitesine girip kaydını yaptırabilirsiniz.
Bilmiyordum ben,araştırıyorum açıköğretimi de işe yarayacak bir alan bulursam kayıt tarihleri dolmadan girebilirim.Ücret de cüzi bir miktar sanırsam.Kendim de karşılayabilirim ücretini.

Bilmiyordum ben,araştırıyorum açıköğretimi de işe yarayacak bir alan bulursam kayıt tarihleri dolmadan girebilirim.Ücret de cüzi bir miktar sanırsam.Kendim de karşılayabilirim ücretini.
325 lira.
Ek bir ücret daha alınıyor sanırım ikinci üniversite olarak seçenler için. O da 35 40 lira birşey diye hatırlıyorum, siz yine de bir bakın yanlış olmasın.

Tabii ki öyle ama işte artık gençler sevdikleri değil de rahat iş bulabilecekleri bölümlere yöneliyorlar maalesef.
Hukuku çoğu kişi istediğinden ya da mesleğe uygun olduğundan değil puanı iyi,havası var,iş bulması iibf mühendislik gibi alanlara göre daha kolay diye seçiyor.Kendi yaptığım da hiç doğru değil ama ben hiç değilse aile sıkıntısının yanında belirli idealleri gözeterek yazdım bu bölümü.Çift anadal yaparım vs diye.Ama artık tıp,diş iyi üniversitede mühendislik tutturamayan sayısalcılar direkt boşta kalmamak için hukuka kayıyor bence bu daha kötü.
Benim gibi çok var aslında.
Ben şu an sadece bu bölümde okuyarak başka alanlara kayabilir miyim,yurt dışı imkanım olur mu,burada iyi bir gelecek için kendimi nasıl geliştirmeli nasıl bir yol izlemeliyim açıköğretimden de bir bölüm okursam yardımcı olur mu hangi dilleri öğrenmeliyim bunu araştırıyorum.
İş bulma ve çalışma şartları çok zor anlatıldığı gibi değil ilk başta kazakça çok berbat , mutlaka sevmen gerekir

İş bulma ve çalışma şartları çok zor anlatıldığı gibi değil ilk başta kazakça çok berbat , mutlaka sevmen gerekir
Biliyorum maalesef öyle,diğer bölümlerde de iş yok diyorlar ama dil bilen aç kalmaz bence.
Bu konuyu biraz daha değiştirip yeniden açabilirim aslında.Çok farklı ve güzel yönlendirmelerde bulunanlar oldu gerek yorumlardan gerek özelden.

Öncelikle hayırlı olsun. Bazen istemediğimiz bölümler okumak durumunda kalıyoruz.

Ben de başörtüsü sorunun olduğu bir süreçte üniversite kazandım. Mecburi olarak başım açmadan okuyabileceğim bir bölüm yazdım okulu sündüre sündüre 5 yıllık okulu 9 senede bitirdim. Ama bu süreçte başörtüsü sorunu çözüldü 2. üniversiteyi de okudum. Hayalim olan bölümü.

Bir de şunu söylemek isterim, yurt dışı imkanın yok değil.
Bir de başarılı olursan özel üniversitelerde çift anadal da bir şekilde yaparsın.

Uluslararasi iliskiler yada Finans'in da önü çok açık değil bence. Bilinen top universitelerden tanidiklarim var, malesef is bulmasi yine kolay olmayabiliyor. Hukuk mezunu olup yine calismak istedigin bi alanda da calisabilirsin belki.

Ortalamani yüksek tutup baska bi universiteye gecmeyi veya kendi okulunda ücretsiz CAP yapma imkani var mi bunlari arastirabilirsin :KK72:

Biliyorum tabii ki kimsenin kollarını açıp beklemediğini.
Dedim demez olur muyum ama 19 yaşındayım ve aileme karşı aşırı dişli olamıyorum her türlü maddi manevi desteği keseceklerine hukuk yazarım çift anadal yaparım daha iyi olur diye düşündüm.
Devlet üniversitesi gelmedi diye biraz da böyle oldum.
Özelleri yarı burslu yazdım çünkü yurt masrafı yemek masrafı vs zaten bir özel üniversite kadar tutar diye kendi şehrimdekileri yazdım.Büyük şehirdeyim zaten.
Size garip geliyor farkındayım ama tercih ve sınav psikolojisi çok farklı hele şimdiki zamanda çok çok farklı her sene zorlaşıyor her sene puanlar fırlıyor.Bir an önce yerleşip kurtulayım psikolojisine giriliyor o yüzden insan istemediği yeri bile yazıyor yanlış bir karar da olsa.Yaptığımı savunmuyorum ama Türkiye’de çoğu öğrenci bu durumu yaşıyordur.
Bizde öğrenci olduk
Ama istediğin yer hangi bölüm ise onu istiyorum dersin zaten devlette uluslararası ilişkiler muhakkak gelirdi.
Neyse olan olmuş artık önüne bak
Sevmezsen hukuku AÖF işletmeye kaydolursun.

Haklısınız.Zaten bir an sinir harbiyle yazmışım ama ben de hukuku çoğunlukla aile ve çevre sebebiyle olsa da biraz da bilerek yazdım.Çap yaparım diye düşünmüştüm.Hiç olmazsa da iş bulamazsam da hukuk var zaten diye düşündüm.Gelen üniversite beni pek memnun etmedi sanırım.
Neyse,peki sizce yurt dışı ya da Türkiye’de iyi bir gelecek için ne yapabilirim dil öğrenmek ne kadar işe yarar hangi dilleri bilmeliyim ? Veya açıköğretimden de okuyabileceğim işe yarayacak başka bir bölüm var mı ?
Bu yıl,olmazsa da bir dahaki yıl aöf düşünebilirim.
Siz dış ticaret okumuşsunuz o nasıl bir bölüm ?
Dış ticaret gayet güzel bir alan ancak malasef erkeklerin tercih edildiği bir sektör. Bazen tüm hayatını işe vermek gerekiyor, evli ve çocuklu olmanız direkt mülakatlardan elenmenize sebep oluyor. Yurtdışında olmak istiyorsun, ben senin yerinde olsam şu an direkt dışarıda okurum. Zaten ailen her türlü okul ücreti ödüyor. Yok yapamam dersen üni bitince direkt git. Yok kalayım,biraz çalışayım falan deyince gidemiyorsun sonra

Bizde öğrenci olduk
Ama istediğin yer hangi bölüm ise onu istiyorum dersin zaten devlette uluslararası ilişkiler muhakkak gelirdi.
Neyse olan olmuş artık önüne bak
Sevmezsen hukuku AÖF işletmeye kaydolursun.
Ben de öyle düşünüyorum başka olanakları değerlendirip bölüme şans vereceğim olmazsa bir yolunu bulup çift anadal yaparım ya da hiç olmazsa bırakırım

Uluslararasi iliskiler yada Finans'in da önü çok açık değil bence. Bilinen top universitelerden tanidiklarim var, malesef is bulmasi yine kolay olmayabiliyor. Hukuk mezunu olup yine calismak istedigin bi alanda da calisabilirsin belki.

Ortalamani yüksek tutup baska bi universiteye gecmeyi veya kendi okulunda ücretsiz CAP yapma imkani var mi bunlari arastirabilirsin :KK72:
Öyle yapacağım 🙂

Dış ticaret gayet güzel bir alan ancak malasef erkeklerin tercih edildiği bir sektör. Bazen tüm hayatını işe vermek gerekiyor, evli ve çocuklu olmanız direkt mülakatlardan elenmenize sebep oluyor. Yurtdışında olmak istiyorsun, ben senin yerinde olsam şu an direkt dışarıda okurum. Zaten ailen her türlü okul ücreti ödüyor. Yok yapamam dersen üni bitince direkt git. Yok kalayım,biraz çalışayım falan deyince gidemiyorsun sonra
Şu anda maalesef gidemem ailem göndermez yurt dışına.
Okul bittikten sonra git dediniz de nasıl olacak ki o,hukuk mezunu nasıl yurt dışına gider ?

Herkese hayırlı günler dilerim..19 yaşındayım üni sınavına hazırlanıyordum eşit ağırlık alanından girdim aslında hep yurt dışı imkanı da olabilen bir bölüm istiyordum o yüzden uluslararası ilişkiler,finans gibi bölümlere aklım kaydı.Halihazırda orta seviye Almancam ve c2 düzeyinde İngilizcem var daha çok dil öğrenip kendimi geliştirmeyi istiyordum.Ancak ailem hiçbir zaman bunu kabul etmedi desteklemedi sıralamam da iyi gelince hukuk yazdırdılar.Tüm tercih listemi hukuklarla doldurdum hatta en sona özelleri bile yazdırdılar.Ve maalesef özel geldi.
Özellerde aldığın nefesten bile para alıyorlar çift anadal istiyordum yapamam artık,yeniden sınava hazırlansam okul puanım kırılacak.
Hafif içine kapanık ve naif bir yapım var hukuk bana göre bir bölüm değil ailemde hukukçu da yok ne yapacağımı bilmiyorum bu bölümü bitirsem de artık hukukta gelecek yok tavuk döner ve ayrana dava alan avukatlar var.Yurt dışı imkanı da yok üniversiteye el mahkum kayıt yaptırdık para ödendi ailem benim aksime çok mutlu beni dinlemiyorlar istemediğim bölüme sırf havası uğruna kayıt ettirildim.
Hem verilen paraya üzülüyorum hem de onca emeğime.
Ne yapmalıyım ben bu bölümde okurken de başka alanlara ya da yurt dışına kayabilir miyim ? Sınava yeniden mi hazırlanmalıyım ? En azından özelden devlete geçip çift anadal yapmak istiyorum bu mümkün mü ??
Ailemin şehrinde okuyacağım bu arada zaten burada okumam için özel yazdırdılar doğuyu yazdırmadılar.Hukuk puanları bayağı fırlamış civar illerden bir devlet üni gelir çift anadal yaparım kesin diyordum.Hayallerim suya balıklama atladı resmen.
Bilgisayarda kayıtlı bir dilekçeye ad soyad ekleyip 1000 TL alan arkadaşım da var bu konuda neden bu kadar karamsarsın. Bir ikincisi eğer bu bölüme öyle ya da böyle gideceksen o zmn bölümü kendine uydur. Örneğin yurt dışı istiyormuşsun bu alanda da yurt dışına gidebilirsin. Akademik ve dil olarak kendini Geliştirebilir ünv akedemisyen ya da danışman olabilirsin illa davalara girip avaz avaz savunma yapman gerekmiyor. Ama yok ben hiç mutlu olmam bu meslekte diyorsan aileni ikna et iki sene hazırlan üstüate ki zaten bi sene puanın kesilecek, iki sene hazırlan ve çok iyi bi ünv kazanabilirsin devlette ailenin yükü de hafifler. Bunlar sadece öneri istemediğin bölümde okumak ne demektir çok iyi bilirim her şey gönlünce olsun işllah 🤗

Bilgisayarda kayıtlı bir dilekçeye ad soyad ekleyip 1000 TL alan arkadaşım da var bu konuda neden bu kadar karamsarsın. Bir ikincisi eğer bu bölüme öyle ya da böyle gideceksen o zmn bölümü kendine uydur. Örneğin yurt dışı istiyormuşsun bu alanda da yurt dışına gidebilirsin. Akademik ve dil olarak kendini Geliştirebilir ünv akedemisyen ya da danışman olabilirsin illa davalara girip avaz avaz savunma yapman gerekmiyor. Ama yok ben hiç mutlu olmam bu meslekte diyorsan aileni ikna et iki sene hazırlan üstüate ki zaten bi sene puanın kesilecek, iki sene hazırlan ve çok iyi bi ünv kazanabilirsin devlette ailenin yükü de hafifler. Bunlar sadece öneri istemediğin bölümde okumak ne demektir çok iyi bilirim her şey gönlünce olsun işllah 🤗
Sağ olun :)
Hiç mutlu olmam demiyorum daha bölümü okumadım ama duyduklarıma göre mezun çokmuş ve asgari ücrete çalışıyorlarmış iyi üni mezunları bile.
İlk hedefim yurt dışı evet ama o olmazsa da iyi bir gelirle (çok uçuk sayılardan bahsetmiyorum) burada iyi bir gelecek isterim.
Araştırıp soruşturacağım çalışılabilecek alanları

Sağ olun :)
Hiç mutlu olmam demiyorum daha bölümü okumadım ama duyduklarıma göre mezun çokmuş ve asgari ücrete çalışıyorlarmış iyi üni mezunları bile.
İlk hedefim yurt dışı evet ama o olmazsa da iyi bir gelirle (çok uçuk sayılardan bahsetmiyorum) burada iyi bir gelecek isterim.
Araştırıp soruşturacağım çalışılabilecek alanları
ne kadar üzülüyorum bu gençlere yanlış anlamayın bu gelecek kaygısı bu yaşta Sizi sarıyor daraltıyor sınav stresi aile istekleri...akrabalar dershanelerin pahalılığı..gerçekten siz gençlerin gelecek kaygısı olmayacak ta kimin olacak.
diğer konu da evet araştırın gerçekten çok çok iyi para kazanan avukatlar var. Dil çok önemli dili geliştirirseniz yurt dışı kolay olur .Her şey gönlünüzce olsun😇

ne kadar üzülüyorum bu gençlere yanlış anlamayın bu gelecek kaygısı bu yaşta Sizi sarıyor daraltıyor sınav stresi aile istekleri...akrabalar dershanelerin pahalılığı..gerçekten siz gençlerin gelecek kaygısı olmayacak ta kimin olacak.
diğer konu da evet araştırın gerçekten çok çok iyi para kazanan avukatlar var. Dil çok önemli dili geliştirirseniz yurt dışı kolay olur .Her şey gönlünüzce olsun😇

Sağ olun çok teşekkürler evet araştıracağım 😊

İs istem gecmis simdi yapamayacaginiz cozumler ariyorsunuz en basinda dik durup istedigniz bolumu yazmamissiniz simdi yurtdisina gidebilirmiyim diyorsunuz ama aileniz bunuda desteklemeyecektir. Boyle ailelere cok kiziyorum keske direnseydiniz hem okur hem calisir bitirirdiniz okulu devlet okulunda

Gayet guzel bolum kazanmissiniz.Keske burslu olsaydi ama olsun para konusunu neden siz dusunuyorsunuz ki?Aileniz mutluymis iste demekki para konusunda kendiletine guveniyorlar..Gidin guzel guzel okuyun..Isletme bolumu iyi bir universitede yani isim yapmis bi univ okunmadiktan sonra oyle kolay degil gidip yurtdisinda calismak..Siz de oyle aman aman bir puan almamissiniz zaten..Ailenizi tebrik ettim gayet guzel yonlendirmisler sizi..

Gayet guzel bolum kazanmissiniz.Keske burslu olsaydi ama olsun para konusunu neden siz dusunuyorsunuz ki?Aileniz mutluymis iste demekki para konusunda kendiletine guveniyorlar..Gidin guzel guzel okuyun..Isletme bolumu iyi bir universitede yani isim yapmis bi univ okunmadiktan sonra oyle kolay degil gidip yurtdisinda calismak..Siz de oyle aman aman bir puan almamissiniz zaten..Ailenizi tebrik ettim gayet guzel yonlendirmisler sizi..
Sizce bu bölümde nasıl ilerleyebilirim yurt dışı imkanım olur mu ? O da olmazsa Türkiye’de herhangi bir uluslararası kuruluşta çalışabilir miyim ? İngilizcem zaten var ona ek olarak başka hangi dili bilmek hangi eğitimi almak gerekir ? Bilginiz vardır belki diye soruyorum.
Hakimlik savcılık ya da büro açıp dava peşinde koşmak istemiyorum çünkü o yüzden farklı olanakları değerlendiriyorum.

Back