Damdan gommussun bolumumu iyice ama bir konuda haklisin , insanlar uluslararası ilişkiler neden okunur , ne is yapar bilmiyor aslinda bolum tamamen diplomat yetistirmek uzere var olan cok guzel bir bölüm ama Türkiye'de o kadar cok universitede var ki sonucta ulkenin diplomat sayisi belli anlamsız bir mezun yigini var maalesef
gömmedim ki hayatım gördüğümü anlattım
aslında eğitim fakültesi ve tıp, hemşirelik vs dışında tüm bölümler aynı ki
üniversite bilim üretmek için var meslek kazandırmak için değil
ama biyoloji mezunu biyolog psikoloji mezunu psikolog olarak mezun olur diplomasında böyle yazar hatta devlet bu olog ünvanlarına ek derece kademe vs vs verir
hukuk mezununun diplomasında bir halt yazmaz
keze İİBF mezununun da iletişim fakültesi mezununun da
mühendisinkinde yazıyordur muhtemelen mühendisi diploması görmedim
ama iki yıllık bölüm bitirenlerin bir kısmı teknisyen bir kısmı teknikerdir
ülkemde İİBF zamanında popülerdi sonra baktılar ki açmak kolay yap bir bina, al iki üç hoca oldu üniversite
sonra elimizi salladığımızda üniversiteli oldu, eğitim seviyemiz sözde arttı
mühendislikler de öyle
bir tanıdığımızın kızı bu sene endüstri mühendisliğine girmiş
aynı bölüm ODTÜ de 5 000 kusürlerde bizimki 50.000 kusürlerde daha da altında bir sürü var
eğitimlerini karşılaştırmaya benim bilgi birikimim yetmez ama girişte bu kadar fark olan bir yerde aynı eğitimi alsalar da çıkıştaki fark da yadsınamazdır
aslında ben konu sahibine tavsiyede bulunurken geleceğin farklı şeyler getirebileceğini anlatmak istedim, zira sen ben okurken uluslararası ilişkiler okumak çok kıymetliydi ama şimdi değil
annemin arkadaşının kızı var diplomaside, ona özenip bir sürü daha küçük yaşta tanıdık okudu işsiz vs
ya da bankada çalışan yengem ne güzel kendi işin var diye her gün ah ediyor kızı psikoloji okuyor kendi işi olsun diye