İstemediğim üniversiteye yerleştim ne yapacağımı bilmiyorum

Ben de kötüdür demiyorum yanlış anlaşıldım sanırım ama araştırdığım kadarıyla Ankara İstanbul mezunları bile asgari ücretle ağır şartlar altında çalışıyorlar.Hiç okumam dediğim bir bölüm olsa yazmazdım.Çift ana dal düşünüyordum ama devlet üniversitesi gelmedi aslında beni üzen şey bu sanırım.
Doğuda hukuk okudum tam 10 yıldan fazla oldu bitirdim.tavuk ekmekle İstanbul Ankara hukuk mezunu dava alıyorsa o onlarin sorunu. Hukuk bölümünde kendini sürekli mevzuatta geliştireceksin başka çaren yok. İlk yılından sonra aylık gelirim şimdiki asgari in 15 kati idi . Biraz çaba, ikna etme kabiliyeti ve fazlasiyla çalışmaktan geçiyor. Finans veya başka bir bölümde okusan dahi kimse kollarını açmış seni beklemiyor. Bu her bolum icin ayni. Bence maddi olarak sana destek olan ve seni en iyi bölümlerden birine gönderen bu fedakarlığı yapan ailene minnet duy. Bugun pişmanlık yaşayabilirsin ama geleceğin kime ne getireceği belli olmaz . Kısmetinde başkasına da nail olamazsın.

Aslında uluslararası ilişkiler açıköğretimden de oluyormuş onu da denemek istiyorum.
Yorumunuz için teşekkürler.
2. Üniversite olarak sınavsız bile okuyabilirsiniz. İibf mezunu olarak şunu söyleyebilirim ki. Her birinci sınıf kaymakam olacağım, diplomat olacağım diye başlar okula. Ama önü malesef çok kapalı. Hele bazı mesleklerini yapabilmek için arkanızın da sağlam olması gerekir.

Nasıl kayıt olunuyor online mı ? Ücreti var mı ? Ailemden gizli yaptıracağım bu sene yaparsam.
Erzurum Atatürk buraya uzak sınavlara gidip gelmem zor olur ama İstanbul Üniversitesi veya Anadolu Üniversitesi mümkün.Ankara’da bir üniversite de olabilir.
Sınava zaten bulunduğunuz yerde gidiyorsunuz. Ücreti tabi ki var ama dönemlik 300 gibi birşeydi en son. Kayıt online İkinci Üniversite | Anadolu Üniversitesi

İnceleyin isterseniz

Bir tanıdığım özel bir üniv de işletme okurken aynı zamanda çift anadal yapip hukuk okudu. Ikisi de alakasız bölümler. Bence olabilir :)

A
Ya bu puanım kırılacak kaygısını anlamıyorum, kaç kez sınava girdim kaç kez tercihi yaptım ancak öyle aman aman bir puanım kırılmadı. İstemediğiniz bir bölüm okumak mı yoksa 20 30 puanınızın kırılması mı? Siz karar verin. Çok çalışırsanız seneye o açığı kat kat kapatabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu arada istediğiniz bölümler aöfte var mı bir bakın, ben hem örgün hem açık okuyorum. Bir yanda hukuk okuyup bir yandan hayalinizdeki bölümü okuyabilirsiniz.
Aöften okuyabilirim aslında.Diploma arasında bir fark olur mu ?

Açıköğretim imkanı olduğunu bilmiyordum araştıracağım sağ olun.
İlla yurt dışı demiyorum aslında o bir hayal,olmasa da olur ama iyi bir gelecek isterim açıkçası.Çocuğum olursa ona da iyi bir hayat sunabilmek vs vs
Bu arada evet biliyorum yurt dışı imkanı zaten zor hatta seçkin okullar bile Avrupa Amerika gibi yerlerde bilinmiyor tanınmıyor.
Bu arada hukuku da söylediğiniz 2 şehirden birinde kazandım ama çok ünlü bir üniversitede değil.Eğitimi iyiymiş ama.
Sen boşver şimdi dertlenmeyi, elinde olan imkanlarla neler yapabilirsin ona odaklan.Yurtdışı staj araştır , ELSA (The European Law Students’ Association) gibi kuruluşlar var mesela.Değişim projelerine bak.Yurtdışı denkliklerine bak bölümünün hangi ülke ne istiyo.İstedikten sonra yaparsın, gelecek kaygına da çok hak veriyorum.

benim bi arkadaşım adı sanı duyulmamış yeni açılmış bi üniversitede psikoloji okudu, ama kız resmen deli gibi çalıştı çok sevdi okudukça da, bir sürü konferansa katıldı kendini geliştirdi de yani .KOÇ'a yükseğe girdi düşün.

her şeyi yapmak senin elinde, araştırdıkça ve bölümü okudukça önüne yeni fırsat kapıları açılacak.

Açıköğretim de uluslararası ilişkiler okuman hiçbir şey ifade etmez , kesinlikle diplomat olamazsin acikogrerimde okuyup ablacim
Aaa öyle mi neden ki :( Uluslararası ilişkiler olmazsa başka bölüm bakarım.
Peki uluslararası kurumlarda başka iş imkanı oluyor mu ?

A

Aöften okuyabilirim aslında.Diploma arasında bir fark olur mu ?
Sadece açıköğretim fakültesi yazıyor.
Ama önemli olan kendine kattığın nitelik.
Eğer içinde okuma hevesi, başarılı olma arzusu yoksa örgünden dahi mezun olsan diploma bir işe yaramaz. Aöf okumanı tavsiye ederim ve tabi okurken kendini geliştirmeni. Azimli birine benziyorsun, çok başarılı olacağına inanıyorum. Hayallerinden ve hedeflerinden vazgeçme. 🌸

Herkese hayırlı günler dilerim..19 yaşındayım üni sınavına hazırlanıyordum eşit ağırlık alanından girdim aslında hep yurt dışı imkanı da olabilen bir bölüm istiyordum o yüzden uluslararası ilişkiler,finans gibi bölümlere aklım kaydı.Halihazırda orta seviye Almancam ve c2 düzeyinde İngilizcem var daha çok dil öğrenip kendimi geliştirmeyi istiyordum.Ancak ailem hiçbir zaman bunu kabul etmedi desteklemedi sıralamam da iyi gelince hukuk yazdırdılar.Tüm tercih listemi hukuklarla doldurdum hatta en sona özelleri bile yazdırdılar.Ve maalesef özel geldi.
Özellerde aldığın nefesten bile para alıyorlar çift anadal istiyordum yapamam artık,yeniden sınava hazırlansam okul puanım kırılacak.
Hafif içine kapanık ve naif bir yapım var hukuk bana göre bir bölüm değil ailemde hukukçu da yok ne yapacağımı bilmiyorum bu bölümü bitirsem de artık hukukta gelecek yok tavuk döner ve ayrana dava alan avukatlar var.Yurt dışı imkanı da yok üniversiteye el mahkum kayıt yaptırdık para ödendi ailem benim aksime çok mutlu beni dinlemiyorlar istemediğim bölüme sırf havası uğruna kayıt ettirildim.
Hem verilen paraya üzülüyorum hem de onca emeğime.
Ne yapmalıyım ben bu bölümde okurken de başka alanlara ya da yurt dışına kayabilir miyim ? Sınava yeniden mi hazırlanmalıyım ? En azından özelden devlete geçip çift anadal yapmak istiyorum bu mümkün mü ??
Ailemin şehrinde okuyacağım bu arada zaten burada okumam için özel yazdırdılar doğuyu yazdırmadılar.Hukuk puanları bayağı fırlamış civar illerden bir devlet üni gelir çift anadal yaparım kesin diyordum.Hayallerim suya balıklama atladı resmen.
Yurtdışına kayma şansın var. Özelden yazarsan cevaplarım... Üzülme çünkü artık herkes uluslararası ilişkiler mezunu bu ülkede. Hukukun önü daha açık yurtdışı konusunda rahat ol

Nasıl kayıt olunuyor online mı ? Ücreti var mı ? Ailemden gizli yaptıracağım bu sene yaparsam.
Erzurum Atatürk buraya uzak sınavlara gidip gelmem zor olur ama İstanbul Üniversitesi veya Anadolu Üniversitesi mümkün.Ankara’da bir üniversite de olabilir.
açıköğretim için neden gizli yaptıracaksın ki hobi olarak okuyorum dersin ya da ikinci diplomam olsun dersin.çok fazla üniversite öğrencisi aöf okuyo bi yandan zaten.sınavlar online ya da bulunduğun şehirdeki aöf merkezine giderek oluyor.ama pandemi sebebiyle tamamen online'a döndü.harcı var onu yatırman gerekiyo ve online kayıt yaptırman gerekiyor.ben lisans mezunuyum şimdi bölümümle çok alakasız ama hobi olarak 2. üniversite olarak bi bölüme başlıycam.istanbul ünivinki auzef, eskişehirdeki de anadolu üniversitesi. gir bak bölümlere.

Ben de uluslararası iliskiler okuyup dil öğrenmek kendimi gelistirmek istemiştim. Onun yerine nefret ettiğim bir meslek olan sınıf öğretmenliğini yazdırdılar. Arkamda destek olmayınca mecbur okudum. Staja gidince ruhum daralıyordu. Ama başa gelen çekiliyor. Bence sizin şansınız varken karşı çıkın. Hukuka giden kişilerin %70 i mesleği sevdiği icin değil puanı yüksek diye gidiyor aynı tıp gibi. O yüzden başarısız olan çok. Okulla konuşup bölüm değişikliğine gidemez misiniz ? Bizim bölümde o zamanki ygs/lys puanını baz alıp kamu yönetiminden farkli bölümlerden gelen kişi sayısı coktu.
Umarım mesleğine böyle nefretle bakan ve staj bile olsa sınıfa girince ruhu daralan bir öğretmen görmeden okullarını bitirir çocuklarım ve tüm çocuklar.

ben de eşimde iibf mezunuyuz.Eşim bana göre nispeten daha ıyı bır okuldan mezun ve yabancı dili bana gore cok cok ıyı.İkimizde bankacıyız o yönetici ben daha alt unvanda görev yapıyorum.Eşimin maaşı çok çok iyi .Benimki ortalama devlet memurunun biraz üzerinde.Ben sayısal mezunu oldugum ıcın hıc hukuk ıstememıstım.Eşim istemıs ama ıyı okullarda hukuk olmayınca ıyı bır okulda uluslararası ilişkiler okumuş.Bence hukuk fakultesı seversenız ıstersenız başarılı olacabılecegınız bır bölum.Çok çalışmanız lazım ama çok.Hakimlik savcılık sınavını kazanırsanız mükemmel.Ya da kendinizi bir alanda geliştirip uzmanlaştıracaksınız onun avukatı olacaksınız.Mesela iş hukuku gibi.Imkanınız olursa yurtdışına yine gidersiniz.O tavuk döner fıyatına dava bakmak dedıklerı şey iste kendını gelıstırmemıs uzmanlastırmamıs avukatlar ıcın bır tanımlamadır.Iyı avukatlar ıyı paralar kazanır.Karıyerı vardır.Bence bu tamamen kişinin kendisiyle alakalı.Hatta hukuk mezunları dilerse bankaların genel mudurlugunde calısır .Çalışma imkanı çok fazla yelpaze geniş.Yeterki kendini geliştir.Bence önyargılı olma.Hayırlı olsun

Umarım mesleğine böyle nefretle bakan ve staj bile olsa sınıfa girince ruhu daralan bir öğretmen görmeden okullarını bitirir çocuklarım ve tüm çocuklar.
Tam aksine öğrenciler beni çok sever çünkü mesleğimi en iyi şekilde yaparım. Benim ruhumu daraltan cocuklar değil sürekli aynı şeyleri anlatmak stabil bir meslek olması

Aaa öyle mi neden ki :KK43: Uluslararası ilişkiler olmazsa başka bölüm bakarım.
Peki uluslararası kurumlarda başka iş imkanı oluyor mu ?

Yavrum uluslararası ilişkiler okursan diplomat olursun , onun icin de açıköğretim mezunu almiyorlar , benim diplomat olma hayalim yok yine de okumak istiyorum diyorsan oku tabi ki fazla diplomanin zarari olmaz
Ama idealin diplomat olup disisleri bakanliginda calismak ise kesinlikle açıköğretim yeterli degil bunun icin

Doğuda hukuk okudum tam 10 yıldan fazla oldu bitirdim.tavuk ekmekle İstanbul Ankara hukuk mezunu dava alıyorsa o onlarin sorunu. Hukuk bölümünde kendini sürekli mevzuatta geliştireceksin başka çaren yok. İlk yılından sonra aylık gelirim şimdiki asgari in 15 kati idi . Biraz çaba, ikna etme kabiliyeti ve fazlasiyla çalışmaktan geçiyor. Finans veya başka bir bölümde okusan dahi kimse kollarını açmış seni beklemiyor. Bu her bolum icin ayni. Bence maddi olarak sana destek olan ve seni en iyi bölümlerden birine gönderen bu fedakarlığı yapan ailene minnet duy. Bugun pişmanlık yaşayabilirsin ama geleceğin kime ne getireceği belli olmaz . Kısmetinde başkasına da nail olamazsın.
Ben Ankara İstanbul hukuk kazanmadım ama çok prestiji olmayan bir özelde kazandım :(

Tavuk doner ayrana avukatlar dava aliyor muhabbeti sadece bir capsten ibaret genc arkadasim. Henuz hic okumadiginiz bir bolum,biraz zaman taniyin kendinize belki de cok seveceksiniz,belki de avukat degil hakim veya savcilik isteyeceksiniz,ya da hukuk musavirligi akliniza yatacak. Simdiden bilemezsiniz.

Tam aksine öğrenciler beni çok sever çünkü mesleğimi en iyi şekilde yaparım. Benim ruhumu daraltan cocuklar değil sürekli aynı şeyleri anlatmak stabil bir meslek olması
Bir an nefret ettiğim meslek deyince te içime öküz oturdu.
Bende yapı olarak çok çocukları ikna ve idare edemem mesela bu yüzden öğretmenlik tercih etmedim ( finans ) mesleğim ama şuan çalışmıyorum. Öğretmenlik çok kalifiye ve yetenek gerektiriyormuş, anne olunca anladım . Yapabiliyor olmak ve severek yapmak gerçekten farklı mesleğinizde başarılar.
Öğretmenlik severek ve kendini vererek yapılabilecek bir meslek

Bir an nefret ettiğim meslek deyince te içime öküz oturdu.
Bende yapı olarak çok çocukları ikna ve idare edemem mesela bu yüzden öğretmenlik tercih etmedim ( finans ) mesleğim ama şuan çalışmıyorum. Öğretmenlik çok kalifiye ve yetenek gerektiriyormuş, anne olunca anladım . Yapabiliyor olmak ve severek yapmak gerçekten farklı mesleğinizde başarılar.
Öğretmenlik severek ve kendini vererek yapılabilecek bir meslek
Evet cocukları idare etmek zor. Ama benim şikayet ettiğim şey cocuklar değil onlar öğrenmeye almaya çok açık. Bir sekilde öğreniyorlarm Etkinlikler yapmak vakit gecirmek güzel oluyor. Sorun sınıf öğretmenliğinin cok stabil gelişime kapalı bir meslek olması. Bir de velilerin cocuğun bakıcısı değil öğretmeni olduğunu anlayamamaları sorun.

Damdan gommussun bolumumu iyice ama bir konuda haklisin , insanlar uluslararası ilişkiler neden okunur , ne is yapar bilmiyor aslinda bolum tamamen diplomat yetistirmek uzere var olan cok guzel bir bölüm ama Türkiye'de o kadar cok universitede var ki sonucta ulkenin diplomat sayisi belli anlamsız bir mezun yigini var maalesef

gömmedim ki hayatım gördüğümü anlattım

aslında eğitim fakültesi ve tıp, hemşirelik vs dışında tüm bölümler aynı ki

üniversite bilim üretmek için var meslek kazandırmak için değil

ama biyoloji mezunu biyolog psikoloji mezunu psikolog olarak mezun olur diplomasında böyle yazar hatta devlet bu olog ünvanlarına ek derece kademe vs vs verir

hukuk mezununun diplomasında bir halt yazmaz

keze İİBF mezununun da iletişim fakültesi mezununun da

mühendisinkinde yazıyordur muhtemelen mühendisi diploması görmedim

ama iki yıllık bölüm bitirenlerin bir kısmı teknisyen bir kısmı teknikerdir

ülkemde İİBF zamanında popülerdi sonra baktılar ki açmak kolay yap bir bina, al iki üç hoca oldu üniversite

sonra elimizi salladığımızda üniversiteli oldu, eğitim seviyemiz sözde arttı

mühendislikler de öyle

bir tanıdığımızın kızı bu sene endüstri mühendisliğine girmiş

aynı bölüm ODTÜ de 5 000 kusürlerde bizimki 50.000 kusürlerde daha da altında bir sürü var

eğitimlerini karşılaştırmaya benim bilgi birikimim yetmez ama girişte bu kadar fark olan bir yerde aynı eğitimi alsalar da çıkıştaki fark da yadsınamazdır

aslında ben konu sahibine tavsiyede bulunurken geleceğin farklı şeyler getirebileceğini anlatmak istedim, zira sen ben okurken uluslararası ilişkiler okumak çok kıymetliydi ama şimdi değil

annemin arkadaşının kızı var diplomaside, ona özenip bir sürü daha küçük yaşta tanıdık okudu işsiz vs

ya da bankada çalışan yengem ne güzel kendi işin var diye her gün ah ediyor kızı psikoloji okuyor kendi işi olsun diye

Bebegim istemesen de resmen bile bile yazmışsın hukuktan başka bişey yazmamissin ki şimdi mi aklına geldi.
İş konusuna gelince arkadaşların yaptigi gibi bir konuda uzmanlaşabilirsin o zaman aranan kişi olursun iş hayatında

Back