- 5 Eylül 2020
- 94
- 19
- 8
- 25
- Konu Sahibi Beabandone
Açıköğretim imkanı olduğunu bilmiyordum araştıracağım sağ olun.şimdi biraz açık açık yazıcam.finans ya da uluslararası ilişkiler okuyunca yurtdışı sana kollarını açıp beklemiycek.bunlar zaten oldukça düşük, hatta açıköğretimi de olan bölümler.işşiz ya da asgari ücretli çalışan olucaksın bunlar bitince özellikle gidişatı da düşürsek.çok da mezunu var.yurtdışında da çat diye alacak değilller bunları şimdi biz malesef avrupa ya da amerika değiliz , okullarımız (seçkin okullar dışında) onların gözünde bir şey ifade etmiyo.hukuk bu bölümlere göre daha iyi bir bölüm.ama doğuya gidip napıcaksın, istanbulda ya da ankarada hukuk kazanmadıysan zaten geri kalanı birbirinin aynısı şimdi eğri oturalım doğru konuşalım.hukuk için denklikleri araştır , ille de yurtdışına gidicem diyosan.yanlış bilmiyorsam mesela amerikada üzerine 2 sene daha orada okursan avukat olabiliyorsun gibi.ya da yüksek lisans için yurtdışını düşünürsün var mı öyle programlar onu araştır.Sen ortalamanı yüksek tutarsan kayıt yaptırdığın okulda da ek para ödemeden çapa devam edersin , okulun neyse gir şartlarına bak.ÇAP yapıcaksın ama neyden yapıcaksın mesela , atıyorum uluslararası ilişkiler mi? Açıköğretimde elini sallasan var zaten o bölüm gir ordan oku.
İlla yurt dışı demiyorum aslında o bir hayal,olmasa da olur ama iyi bir gelecek isterim açıkçası.Çocuğum olursa ona da iyi bir hayat sunabilmek vs vs
Bu arada evet biliyorum yurt dışı imkanı zaten zor hatta seçkin okullar bile Avrupa Amerika gibi yerlerde bilinmiyor tanınmıyor.
Bu arada hukuku da söylediğiniz 2 şehirden birinde kazandım ama çok ünlü bir üniversitede değil.Eğitimi iyiymiş ama.