İstemediğim üniversiteye yerleştim ne yapacağımı bilmiyorum

Avukatlarin çok olduğu bir işte çalışıyorum. Gerçekten karakteri uygun olmayanın yapacagi bir iş değil. Mesela siz ailenize karşı çok pasif kalmışsınız, eğer yapı olarak hep böyle sindirilmeye müsaitseniz sizi o camiada yerler. En basitinden adliyede arşivci dosyayı bile verirken 'bugun git sonra gel' der, cirkeflesene hemen koşar getirir. Yani benim gozlemim güçlünün güçsüzü ezdigi bir sektör. Ayrıca stresi çok fazla bir iş. Yanlış yapma hakkın yok...
bazı insanların karakteri gerçekten çok uygundur bu ise; tuttuğunu koparılar, işinin peşinde koşmayı severler, özgüvenleri yüksektir , ağızları iyi laf yapar, çok merhametli değillerdir, duygularını işe katmamayi bilir. Böyleleri bence meslekte gerçekten kazanan ve mutlu olan insanlardir. Ben de dosyamı versem böyle bir avukata vermek isterim.
Ama (ofiste de çok var) kimi insanlar vardır; çekingendir, hemen duygusal bağ kurar, birisinden sert bir uyarı alırsa pısar kalır, ısrarcı değillerdir, yönlendirmeye açıktır... Böyle insanlardan - daha kendi hakkını patrona karşı savunamayan insanlardan gerçekten avukat falan olmaz. Teknik bilgilerini kullanacağı masabası işlerde belki basarili olabilirler ama saha hem kendilerine hem muvekkillerine zarardır...
Yurtdışı meselesine gelince, geçen gün böyle bir konu açıldı , bak istersen cevaplara
Her meslekte olduğu gibi hukukta da var elbet yurtdışı imkanları. Ayrıca ne kadar güzel, dilin varmis. Okulun yurtdışı hareketliliği programına görün bence ilk haftadan. Özel okullar genelde Erasmus ve benzeri programlara yatırım yaparlar, anlaşmalı çok yerleri vardır . Ogren bakalim, hangi ülkelere ne kadar kişi göndermişler,içlerinde Almanya var mı? Bu sana bir motivasyon kaynağı olabilir. Ayrıca staj için Erasmus plus stajı da deneyebilirsin.... Erasmus plus demisken onların bir haftalık eğitimleri oluyor- asıl amacın Avrupalilik bilincinin yayılması oldugU- senin yol paranı,vize masrafını karşılıyorlar,orada kaldığın süre boyunca yemek / kalacak yer masrafını falan karşılıyorlar. Ben de zamanında katilmistim . Bol bol bunlara katılıp farklı farklı ülkelerden çevre edinebilirsin. Yarın bir gün neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Bakarsın yeni bir kapı açılır tamamen hukuktan bağımsız ama iyi kazandıracak. Ya da hukuktaki deneyimini kullanabilecegin... Dunyada her şey olur yani, yolun daha çok başindasin. Benim eski bir flörtüm üçüncü dünya ülkesinde doğmuş, cıvardaki bir Ortadoğu ülkesine mülteci olarak göçmüş, oranın dünyada Allah bilir kaçıncı sırasındaki üniversitesinde tıp okumuş. Ve şimdi İngiltere'de, manchester'in göbeğinde doktor :)) her şey olur yani
 
Öncelikle hayırlı olsun. Hukuk Fakültesinden mezun olunca illa avukat hakim vs... Olmak zorunda değilsiniz. Uluslararası Hukuk üzerine Master yapar sonrasında y.dışı başta olmak üzere tüm hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle u.a hukuk, u.a çevre hukuku konuları, ülkemizde çokça akademik boşluk bulunan alanlar. Siz adımınızı atın arkası gelir. Bütçe konusuna yorum yapamıyorum ne yazık ki.
 

Hak veriyorum sana bu konularda takildim sadece
Bize unideyken emekli diplomatlar gelirdi seminere , bir gun bir tanesi geldi gerçekten diplomat olmak isteyenler el kaldirsin dedi , tabi hemen hemen hepimiz el kaldirdik , yazik hiçbiriniz olamayacaksiniz dedi
Biz ulkenin en iyi ikinci uluslararası ilişkiler bolumiyduk , birincisi mulkiyedir zaten
Adam dedi ki , mulkiyeli degilseniz fis islerine girme sansiniz binde bir , kendinize yeni hedefler koyun
Dusun yani ikinci en iyide adam bunu diyor kaldi ki diger unidekilerin hic sansi yoktu
 
Kuzum geçiş hakkın var diye biliyorum olmadı ilk sene derslerini yüksek tut devlete geç orda çift ana dalda yaparsın okula verecekleri parayı da alırsın yurt dışı için harcarsın ben olsam kesinlikle ilk sene sıkı tutar sonra da devlete geçerdim ailemede geçtiğimi söylemez okul parasını dolara çevirirdim hukuk hakkında bilgim yok ama yüksek lisans için yurt dışı olabilir bence o parayida orda kullanırdım
 
Siz ne iş yapıyorsunuz diplomat mısınız
Bir de burada mı yaşıyorsunuz başka ülkede mi ?
 
Öyle yapabilirim evet.Gittiğim okulun prestijli olmaması aslında aklıma takılıyor.Ama hocaları çok iyiymiş.Hep Ankara İstanbul hukuk hocaları.Bazıları yurt dışında yüksek lisans yapmış.
Hakimlik savcılık zaten hiç düşünmüyorum bana göre zor meslekler.
 
Yorum için teşekkürler ne güzel yazmışsınız..Dilim var evet ve bunu kendini beğenmişlik için demiyorum ama ülkede ingilizce biliyorum diyenlerin çoğu en fazla intermediate seviyesinde ben onlardan değilim.İlkokuldan beri ingilizceyle haşır neşirim okulum bu yönde eğitmişti ben de kendi çabamı katarak iyi öğrendim hala geliştiriyorum hedef native speaker olmak.
Almancam orta seviye hatta gerekirse 3.dil bile öğrenebilirim ben de o link yolladığınız konudaki kişi gibi.
Aynen ben de sizin dediğiniz gibi hukuk bölümünü kullanacağım ya da biraz daha farklı bir alana yönelmek istiyorum öncelik yurt dışı ama burada iyi bir gelecek de olabilir.Mezun olduktan 3-4 yıl sonra bile asgari ücretle ağır şartlar altında çalışmak istemem açıkçası.Asgari ücreti ya da lise mezunlarını küçümsemekten değil yanlış anlaşılmasın.
Ben de aynen dediğiniz gibi hukukla ilgili ya da biraz daha farklı bir alanda öğrendiğim dilleri kullanabileceğim bir iş isterim.
Buradaki üyeler sağ olsunlar yardımcı oldular hatta uluslararası ilişkilerden daha çok yurt dışı imkanın olur diyen bile oldu.
 
Kendi okulunuz içinde daha yakın olduğunuz bir bölüme geçmeyi de düşünebilirsiniz bence. Özel üniversitelerde bölüm değişikliği daha kolay diye biliyorum.
 
Erasmus plus olayı da ilgimi çekti mutlaka araştırırım
 
Hukuk bolumunu bu kadar gömecek bir durum yok bence.
Biraz abartmışsınız. O bahsettiginiz bölümlerden mezun olanlari da kollarini acip beklemiyor kimse. Her sekilde kendinize bir seyler katmak durumundasiniz.
Simava hazırlaancağınıza olduğunuz yerde ortalamayı yuksek tutun.
Okulunuz basari bursu veriyordur, sartlarina bakın. 3.70 ortalama ustu, bolum birincisi vs şeklinde degisir okuldan okula.
Yada devlet üniversitesine geçiş yaparsiniz.
Cap icin de burslulul vardir muhakkak. Onu degerlendirirsiniz
Istemiyorsaniz, yazmayacaktınız.
Ama madem yazdınız, kendinize bahane bulmayın. Simdiden zaten istedigim bolum degildi diye yol yapmayin.
 
Şimdi biraz açık yazacağım uluslarası ilişkiler finans okuyunca yurtdışı da Türk gelse de çalıştırsak diye beklemiyor.
Ayrıca öncelikle bu hayat benim , benim kendi tercihlerim var hukuk istemiyorum şu okulu okuyacağım diyebilmelisin
Ailen çok istediyse bir tane iki tane yazarsın da baştan asağı özelleri bile yazdırdılar çok saçma olmuş senin kendi iraden yok mu ?
Sende kabul ettin ki yazdın
Çok mutlu değilsen gitme okula bir sene daha hazırlan puan kesiliyor bildiğim kadarıyla ama kesilsin uluslarası ilişkileri yine kazanırsın ki zaten puan kesilse de
 
Özelden devlete geç çift anadal yapablrsn tabiki yaa çok güzel bence hukuk. Ben sizin yerinize heyecanlandım:))),çok isterdim
 
Özelden devlete geç çift anadal yapablrsn tabiki yaa çok güzel bence hukuk. Ben sizin yerinize heyecanlandım:))),çok isterdim
Teşekkürler :)) Geçebilirsem geçeceğim devlete.Aslında biraz da istemediğim yer geldi diye böyle oldum.Hukuk kötü olduğundan değil de hayalim değildi sadece.Yoksa diğer bölümlerin durumu da belli tıp hariç hepsini yazmak kumar oynamak gibi.
 
Biliyorum tabii ki kimsenin kollarını açıp beklemediğini.
Dedim demez olur muyum ama 19 yaşındayım ve aileme karşı aşırı dişli olamıyorum her türlü maddi manevi desteği keseceklerine hukuk yazarım çift anadal yaparım daha iyi olur diye düşündüm.
Devlet üniversitesi gelmedi diye biraz da böyle oldum.
Özelleri yarı burslu yazdım çünkü yurt masrafı yemek masrafı vs zaten bir özel üniversite kadar tutar diye kendi şehrimdekileri yazdım.Büyük şehirdeyim zaten.
Size garip geliyor farkındayım ama tercih ve sınav psikolojisi çok farklı hele şimdiki zamanda çok çok farklı her sene zorlaşıyor her sene puanlar fırlıyor.Bir an önce yerleşip kurtulayım psikolojisine giriliyor o yüzden insan istemediği yeri bile yazıyor yanlış bir karar da olsa.Yaptığımı savunmuyorum ama Türkiye’de çoğu öğrenci bu durumu yaşıyordur.
 
Ben uluslararası ilişkiler mezunuyum ve ailem yurtdışı mastera para vermeyiz dedi 10 yıl önce. Kpssye girdim 91 puanla dış işleri bakanlığı mülakata bile çağırmadı ne oldu? Açıktan dış ticaret okudum. Uluslararası ilişkiler muhteşem bir bölüm ama Amerika Kanada gibi Almanya Fransa gibi ülkelerde. Malasef bizim gibi orta doğu ülkelerinde işsiz kalıyorsun ,tabi Ankara'da dayın yoksa. Ama benim tavsiyem bu sene para yatmış zaten,oku. Baktın yıl sonu hala böylesin ailenle konuş bırak. Hayat boyu pişman olmaktan iyidir.
 
Haklısınız.Zaten bir an sinir harbiyle yazmışım ama ben de hukuku çoğunlukla aile ve çevre sebebiyle olsa da biraz da bilerek yazdım.Çap yaparım diye düşünmüştüm.Hiç olmazsa da iş bulamazsam da hukuk var zaten diye düşündüm.Gelen üniversite beni pek memnun etmedi sanırım.
Neyse,peki sizce yurt dışı ya da Türkiye’de iyi bir gelecek için ne yapabilirim dil öğrenmek ne kadar işe yarar hangi dilleri bilmeliyim ? Veya açıköğretimden de okuyabileceğim işe yarayacak başka bir bölüm var mı ?
Bu yıl,olmazsa da bir dahaki yıl aöf düşünebilirim.
Siz dış ticaret okumuşsunuz o nasıl bir bölüm ?
 
Hukuk için endişelerinizde haklısınız ama sizin düşündüğünüz uluslararası ilişkilerdense hukuku tercih ederim. Sebebini söyleyeyim. O bölüm ben dahil birçok bölümü bitirmiş insana bonus olarak sınavsız sunuluyor. Ben yabancı dil bitirdikten sonra sınavız uluslararası ilişkiler bitirdim. Benim gibi birçok insan var. Yabancı dilleri de var üstelik. Hem o bölüm mezunu, hem çok iyi yabancı dil bilen bir sürü rakibiniz olurdu. C1 seviyesinde İngilizceyi dil okullarında edindi iseniz pratiğe dökmenizi tavsiye ederim. Yıllarca dil okullarında çalıştım. Kuru tekrarlatmamak için öğrenciye sınıf geçirten idareciler gördüm. Bir daha düşünün. Sevmiyorsanız o bölümü tekrar hazırlanıp başka bir bölüme geçin ama diğer siizn düşündükleriniz de oldukça riskli. Başka bir seçenek için de çabalayın. Ve son tavsiye:iş işten geçtikten sonra öyle olsaydı böyle olurdu diye sızlanmayı bırakın bundan sonrası için. İtiraz edecekseniz kuzu kuzu kayıt yaptırmaya gitmeden önce edin. Yoksa hem mutsuz, üstelik bu alanda başarısız olursa da bunun sorumlusu olarak başkalarını gören biri olursunuz doğruya doğru
 
Senin ne sevdiğini yeteneğini ,ailen gözlemleyememiş
Sevilmeyen işten hayır gelmez devamı da zor
Başarı, kariyer ,hep sevilerek yapılandan sonuç alınır
Onca okumuş ama ev hanımı olmuş kızlarımız var , sırf okumak için o bölüm yazılmaz
Mutlaka sevmek önemli bir ömür boyu yapılacak bu meslek
Atalar boşuna dememiş
Sevdiğin Mesleğin
Evlendiğin adamı
Çok iyi seç diye
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…