İstemediğim bir evlilik yapmaya zorlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kalbi hisler oluşmadı diyince siz anlamıyorsanız ne diyebilirim ki yabancı bir kelime mi kullandım sizin yazdığınız gibi Osmanlıca kelimeler kullanmadım üslubunuzdan dolayı size artık cevap vermicem

Ayrıntı vermeme gerek yok herkesin bir standardı vardır kendine göre ben buraya şimdi A yazarım B’yi standart edilen aman sen de bir şey değilmişsin der
Ay niye diyelim öyle bişey? Biz burda yol göstererek dağ başından 6 çocuklu ilkokul mezunu hasta kadın kurtardık el birliğiyle, burda her yaştan her meslekten her seviyeden her kültürden kadin var. Aslında deneyimli üyeler senin simdiye kadar yazdıklarından, yazım biçiminden, sakladığın bilgilerden bile sosyo-ekonomik-kulturel - psikolojik haritanı çoktan çıkardılar da üslubundan korkularına bişey yazmiyolar iddiaya girerim

Ah şu aileler... Henüz 29 yaşındasınız daha çok gençsiniz. Eğer acele ederseniz çok pişman olursunuz. "Yaşım geçiyor" diye sakın içinize sinmeyen bir evlilik yapmayın. Sevmediğiniz biriyle evlenince yaşınız sabitlenmeyecek sonuçta. Ben de içime sinmeyen birilerini zamanında istemedim, iyi ki de istememişim. Tam da tahmin ettiğim gibi çıktı her şey. Üniversite mezunu musunuz? Çalışıyor musunuz?

Sirket evliligi mi cemaat evliligi mi neden boyle baski yapiliyor? Zenginse sizin durumunuzda kotu değilmis ki?

Anlamadim yani, dunyayi kurtaracak o sahane bebegi doguracak cift siz miymissiniz? Neden bu israr?
Genelde böyle aşırı ısrarcı olanların bir kusuru oluyor. Ondan dolayı kendilerini birine yamamak için acele ediyorlar

Sizde biraz istemem yan cebime koy misali net bir tavır koymadınız demekki yoksa bu kadar ısrarcı olmaz kimse.Yas 17 olsa anlarım toy aileye söz geçiremez derim ama nerdeyse 30 yaşında genç bir kadın olarak neyi isteyip istemediğini kararlı olarak belirt. Yani kimse kimseye istemedikten sonra zorla birşey yaptıramaz. Ailede bir yere kadar sonuçta bu bizim hayatımız gerekirse işe gir ayrı eve çık kurtul bu baskıcı aileden kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz görücü usulü zorla evlilik mi kaldı Allah aşkına.

En başındandan beri açık kapı bırakmayacak şekilde net olarak söyledim istemediğimi hem kendisine hem aileme

Yazdıklarımdan bunları çıkarmanız evlilik üzerine konu açtım çünkü bu konuda sıkıntı çekiyorum
E üye haklı çünkü kendin hakkında da başka hiç birşey anlatmamişsın...

Bı adam geldi , beni çok beğendi , herkes de (kim bu herkes? Kaç kişi? ) adamı çok beğendi çok övdü, çunku çok acayip şöyle böyle (o bilgi de yok aslında bilmiyoruz yani neyi övülüyor) süpersonik bı adam allah sizi inandirsin ailesi de bir düşmüyor yakamdan, ay ev verdiler araba verdiler cık didim olmaz didim yine de ısrar kıyamet beni istiyorlar, çok bunaldım bu tezahurattan ama ben bilemiyorum çünkü kalbim şeyolmadı?

Eeeee? Ne diyelim?

Son düzenleme:
Konuyu okuyunca aklıma geldi. Bana da 2 yıl önce görücü geldi. Oğlan hem zengin hem de yakışıklı (Bana göre değil ama ). Annem ısrar etti hiç içime sinmedi. Sonra öğrendim ki oğlan uzun boylu kız istiyormuş. Annesinin bulduğu kızları begenmiyormus. Neyse aradan bir yıl geçti bu sefer de akrabalar ısrar ettiler. Ben " Bu oğlanla evlenip memlekette yaşarsam eğer okuduğum bölümle alakali iş bulamam" deyince akrabanın birisi "Onun babasının tanıdığı cok memlekette" dedi. Millet zengin diye ısrar edip duruyordu. Geçen ay öğrendim ki oğlan sosyal medya profiline tarih yazmis. Hem de taaa 2013'ün tarihi. Galiba sevgilisi var Uzun lafın kısası insan hissediyor bazı şeyleri.

Sizin hiç çalışma hayatınız oldu mu ?

ben dağ başında kurtarılmayı bekleyen 6 çocuklu kadın değilim siz beni ısrarla yanlış anlıyorsunuz verdiğim cevaplarla dedektiflik oynuyorsunuz ben kararımda netim çevremden kimsenin anlamadığı bir noktada olduğum için içimi rahatlatacak destek mesajları almak istedim sağolun aldım da

Israr ediyorlar diye evlenilir mi ya. Bunlar nasıl insanlar hayırı cevap olarak kabul etmiyor. Net bir şekilde istemiyorum, isterseniz dünyayı verin cevabım hayır deyin.
Ayrıca yaş 29 olunca ne oluyor? İnsanlar o yaşlarda yeni yeni evlilik düşünüyor gencecik mis gibi yaş.

Valla tatlım senin küçük gördüğün o kadının tertemiz bır vizyonu, geleceğe dair çocukları için hedefleri, hayata , onurlu yaşamaya dair bir davası vardı , hickimsenin ağzına eline bakmadan evlatlariyla tek başına aslanlar gibi savaşıyordu...Söz meclisten dışarı...bil diye söyledim...

Son düzenleme:
Yazınızdan aklı başında bir genç kız olduğunuz belli. Varsın sırt dönsünler. Onlar sizi mutlu sanarken zorla evlendiğiniz dört duvar içinde mutsuzluğunuzu bilmeyecekler görmeyecekler. Sitem etseniz sizin yüzünüzden diye evlenmeseydin diyecekler
Fakat red konusunda iyi ölç biç ön yargılı da olmamaya çalış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…