İstemediğim bir evlilik yapmaya zorlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çevrenizdeki insanlar ne olursa zamanla siz de ona dönersiniz defalarca yaşadığımız yeri değiştirmeyi teklif ettim bu sebeplerden uzun yıllardır aynı yerde oturup başka yere taşınmak onlara zor geldi
Kısaca diğer üyelere verdiğiniz cevaplara baktığımda bütün çözümleri reddediyorsunuz , onları ikna etmek yerine kendiniz taşının madem

Tam tersini düşünüyorlar bu kadar çok istiyorsa kıymet bilir her istedğini yapar olarak görüyorlar ama ben de size hak verdim şu an ben olması mümkün değil gözüyle baktığım için bu ihtimali hiç düşünmemiştim ya olursa ve olduğunda da tıpkı dediğiniz gibi bize çektirdiğin zorlukların karşılığını çek bakalım moduna girerlerse o zaman geri dönüşü de olmaz

Kizilcik Serbeti'nde Nursema'nin ilk evliligini onlara izletin.

Ben maddi acidan soylemistim. Bunun yaninda kendi kendine yetebiliyor olmak bir insanin kendini gerceklestirmesinin yolunu acar. Bos zamanlarinizda ne yaptiginizi bilmiyorum 29 yasinda bir birey olarak. Uretken bir insan misiniz ya da kendinizi gelistirmek icin bir seyler yapiyor musunuz vb. Bilmeden de bir yargilama yapmak istemiyorum bu konuya dair, ancak evde koca bekleyerek hayat gecmez eger yaptiginiz bu ise.
Ozguven ve sosyallik acisindan da zayifsaniz hayal ettiginiz gibi bir es yine evde otururken sizi bulmayacaktir buna emin olabilirsiniz.

Hangi çözüm reddettim benim buraya yazma sebebim çözüm aramak değil destek görmekti ki gördüm de zaten yazan herkese teşekkür ederim
Akşam ailenizi karşınıza alın onlara çok ciddi şekilde net tavrınızı belirtin biraz yıkıcı konuşun varsa çevrenizde örnekler gösterin ailenize..Bu ısrarın sonu yok sanki şirket evliliği gibi diretiyorlar.

Söylediğiniz gibi biri değilim çeşitli topluluklarda yer alıyorum vizyonum geniş arkadaşlarım da öyle ama aile her şeydir ailem ve ailemin çevresi böyle olunca böyle şeyler yaşamam kaçınılmaz oluyor ben eğlenceli bir karakterim evlenmek istedğim kişinin de eğlenceli olmasını isterim yeni şeylere açık olmasını isterim sıkıcı bir memur hayatı yaşamak istemem karşı tarafın babasının imkanları geniş kendisi de iyi bir mesleği var gelişime açık ama bu kişi bu imkanları bırakıp kendini devlete atıp 8-5 çalışıp geri kalan vaktini evde geçiren arkadaş çevresi olmayan biri izlenimlerime göre paraları makul derecede var vizyon sıfır bu meslekte olan insanlar cin gibi yurtdışı imkanları araştırıp projeler mrojelerle uğraşırken kendisi azıcık aşım ağrısız başım modunda bu yazdıklarım azıcık da olsa karakterimi anlamanıza yardımcı olmuştur

33 yasinda bir hata ile ailemin israri sonucu boyle bir gorucu usulu gorusme yaptim. Sirf annem sussun diye. Maddi durumu cok iyi, bizim memleketlimiz, bulundugumuz yerde taninan insanlar falan filan anlatip durdular.

1 kere bulustum yok icim almadi. 2. Bulustum cocuk bana ilgili ama hemen evlilige yonelik konusuyor. Ben flort istiyorum, gezmek istiyorum, cocuk direkt yuzukleri takalim oyle zaten birbirimizi daha yakindan tanimak icin zaman bulmus oluruz diyor. En sonunda yapamadim. Ne icim isindi ne kafalarimizin uyustugunu dusundum. Ben yapamayacagim dedim.

Bu olaydan 4. 5 ay sonra esim cikti karsima. Daha ilk gordugumde dedim ben bu cocugu tavlar, evlenirim. O kadar bayildim yani. Zaten is geregi ayni yerdeydik. Once arkadas olduk, sonra sevgili sonra gerisi geldi evlendik. Annem evlenme karari aldigimda' ben baski yaptim diye mi evleniyorsun kizim, bak sen bana bakma, evlenmem zorunda da degilsin, iyice dusun' dedi. Ama hic alakasi yok gercekten severek evlendim.

35 yasinda evlendim, kismetse 1 aya bebegimiz olacak. Hicbir sey icin gec degil. Sakin ama sakin baskiyla hareket etmeyin. Kendinizi zorlamayin. 29 yasta kritik falan degil, kim demisse halt etmis. Yavas yavas icin isinir diyenlere de cok inanma. Vardir istisnalar ama kimsenin icinin almadigi adama evlenince asik oldugunu duymadim acikcasi. Birakin zaten o insani bulunca anliyorsunuz, farkediyorsunuz, 'iste o' diyorsunuz.

Defalarca söyledim kesin ve net olarak kararlı olduğumu asla mümkün olmadığını söyledim bir türlü konu kapanmıyor ve ısrarların ardı arkası kesilmiyor

Ben de evlenmeden önce öyleydi istemem dedim ,senin oğlun şiirler yazmış sevdiği var belli dedim, kızını aldı geldi kızı da annem iyiki beni zorla vermiş dedi. İstemedim, ısınamadım ,beğenmedim yani. Çocuk hakkında kimse kötü tek bir şey dememisti.Kendimi çok kötü hissetmiştim. Benim kına gecemde bile kadın anneme ne yaptın sen demiş vs. Evlenene kadar kurtulamadim kadından.Sonra herkes nasibiyle evlendi.

Tabiki istediginle evleneceksin saçmalık yapıp da istemedigine evet deme. Gönül ısınmadan bu işler olmaz. Karşındaki süper bı insan da olabilir ama karı koca olmak bambaşka. Eğer o adama sarilamayacaksan asla evet deme.

Maşallah sağolun şu yazdıklarınız o kadar umut oldu ki bana neredeyse birebir aynı yaşananlar

İstemediğini söyleyeceksin bu kadar basit umutsuzluk çukuruna düşecek ne var? Kararlı durup tersleyeceksin gerekirse
O da söylemiş zaten defalarca ama anlamamışlar eski kafalılar ben de aynı durumdayım kesinlikle laf anlatamıyorsun kendileri uygun bulduysa bitmiştir asla reddemezsin niye istemediğini anlatmaya kalksan anlamıyorlar da en son böyle birini reddettiğim zaman annem bir ay konuşmamıştı benimle o kadar yani kesinlikle anlamıyorlar ne kadar cahil bir çevrede yaşadığımı anlatamam psikolojimi bozdular iyice

Kucağınızla çocukla mutsuz bir şekilde döndüğünüzde size şuan sırtını dönenler ve ısrar edenler buharlasıp uçacaklar.
O adamla tüm kapılar kapandığında siz yalnız kalacaksınız bunu bilmeleri lazım.
Net olmanız lazım çok begendiysen kendine al diyip cekileceksiniz.

Bı ev bı arabaya değmez be gülüm imkanları yüzünden diyince ben de Arkaslar falan geldi istemeye zannettim Bak öyle bı aileyse ok , işin gücün yok, yaşın gelmiş, mantıklı düşün geleceğini kurtar derim valla hiç utanmam ama ailen kıçıkırık bı daire bı araba için hayatını yakmani istiyorsa önce kendi ailenden kurtul bence.

Düzelttim asgari düzeyde bir ev bir arabadan bahsetmiyorum diye tam ifade edemedim günümüz malum insanların en önce söylediği bunlar oluyor mesela sizi ne ikna ederdi (not: bunlar beni ikna etmedi zaten)

36 yaşta aşk evliliği yaptım ki ben evlenmeden de yaşarım modunda bir insandim.
Tam tersini düşünüyorlar bu kadar çok istiyorsa kıymet bilir her istedğini yapar olarak görüyorlar
Bu kadar kısa sürede, reddedilmeye rağmen, ısrarcı olmalarından ben olsam şüphe duyardım.
Öyle yangından mal kaçırır gibi, oldu bittiye getirip, evlenenlerde cogunlukla bir arıza oluyor.

Ben de öyle düşünüp kararımda kesin ve netim ama tr şartlarında ve evliliğin zorlaştığı böyle bir zamanda büyüklerle aynı pencereden bakamıyoruz hayata pişman olacağımı da düşünmüyorum

Düzelttim asgari düzeyde bir ev bir arabadan bahsetmiyorum diye tam ifade edemedim günümüz malum insanların en önce söylediği bunlar oluyor mesela sizi ne ikna ederdi (not: bunlar beni ikna etmedi zaten)
En az 4 nesil cream of cream plus sosyal statü, bilim sanat spor yatırımları olan uluslararası bağlantılı sermayeye sahip köklü aile gelsin (bunlar gösterişi sevmez, çok luks yaşamazlar zaten , amaç para koparmak değil yani) damat da psikozlu olmasa yeter, hemen ikiz doğurup veririm kucaklarına evim arabam param var, kuruş istemem, koca da lazım değil, akraba sarmalı ve network derdinden doğuştan kurtulmuş şanslı çocuklar büyütmek istiyorum sadece

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…