- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
- Konu Sahibi bensanademistim
-
evet deliymişim ben,
eve yatıya erkek gelince 5 yaşındaki kızımla yattığım için (gelen adam doğru düzgün tanımadığım biri, eşimin amcası)
sosyal medyada çok özel günler dışında foto paylaşmadığım için,
kendisinden yaşça büyük çocuklarla bir odada başbaşa bırakmadığım için,
kimsenin kucağına oturtmadığım için
vs vs
şu an deli miyim bilmiyorum ama benim ihmalim yüzünden çocuğum tacize uğrarsa delireceğim kesin, o yüzden ben elimden geleni yapayım da...
Geçenlerde bir babanın paylaştığı fotoğrafı gördüm. 2 yaşında bir erkek çocuğu çırılçıplak soyulmuş, annesi tarafından ağlayarak poz vermeye zorlanıyor yanında da ondan biraz büyük giyinik bir kız çocuğu dehşet içinde ona bakıyor, babası da fotoğrafı çekiyor.
Ettim. Hemen kaldırıldı. Ama bu sadece benim denk geldiğim..O foto kesinlikle şikayet edilmeli. Iki çocukta istismar edilmiş.
Çocuğum yok ama olduğunda eşimin ailesiyle nasıl başa çıkarım onu düşünüyorum.
Kız çocuğunun menesini sıkarlar poposunu avuçlarlar özellikle kp yıkamak ister, kendi kızını liseye kadar yıkamış övünerek anlatır.
Ailede erkekler genç kızlara ilk sütyeni almada yarışa girer napıcam bilmiyorum.
Erkek kısmı daha da acaip görmedim bunun pipisini dur gözlüğü takıyım bak bak bitiremezler hemşireyle işi var zuhahaha muhabbetler
Doğurmamak daha mantıklı gibi duruyo
Yahu bırakın değil mi çocuk çocukluğunu yaşasın.Çok takdir ettim sizi. Keşke herkes bilinçlenmek için çaba göstermiş olsa çocukları kötü etkileyecek şeyler meydana gelmez. Şimdi ki anne babaların bazıları çok bencil. Benim bu konuyla birlikte rahatsız olduğum bir başka şey de çocukları yetişkin gibi giydirip süs objesi haline getirmeleridir. Bir anne çocuğuna file çorap giydirmiş ellerde oje çocuk 2 yaşlarında bu resim herkesin erişebileceği bir yere konmuş. Anlamıyorlar kötü insanların da olduğunu kabul etmiyorlar. Ben blogger annelere de karşıyım. Çocukları vitrin mankeni gibi kullanıp üzerlerinden para kazanılmasını doğru bulmuyorum
Kesinlikle öyle.. Yetişkin olunca isterlerse zaten süslenirler. Çocukların bedenine yatırım yapmak yerine zihinlerine ve duygularına yatırım yapılsa keşke. O zaman hayat ve kendileri ile barışık çocuklar yetişir.Yahu bırakın değil mi çocuk çocukluğunu yaşasın.
Bu zamanların geri dönüşü yok zaten ileri de yetişkin bir birey olduğunda, kendi iradesiyle süsünü de yapar püsünü de giyer.
Geçenlerde bir babanın paylaştığı fotoğrafı gördüm. 2 yaşında bir erkek çocuğu çırılçıplak soyulmuş, annesi tarafından ağlayarak poz vermeye zorlanıyor yanında da ondan biraz büyük giyinik bir kız çocuğu dehşet içinde ona bakıyor, babası da fotoğrafı çekiyor.
Biliyorum bu fotoğraflardan her yerde var. Her gün görüyoruz. Erkek çocuğu olduğu için gurur duyan insanlar çocuklarının cinsel organlarını çekinmeden paylaşma hakkı görüyor kendilerinde. Bunun ne gibi sonuçları doğuracağından habersiz...
Bu istismardır arkadaşlar. Çocuklarımız kendi kararlarını veremeyecek yaşta onlar adına çıplak fotoğraflarını paylaşmak istismardır. Onlara sorduk mu, onlar ister miydi bu fotoğrafların çekilmesini? Siz birey olarak soyunmakta ve ya giyinmekte özgürsünüz. Peki onlar?
Yine youtube'da bir kanal var. Baba kız çocuğunu havuzda, orda, burda ıslak ve mayo ile dakikalarca çekip koyuyor. Çocuk ıslak, çıplak ve çekerken kalçası, vajinası, memesi her yeri ortada. Resmen sapıklara pazarlıyor çocuğu. Bir konusu yok, bir amacı yok bomboş bir video. 3 milyon izlenmesi var en az. Sizce kim izliyor bu videoları?
Etrafınızda pedofili olabilir ve çocuğunuzun fotoğrafları ile çirkince, sapıkca fantaziler kurabilir. Hem de bu insanlar en yakınlarınız olabilir. En en yakınlarınız dahi olabilir. Ne kız ne erkek çocuğunuza buna yapmaya hakkınız yok. Hatta bu insanlar ilk fırsatta çocukları sıkıştırıp çirkin emellerine alet edebilir. Bana uzak, bana olmaz demeyin. Bu insanlar her yerde.
Peki ne yapabiliriz?
- Çocuklarınızın özel fotoğraflarını şirin diye sosyal medyada paylaşmayın.
- Çocukları asla ama asla dudaklarından ÖP-ME-YİN! Bunu sevgi gösterisi olarak algılayan çocuk ve onun bu tavrını gözlemleyen pedofili tarafından istismar edilebilir ve öpülebilir.
- Çocuklara cinsel bölgeleri kuku, çiçek, bıdık, arka vs. diye öğretmeyin. Direk vajina, penis, meme, göğüs. kalça kelimeleri ile öğretin. İstismara uğradığında çocuğun ağzından bu laflar çıkarsa sapık çocuğun bilinçli olduğunu anlar ve ondan uzaklaşabilir.
- Toplu taşımada, kalabalık yerlerde 'otur amcanın, dedenin kucağına, öp hadi, sarıl, al bak şeker veriyor ye onu' DE-ME-YİN! Yabancılarla tensel bağ kurmasına ASLA izin vermeyin.
- Eğer birine sarılmak, öpmek istemiyorsa onu sevmiyorsa çocuğu zormalayın.
- Yaşı geldiğinde eğer fotoğrafını paylaşacaksanız ondan izin alın. 'Bu fotoğrafını koymak istiyorum izin verir misin?' diye sorun. Verdiği cevap 'HAYIR' ise saygı duyun paylaşmayın. Bir söz hakkı olduğunu, seçim yapabilme, hayır diyebilme özgürlüğünün olduğunu öğrensin.
- Çocuğunuzu dinleyin ve ona inanın. Tacize uğradıysa bu onun suçu değil. SUÇLAMAYIN! Sakin karşılayın ki size güvensin, anlatsın. Peşini bırakmayın! Çocuğunuzdan önemli bir şey yok dünyada! Millet bize nasıl, ne gözle bakar acizliğinden kurtulun.
-Başkasının çocuğunu severken ailelerinden izin alın. Kardeşinizin çocuğu olsa dahi izin alın. Ve cinsel bölgelere şakalardan ve dokunuşlardan uzak durun.
Siz de bildiklerinizi yazın. Kadın bilirse çocuklarına da öğretir!
Bende takip ediyorum. Ve çok mutlu oluyorum. Israrla inatla bu meseleye sahip çıkıyor...
İnstagram da Feyza Altun isimli bir avukat var, bu konuda iyi çalışmaları var
Katılıyorum ve çok destekliyorum
Ama ben yuh diyorum. Utanmadan söylüyomu bide bunu.Çocuğum yok ama olduğunda eşimin ailesiyle nasıl başa çıkarım onu düşünüyorum.
Kız çocuğunun menesini sıkarlar poposunu avuçlarlar özellikle kp yıkamak ister, kendi kızını liseye kadar yıkamış övünerek anlatır.
Ailede erkekler genç kızlara ilk sütyeni almada yarışa girer napıcam bilmiyorum.
Erkek kısmı daha da acaip görmedim bunun pipisini dur gözlüğü takıyım bak bak bitiremezler hemşireyle işi var zuhahaha muhabbetler
Doğurmamak daha mantıklı gibi duruyo
Önemli olma ihtiyacımızı kendisini ifade edemeyecek kadar küçük çocuklar üstünden gidermek bana da doğru gelmiyor. Like kölesi çocuklar yetişiyor.Hayatımızdaki her şey gibi çocuklarımız da fazla "tık"lanma uğruna gözden kaçırdıklarımız arasına giriverdi, ne yazık ki.
Ister istemez aklıma Irmak bebek geldi.
Allah ailesine sabır versin; özellikle hatamız "X amcasıdır öpsün, öpme demeyelim ayıp olmasın" dememizdi, dediklerinde daha bir ayrı kahroldum.
Bu işin amcası, dayısı hatta akranı, hemcinsi yok.
Çocuklarımıza bile hissettirmeden takipte olmalıyız.
Rabbim hepsini korusun.
Bu konuda söyleyecek çok sözüm var ama şuan zamanım yok. Bir konu açmıştım bu konuyla ilgili bakarsan sevinirim.Geçenlerde bir babanın paylaştığı fotoğrafı gördüm. 2 yaşında bir erkek çocuğu çırılçıplak soyulmuş, annesi tarafından ağlayarak poz vermeye zorlanıyor yanında da ondan biraz büyük giyinik bir kız çocuğu dehşet içinde ona bakıyor, babası da fotoğrafı çekiyor.
Biliyorum bu fotoğraflardan her yerde var. Her gün görüyoruz. Erkek çocuğu olduğu için gurur duyan insanlar çocuklarının cinsel organlarını çekinmeden paylaşma hakkı görüyor kendilerinde. Bunun ne gibi sonuçları doğuracağından habersiz...
Bu istismardır arkadaşlar. Çocuklarımız kendi kararlarını veremeyecek yaşta onlar adına çıplak fotoğraflarını paylaşmak istismardır. Onlara sorduk mu, onlar ister miydi bu fotoğrafların çekilmesini? Siz birey olarak soyunmakta ve ya giyinmekte özgürsünüz. Peki onlar?
Yine youtube'da bir kanal var. Baba kız çocuğunu havuzda, orda, burda ıslak ve mayo ile dakikalarca çekip koyuyor. Çocuk ıslak, çıplak ve çekerken kalçası, vajinası, memesi her yeri ortada. Resmen sapıklara pazarlıyor çocuğu. Bir konusu yok, bir amacı yok bomboş bir video. 3 milyon izlenmesi var en az. Sizce kim izliyor bu videoları?
Etrafınızda pedofili olabilir ve çocuğunuzun fotoğrafları ile çirkince, sapıkca fantaziler kurabilir. Hem de bu insanlar en yakınlarınız olabilir. En en yakınlarınız dahi olabilir. Ne kız ne erkek çocuğunuza buna yapmaya hakkınız yok. Hatta bu insanlar ilk fırsatta çocukları sıkıştırıp çirkin emellerine alet edebilir. Bana uzak, bana olmaz demeyin. Bu insanlar her yerde.
Peki ne yapabiliriz?
- Çocukları asla ama asla dudaklarından ÖP-ME-YİN! Bunu sevgi gösterisi olarak algılayan çocuk ve onun bu tavrını gözlemleyen pedofili tarafından istismar edilebilir ve öpülebilir.
- Çocuklara cinsel bölgeleri kuku, çiçek, bıdık, arka vs. diye öğretmeyin. Direk vajina, penis, meme, göğüs. kalça kelimeleri ile öğretin. İstismara uğradığında çocuğun ağzından bu laflar çıkarsa sapık çocuğun bilinçli olduğunu anlar ve ondan uzaklaşabilir.
- Toplu taşımada, kalabalık yerlerde 'otur amcanın, dedenin kucağına, öp hadi, sarıl, al bak şeker veriyor ye onu' DE-ME-YİN! Yabancılarla tensel bağ kurmasına ASLA izin vermeyin.
- Yaşı geldiğinde eğer fotoğrafını paylaşacaksanız ondan izin alın. 'Bu fotoğrafını koymak istiyorum izin verir misin?' diye sorun. Verdiği cevap 'HAYIR' ise saygı duyun paylaşmayın. Bir söz hakkı olduğunu, seçim yapabilme, hayır diyebilme özgürlüğünün olduğunu öğrensin.
- Çocuğunuzu dinleyin ve ona inanın. Tacize uğradıysa bu onun suçu değil. SUÇLAMAYIN! Sakin karşılayın ki size güvensin, anlatsın. Peşini bırakmayın! Çocuğunuzdan önemli bir şey yok dünyada! Millet bize nasıl, ne gözle bakar acizliğinden kurtulun.
-Başkasının çocuğunu severken ailelerinden izin alın. Kardeşinizin çocuğu olsa dahi izin alın. Ve cinsel bölgelere şakalardan ve dokunuşlardan uzak durun.
Peki ne yapabiliriz?
Mesela kizim opulmesini istemiyor zorla opcem diye ugrasiyorlar kendi ailemi uyariyorum ama baskalari yanlis anliyor cocugu bizden sogutuyor vs.benim kizim 2 yasina girecek sokakta parkta gordugu abilere cocuklara gidiyor elinden tutuyor sariliyor anlatsam anlamiyor zaten yanindan asla ayrilmam ama cok sicakkanli biraz ceksin kendini istiyorum ama onun da duygu dunyasini bozmadan nasil..ben bebekliginde bile kimsenin kucagina vermedim kizimi. kimseye opturmedim. evet bu kmsenin hosuna gitmiyor. bebekken kalabaliga partilere kinalara dugunlere dahi sokmadim. insanlarla arasinda muntazam bir sinir var. ben hicbir sinir koymak zorunda kalmadim. kizim istedigine sarilir, elini uzatir ya da oper. buyuk diye hatta dedesi babannesi bile gelse durusunu bozmaz. yani o cocuk diye saklabanlik yapmak zorunda degil
hele hele kimsenin oyuncagi degil
ona sormadan onu hicbiryerde birakmayiz
biz böyle yaptik, cok tuhaf karsilayanlar oluyor
ben onun cocuk dünyasina saygi duyuyorum
sirf biz istiyoruz diye uyku saatinde disari dahi cikmiyoruz
ilerde istedigimizi yapariz ama cocukken fedakarlik yapiyoruz öz cocugumuza cok mu
uc örnekler verdim belki de ama biz esimle böyle yaptigimiz icin icimiz cok rahat
ben bebekliginde bile kimsenin kucagina vermedim kizimi. kimseye opturmedim. evet bu kmsenin hosuna gitmiyor. bebekken kalabaliga partilere kinalara dugunlere dahi sokmadim. insanlarla arasinda muntazam bir sinir var. ben hicbir sinir koymak zorunda kalmadim. kizim istedigine sarilir, elini uzatir ya da oper. buyuk diye hatta dedesi babannesi bile gelse durusunu bozmaz. yani o cocuk diye saklabanlik yapmak zorunda degil
hele hele kimsenin oyuncagi degil
ona sormadan onu hicbiryerde birakmayiz
biz böyle yaptik, cok tuhaf karsilayanlar oluyor
ben onun cocuk dünyasina saygi duyuyorum
sirf biz istiyoruz diye uyku saatinde disari dahi cikmiyoruz
ilerde istedigimizi yapariz ama cocukken fedakarlik yapiyoruz öz cocugumuza cok mu
uc örnekler verdim belki de ama biz esimle böyle yaptigimiz icin icimiz cok rahat
Mesela kizim opulmesini istemiyor zorla opcem diye ugrasiyorlar kendi ailemi uyariyorum ama baskalari yanlis anliyor cocugu bizden sogutuyor vs.benim kizim 2 yasina girecek sokakta parkta gordugu abilere cocuklara gidiyor elinden tutuyor sariliyor anlatsam anlamiyor zaten yanindan asla ayrilmam ama cok sicakkanli biraz ceksin kendini istiyorum ama onun da duygu dunyasini bozmadan nasil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?