İstemeden çocuklarımızı taciz mi ediyoruz?

Bu aralar en çok sinir olduğum konu,sosyal medyaya girmekten iğrenir oldum.Benim gözümde; çocuğunun cinsel organını sergileyen,sırf beğenilmek adına çocuğunu ve kendisinin bütün özel hayatını sosyal medyaya yayan çocuk istismarcılarıyla aynı. Daha çocuk ana karnındayken başlıyorlar,hatta süper modern görünümlü pembiklerden biri bebeğinin usg fotosunda pipiyi işaretleyip 'ay bu kadar zor muydu bunu göstermek' olayından sonra iyice hayret ettim. Kafam almıyor o çocukların hem bedensel hem manevi yönlerini bu kadar ulu orta yaşatmak nasıl bir haz verebilir? Şuanda çoğu anlaşmış gibi (ki bence bu raddeye gelmiştir planlı çocuk doğurmak çünkü her şey beleş) 2.çocuklarına hamile ve cinsiyet tahminleri,hastane kontrolleri gırla,yahu sen kimsin ki hem doğmuş hem doğmamış çocuğunu şimdiden pedofillerin göz hapsine mahkum ediyorsun? Bu konu ile ilgili kesinlikle yasa çıkmalı,bu tür hesaplar ve paylaşımlar hakkında gerekirse hukuki süreç başlatılmalı. Herşeyin bir sınırı olmalı,çocukların bu denli istismar edilmesi çok fazla rahatsız edici olmaya başlandı,bunların savunmaları daha da komik haspam hatıra biriktiriyormuş,sen şuna çocuğun sırtından geçinmek,ilgi manyağı olmak ve pedofillere bayram yaşatmak desene.

Deli oluyorum birde o instamom lara
Tek vasfı anne olmak olan insanların ego tatmin yarışı
O gariban çocukların bilmem kaç yüz takipçisi var, yazık değil mi, banyo tuvalet vs her hallerini yüzlerce insan görsün.
Takipçi arttıracağım diye, birkaç bişey bedava gelecek , reklam yapacağım diye insanların çocuklarını kullanmasına akıl sır erdiremiyorum
surak

2 yaşında onun için anlaması güç. Hep yanında olun. Yavaş yavaş önünde diz çöküp ellerini avuçlarınıza alıp, göz göze konuşun. 'Kızım tanımadığımız insanların elini tutma. Benim veya babanın izni olmadan kimsenin yanına gitme. Bazı insanları kötü olabilir. Bizim canımızı acıtabilir. Ağlamak istemezsin değil mi? ' şeklinde konuşarak ve bunu tekrarlayarak devam edin. Her dışarı çıktığınızda aynısını yapın. ' Parkta oynarken yanımdan uzaklaşıp gidersen eve geri dönmek zorunda kalırız. Eğer tanımadığın insanların elini tutarsan geri döneceğiz kızım. Anlaştık mı?' diyin. Ve eğer yaparsa kızım seni uyarıyorum diyin hatırlatın. 2 kez daha yaparsa uyarın ve en sonunda tekrar konuştuklarınızı hatırlatın ve eve dönün. Ağlayıp sızlasa da, yerden yere atsa da kendini devam edin kararlılığa. Ama bu arada sesiniz stabil olsun. Bağırmayın, sitem etmeyin. 2 yaş küçük bir yaş ama yavaş yavaş kurallara alışsın. Ezmeden yapın bunu.

geçen haftasonu kızım ıcın alısverıse gıttıgımızde cok can sıkıcı bırseye tanık oldum burdan paylasmak ıstıyorum...
yemek katına cıktıgımızda 12 yaslarında bır erkek cocugun yanında 8 yaslarında ıkız kız cocuklar vardı kosturuyorlardı.

erkek cocugun kız cocuklara ne dedıgını aynen yazıyorum lutfen kusura bakmayın

erkek cocuk gayet yuksek bı sesle kıza '' hadi gıt duvarda resmı olan palyaçonun çükünü elle ''
kızda gulerek koşa koşa gıtttı elledi

o an eşimle donakaldık resmen elım ayagım tıtredı sinirden ve hemen o an kalkıp bak bakalım bana bı aılen nerde dedım cocuga
o an cok hızlı bı sekılde kactılar yuruyen merdıvenlerden ...
baya bı baktım aradım aılesını bulamadım. Bulsaydım ne pahasına olursa olsun olanları anlatacaktım uygun dille

okadar canım sıkıldıki bu duruma...

15 aylık kızım var ve deli gibi korkuyorum

o cocuk kızların ya abisi ya kuzenıydı...

boyle pis insanları allah kahretsin

Ben o çocuklara üzülüyorum. Gerçek dünyadan kopuk sanal mutlulukların tatminlerin esiri olmazlar inşallah... Birde bu işlerin sadece eğitimle ilgisi yok. Eski annelerin anneliğine laf ediliyor ama en azından çocukken bizler daha mutluyduk. Ve deli gibi oynayıp kaliteli bir çocukluk geçirmiştik.

O ne be. Bir şey söyleyecek olsan " senin düşüncelerin pis" derler.

İğrwndim yemin ederim

Neden böyle biliyor musunuz? Erkek çocuğuna o kadar normal ki. Doğduğu ilk andan onun penisi ile gurur duyan bir sülale var. Vazo gibi gelen herkese gösterdiği bir şey. Hanimiş oğlumun çükü diye seviliyor, elleniyor dedesi babası, amcası vs. tarafından. Utanacağı bir şey yok. Daha o yaşta öğretiliyor erkek- kız farklılığı. Zavallım kız çocuğu için her şey ayıp ama. Yürümek, konuşmak, giyinmek bile ayıp. Memesi çıkar ayıp, regl olur ayıp, sevgilisi olur günah. Ama erkek çocuğunu dayısı alıp geneleve götürür evde bir bayram havası. Çocuk ailenin aynasıdır. Her çocuk çocuk gibi yetişmeli. Acıyorum bunlara. Bunlar büyüyüp senin benim çocuğuma sarkıntı olacak işte.

malesef
ben okadar dıkkat edıyorum kı kızımı severken tabiri caizse mıncıklarken boğuşurken
hanı bebeklerın poposu mıncıklanır ya asla yapmıyoruz
bebegımde olsa insan o ve ozel bolgelerıne dokunmuyoruz severken

allah evlatlarımızı esirgesin... kızıma bu konuda edepsız olmayı ogretıcem bırı tacız mı ettı gecırsın kafasına cantayı bas bas bagırsın rezil etsın ya da cocukken boyle seyleri oyun sanmasın

Bende kızımı farkında olmadan çok mesafeli büyüttüm. Yüzde yüz bilinçli yapılmış birşey değildi, içimden öyle geliyordu. Kendi yapımdı belki de.
Kızımı donuk soğuk bulurlar uzaktan yada yeni tanıyanlar ama biz bunun çok faydasını gördük.

Küçükken anne dışında kimse yıkamamalı, tuvalet temizliği yapılmamalı, çocuktan izin istenmeli mecbur kalındığında
Böylece bedeninin onun özel alanı olduğu duygusu çok kolay bi şekilde oluşuyor

Ne acayiplermis, işiniz zor kolay gelsin şimdiden

O videolar hiç normal gelmedi bana. Bu devirde babaya bile güveme deyince paranoyak diyorlar burda hatta öyle konularda öyle düşünüyorsan evli kalma diyorlar. Kendi eşim için demiyorum genel söylem böyle.
Kendi öz çocuğuna neler yapanlar var. Çıplak fotoğraf nedir nasıl bir cahillik bu!
Hala aç pipini amcalarına diyen zihniyet maalesef var .
Biz anne baba olarak severken altını değişirken bile dokunmayız, silebilirmiyim diyorum küçük oğluma mesela.

O kadar dertlendiğim birşey ki bu!Ama bunu yapan insanlar nedense anlamakta zorlanıyorlar bazı şeyleri, illa yaşayarak mı görmek gerekiyor allah korusun...
Ben bebek bezi, pişik kremi vs reklamlarındaki görüntülerden de son derece rahatsızım...O sevimli görüntüler bizde güzel duygular uyandırıyor ancak bundan cinsel haz alan hastalar var..Bilsek de bilmezden gelsek de lanet olsun ki varlar ...
Geçenlerde Ayşe Arman'a uyarı yapıldı kızının bikinili fotoğrafıyla ilgili..İnsanlar birbirlerinin ne cahilliklerini bıraktılar ne yobazlıklarını ne fesatlıklarını...Asıl kara cahiller bunu bir tehlike ya da en azından sakınca olarak görmeyenler bana göre...

Ortada bu kadar sapik varken cocuklarin acik sacık ve makyajli dolaştırilmaları beni ürkütüyor .En azindan etek altına bi sort giydirilse ,çocuk etegini toplayamıyor zaten .

Böylelerinin oğullarını ve kızlarını her gün haberlerde izliyoruz,oğulları katil,hırsız veya sapık,kızları da ya töre cinayetine ya da koca şiddetine kurban gitmiş oluyorlar.

Bir yabancı kanalda izlemistim ,çocukları kacirma provasi yapıp aileleri korkutuyorlar yada parkta ailenin yanina geliyor adam cocugunuz benle gelirmi deneyebilirmiyim diyor .Anne asla gelmez deneme yapalım diyorlar .Cocuga kücuk bi köpek gosterip evde cok var diyorlar ve hepsi gidiyor .Aile şok icinde kalıyor.

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.
Her gün dikkatimi çeken, ben üzen hayrete düşüren bir konu bu.

Özellikle sosyal medyada çocuklarının her anını paylaşanları anlayamıyorum.
İki beğeni fazla alıcaz diye, o masumları teşhir etmek akıl işi değil. Çıplak, yarı çıplak, hastane odasında serum bağlı, oksijen verilirken foto koyan gördüm yaa "hasta hissediyor" evladın hasta hissediyorken sen ne yapıyorsun?!

Kimsenin çocuğuna ne temas ederim, ne de edilsin isterim.
Sokakta yolda izde çok çektim bu tür insanlardan.
İkiz bebeklerim, dikkat çekiyoruz yolda yürürken, çok şeye maruz kaldık malesef.
İnsanlar bu konularda çok cahil. Ben sokakta elim kirlidir diye bebeğime dokunmazken elin herifi makas alabiliyor, ne cüretleyse!

Alt değiştirecek, malzemelerini alıp salonun orta yerinde, insan içinde bez değiştirenler gördüm ortamdaki muhabbetten kopmamak için olmalı.

3 yaşındaki kızlarıma uzun süredir konuşuyorum, onlara kimler dokunabilir, kimler dokunamaz, wc ye kimlerle gidebilir gibi..
Küçük deyip geçmemek lazım, aciz olabilirler ama insan yetiştiriyoruz, biraz saygı!

Allah akıl fikir basiret versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…