Istediğini giyememe sorunu

Adam gibi giyinmek için illa açılmak gerekmiyor.
Moda bir stil işidir. Coğrafya ile de alakalı. Ben Dubai’ye gittim. Malum Müslüman bir ülke. Dünyaca ünlü markaların ilk kreasyonları buraya geliyor. Yılın belli ayında alışveriş festivali düzenleniyor. Devasal Avm var. Kadınlar kapalı ama böyle bir stil, makyaj ve estetik anca İtalya’da filan görmüştüm.
Her açık giyinen güzel değildir, her kapalı giyinen paspal değildir.

28 yaşinda biri değil de 15 yaşında bir kız yaziyor gibi hissediyorum sizi okurken ...

Ya ne alakası var Allah aşkına benim annem de çok karışırdı okurken annemi okudum sanki oda hep müdahale ederdi canım annecim ne kavgalar ederdik ama hiçte travma yaşamadım ultra mini de giyindim askılı da giyindim. Bu özgüvenle alakalı sanırım. Bir de ben şöyle birşey var ki mini askılı göbeği açık giyinmeyi çok seviyordum bekarken. Tabi evlendikten sonra göbek kapandı mini etek diz altı oldu eşimin karışmasından değil ben kendimce böylesini uygun gördüğüm için öyle oldu yani. Birde insan yakışanı giymeli bence

Çoğumuzun annesinde kızlarının kıyafetine takıntı var galiba
Annem de etek giyeyim de isterse süper mini olsun razıydı, kadın bana etek giydirememekten şikayetçiydi
Dolabımda ağırlıklı olarak jeanler ve şortlar vardı, hala da öyle :))

Galiba öyle Abla, bıraksalar da kendi tarzımızı erkenden bulsak Mune Niye etek giyemiyorum anne? Zaman kötü kızım. E millet giyiyor anne? Onlar uçurumdan atlasa sen de mi atlayacaksın. Muhabbet bu
Neyse ki büyüdüm

Son düzenleme:
Kıyafet için baskı yapılmasına karşıyım, mevzu mini giymek de değil, kimi etek giymek ister kimi pantolon.

Bizde de muhabbet aynen şöyleydi, Annem:-Kızım etek giysene, ne o öyle erkek çocuğu gibi altında bir yırtık kot, saç baş dağınık bir küpen başka diğeri başka, iyice serseriye döndün
Ben:- Kotun altına topuklu giyersem anlaşır mıyız
Annem-eh neyse bu da bir şeydir en azından çıplak ayak gezmekten vazgeçtin, etekte giysen mi güzel olurdu

Benim kızım daha bebekkk ❤ ilerde bırakıcam ne istiyosa giyinsin yavrum.

Size gelince sizi anlıyorum. Alışmadık g.tte don durmazmış

Bunun bir de erkek versiyonu var ki gülmekten ölürsün. Ağabeyime kısa pantolon giydiriyordu. Çocuk büyüdükten sonra bile diz altı şort görünce midesi bulanıyor Haaa bak unuttum tayt da yasaktı bana Annelerimiz bir alem

Bu yazida en cok dikkatimi ceken ayni aile yapisinda buyumus olmamiz ve her dugunde boyle sorunlarla karsilasmamiz vs.vs. ama bazen diyorm ki iyi ki boyle bir ailede bu sekilde yetistim. Kiyafete de gelince illa mini degil ama cok iddiali guzel kombinler var. Renkli ve cesit cesit cok guzel. Sen kombin yapip uydurmak yerine bir vitrinde hosuna gideni bastan asagi alip giyebilirsin. Hem boylelikle icine siner ve iddiali olur.

okula sabahın köründe aşırı dekolteli taytlı taytın altına da topuklu giyen bir kadın geliyor herkes gülüyor ona.modern olmuyor dikkat çeken güzel kadın olmuyor dalga geçilen kadın oluyor.
Ama soru kadında olmaz ki. Toplumda olur yani. Kadın istediğini giyer ister mini ister uzun etek. Modernlik zaten istediğini giyebilmektir. Özgür irade ile. Bu mini de olur aşırı kapalı bir kıyafette.

Bizden ne istiyorsunuz anlamadım.

Ablamın bir arkadaşı vardı aile baskısıyla tesetturluydu. Bize gelip başını açıp mini etek giyip sevgilisine gitmişti bir kez. Ki evlerimiz aynı caddedeydi ailesiyle. Bu o an gelişen bişey olduğu için annem bişey diyememisti ama sonra bizim evi bu şekilde kullanmasina annem izin vermedi.
Yine birisi vardı ben mağazada çalışırken geldi tesettürlu bir sekllde aldı mini etekleri gitti. Ailen görse dedim ailem benim takildigim yerlerde takılmaz ki demisti seneler önce
Çok şükür hiç bu şekilde bir baskı görmedim istedigim açıklıkta giyindim belli ölçülerde. Şuan sadece yazlık yerlerde özgürce giyiyorum yine istediğim açıklıkta. Yaşadığımız yerde daha ortalama giyiyorum genelde Jean tisort. Özel gunlerde elbise, bluz pant.Eşimin köyüne gidince normalde giydigimden dsha kapalı giyerim. Ailemin yanında burda olduğumdan biraz daha rahat giyiyorum. Yerine göre giyinmek onemli bence.

aaaa sizi hatırladım.yıllar önce keratinle ilgili hep sizi takip ederdim.yoktunuz ne zamandır özlendiniz.anneler bizi süsü köpeği gibi giydirmek istediler bir dönem ama bizler gene kendi bildiğimizi okuduk.ben de hanım hanımcık giyinmeyi sevmeyenlerdenim

Memur birinin halter bluz giymesi:)Bilemedim kabak cicegi gibi acıldı derler sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…