Beni çok iyi anlamışsın inan ki. Kapalı giyinirken bana da hanım hanımcık falan filan derlerdi. O kadar gıcık olurdum ki bu lafa hakaret etseler bu kadar sinirlenmezdim.nitekim insan o yaşta hanım hanımcık olmak değil havalı ve farkedilen biri olmak istiyor. Hâlâ daha hanım hanımcık diyecekler diye uzun kollu gömlek bile giymem. Bama göre hanım hanımcıkla ezik, sünepe demek arasında bir fark yok.haa düşüncem doğrudur yanlıştır bilmem ama ban göre böyle. Ki bilinçaltı mesajının da bu olduğunu düşünüyorum.bu tarz kişiler hem hanımhanımcık diye seni över hem o kadına ağzı açık bakar.samimi bulmuyorum
Çoğumuzun annesinde kızlarının kıyafetine takıntı var galibaHahaha annelerimiz birbirinden tüyo almış herhalde. Benimki muhafazakarlığın yanından bile geçmez ama mini etek, kısa şort vs yasak. Kendisi gençken süper mini etek, apartman topuk ayakkabıyla Fink atmayı biliyordu ama.Tam şu fotoğrafını paylaştığın model gibi giydirmeye çalışıyordu beni.Sanırsın ki İngiliz Kraliyet Ailesi mensubuyumBüyüdüm isyan ettim tabii İlk Jean pantolonunu 18 yaşında alabildim Hala laf atmıyor mu atıyor. Örnek; siyah dar bir Jean üzerine deri bir bacak aksesuarı taktım geçenlerde. Kimi tutuklamaya gidiyorsun dedektif diye sordu
Kıyafet için baskı yapılmasına karşıyım, mevzu mini giymek de değil, kimi etek giymek ister kimi pantolon.Galiba öyle Abla, bıraksalar da kendi tarzımızı erkenden bulsakMune Niye etek giyemiyorum anne? Zaman kötü kızım. E millet giyiyor anne? Onlar uçurumdan atlasa sen de mi atlayacaksın. Muhabbet bu
Neyse ki büyüdüm
Bunun bir de erkek versiyonu var ki gülmekten ölürsün. Ağabeyime kısa pantolon giydiriyordu. Çocuk büyüdükten sonra bile diz altı şort görünce midesi bulanıyorKıyafet için baskı yapılmasına karşıyım, mevzu mini giymek de değil, kimi etek giymek ister kimi pantolon.
Bizde de muhabbet aynen şöyleydi, Annem:-Kızım etek giysene, ne o öyle erkek çocuğu gibi altında bir yırtık kot, saç baş dağınık bir küpen başka diğeri başka, iyice serseriye döndün
Ben:- Kotun altına topuklu giyersem anlaşır mıyız
Annem-eh neyse bu da bir şeydir en azından çıplak ayak gezmekten vazgeçtin, etekte giysen mi güzel olurdu
Bu yazida en cok dikkatimi ceken ayni aile yapisinda buyumus olmamiz ve her dugunde boyle sorunlarla karsilasmamiz vs.vs. ama bazen diyorm ki iyi ki boyle bir ailede bu sekilde yetistim. Kiyafete de gelince illa mini degil ama cok iddiali guzel kombinler var. Renkli ve cesit cesit cok guzel. Sen kombin yapip uydurmak yerine bir vitrinde hosuna gideni bastan asagi alip giyebilirsin. Hem boylelikle icine siner ve iddiali olur.Kızlar merhaba. Ben 28 yaşında 2 senedir memur olarak görev yapan yalnız yaşayan bir kadınım.şimdiki olaya daha iyi yorum yapabilmeniz için çocukluğumdan bahsetmek istiyorum. Ortamama bir Türk ailesinde olduğu gibi bem de nuhafazkâr- dindar bir ailede doğdum. Annem ve tüm kadınlar kapalıdır ailemde. Bana ufak ufak teşvikler yaptılarsa bile aşırı bir zorlamaları olmadı başörtüsü konusunda. Olmadı ama bu durum sadece başörtüsü için geçerliydi. Yine kapalı giyinmek zorunda kalıyordum yani. En yakınımın düğünü için elbise alalım derdik. Aman onun burası açık onun şurası açıl diye diye, ev sahibi olduğum düğüne pantolon gömlekle giderdim her seferinde.
Fazla uzatmakn istemiyorum. Şimdiki sorunuma gelirsek : şu an yalnız yaşayan kimsenin karışamayacağı bir kadınım.o kadar güzel elbiseler, etekler giymek istiyorum ki.işyerinde bir arkadaş var pantolon giydiği istisnadır mesela.özgüvenine o ladar hayranım ki. Hani paspal tiplerden de değilim, içimden de geliyor ama bir türlü cesaret edemiyorum.bazılarınıza göre alt tarafı bir kıyafet giy çık olan şeyler benim çocukluk travmalarım yüzünden çok büyük şeylermiş gibi geliyor. Kısaca utanıyorum.mini etek, elbise hâlâ giyemiyorum.kendimi daha iyi değerlendirebilirmişim gibi geliyor. Şu an çevrede oldukça beğenilen bir kadınım Allaha şükür ama bu durumu kıyafetlerimle daha fazla desteklemek istiyorum.bu durumu için ne yapabilirim sizce ? Ben de artık diğer kadınlar gibi güzel giyinmek istiyorum.hayatımda etek giymedim bu arada.giydiklerim de maksi etekler. Adam gibi birşeyler giyemeden kuruyup gideceğim
Ama soru kadında olmaz ki. Toplumda olur yani. Kadın istediğini giyer ister mini ister uzun etek. Modernlik zaten istediğini giyebilmektir. Özgür irade ile. Bu mini de olur aşırı kapalı bir kıyafette.okula sabahın köründe aşırı dekolteli taytlı taytın altına da topuklu giyen bir kadın geliyor herkes gülüyor ona.modern olmuyor dikkat çeken güzel kadın olmuyor dalga geçilen kadın oluyor.
Bizden ne istiyorsunuz anlamadım.Kızlar merhaba. Ben 28 yaşında 2 senedir memur olarak görev yapan yalnız yaşayan bir kadınım.şimdiki olaya daha iyi yorum yapabilmeniz için çocukluğumdan bahsetmek istiyorum. Ortamama bir Türk ailesinde olduğu gibi bem de nuhafazkâr- dindar bir ailede doğdum. Annem ve tüm kadınlar kapalıdır ailemde. Bana ufak ufak teşvikler yaptılarsa bile aşırı bir zorlamaları olmadı başörtüsü konusunda. Olmadı ama bu durum sadece başörtüsü için geçerliydi. Yine kapalı giyinmek zorunda kalıyordum yani. En yakınımın düğünü için elbise alalım derdik. Aman onun burası açık onun şurası açıl diye diye, ev sahibi olduğum düğüne pantolon gömlekle giderdim her seferinde.
Fazla uzatmakn istemiyorum. Şimdiki sorunuma gelirsek : şu an yalnız yaşayan kimsenin karışamayacağı bir kadınım.o kadar güzel elbiseler, etekler giymek istiyorum ki.işyerinde bir arkadaş var pantolon giydiği istisnadır mesela.özgüvenine o ladar hayranım ki. Hani paspal tiplerden de değilim, içimden de geliyor ama bir türlü cesaret edemiyorum.bazılarınıza göre alt tarafı bir kıyafet giy çık olan şeyler benim çocukluk travmalarım yüzünden çok büyük şeylermiş gibi geliyor. Kısaca utanıyorum.mini etek, elbise hâlâ giyemiyorum.kendimi daha iyi değerlendirebilirmişim gibi geliyor. Şu an çevrede oldukça beğenilen bir kadınım Allaha şükür ama bu durumu kıyafetlerimle daha fazla desteklemek istiyorum.bu durumu için ne yapabilirim sizce ? Ben de artık diğer kadınlar gibi güzel giyinmek istiyorum.hayatımda etek giymedim bu arada.giydiklerim de maksi etekler. Adam gibi birşeyler giyemeden kuruyup gideceğim
aaaa sizi hatırladım.yıllar önce keratinle ilgili hep sizi takip ederdim.yoktunuz ne zamandır özlendiniz.anneler bizi süsü köpeği gibi giydirmek istediler bir dönem ama bizler gene kendi bildiğimizi okuduk.ben de hanım hanımcık giyinmeyi sevmeyenlerdenimBunun bir de erkek versiyonu var ki gülmekten ölürsün. Ağabeyime kısa pantolon giydiriyordu. Çocuk büyüdükten sonra bile diz altı şort görünce midesi bulanıyorHaaa bak unuttum tayt da yasaktı bana Annelerimiz bir alem
Bu nedemek hic anlamadmkendimi daha iyi değerlendirebilirmişim gibi geliyo
Memur birinin halter bluz giymesi:)Bilemedim kabak cicegi gibi acıldı derler sonraHalter bluzlardan ve midi boy etek, elbiselerden başlayabilirsiniz. Ne çok açık ne çok kapalılar çünkü. Zamanla gözünüz alıştıkça askılıya geçebilirsiniz, nasıl hoşunuza giderse. Yaşadığınız muhit de önemli tabi bence tek sorun aile değil her yerde rahat, güvenli hissetmiyor insan kendini maalesef
e iş dışında giyerMemur birinin halter bluz giymesi:)Bilemedim kabak cicegi gibi acıldı derler sonra
İs dısında giyer cnm.e iş dışında giyer
Sosyal hayatından bahsetmiştim aslında ben ama konu sahibi zaten kabak çiçeği gibi açılmak istiyor, ellemeyelim benceMemur birinin halter bluz giymesi:)Bilemedim kabak cicegi gibi acıldı derler sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?