• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istediğini giyememe sorunu

Kızlar merhaba. Ben 28 yaşında 2 senedir memur olarak görev yapan yalnız yaşayan bir kadınım.şimdiki olaya daha iyi yorum yapabilmeniz için çocukluğumdan bahsetmek istiyorum. Ortamama bir Türk ailesinde olduğu gibi bem de nuhafazkâr- dindar bir ailede doğdum. Annem ve tüm kadınlar kapalıdır ailemde. Bana ufak ufak teşvikler yaptılarsa bile aşırı bir zorlamaları olmadı başörtüsü konusunda. Olmadı ama bu durum sadece başörtüsü için geçerliydi. Yine kapalı giyinmek zorunda kalıyordum yani. En yakınımın düğünü için elbise alalım derdik. Aman onun burası açık onun şurası açıl diye diye, ev sahibi olduğum düğüne pantolon gömlekle giderdim her seferinde.
Fazla uzatmakn istemiyorum. Şimdiki sorunuma gelirsek : şu an yalnız yaşayan kimsenin karışamayacağı bir kadınım.o kadar güzel elbiseler, etekler giymek istiyorum ki.işyerinde bir arkadaş var pantolon giydiği istisnadır mesela.özgüvenine o ladar hayranım ki. Hani paspal tiplerden de değilim, içimden de geliyor ama bir türlü cesaret edemiyorum.bazılarınıza göre alt tarafı bir kıyafet giy çık olan şeyler benim çocukluk travmalarım yüzünden çok büyük şeylermiş gibi geliyor. Kısaca utanıyorum.mini etek, elbise hâlâ giyemiyorum.kendimi daha iyi değerlendirebilirmişim gibi geliyor. Şu an çevrede oldukça beğenilen bir kadınım Allaha şükür ama bu durumu kıyafetlerimle daha fazla desteklemek istiyorum.bu durumu için ne yapabilirim sizce ? Ben de artık diğer kadınlar gibi güzel giyinmek istiyorum.hayatımda etek giymedim bu arada.giydiklerim de maksi etekler. Adam gibi birşeyler giyemeden kuruyup gideceğim 😔
Hayat kısa ıstedıklerınızı gıtın bence

Kimse birşey demiyor valla.bizde bir kadın vardı bir karış etekle eğile kalka ilaç hazırlardı. Herkes de tanırdı koca hastanede.şimdi böyle tanınmak güzel birşey mi deyecek olanlar olabilir ama bence güzel yani.alıntı yapacaktım yapamadım anlamışsınızdır kime yazdığımı.biraz o tetikledi, hırslnadırdı beni. Bizi yanıbaşımızda çalışanlar tanımıyor kadını koca hastane tanıyor.
Yani bu şekilde tanınan biri en kibar tabirle hafif kadın olarak tanınır kimse kusura bakmasın.
Mini etekde, şortda, cropda hepsi giyilir ama hepsinin yeri farklı. İş ortamında işinizin kalitesiyle tanınmak istenir normalde eğilip kalkarken mini eteği aşağı yukarı kayan kadın olarak tanınmak istemek bana normal kafa yapısı gelmedi.
Ha siz o şekilde isterseniz olabilir tabii, giyin gidin bu yaştan sonra kim ne diyebilir. Helede aileniz uzakta, yalnız yaşıyorken.

Tam olarak sizin gibi değil ama annemin beni "Şıkır şıkır, hanım hanımcık" giydirme baskısına karşı giyim tepkisi ile karşılık vermiştim ve bu yirmili yaşlarımın ortalarına kadar devam etti. Yani muhafazakar ailede belli bir kapalı giyim kalıbı baskısına karşılık, diğer taraftan daha açık giyinme istemiyle patlanması çok oluyor.

Annem ne kadar evcil giyindirmek istediyse (Artık bu tabir nasıl oluyorsa, biraz tuhaf oldu sanki), ben diğer taraftan çıktım. Şöyle örneklendireyim:
Annemin istediği-yönlendirmelerle alıştırmaya çalıştığı:
31acd-feminen-tarz-giyim-1.jpg

Benim olduğum:
e6f93285-ae77-4667-8105-3cf0e1688700.jpg

Tabii artık yaş da aldıkça, ana da olunca bu kadar keskin taşımaz oldum üzerimde ama hala düz siyah, hala bir yerden gümüşler, hala benzer model etrafında dolaşan bot-postal tercihleri... Elim önce hep bunlara gider. :)

Neyi nasıl istiyorsanız giyin, bu konuda ciddi zorluk yaşıyorsanız da psikolojik destek alın. "O mini giydi, minisiyle tanındı, beni yanı başımdakiler tanımıyor" filan deyişiniz de sağlıklı bir düşünce gibi değil zaten, "Daha iyi bacaklarım varken gözler benim üzerimde olmalıydı!" der gibi sığ bir yarış sezmedim de değil ya, hadi bakalım.

Son düzenleme:
Kendinizi daa iyi değerlendirmek derken sınırından otoban geçecek arsa gibi falan mı? Kendinize neyi yakıştırıyorsanız onu giyin bu kadar kasmaya gerek var mı? Güzel e yakışan bir şey olduktan sonra etek ya da pantolon farketmez. Değer de kıyafetle kazanılmaz

Son düzenleme:
Kimse birşey demiyor valla.bizde bir kadın vardı bir karış etekle eğile kalka ilaç hazırlardı. Herkes de tanırdı koca hastanede.şimdi böyle tanınmak güzel birşey mi deyecek olanlar olabilir ama bence güzel yani.alıntı yapacaktım yapamadım anlamışsınızdır kime yazdığımı.biraz o tetikledi, hırslnadırdı beni. Bizi yanıbaşımızda çalışanlar tanımıyor kadını koca hastane tanıyor.
Bana düşünce tarzınız çok sağlıksız geldi. Tabii ki sizin hayatınız, sorumlusu ve yönetmeni sizlersiniz. Ancak buraya fikir almak için yazdığınızdan şunu söyleyebilirim. Sizde sizin tabirinizle "açık giyinmek" kendinizi daha da öne çıkarmanın bir aracı olmuş. O kadını giyinişi nedeniyle tüm hastanenin tanıması sizin için çok güzel bir durum, kendiniz de böyle olmak istiyorsunuz. Ancak çok modern düşüncelere sahip olduğunuzu düşündüğünüz halde kadını metalaştıran insanlardan, fiziksel görünüşü sebebiyle kazandığı bu şöhrete gıpta ediyorsunuz. Halbuki aslolan içidir insanın. Güzellik geçici, herhangi bir sorun yaşayıp kendinizle başbaşa kaldığınızda allaha şükür güzelim diye avunamaycaksınız. Hayatta daha sağlam şeylere tutunmanızı öneririm.

Bana düşünce tarzınız çok sağlıksız geldi. Tabii ki sizin hayatınız, sorumlusu ve yönetmeni sizlersiniz. Ancak buraya fikir almak için yazdığınızdan şunu söyleyebilirim. Sizde sizin tabirinizle "açık giyinmek" kendinizi daha da öne çıkarmanın bir aracı olmuş. O kadını giyinişi nedeniyle tüm hastanenin tanıması sizin için çok güzel bir durum, kendiniz de böyle olmak istiyorsunuz. Ancak çok modern düşüncelere sahip olduğunuzu düşündüğünüz halde kadını metalaştıran insanlardan, fiziksel görünüşü sebebiyle kazandığı bu şöhrete gıpta ediyorsunuz. Halbuki aslolan içidir insanın. Güzellik geçici, herhangi bir sorun yaşayıp kendinizle başbaşa kaldığınızda allaha şükür güzelim diye avunamaycaksınız. Hayatta daha sağlam şeylere tutunmanızı öneririm.
Teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız.

Ben de kiyafet konusunda ciddi baskı altındaydım, ama sizin yaşadığınızın tam tersini yaşadım. Ailem tesettüre girmeme karşıydı. Bir süre sabrettikten sonra aileme resti çektim. Siz ise yalnız yaşıyorsunuz. O zamanlar sizin yerinizde olmayı çok isterdim. Nasıl rahat edecekseniz öyle giyinin 🤷🏼‍♀️

Şişmanlar crop, tayt giymesin diyen var :işsiz: Maalesef kimse sizin göz zevkinize hitap etme sözü vermedi. Kim hangi kıyafetin içinde kendini iyi hissediyorsa onu giymeli.

Konu sahibi yorumlarından anladığım kadarıyla beğenilmek her yerde konuşulmak için böyle giyinmek istiyorsun “kadın mini etek giyiyordu herkes onu tanıyordu, bizim yüzümüze bakan yok” demenden bunu çıkardım. Giydiğin kıyafetle anılmanın güzel bir şey olduğunu mu düşünüyorsun? Beğendiğin kıyafeti giy çık, ilk günler tuhaf gelir alışırsın sonra. Bu kadar büyütülecek bi olay değil.

Bende bunu düşündüm bugün açık zamanlarımda oldu pantolon tişört gömlek ötesine çok az geçmişimdir etek giydim ama çorapla hep. Bir kere giymedim onda da peşime takıldılardi. Van gibi doğu illerinde çok dikkat çeker ben İstanbul'da bile giymedim düşün artık sen bilirsin

Tam olarak sizin gibi değil ama annemin beni "Şıkır şıkır, hanım hanımcık" giydirme baskısına karşı giyim tepkisi ile karşılık vermiştim ve bu yirmili yaşlarımın ortalarına kadar devam etti. Yani muhafazakar ailede belli bir kapalı giyim kalıbı baskısına karşılık, diğer taraftan daha açık giyinme istemiyle patlanması çok oluyor.

Annem ne kadar evcil giyindirmek istediyse (Artık bu tabir nasıl oluyorsa, biraz tuhaf oldu sanki), ben diğer taraftan çıktım. Şöyle örneklendireyim:
Eki Görüntüle 3055577

Benim olduğum:
Eki Görüntüle 3055581

Tabii artık yaş da aldıkça, ana da olunca bu kadar keskin taşımaz oldum üzerimde ama hala düz siyah, hala bir yerden gümüşler, hala benzer model etrafında dolaşan bot-postal tercihleri... Elim önce hep bunlara gider. :)

Neyi nasıl istiyorsanız giyin, bu konuda ciddi zorluk yaşıyorsanız da psikolojik destek alın. "O mini giydi, minisiyle tanındı, beni yanı başımdakiler tanımıyor" filan deyişiniz de sağlıklı bir düşünce gibi değil zaten, "Daha iyi bacaklarım varken gözler benim üzerimde olmalıydı!" der gibi sığ bir yarış sezmedim de değil ya, hadi bakalım.
Beni çok iyi anlamışsın inan ki. Kapalı giyinirken bana da hanım hanımcık falan filan derlerdi. O kadar gıcık olurdum ki bu lafa hakaret etseler bu kadar sinirlenmezdim.nitekim insan o yaşta hanım hanımcık olmak değil havalı ve farkedilen biri olmak istiyor. Hâlâ daha hanım hanımcık diyecekler diye uzun kollu gömlek bile giymem. Bama göre hanım hanımcıkla ezik, sünepe demek arasında bir fark yok.haa düşüncem doğrudur yanlıştır bilmem ama ban göre böyle. Ki bilinçaltı mesajının da bu olduğunu düşünüyorum.bu tarz kişiler hem hanımhanımcık diye seni över hem o kadına ağzı açık bakar.samimi bulmuyorum

Bende bunu düşündüm bugün açık zamanlarımda oldu pantolon tişört gömlek ötesine çok az geçmişimdir etek giydim ama çorapla hep. Bir kere giymedim onda da peşime takıldılardi. Van gibi doğu illerinde çok dikkat çeker ben İstanbul'da bile giymedim düşün artık sen bilirsin
Haaa şimdi hatırladım çok çok daha gençken bir kere giyip avmde gezmiştim.bir adama tuvaleti sordum, ağzımı açar açmaz peşime takıldı.beni koridor tarzı yerlere çekmeye çalışmıştı.

Kızlar merhaba. Ben 28 yaşında 2 senedir memur olarak görev yapan yalnız yaşayan bir kadınım.şimdiki olaya daha iyi yorum yapabilmeniz için çocukluğumdan bahsetmek istiyorum. Ortamama bir Türk ailesinde olduğu gibi bem de nuhafazkâr- dindar bir ailede doğdum. Annem ve tüm kadınlar kapalıdır ailemde. Bana ufak ufak teşvikler yaptılarsa bile aşırı bir zorlamaları olmadı başörtüsü konusunda. Olmadı ama bu durum sadece başörtüsü için geçerliydi. Yine kapalı giyinmek zorunda kalıyordum yani. En yakınımın düğünü için elbise alalım derdik. Aman onun burası açık onun şurası açıl diye diye, ev sahibi olduğum düğüne pantolon gömlekle giderdim her seferinde.
Fazla uzatmakn istemiyorum. Şimdiki sorunuma gelirsek : şu an yalnız yaşayan kimsenin karışamayacağı bir kadınım.o kadar güzel elbiseler, etekler giymek istiyorum ki.işyerinde bir arkadaş var pantolon giydiği istisnadır mesela.özgüvenine o ladar hayranım ki. Hani paspal tiplerden de değilim, içimden de geliyor ama bir türlü cesaret edemiyorum.bazılarınıza göre alt tarafı bir kıyafet giy çık olan şeyler benim çocukluk travmalarım yüzünden çok büyük şeylermiş gibi geliyor. Kısaca utanıyorum.mini etek, elbise hâlâ giyemiyorum.kendimi daha iyi değerlendirebilirmişim gibi geliyor. Şu an çevrede oldukça beğenilen bir kadınım Allaha şükür ama bu durumu kıyafetlerimle daha fazla desteklemek istiyorum.bu durumu için ne yapabilirim sizce ? Ben de artık diğer kadınlar gibi güzel giyinmek istiyorum.hayatımda etek giymedim bu arada.giydiklerim de maksi etekler. Adam gibi birşeyler giyemeden kuruyup gideceğim 😔
Mini ettek mi giymek istiyorsunuz? O arkadaşınızla çıkın biraz alışveriş yapın. Az insanın olduğu ortamlarda giyerek yavaş yavaş alışabilirsiniz?

Son düzenleme:
Oldukça beğenilen biriyim Allah'a şükür sadece bu söze takıldım. Dini konular yasak yoksa vaaz verecektm . Neyse hayırlı afiyetli rıza- i ilahi üzere uzun ömürler diliyorum
Ne var ki bu cümlede anlamadım.gelen tekliflerden anlıyorum bunu. Orama burama baktıkları için değil.bir şekilde ulaşıyor insanlar.

Ben de mesela 30 yaşıma kadar askılı bluzla çıkamadım dışarı, İzmir gibi yerde üstelik🤣🤣🤣 annem sağolsun.. hey gidi günler.

Size karışan yok eden yok, gönlünüzce giyinmemeniz için bir sebep de yok o yüzden. Ha illa mini etek giymek de şıklık demek değildir. Hafif diz üzerinde etekler de çok şık olabiliyor. Önemli olan yakistirmaniz. Ben mesela bir kamu kurumunda memur olsam çok kısa bir etekle ya da askılı bluzla ise gitmem. Her yerin bir yakışanı var.

Sana bir kaç tavsiyem var. Önce kalem etek ile başla. Fotoğrafını eklediğim boy ten rengi çorapla hem zarif hem alışmak için uygun.

Kışın da şort giymek için şort ve opak çorap kombini yapabilirsin.80 denye çorap tenini göstermez. Daha sonra denyeyi düşürebilirsin mesela.Veya kaliteli bir yün külotlu çorap ile hem bacaklarını sıcak tutarsın hem şort ve etek giyebilirsin.Yaz için dizin hemen üstünde kumaş kapri şortlar güzel oluyor.

Dizin biraz üzerinde elbiseler de şu an için sana uygun.

Tek dikkat etmen gereken şey, bunları önce evde giymeye başla. Özellikle etek ve elbiselere alışman gerek, zaten otura kalka hakim olursun hangi boy etekle nasıl oturulur.(Oturmayı bilmediğini ima etmiyorum yanlış anlama) Bir de ben etek ve elbise altına daima pentinin dikişsiz siyah şortlarından giyerim. Ne kadar dikkat edersek edelim kazaya kurban gitmeyi istemeyiz.

Boyun kaç bilmiyorum. Boyun uzunsa mini etekleri bir beden büyük al, o zaman hafif aşağı düşürdüğümüzde kısacık durmuyor.

Bunun dışında etek giydiğinde eğer aşağı
çekiştire çekiştire dolaşacaksan giyme 👍

Eklentiler

• IMG_20220426_021914.webp
    IMG_20220426_021914.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20220426_021859.webp
    IMG_20220426_021859.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20220426_021952.webp
    IMG_20220426_021952.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 41
Evet belki de utandığın için değil sevmediğim için uzak duruyor da olabilirim.mesela üst bedende aynı utangaçlık ( ya da her neyse ) o olmuyor mesela.göbeği ya da omzu açık giyebiliyorum ama alt bedende sıkıntı yaşıyorum.belki de kendime yakıştıramıyorum.insan bazen ne düşündüğünü anlayamayabiliyor.
Şu an ki giyim tarzınızı bilmiyorum ama mesela etek-bluz-stiletto kombinlerini seviyorsanız, üst bedende sorun yok ama etek giymekte sıkıntı yaşıyorum diyorsanız mini yerine diz altı eteklerle başlayın, misal şu tarz etekler size hem istediğiniz havayı verecektir hem de etek giyme sorununu aşmanıza yardım edecektir.
IMG_0339.JPG
IMG_0342.JPG

Üzerinize oturan ki skinny pantolonlar favorimdir, bir skinny pantolonla da aynı etkiyi yaratabilirsiniz, yani bir tarz oluşturacaksanız kendinizi illa da mini etek diye şartlamayın.
Maksat şık ve üzerinize yakışanı giymek ve kendi stilinizi oluşturmaksa pantolon, etek, elbise ve bunların boyu fark etmeksizin gayet hoş bir havanız olabilir.

IMG_0346.JPG
IMG_0347.JPG
IMG_0348.JPG

Eki Görüntüle 3055577

Benim olduğum:
Eki Görüntüle 3055581

Hahaha annelerimiz birbirinden tüyo almış herhalde. Benimki muhafazakarlığın yanından bile geçmez ama mini etek, kısa şort vs yasak. Kendisi gençken süper mini etek, apartman topuk ayakkabıyla Fink atmayı biliyordu ama.Tam şu fotoğrafını paylaştığın model gibi giydirmeye çalışıyordu beni.Sanırsın ki İngiliz Kraliyet Ailesi mensubuyum 😂 Büyüdüm isyan ettim tabii😂 İlk Jean pantolonunu 18 yaşında alabildim😂 Hala laf atmıyor mu atıyor. Örnek; siyah dar bir Jean üzerine deri bir bacak aksesuarı taktım geçenlerde. Kimi tutuklamaya gidiyorsun dedektif diye sordu 😂

Back
X