Tam olarak sizin gibi değil ama annemin beni "Şıkır şıkır, hanım hanımcık" giydirme baskısına karşı giyim tepkisi ile karşılık vermiştim ve bu yirmili yaşlarımın ortalarına kadar devam etti. Yani muhafazakar ailede belli bir kapalı giyim kalıbı baskısına karşılık, diğer taraftan daha açık giyinme istemiyle patlanması çok oluyor.
Annem ne kadar evcil giyindirmek istediyse (Artık bu tabir nasıl oluyorsa, biraz tuhaf oldu sanki), ben diğer taraftan çıktım. Şöyle örneklendireyim:
Annemin istediği-yönlendirmelerle alıştırmaya çalıştığı:
Eki Görüntüle 3055577
Benim olduğum:
Eki Görüntüle 3055581
Tabii artık yaş da aldıkça, ana da olunca bu kadar keskin taşımaz oldum üzerimde ama hala düz siyah, hala bir yerden gümüşler, hala benzer model etrafında dolaşan bot-postal tercihleri... Elim önce hep bunlara gider. :)
Neyi nasıl istiyorsanız giyin, bu konuda ciddi zorluk yaşıyorsanız da psikolojik destek alın. "O mini giydi, minisiyle tanındı, beni yanı başımdakiler tanımıyor" filan deyişiniz de sağlıklı bir düşünce gibi değil zaten, "Daha iyi bacaklarım varken gözler benim üzerimde olmalıydı!" der gibi sığ bir yarış sezmedim de değil ya, hadi bakalım.