İşte Ak Parti'nin seçim vaatleri

valla bu memlekette çocuk okutmak sistem takip etmek çok zor oldu, bence de teog gibi olacak ama umarım birileri dur der de olmaz
Hiç dur denecek gibi değil chess.
Ekonomi,o ,bu değilde eğitimin bu hale gelmesi en çok rahatsız eden şey beni.
Geleceğimiz,çocuklarımız bu sistemde heba olup gidecekler.

Pelinim sabahtan öğlene kadardı bizim eğitim.
şimdi tüm gün olacakmış okullar ve hiçbirinin yemekhanesi yok.
yumurtayla geçiştirebilse keşke çocuklar öğle yemeğini

himm bendim onlardan birisi, evet 1300 TL de zor gorunuyor bnce. Ama akp nin yapicam diyip yapmadigi birsey gormedik galiba, o yuzden suan sasiriyorum...
soyle ki, birisi 50% vaadederken, birisi 30% vaadediyor. Neyse bak CHP guzel birseye sebep olmus.
gorecegiz kim secilecek hangisini yapacak.

Pelinim sabahtan öğlene kadardı bizim eğitim.
şimdi tüm gün olacakmış okullar ve hiçbirinin yemekhanesi yok.
yumurtayla geçiştirebilse keşke çocuklar öğle yemeğini

tabi canım ben şakasına didim zaten.
Plansız programsızolmaz bu işler.

biz gecen gun kiminle konusuyorduk bu secim vaadi, ciftci, teseron isci konusunu? kedili senmiydin? Evelynn
Akape de secim vaatlerinde Cehapeyi taklit etmis

Okudum. Cidden chp yi taklit etmiş Daha hazirandaki seçimde kaynak nerede diye bağırırlerken şimdi benzerlerini kendi sıralamış. Bir de haziran değil de bir önceki genel seçimlerdeki vaatlerinin yüzde kaçını gercekleştirmiş biliyor musun? Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Vaat edip yapmadıkları var mı mesela neye göre güveneceğiz?
Chp de akp de bol keseden atıyor olabilir. Ama akp daha önce niye yapmamış bunları onu da merak ediyorum. Geçen seçimde düşen oylarını yükseltmek için yapıyor gibi geldi bana. Demek ki elinde böyle bir güç varmış ama ancak oyları düşünce ortaya çıkardığı bir kozmuş bu. O gücü olduğu halde yapmaması bile çok üzücü.
Bu arada asgari ücret maddesinde işin zorluğuna göre asgari ücret değişecek diyor. İşin zor oldugunu kanıtlamak için binbir tane madde koyacak bu iş tehlikeli değil deyip yüzde 80ine yine dayayacak 1000tl yi gibi geliyor bana. 1300 alan çok az bir kesim olur. İllaki bir şart koyacak vermek için ki açık oluşsun insanlar mağdur olsun. Taşeronlarla ilgili olan vaat ise güzel ama pek umudum yok.
Chp ye gelince inanıyorsun akp ye gelince umudum yok diyorsun dersen de cevap belli. Chp daha denenmedi, ama akp yi çok kere denedik.

toplam vaadlerinin maliyeti 19 milyarmış, ama chp ve mhp nin 150 milyarmış
ben valla kimseye birsey demiyorum artik, kim neye istiyorsa ona inansin.
herzaman soyluyorum, AKPnin gecen secimlerde istedigi basariya ulasamamasi gayet iyi oldu. Her anlamda kendilerine bir ayna tutmak zorunda kaldilar. Ve daha once duzeltmemis olduklarini daha fazla duzeltmeye illa ki gayret edeceklerdir dedigin gibi

Seni hatırlamıyorum açıkçası ne demiştin, olay Akp'nin her yapacağım dediğini yapması değil senin de bildiğin üzere. Zaten çoğunu yapmıyor ki dediğim gibi konu bu değil.

Daha 4 ay önce özellikle itiraz edip kötülediği, vaatlerde bulunanları hayalcilikle suçladığı bir konuda böylesine çark etmesi komik geliyor. Sen olmaz diyorsun ama desteklediğin parti şimdi olur diyor, yapacağım diyor bak. Hayat ne tuhaf vapurlar filan :)

1500 TL asgari ücret vaadiyle dalga geçiyorlardı. ne alakaya ne maydonoz demezlermi adama, 200 tl fark atmış. olmadı ama 200 tl üstüne söylıyıp 1700 yapsaydında milletimizin geçim seviyesi yukseseydı. gerçi onu da burnumuzdan fıtıl fıtıl getırırlerya neyse.

cok tuhaf birsey yazmissin Duka. Ne demek istedigini inan anlamadim.
"Sen olmaz diyorsun ama desteklediğin parti şimdi olur diyor, yapacağım diyor bak."
Destekledigimiz partiler ne yapacaklarini zaten bize sormuyorlar. Arti sorsa, zaten yapsin isterim, ne guzel maasima 30% zam olur, dimi? Sanki ben istemiyormusum gibi tuhaf bir cumle kurmussun.

evet, o donem neler yazdigimi ve neden dolayi yapilamayacagimi savundugumu belli ki hatirlamiyorsun, ondan boyle gereksiz bir atis yapmissin. Usenmeyeyim herkes okusun diye tekrar yazayim.

kendi sirketimizden orneklemistim. Ben yonetime yakin calistigim icin bu konulari biliyorum.
bizim sirkette 120 kisi calisiyor. her ay 270 bin TL maas oduyoruz. Bunun icinde 10 bin TL maasi olan da var, asgari ucretli de var. Asgari net ucret bin TL bizde.
bu rakamlara bakinca bir yilda 3 milyon 240 bin TL maas oduyoruz demek oluyor.
gecen sene sirketimiz 100 milyon TL ciro yapti.
sektore gore degisiklik gosteriyordur elbet, (desfire olmamak icin sektor adi vermiyorum, zaten gerekli de degil) ama bizim yil sonu "net karimiz" yani patronun cebine kalan 5% -6%. Yani biz ne yaptik? 6 milyon net para kazandik, butun masraflarimizi cikardiktan sonra. Ki bu para zaten yine ise is yatirimi olarak donuyor,
simdi secim vaatleri ne diyor, 50% artis diyor.
bu demek oluyorki, patronun cebine kalan 6 milyon'un 1,milyon 620 bin TL sini de aldin.
iyi de, benim patronum, isini kucultur, 120 kisi calistirmak yerine, 70 kisi calistirarak "Ayni yasam standartlarini" kurabilir kendine.
hatta borc yok, tasa yok. daha pahali arabaya biner, daha iyi yerlerde yasar, vs vs.

ben burda felaket tellalligi yapmiyorum.
destekledigim parti de bunu yapsin isterim, benim canima minnet. Cunku maasimda ciddi artis olacak.
-tabi bu arada beni, odeyecekleri yeni paraya deger bulup bulmayacaklarini da bilmiyorum-

buradan yola cikinca 30% artis, hala epeyce inanilmaz, ama 50% artisa gore "daha yapilabilir" di mi?
ZATEN, sorun bunu yapmak degil, YAPTIKTAN SONRA NELER OLACAGINI kestirebilmek. ve onlara uygun zemini hazirlamak.
Anlatabildim mi Duka'cigim?

birazdan Babacan aciklayacakmis vaatleri nasil yerine getireceklerini. Dinleyecegiz.

bu arada, belki kafasina takilan olur, Asgari ucretlinin maasinin 50% arttirilmasi demek, o sirkette calisan herkesin 50% zam almasi demektir. O yuzden sevinin.

Javiera farkında mısın canım sen alıntıladın ilk beni ve senin ne yazdığını hatırlamadığımı söyledim "Hatırlamıyorsun belli ki gereksiz bir atış yapmışsın" ne demek? E zaten demişim işte seni hatırlamıyorum diye? Sanki bu konuda bir tek sen mi fikir beyan etmiştin niye gereksiz atış yapayım? 7 Haziran'dan önce doluydu buralar "Yeaaa asgari ücret 1500 Tl mi olur imkansız, kaynak yok, atmayın, olamazz!!" diyenlerle. Kendini her yazdığı takip edilmesi gereken, esas kaynak Akp basın sözcüsü gibi görmekten bir vazgeç rica ederim.

Bir partiyi desteklemek için normalde vaatlerine bakarsın, kafana yatıyorsa, yapılabilir buluyorsan, sana hitap ediyorsa desteklersin. Senin yapılmasını doğru bulmadığın ya da yapılabilir olmadığını düşündüğün bir şeyi yapacağını iddia ediyor şimdi Akp, seninle fikir ayrılığına düşmüş yani bunu söylemek istedim. Normalde buna da "Yok ya olamaz/sürdürülemez" şeklinde yaklaşman daha tutarlı ama "Ay keşke olsa"ya gelmişsin yavaş yavaş. Neyse olur öyle.

Uzun uzun tekrar yazamayacağım çok işim var, vaktinde bu işin olabilitesini senin gibi itiraz eden arkadaşlara karşıt argümanlarla ifade etmiştik zaten ama sen hatırlamıyorsun belli ki

Bir de belirtmeden geçemeyeceğim, tavırlarında farkında mısın bilmiyorum ama şu var; "Ben Akp'ye oy veriyorum ama diğerlerinden farklıyım bak mantıklı açıklamalar yapmaya çalışıyorum, sayılarla geliyorum tamam mı gördünüz mü bak görmediyseniz bir daha yazayım iyice anladınız mı, beni dikkate alın" Kızdırmak için söylemiyorum, gözlemim bu yönde. Kendi kitleni beğenmiyorsun bence sen.

Duka,
hatirlamiyorum demistin ya zaten onun uzerine : "EVET", belliki hatirlamiyorsun o yuzden gereksiz bir atis yapmissin, dedim.
gereksiz atistan kastim da "Sen olmaz diyorsun ama desteklediğin parti şimdi olur diyor, yapacağım diyor bak." idi. Cunku bu yazdigini bana yazdin, bende ona karsilik evet hatirlamiyormussun diye hatirlamadigin aciklamayi bir daha yazdim.
"Ay keşke olsa"ya gelmişsin demissin.
hala inanilmaz buldugumu soyledim sana. yani kastettigin gibi cark etmiyorum. iftira atma.
maasima zam yapilmasindan cok hosnut olacagimi AKP soylediginden beri degil, 7 haziran cok oncesi donemden beri, hatta aslina bakarsan calismaya, ve hic birseye parami yettirememeye basladigim gunden beri soyluyorum. Beyin bedava cunku.
istemem ayri, istedigim oldugunda kotu sonuclar gorecegimden endiselenmem ayri.
Laflarimi carpitma, sana yakismiyor.

her topikte, bu akpliler rakamlardan verilerden anlamaz, cahiller diye tiriviri konusursunuz, hadi sirf talebinizi karsilayayim diye gercek verilerle geldigimde de, "kitlesini beyenmeyen bir egitimli AKAPE li" mi oldum?

kendimi basin sozcusu gibi gormuyorum.
benim bir kitlem de yok. Kendimden mesulum.
ne kadar ayip yazdigin seyler.

yok canım o kendi kitlesini beğenmemek değil.... ben olaylara OBJEKTİF bakıyorum demektirrrr...hani sende olmayann dukaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…