- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.904
sorun ne biliyormusunn bak yukarıda chese vermiş olduğun yanıt.. işte sen busun (teşekkür etmeli ne olduğunu öğrenmiş oldu)senin karşına belgelerlede gelseler sen gene bildiğin yorumu yapıyorsunn.öyle bir dayatman varki hayır senin bildiğin değil , benim bildiğim doğru..haa sen busun senide bu şekil kabul etmek lazım.. amaa dediğim gibi bir sus iki sus üçüncüde susamıyorum napamm..bakk insanlara verdiğin yanıtlara biraz kendini dışarıdan gör.
((((Bir de belirtmeden geçemeyeceğim, tavırlarında farkında mısın bilmiyorum ama şu var; "Ben Akp'ye oy veriyorum ama diğerlerinden farklıyım bak mantıklı açıklamalar yapmaya çalışıyorum, sayılarla geliyorum tamam mı gördünüz mü bak görmediyseniz bir daha yazayım iyice anladınız mı, beni dikkate alın" Kızdırmak için söylemiyorum, gözlemim bu yönde. Kendi kitleni beğenmiyorsun bence sen.
işte anlatıyorsun ,,anlatıyorsun ama şu son cümleleride yazmadan edemiyorsunn..haa dediğim gibi bir çok yorumunu okumamaya çalışıyorum ama çarşaf çarşaf yazıncada baktığımda karşılaştığım alaycı sözler..ve ben bu sözlerden acaip rahatsız oluyorumm..
Gerçekten gülüyorum; iki kelime ezberleyip çok biliyorum edasıyla dolaşan insanlara .
Çok bilen kişi çok biliyorum , başkasına da öğretiyorum demez.
Çok bilen insanlar her zaman mütevazidir. Gerçek ilmin tadını bilen kişiler :) Ezbere yürümek işte bu ukalalığı yaptırır insanlara.
Sen mutfaktan anlıyorsun , yerinde konuş , burası benim mekanım dayılanmaları ise tam kahkalık komedi.. Kimsenin haddine değil bu.
Herkes kendine gelsin.
Biraz karşıt görüşe saygınız olsun. Karşıt fikirlerle tanışmak , tartışmakta bir hazdır.
Fikir sokma yarışması mı burası ?
..
adalet mesela
artı eğitimdeki kalitenin düşmesi halbuki fatih projesiyle çığır açacaktık
ay yorum yapmicam duka yoruldumdan ziyade sıkıldımm..Kakao iyi ki yorumlarımı okumuyorsun, kiminle konuşsak araya alakasız şekilde sen giriyorsun bir de okusan ne yapacaktık :)
Javiera da zamanında kendi gözlemini benimle paylaşmıştı, üstten üstten ters yazıyorsun insanlara diye. Ben de konuda yeri gelmişken ona görüşlerimi yazdım. Belki biraz ters bir üslup kullandım ama neye sinirlendiğimi de belirttim. Ama bak “o”na yazdım, sana değil. Kiminle yazışsam araya girip anlamsız yorumlarla takdir toplamaya çalışma. Yeter artık kaç oldu bu.
Kalite düşmedi. 80 kişilik sınıflar 20 ye 30 a duştu. Her öğrenciye düşecek kadar bilg. sağlandı. Kitap v.s o şu bu. Baya çalışmalar yapıldı.
Evet daha ilerisi yapılmalı. Ancak eğitim sistemi zaten batmış durumdaydı.
Bundan sonra daha ileriye doğru adımlar atılır diye umut ediyorum.
Kakao arkadaşımız sürekli benim diğer insanlarla olan diyaloglarıma müdahil olarak alakasız yorumlar yapıyor. Kaç oldu sayamadım. Kendisine diyorum ki ben nasıl gelip senin tatlı tariflerine dahil olmuyorsam sen de gelip benim yorumlarıma anlamsız çıkışlar yapma. Konu buralarda yazma buralar benim mekanım değil yani.
Aynı şey senin için de geçerli. Öncesini bilmediğin, yarım yamalak anladığın konular hakkında gelip kendince mazlum savunuculuğuna soyunup, Akp propagandası ile süsleyerek giydirmeye çalışmak alıntıladığım mesajda da belirttiğin üzere haddin değil, kendine gel.
süreklimii yuhh diyebilirmiyimm..yahu duka insanlarla olan diyaloglarına değill niye diyaloglarına müdahil olayımm.. yapmış olduğun laf sokmalarına diyorum, dalga geçmelerine diyorum bir görüyorum..iki görüyorum üçüncüde dayanamıyorum diyorumm.. ama neyse sana bunu söyleyenler varmış zaten. naparsan yap.. artık yorumda yapmicam inan sıkıldımm..Kakao arkadaşımız sürekli benim diğer insanlarla olan diyaloglarıma müdahil olarak alakasız yorumlar yapıyor. Kaç oldu sayamadım. Kendisine diyorum ki ben nasıl gelip senin tatlı tariflerine dahil olmuyorsam sen de gelip benim yorumlarıma anlamsız çıkışlar yapma. Konu buralarda yazma buralar benim mekanım değil yani.
Aynı şey senin için de geçerli. Öncesini bilmediğin, yarım yamalak anladığın konular hakkında gelip kendince mazlum savunuculuğuna soyunup, Akp propagandası ile süsleyerek giydirmeye çalışmak alıntıladığım mesajda da belirttiğin üzere haddin değil, kendine gel.
bu bahsettiğiniz 20 kişilik okullar nerede ?
benim oğlumun sınıfı 38 kişi ve lise.
bilgisayar camekan arkasında ama çalışmıyor ve burası İstanbul.
diğer şehirleri düşünemiyorum.Ben ağa sen ağa bu ineği kim sağa diyen milli eğitim bakanının olduğu bir dönem yaşadık.Defalarca sınav sistemi değiştiren milli eğitim bakanları.
Eğitim batmış durumdaydı belki evet ama şimdi daha da kötü oldu.Anlamayan,okumayan,asi bir genlik çıkıyor okullardan.
Kalite düşmedi. 80 kişilik sınıflar 20 ye 30 a duştu. Her öğrenciye düşecek kadar bilg. sağlandı. Kitap v.s o şu bu. Baya çalışmalar yapıldı.
Evet daha ilerisi yapılmalı. Ancak eğitim sistemi zaten batmış durumdaydı.
Bundan sonra daha ileriye doğru adımlar atılır diye umut ediyorum.
38 , 60 ve 80 kişilik sınıflardan çok iyidir.
Eskiye oranla herşey gerçekten daha iyi.
Eğitimi her yönüyle kabul ediyorum, süper bir yerdeyiz diyecek kadar kör değilim.
Eğitimin içinde olan arkadaşlar sistemin daha çok sıkıntısını çekiyorlardır.. Haksızlıklarda yapılıyor , adaletsizliklerde.
Dileğim bu yönde ve diğer tüm eksikliklerde iyileştirilmeler yapılabilmesi.
Diğer partilerden umudum yok..Birisi yeniden seçime giderken koalisyona hazırım diyor, diğeri Konya Ankara arası hızlı tren yapacağım diyor.
Bir diğeri zaten adını dahi anmak istemediğim bir parti.
Eğitim partilerin tekelinden çıkmalı bence.
Eğitim çok farklı bir konu ,uzmanı olmayan insanların elinde harcanıyor çocuklarımız.
Lise öğrencisi annesiyim ve şu son senelerde yapılan eğitim deneylerinin hepsini yaşadım.Bilim ,ilim öğretme yok.Hepsi kağıt üzerinde ve lafta.Ezberle geç,öğrenciler isteksiz ,öğretmenler bıkkın.
Geleceğimiz bu çocuklar .Tabii yine söylemeden geçemeyeceğim "çocuklar öğrenecek ama anlamyacak" cümlesini kuranda milli eğitim bakanıydı.
çarpım tablosundan bile bir haberler valla çocuklar.
Bizim korkulu rüyamızdı. Kafamı za vura vura öğretirlerdi. Yaşça büyük biriyle karşılaşmayalım hemen sorardı 7 kere sekizartık nasılda öğrenmişsem adımı unuturum onu unutmam
çarpım tablosundan bile bir haberler valla çocuklar.
Bizim korkulu rüyamızdı. Kafamı za vura vura öğretirlerdi. Yaşça büyük biriyle karşılaşmayalım hemen sorardı 7 kere sekizartık nasılda öğrenmişsem adımı unuturum onu unutmam
aynen öyle çarpım tablosu bilmiyorlar,uzunluk birimi çeviremiyorlar.
Çünkü ödevler "google"dan veriliyor.
Ödev yok doğru düzgün.Devlet kitap veriyor ama genelde ordan anlatmak yerine yeni kaynak aldırıyorlar.Liralarımız sokağa atılıyor.Yapılan uygulama kötü değil alamayan için iyi ama isteyen alsın yazık oluyor boşa basılan kitaba.
Bu arada veliler olarak bizede iş düşüyor.Biz bir çocukla baş edemiyoruz ergenlikteki 40 çocuğa laf anlatmak çok zor.
Bunu ben düşünüyorsam bakanlıkta düşünmeli değil mi ?
yok artık ezber, artık ritmik sayıyoruz daha güzel bi yöntem
bu arada el yazısında bazı karakterler değişcekmiş, mini miniş birler yine yandı, mesela r bizim ilkokuldaki güzel yazı dersindeki gibi olcakmış, zaten oğlum yazarken hem gözüme batıyodu o yanlış yazılan "r"
o nassıl oluyor ki ritmik
geçen bizim kuzenin oğluna sordum 7x8 diye bön bön baktı ilk kez duyuyor gibiydi.
Ritmik şeyetseydim anlayacaktı demek ki tüh ya
neden pelin, neden... çocuklara bunu yapmamalısın