- 11 Aralık 2018
- 40.474
- 251.496
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Yaşadığımız yer yeşilliği bol, sessiz gürültüsüz bir yer. Merkez evimize 5 dk yürüme mesafesinde. Yani hem istediğimiz dinginliği hem de canımız sosyalleşmek istediginde kalabalığı bulabiliyoruz. Eğer imkanimiz olsaydı burdan ev alırdım hiç düşünmeden. Ama burda anca kiracı olarak yıllarımız geçer. Çocuk varken bu akıllıca bir karar gibi gelmiyor. Öte yandan su andaki şehir değişikliğinin en büyük dezavantajı ben çalışırken oğlumu kime emanet edebileceğim sorusu.
Aslında esimin bahsettiği kalabalık, hava kirliliği, trafik ve hayat pahalılığı gibi konular benim de biktigim konular ve ilerisi için de hiç parlak görünmüyor. Pandemi vs uzun vadede düşünürsek istanbul dan ayrılmak mantıklı olan şey gibi. Ama ailelerimizden uzaklaşacak olmak ve büyüdüğüm bu semtin aslında ıstanbulun kesmekesliginden uzak oluşu beni düşündürüyor.İstanbul’da yaşayıp burayı seven bir insan için başka şehirde yaşamak sürgün
Peki bahsettiğim pendik, kurtköy veya çekmeköy gibi yerlerden ev alıp daha merkezi bir yerden oralara taşınan var mı?
Ailelerden maddi destek alamıyoruz . Yatırımlık ev almaya da gücümüz yetmiyor. Hem kredi hem kira ödeyemiyoruz. Alacağımız kira krediyi karşılamıyor.Ben tam bir istanbul aşığı olmama rağmen ben bile bunaldım
Bence şartlar daha kolay biryer olursa taşınılır Gayette
Ancak sizin aileler çok yakınmış gurbete gitmek zor olur.
Ev alıp kiraya verip daha kendi düzeninizi bozmama imkanınız yok mu ?
Ya da aileden vs destek isteseniz ev almak için.
O halde gitmek en mantıklısıAilelerden maddi destek alamıyoruz . Yatırımlık ev almaya da gücümüz yetmiyor. Hem kredi hem kira ödeyemiyoruz. Alacağımız kira krediyi karşılamıyor.
Çocuğunuz kaç yaşında.Kres yasinda ise işe giderken kreşe bırakıp dönüşte alabilirsiniz .Çanakkale de İstanbul gibi trafik sorunu olmayacağından işten çıkar çıkmaz alırsınız. kreş işinize yakın olursa küçük bir sorunda hemen gidebilirsiniz.Hasta olduğunda izin kullanırsınız.Arada anneniz, kayınvalideniz gelir. Bu şekilde idare eden çok anne var.Keza bende 2 sene bu şekilde çalıştım.Tabii annem, kayinvalidemin arada gelerek destekleri oldu. Bazen eşim izin aldı bazen ben aldım bazı durumlarda.Çocuğa kimin bakacağı en önemli soru aslında. Çünkü annem çanakkale ye gelemez. Kayınvalidem gelebilir, eşim bu fikrinden bahsettiğinde çok heyecanlandı hatta. Ama uzunca bir süre kvalidem 'le yaşamak zorundayım demek oluyor bu
Hem yatırımlık ev hem şu anki kiramız bizi oldukça zorlar. Dolayısıyla taşınabileceğimiz evi almak mantıklı olan. Ben de tüm çevresi burda olan biri olarak ıstanbuldan tamamen ayağımı kesmek istemiyorum, ilerde inşallah kısmetse oğlumun üniversite yıllarında belki tekrar burayla bağlantımız olur. Bir kaç gündür eşim hep çanakkaledeki yeni evleri gösteriyor, istanbulda olsa 600 700den asagi etmeyecek evleri gördükçe ordan ev alma fikri iyice aklıma yatıyor. Bunun için bir müddet kvalidemle yaşamam gerekse bile sanırım değer:)Oğlunuzun 17 aylık olduğunu kaçırmışım. Bir süre bakıcıyla idare edip sonra kreşe verebilirsiniz. Ya da 1 sene sonra taşınmayı gözden geçirebilirsiniz.Oranlar dusukken bu fırsatı kaçırmayalım diyorsanız hem kredi taksidini hem kiranizi 1 sene idare edebilir misiniz ona bakın derim.Canakkalede ev alıp kiraya verseniz 1 sene sonra kiracıdan çıkmasını istemeniz etik olmaz. Ya da kayınvalideniz 1 sene için sizle gelse sonra dönse bu da fazla pazarlığa mi girer bilemedim.kayinvalideniz orda kalici hayat kurmak istiyorsa ayrı ev tutsun, size gelip giderek toruna bakar. Ama dogma büyüme İstanbullu biri olarak ben iş nedeniyle şimdilik İstanbul'dayım.Emekliklte nasipse Ege'ye yerleşmeyi istiyorum ama istanbuldan da tamamen ayağımı kesmem.1+1 ev alırım ilerde İstanbul'da.Bunu sizde yapabilirsiniz eğer isterseniz ileriye dönük belki. Ama ben çevresi oldukça geniş olan bir insan olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki özellikle tayin nedeniyle İstanbul'dan giden hiç bir arkadasim bir daha dönmek istemedi. İstanbul'dan gitmenin en doğru karar olduğunu düşünüyorlar. Git gel yapıyorlar araada gezmeye o kadar.Akrabalarimdan da taşınan oldu onlar da hayatlarından çok memnun.Mis gibi tatil gibi bir hayat.Mutluluklar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?